Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică (hiperhidroză)

Tratamentul hiperhidrozei cu toxină botulinică

Din punct de vedere medical, transpirația excesivă poartă numele de hiperhidroză și este o afecțiune destul de rar întâlnită, la nivel mondial procentul care suferă de această afecțiune extrem de stânjenitoare fiind de 3% din populație.

1.500 lei2.000 lei

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică

Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică (hiperhidroză) - Doctor SKiN

Deși în esență o afecțiune cât se poate de inofensivă, transpirația excesivă se poate dovedi un adevărat coșmar pentru multe dintre noi. Și nu ne referim aici la cantitatea de apă pe care o pierdem sau la frumoasele haine pe care le putem compromite, ci la neajunsurile pe care le experimentăm pe plan social. Gândește-te numai la cum poate fi primejduit un date romantic sau la dificultățile intervenite în decursul unei întâlniri de afaceri din cauza transpirației excesive.

Din punct de vedere medical, transpirația excesivă poartă numele de hiperhidroză și este o afecțiune destul de rar întâlnită, la nivel mondial procentul care suferă de această afecțiune extrem de stânjenitoare fiind de 3% din populație. Îți spunem mai jos tot ce cauze poate avea, ce boli poate ascunde dar și care este tratamentul pe care ți-l recomandă medicina modernă pentru a scăpa de această suferință.

Ce este hiperhidroza?

Toate transpirăm, iar transpirația este un proces fiziologic normal prin care organismul nostru produce răcirea corpului, își reglează temperatura internă și astfel ne protejează împotriva încălzirii în exces. Totodată, are rol de detoxifiere, prin transpirație fiind eliminate acele substanțe pe care nu au putut să le elimine nici ficatul nici rinichii.

Deși există și persoane norocoase, care abia sunt afectate de acest fenomen, altele dintre noi, aflate la capătul opus al favorurilor sorții, suferim de transpirație în exces, din cauza răspunsului exagerat al glandelor sudoripare, ca și cum acestea ar fi rămas înțepenite pe poziția „on”.

Hiperhidroza, denumirea științifică a secreției abundente de transpirație, este o condiție medicală care persistă toată viața și poate afecta diverse zone ale corpului: palmele, tălpile, axila, zona de sub sâni. În cazul transpirației excesive la subraț, primele probleme apar în timpul adolescenței, iar la nivelul palmelor sau al tălpilor fenomenul se manifestă încă din copilărie.

Cum îți dai seama dacă suferi de hiperhidroză?

În primul rând, transpiri frecvent dar și mai mult decât orice altă cunoștință a ta (cu excepția cazului în care ai în anturaj pe altcineva care se confruntă cu această boală), pe față, pe creștetul capului sau pe frunte, pe picioare, în palme sau sub braț. De asemenea, în cazul hiperhidrozei, activitatea glandelor sudoripare nu mai este determinată de temperaturi crescute sau de umiditate, ci de factori necunoscuți. Multe dintre persoanele care se confruntă cu această situație neplăcută, transpiră excesiv și atunci când se odihnesc la o temperatură normală.

Alte semne că suferi de hiperhidroză pot fi: îmbujorarea feței, deprinderea unei nuanțe rozalii sau albăstrui a pielii de pe palme și de pe tălpi, descuamarea pielii sau înmuierea sa.

Ce anume provoacă hiperhidroza și ce boli poate ascunde

Atunci când este vorba despre cauzele transpirației excesive, specialiștii ridică din umeri neștiutori. S-a afirmat multă vreme că hiperhidroza se produce atunci când suferi de anxietatestrestensiune, când exagerezi cu sportul sau când bei multă cafea iar astfel glandele sudoripare sunt stimulate exagerat de către sistemul nervos.

Cu toate acestea, faptul că persoanele afectate transpiră excesiv și în somn sau atunci când sunt relaxate, a distrus aceste ipoteze, iar azi majoritatea medicilor sunt de părere că hiperhidroza nu este provocată de cauze psihologice.

Sunt voci care subliniază și că hiperhidroza poate avea o origine genetică, dar și în acest caz există semne de întrebare, dat fiind faptul că nu a fost identificată nicio genă responsabilă.

De partea cealaltă, este util să diferențiem hiperhidroza.

Hiperhidroza primară sau idiopatică apare când persoana care se confruntă cu transpirație excesivă are o stare bună de sănătate și aparent nicio cauză care să declanșeze această transpirație în exces.

Hiperhidroza secundară se manifestă când pacientul suferă de o boală care stârnește activitatea glandelor.

Iată care sunt afecțiunile ce pot provoca transpirație excesivă: dezechilibre la nivelul glandei tiroide sau pituitare, unele boli infecțioase, diabetul, guta, unele forme de cancer.

De asemenea, hiperhidroza poate să apară și atunci când ești la menopauză, când faci abuz de alcool sau consumi medicamente cu efecte adverse.

Există însă și câteva afecțiuni extrem de rare ce pot sta la baza transpirației excesive. Îți prezentăm în continuare bolile pe care le poate ascunde tulburătorul fenomen: sindromul Frey, boala Greither, boala Charcot-Marie-Tooth, sindromul Ross, sindromul Shapiro, sindromul Jadassohn-Lewandowsky, sindromul Weaver, sindromul Gamstorp-Wohlfart sau boala Meleda, printre altele.

Cea mai frecventă este însă hiperhidroza localizată când zona de sub braț este permanent umedă, hainele sunt pătate, este favorizată dezvoltarea bacteriilor și apare mirosul neplăcut.

Ce opțiuni de tratament sunt pentru hiperhidroză?

Hiperhidroza poate afecta vieți și te poate închide în casă, obligându-te la o existență solitară. Din fericire, există numeroase opțiuni disponibile care te pot ajuta să reduci simptomele sale și să duci acea existență armonioasă pe care cămășile tale pătate de mătase o făceau să pară imposibilă la un moment dat.

Poți folosi antiperspirante din categoria celor cu prescripție medicală. Cele mai eficiente deodorante pentru transpirația excesivă sunt considerate cele cu clorură de aluminiu.

Poți lua medicamente pentru a calma sau a reduce simptomele hiperhidrozei. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt pilulele anticolinergice.

Laserul și intervențiile chirurgicale pentru extirparea glandelor sudoripare completează gama de soluții ce țintesc în mod eficient nesuferita hiperhidroză.

La Doctor SKiN îți iei adio de la transpirația excesivă cu toxina botulinică

Cu siguranță ai auzit despre rolul extraordinar pe care îl are toxina botulinică în prevenirea îmbătrânirii și în estomparea ridurilor deja instalate. Substanța-minune pentru un ten mereu neted blochează transmiterea impulsurilor nervoase către mușchi și este astfel utilă mai ales în cazul ridurilor de expresie, care se formează în urma mișcărilor faciale.

Considerată vârf de lance în industria de beauty, toxina botulinică este folosită și în tratarea transpirației excesive, în atenuarea spasmelor musculare și în alinarea anumitor tipuri de migrene. Ai fi crezut că toxina botulinică cea de toate zilele este utilizată cu succes și pe scară largă în medicină din anii ’80 când a fost inițial folosita pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor, migrena și strabismul.

Cum delimităm zona afectată și cantitatea de transpirație?

Aplicăm betadină pe zona pe care urmează să facem injecțiile cu toxina botulinică, apoi aplicăm pudră de talc.
În contact cu transpirația, pudra de talc va transforma culoarea în aproape negru și astfel vom putea delimita exact aria cea mai afectată zonă.

Cum acționează tratamentul cu toxina botulinică pentru oprirea transpirației în exces?

Tratamentul cu toxina botulinică pentru oprirea transpirației în exces este unul rapid, ușor de efectuat, practicat de aproape 30 de ani.

La Doctor SKiN starea ta de bine contează foarte mult. Astfel, deși injecțiile se fac în cu totul alt plan iar procedura este ușor de tolerat, la cerere, pentru ca să te bucuri de confort sporit și să nu simți nici cea mai mică durere, vom aplica local cremă anestezică 15 – 40 de minute, în funcție de gradul tău personal de suportabilitate.

În clinica noastră, tratamentul pentru hiperhidroza axilară este realizat numai de către medicul dermatolog sau estetician specialistcu experiență în realizarea acestei proceduri.
Acul folosit este steril, de unică folosință, desfăcut în fața ta și extrem de fin.

Injecțiile se fac intradermic la un centimetru cu cantități foarte mici de toxină botulinică, pe toată zona delimitată, iar medicul se va asigura că substanța este distribuită uniform.

Toxina botulinică blochează temporar secreția acelor substanțe chimice care excită în exces glandele sudoripare iar astfel, activitatea glandelor sudoripare este blocată acolo unde este injectată toxina.

Efectul se instalează în circa 14 zile iar cantitatea de transpirație produsă va scădea considerabil.
Medicul din echipa Doctor SKiN recomandă să te prezinți la un control gratuit după 2 săptămâni, iar dacă este nevoie, va face retuș cu câteva puncte de injectare.

Cât durează efectul injecțiilor cu toxina botulinică?

Injecțiile cu toxină botulinică vor opri simptomele de transpirație excesivă pentru circa 4 luni, în funcție de reactivitatea individuală.

Deși multe persoane fac injecțiile cu bot*x o dată pe an, înainte de venirea verii, estimăm un efect de circa 4 luni în cazul persoanelor care transpiră abundent, respectiv de circa 6 luni în cazul persoanelor cu o transpirație moderată.

Micro-injecțiile cu toxina botulinică nu vindecă definitiv transpirația în exces și nici nu o oprește complet, simptomele vor reapărea treptat.
Recomandăm ca tratamentul cu bot*x să fie repetat de 2 ori pe an.

Care sunt efectele adverse?

Contrar a ceea ce ar putea presupune unii, acest tratament nu duce la probleme de sănătate, nu acționează decât local, acționează doar pe o bucată mică de piele din zona tratată, nu influențăm echilibrul intern al organismului, nu modificăm transpirația pe alte zone.

O veste încă și mai bună? Injecțiile cu toxina botulinică au primit certificarea FDA, pentru tratamentul transpirației excesive la nivelul palmelor și axilei, așa că nu mai ai de ce să fii îngrijorată. Bineînțeles că la Doctor SKiN aceasta a fost preocuparea noastră dintotdeauna: să avem grijă de tine, de frumusețea și de sănătatea ta cu dedicație. Prin urmare, utilizăm singura varianta de toxină botulinică cu autorizație de la Agenția Naționala a Medicamentului și de la Ministerul Sănătății.

Musai de știut

Pentru că transpirația excesivă poate fi un simptom al unor alte boli, este recomandat să faci un consult dermatologic înainte.
Adeseori, ca să scăpăm de transpirație este suficient să tratăm boala.

Înainte de tratament

  • nu se va administra niciun fel de medicament în săptămâna dinainte

  • nu se va consuma alcool, cu 2 săptămâni înainte

  • administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene sau antibiotice va fi oprită cu o săptămână înainte.

Contraindicații

Pentru că nu au fost făcute studii în acest sens, tratamentul de oprire a transpirației cu toxina botulinică este contraindicat în următoarele cazuri:

  • sarcina, alăptatul

  • boli neurologice severe, de tipul miastenia gravis

  • persoanele sub tratament cu anticoagulante, antibiotice sau antiinflamatorii corticosteroidiene

  • infecții locale în regiunea ce urmează a fi tratată

  • persoanelor cu așteptări nerealiste.

De preferat

  • evită consumul de cafea, ceai, cola, ciocolată, alcool;

  • evită consumul exagerat de condimente, alimente prăjite, alcool, tutun pentru că favorizează transpirația în exces;

  • poartă haine din bumbac întrucât fibrele sintetice împiedică evaporarea normală a transpirației;

  • schimbă îmbrăcămintea și încălțămintea când simți transpirație;

  • nu purta haine strânse pe corp;

  • caută șosete care conțin argint sau cupru pentru a reduce riscul de infecție și mirosul neplăcut;

  • după baie, folosește pudră de talc;

  • pentru a reduce transpirația, poți aplica antiperspirante cu săruri de aluminiu.

Nu te mai teme de ceea ce vor crede ceilalți, transpirația excesivă nu mai strică reputația, nu de când a intervenit în ecuație toxina botulinică!

Acum, poți redeveni protagonista plină de eroism a propriului basm!

Nu știi ce ți se potrivește, ai temeri despre rezultatul final sau vrei să afli mai multe detalii înainte de a lua o hotărâre? La Doctor SKiN, consultația la medicul specialist în chirurgie plastică, cu o experiență solidă în injectări, medicină anti-ageing și volumetrie facială este gratuită și neangajantă.

Programează-te acum pentru o consultație la ☎️031 005.10.15 sau pe adresa contact@doctorskin.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

  • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
  • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
  • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
  • consumabile de calitate, accesorii acreditate
  • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
  • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
  • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
  • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
  • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
  • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
  • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
  • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
  • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
  • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugă o recenzie la „Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică (hiperhidroză)”

Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică (hiperhidroză) - Doctor SKiN
Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică (hiperhidroză)
1.500 lei2.000 lei
0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin