Epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® Fotona

Alege perfecțiunea în ceea ce privește epilarea definitivă! Alege să beneficiezi în premieră în România de AvalancheLase® de la Fotona, cel mai avansat sistem laser medical din lume, doar la Doctor SKiN! Mixul de laser Nd:YAG și Alexandrite reușește să atingă un nou standard în epilarea definitivă, pentru orice tip de piele.

Efectul de „avalanșă” produs de AvalancheLase®, împreună cu senzorul de monitorizare MatrixView și tehnologia încorporată de răcire cu pulverizare uscată oferă rezultate infinit mai eficiente, mai sigure și mai confortabile.

Vino să testezi gratuit cel mai nou laser medical de la Fotona!

120 lei11.950 lei

Total:

25% reducere la ședințele de întreținere [din prețul de listă al ședinței]

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

De ce să alegi epilarea definitivă laser cu Fotona AvalancheLase®?

 • scapă mai rapid de firele de păr nedorite de pe față și corp, prin sistemul de impulsuri laser consecutive, cu efect de „avalanșă”

 • rezultate waw încă de la prima ședință, grație efectului cumulat al laserului Nd:YAG și laserului Alexandrite

 • piele fină pe tot parcursul anului

 • siguranță și eficiență garantate pentru toate tipurile de piele, cu scanerul de temperatură a pielii MatrixView®, integrat în display-ul echipamentului.

 • eficient inclusiv pe tenul foarte închis la culoare

 • delicat cu pielea sensibilă, datorită DMCTM – Revolutionary Dry Spray Cooling (tehnologie integrată de răcire cu pulverizare uscată)

 • fără arsuri, pigmentări sau risc de infecții

 • fără fire de păr crescute sub piele, fără piele iritată

 • tratează foliculita

 • elimină chiar și părul blond și fin, deschis la culoare

 • Fotona este cel mai bine realizat sistem laser medical din lume

 • AvalancheLase® tratează și leziunile pigmentare și vasculare, negii, onicomicoza, acneea și cicatricile postacneice sau pielea lăsată.

 • tehnologia ASP (Adaptive Structured Pulse) adaptează formele impulsurilor laser la dinamica biofotonică individuală, pentru tratamente personalizate 100%

 • un spot mult mai puternic, viteză de neegalat și zonă de scanare cu dimensiuni mai mari, pentru proceduri mai eficiente și mai rapide.

Fondată în 1964, la doar patru ani după inventarea laserului Ruby de către Theodore „Ted” Maiman în California, Fotona este unul dintre cei mai experimentați și respectați dezvoltatori de sisteme laser de înaltă tehnologie din lume. Compania este recunoscută la nivel internațional datorită faptului că a proiectat și fabricat de-a lungul timpului sisteme avansate de laser medical, cu aplicabilitate în medicina estetică, chirurgie, podologie, ginecologie și stomatologie.

De asemenea, Fotona este unul din pionierii și susținătorii Laser&Health Academy, o organizație non-profit, dedicată promovării cercetării și educației în domeniul medicinei cu laser.

Doctor SKiN aduce pentru prima oară în România cel mai avansat sistem laser medical din lume, AvalancheLase, pe care-l poți testa gratuit în clinica Doctor SKiN Drumul Taberei!

Cum funcționează epilarea definitivă cu cel mai nou laser Fotona, AvalancheLase®?

Laserul medical AvalancheLase® folosește 2 lungimi de undă laser de tipul Gold Standard, și anume laserul Nd:YAG (1064 nm) și cel Alexandrite (755 nm), pentru a îndepărta mult mai eficient părul nedorit, respectând confortul și siguranța fiecărui pacient în parte. Capacitatea unică a echipamentului de epilare definitivă cu laser de a viza în mod selectiv și eficient foliculii de păr înseamnă că țesuturile din jur rămân neafectate.

Epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® Fotona - Doctor SKiN

Această combinație unică de lungimi de undă permite vizarea selectivă a structurilor specifice de țesut pentru a oferi tratamente non-invazive, care nu necesită recuperare și care ating un grad superior în ceea ce privește satisfacția pe termen lung tuturor celor care aleg epilarea definitivă cu AvalancheLase®. De asemenea, procedurile sale pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale pacientului, sensibilitatea și tipul de piele.

AvalancheLase® combină atât inovația tehnologică cât și confortul în utilizare. Tratamentele cu laserul Alexandrite și Nd:YAG pot fi efectuate folosind un singur accesoriu, fără ca specialistul în epilare definitivă să fie nevoit să folosească piese de mână sau scannere separate pentru fiecare lungime de undă.

Modurile AvalancheLase se bazează pe inducerea unui efect de „avalanșă”, care duce la o absorbție din ce în ce mai bună a luminii laser în foliculii tratați, după fiecare impuls laser eliberat succesiv. Procesul de „avalanșă” continuă până când absorbția este suficient de mare pentru ca rădăcinile firelor de păr să fie distruse definitiv.

Cercetătorii Fotona au observat o îmbunătățire a răspunsului firelor de păr vizate prin epilarea laser, care se abate de la comportamentul liniar, atunci când foliculii sunt supuși unui impuls laser individual, cu o fluență suficient de mare sau unei serii de impulsuri laser cu fluență mai mică. Aceștia au definit temperatura neliniară și rapidă acumulată ca efect de „avalanșă”. Pragul de fluență la care are loc acest proces este de 10 și 2,5 J/cm2 pentru lungimi de undă laser de 1064nm și, respectiv, 755 nm. Câștigul termic exprimat prin gradul de abatere de la comportamentul liniar poate fi mai mare de 2 atunci când se aplică fluență laser scăzută și impulsuri laser multiple (n = 50).

Compararea beneficiului calculat pentru cele două lungimi de undă laser diferite și numărul de impulsuri dezvăluie o eficiență mult mai mare atunci când se folosește laserul la fluențe scăzute și cu impulsuri multiple. Efectul de avalanșă se manifestă atunci când temperatura în foliculul de păr depășește 45°C.

Creșterea temperaturii în timpul eliberării ulterioare a impulsurilor laser ar putea fi atribuită modificărilor aduse asupra proprietăților structurale ale părului de către laser. Simulările efectuate cu dispozitivul AvalancheLase®, care conține mixul de lasere Nd:YAG și Alexandrite, indică faptul că fenomenul de „avalanșă” se aplică și firelor de păr ascunse în matricea pielii.

În concluzie, efectul de „avalanșă” observat contribuie în mod semnificativ la rezultatele clinice raportate în urma eliminării părului cu laser și poate explica, cel puțin parțial, eficacitatea observată a procedurilor de îndepărtare a părului folosind tehnologia dezvoltată de Fotona.

Mai mult decât atât, puterea superioară a tehnologiei AvalancheLase® permite sistemului să genereze spoturi de dimensiuni mult mai mari (până la 30 mm) și frecvențe excepțional de înalte. Viteza optimă, combinată cu o gamă variată de dimensiuni ale spotului într-o singură piesă de mână, asigură și timpi de tratament mai scurți.

AvalancheLase® are la bază și tehnologia Fotona FRAC3®, care folosește lungimea de undă Nd:YAG și cea Alexandrite, perfect optimizate pentru îndepărtarea permanentă a părului nedorit și mult mai sigură, chiar și pentru pielea închisă la culoare.

Epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® Fotona - Doctor SKiN

Protocolul Nd:YAG FRAC3® de 1064 nm a fost creat pentru a furniza impulsuri laser de înaltă intensitate, în perioade extrem de scurte de timp, adică în mai puțin de 2 ms, care sunt suficiente pentru a distruge majoritatea foliculilor de păr, evitându-se în același timp deteriorarea inutilă a epidermei. Datorită absorbției relativ scăzute a melaninei, tratamentele cu laser Nd:YAG pot fi utilizate în condiții de siguranță chiar și pe tipuri de piele mai închise ca și pigment.

Fasciculul laser Nd:YAG are adâncimea de penetrare necesară pentru a ajunge și distruge chiar și cei mai adânci foliculi de păr și poate fi utilizată cu succes pe toate zonele corpului.

Fasciculul laser Alexandrite este ideal pentru a trata mai eficient suprafețe mari și distruge inlcusiv firele de păr blonde, fiind eficient pentru și pe fototipurile cele mai deschise la culoare.

Epilarea definitivă cu laser se bazează pe principiul fototermolizei selective, adică distrugerea termică a rădăcinii firului de păr, cu ajutorul energiei luminoase a laserului. Rădăcina firului de păr conține melanină, un pigment care dă culoare firelor de păr, pielii și ochilor. Întrucât melanina atrage energia luminoasă a laserului, prin căldura aplicată la nivelul pielii, foliculul de păr este distrus definitiv.

Căldura laserului limitează alimentarea cu sânge a foliculului pilos, ceea ce duce la slăbirea rădăcinii firului de păr. Acest lucru înseamnă că din acel folicul nu vor mai crește niciodată alte fire de păr.

Epilarea cu laserul AvalancheLase® vs. alte dispozitive de epilare definitivă

Spre deosebire de epilarea cu ceară sau cu lama de ras, epilarea progresiv definitivă cu laser este cu siguranță cea mai eficientă, mai rapidă și oferă rezultate definitive.

În comparație cu conceptul standard de tratament pentru epilare definitivă laser, care necesită o durată medie a impulsului laser de 15-50 ms, impulsul scurt FRAC3® al laserului medical AvalancheLase® se situează ideal între 0,3 – 1,6 ms lungime, ceea ce înseamnă reușește să distrugă firele de păr păstrând un confort ridicat al pacientului pe toată durata procedurii. Față de alte dispozitive laser din piață, epilarea cu laserul medical Fotona este mai puțin dureroasă și mai eficientă pentru toate tipurile de piele.

Laserul medical Fotona îți oferă rezultate vizibile în mai puține ședințe de tratament, ceea ce face ca epilarea definitivă cu acest tip de laser să fie o investiție pe termen lung. Timpul economisit îl poți folosi pentru a te bucura de viață și de o piele mereu catifelată, fără grija firelor de păr!

Dar AvalancheLase® nu este doar un dispozitiv de epilare definitivă, ci o stație complexă de laser medical cu nenumărate aplicații, precum tratamente vasculare, tratamente pentru leziuni pigmentare, acnee și cicatrici postacneice, onicomicoză, negi etc.

Cui se adresează epilarea laser cu AvalancheLase®?

Epilarea definitivă cu laserul Fotona este potrivită pentru orice tip de piele, chiar și pentru pielea bronzată sau cu pigment închis. Această procedură se adresează atât femeilor cât și bărbaților care își doresc o piele fină, catifelată pe tot parcusul anului, fără a mai fi nevoie să recurgă la alte metode de epilare clasică, precum epilatul cu ceară sau cu lama.

De asemenea, prin procedura de epilare permanentă cu laserul Fotona se îmbunătățește aspectul pielii în cazul persoanelor care suferă de foliculită, eliminând-se micile papule și pustule de la nivelul firului de păr, precum și firele de păr crescute sub piele.

Epilarea laser este ideală și pentru persoanele care se confruntă cu pilozitate excesivă din cauza unor dezechilibre hormonale. De exemplu, femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice pot beneficia de epilarea laser pentru a combate creșterea părului deranjant în zone precum bărbie, perciuni sau abdomen etc.

Pe ce zone ale corpului se poate face epilare definitivă cu AvalancheLase® de la Fotona?

Epilarea definitivă cu laserul medical Fotona se poate face eficient și în siguranță pe orice zonă a corpului, atât pe suprafețe mari cum ar fi zona picioarelor, cât și pe suprafețe restrânse, cum sunt axilele, cu excepția zonei ochilor și a urechilor.

Astfel, la Doctor SKiN poți alege epilarea cu laser Fotona pentru:

 • zone ale feței - mustață, bărbie, perciuni, gât

 • brațe și antebrațe

 • zona periareolară

 • umeri

 • piept, abdomen sau spate

 • zona inghinală, linie bikini

 • fese și interfesier

 • picioare.

Ce simți în timpul unei ședințe de epilare definitivă cu laserul AvalancheLase®?

Epilarea definitivă cu AvalancheLase® oferă unul dintre cele mai confortabile tratamente de epilare definitivă din lume. Cu tehnologia de răcire moleculară cu pulverizare uscată (DMC™ Cooling) dezvoltată de Fotona și integrată în piesele de mână și scaner, nu este nevoie de un dispozitiv suplimentar de răcire cu aer rece.

Această tehnologie revoluționară îmbunătățește confortul și sporește siguranța, deoarece sistemul folosește aer și apă la temperatura camerei, astfel încât să nu existe riscul de apariție a leziunilor cauzate de suprarăcirea pielii. În plus, DMC™ Cooling realizează o răcire eficientă a pielii, care ajunge mai repede la temperatura optimă. Această răcire se produce fără contactul propriu zis cu pielea, la nivel omogen, inclusiv în cazul procedurilor care vizează zone mai mari.

Încă un beneficiu al acestei tehnologii unice este că elimină mirosul de ars resimțit pe parcursul procedurii de epilare laser, care poate fi deranjant pentru unele persoane.

De asemenea, unitatea MatrixView® de la Fotona este un senzor de temperatură a pielii fără contact pentru AvalancheLase®, care monitorizează în timp real temperatura pielii pacientului, în timpul ședinței de epilare definitivă. Fiind integrat în piesele de mână și scanerele sistemului, MatrixView® oferă feedback actualizat și continuu, pentru a asigura un tratament mai eficace și mai sigur.

Așa cum te-ai obișnuit, în clinicile Doctor SKiN avem grijă să controlăm în permanență nivelul de confort al pacienților noștri. In cazul în care te știi cu o sensibilitate deosebită, pentru a maximiza confortul, la cerere, putem aplica topic o cremă cu efect anestezic înainte de începerea procedurii.
Uneori, imediat după procedură poate apărea un eritem ușor (roșeață), o reacție normală a pielii la energia luminoasă a laserului, dar acesta va dispărea de la sine la cel mult câteva ore după procedură.

Cât timp durează o ședință de epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® și de câte ședințe am nevoie?

Epilarea definitivă cu laserul este mai rapidă decât te-ai fi așteptat! În câteva minute, laserul AvalancheLase® reușește să epileze chiar și cele mai incomode zone, care de obicei sunt dureroase și mai greu de abordat prin metodele clasice de smulgere a părului. De obicei, o ședința de epilare definitivă cu laserul AvalancheLase® durează între 5 în 60 de minute, în funcție de numărul de zone tratate.

Întrucât fiecare pacient este unic, stabilim împreună câte ședințe sunt necesare pentru atingerea obiectivului tău, în funcție de zona pe care dorești să o epilezi definitiv, precum și de tipul de piele, culoarea și densitatea firelor de păr.
De asemenea, având în vedere faptul că laserul țintește doar foliculii de păr aflați în faza de creștere anagenă, iar firele de păr se află în faze diferite de creștere la momentul efectuării procedurii, aceasta înseamnă că sunt necesare mai multe ședințe pentru a elimina progresiv dar definitiv toate firele de păr.

În funcție de zona de pe corp, sunt necesare aproximativ 6 – 12 ședințe de epilare, efectuate la un interval de 4 – 6 săptămâni. Pentru pacienții cu piele mai închisă, pot fi necesare însă mai multe ședințe.

Deși epilarea definitivă cu laserul medical Fotona are ca rezultat final îndepărtarea permanentă a părului nedorit, din cauza fluctuațiilor hormonale, acesta își mai poate face simțită prezența în timp, motiv pentru care sunt necesare ședințe de întreținere o dată sau de două ori pe an.

În cât timp văd rezultatele după procedura de epilare definitivă cu AvalancheLase®?

Rezultatele epilării definitive cu laser Fotona sunt atât de spectaculoase încât se observă de la prima ședință. Pe măsură ce parcurgi întregul protocol de tratament, pielea ta va fi din ce în ce mai catifelată și mai plăcută la atingere! Firele vor deveni tot mai subțiri și mai fine la culoare, rezultatul final fiind o piele netedă, fără fire de păr reziduale sau crescute sub piele.

Care sunt contraindicațiile epilării definitive cu AvalancheLase®?

Epilarea definitivă cu laserul medical Fotona este contraindicată:

 • persoanelor cu pielea afectată de infecții, plăgi deschise, ulcerații sau tatuaje pe zona care urmează a fi tratată

 • persoanelor cu boli fotosensibile, cum ar fi Lupus eritematos

 • care au luat recent medicamente din lista cu produse fotosensibilizante

 • femeilor gravide sau care alăptează, întrucât fluctuațiile hormonale pot afecta modul în care pielea reacționează la tratamentul laser

 • piele expusă de curând la tratamente de exfoliere, peeling-uri chimice recente, expunere la soare sau solar în ultimele 14 zile

 • persoanelor cu afecțiuni oncologice

 • persoanelor cu așteptări nerealiste.

Cât de sigură este epilarea definitivă cu laserul AvalancheLase® de la Fotona?

Din grijă pentru sănătatea și starea de bine a pacienților noștri, la Doctor SKiN am investit în cel mai nou, mai sigur și mai performant sistem laser medical din lume, folosit la nivel internațional în estetică și dermatologie.

Experiența clinică în utilizarea laserelor Alexandrite și Nd:YAG la parametrii FRAC3® a demonstrat că îndepărtarea părului cu dispozitivul Fotona este una dintre cele mai sigure și mai eficiente metode de eliminare a părului nedorit.

Epilarea cu laserul medical AvalancheLase® este 100% sigură, fără risc de infecții, arsuri sau pigmentări, cât timp este realizată de către personal instruit în utilizarea acestui echipament avansat. Au existat și încă există multe cazuri în care pacienții au suferit arsuri pe piele din cauza unui personal neexperimentat și/sau slab instruit. Mai ales în ceea ce privește epilarea definitivă laser, există mulți factori de luat în considerare atunci când este tratat un pacient, cum ar fi setările laser specifice adecvate diferitelor tipuri de piele.

Ești pe mâini bune la Doctor SKiN! Toate procedurile de epilare definitivă laser sunt efectuate doar de o echipă specializată, cu experiență de câțiva ani doar în aceste proceduri, iar laserul medical AvalancheLase® este utilizat exclusiv de către personal trainuit special de către reprezentații prestigiosului fabricant de lasere Fotona.

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru prima ședință de epilare laser cu AvalancheLase®?

 • Expunerea la soare trebuie evitată timp de 4 săptămâni înainte și după tratament.

 • Pielea ce urmează a fi epilată trebuie să fie curată și bine uscată, fără urme de machiaj sau alte produse cosmetice (creme, loțiuni de corp etc.)

 • Nu este necesar să aștepți să-ți crească părul între ședințe. Ai voie să folosești însă doar lama de ras, pentru a nu afecta rădăcina firului de păr.

 • Protecția solară cu factor de protecție 50+ este esențială după epilarea laser, de fiecare dată când te expui la soare.

 • Utilizarea unui exfoliant delicat la câteva zile după epilare poate ajuta foliculul să elibereze mai rapid firul de păr.

Dacă firele de păr îți dau bătăi de cap când vrei să îmbraci fusta preferată sau dacă ești un bărbat asumat, care vrea să scape de părul crescut dizgrațios pe umeri, piept sau pe spate, te așteptăm în clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca!

Programează-te acum la o ședință de test GRATUITĂ la 031 005.10.15 sau pe mail, la contact@doctorskin.ro!

Dorești epilare gratuită?

Înscrie-te chiar acum pentru a testa gratuit epilarea definitivă!

  [honeypot website]

  De ce ai alege Doctor SKiN?

  • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
  • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
  • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
  • consumabile de calitate, accesorii acreditate
  • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
  • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
  • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
  • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
  • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
  • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
  • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
  • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
  • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
  • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

  Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

  Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

  Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

  Recenzii

  Nu există recenzii până acum.

  Fii primul care adaugă o recenzie la „Epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® Fotona”

  Întrebări frecvente

  Sunt la a 4a ședință de epilare definitivă și mi-au apărut aceste bubițe; ce este de făcut?

  Foliculita:

  • nu dispare de tot după primele ședințe de epilare laser
  • poate apărea și în mijlocul ședințelor de epilare
  • ︎se va duce progresiv, cu fiecare nouă ședință
  • nu ține de noi, de cum decurge ședința de epilare laser ci de corpul tău
  • este nevoie să aplici des cremă hidratantă, pentru ca pielea să fie fină & să faci scrub o dată pe săptămână, pentru ca firul de păr să poată penetra pielea aspră și să iasă la suprafață.


  Ce înseamnă garanție pentru rezultate?

  La Doctor SKiN acordăm garanție pentru rezultate, cu condiția să nu fi sărit ședințele de epilare sau să fi venit la ele bronzată ori cu alte contraindicații din lista precizată pe site.

  Această garanție se acordă exclusiv pentru abonamentele făcute integral la Doctor SKiN, nu parțial și se acordă pentru ședințele din pachetul de epilare până se duce 80% din părul de pe zonele vizate de pe corp [atenție, nu 100%].

  La bărbați pilozitatea este dublă față de femei iar un rezultat realist este circa 65%, și continuare cu ședințe de întreținere la 6 luni până se ajunge la un rezultat mulțumitor.

  Astfel, dacă ai făcut la noi 10 ședințe consecutive de epilare definitivă (12 pentru zona inghinală), începând cu ședința 11 (13 pentru zona inghinală), costul ședinței va fi la jumătate din prețul inițial.

  • ședințele nu trebuie nici sărite nici amânate
  • nu se aplică această facilitate mai târziu de 8 săptămâni de la ultima
   ședință din abonament
  • sunt excluse ședințele de întreținere (la 3 – 4 – 6 -12 luni).

  După câte ședințe se consideră încheiat protocolul de epilare definitivă cu laser?

  Epilarea laser, impropriu denumită definitivă, are limitele sale.
  Niciun laser din lume nu reușește să elimine mai mult de 80 – 85% din părul de pe corp. Astfel, atunci când părul de pe corp este redus în proporție de peste 80%, se va continua cu ședințe de întreținere a rezultatelor obținute.

  Când se face ședința de întreținere la epilarea laser?

  Corpul nostru este unul viu, prin urmare foliculi piloși în fază inactivă la momentul efectuării ședințelor de epilare progresivă, vor fi activați în mod constant, după încheierea protocolului de epilare definitivă.

  Dacă ai pană în 25 de ani, ar trebui făcute

  • 2 ședințe de întreținere la 4 luni, apoi
  • 2 ședințe de întreținere la 6 luni,
  • 2 ședințe de întreținere la 8 luni,
  • ședințe de întreținere la 12 luni.

  După naștere, din cauza dezechilibrului hormonal adus prin sarcină, se reactivează un nou val de foliculi piloși și ar trebui făcute alte câteva ședințe de întreținere, după ce încheiați cu alăptatul sau la 6 luni după ce ați născut, dacă nu alăptați.

  Adolescentele sunt în plină dezvoltare hormonală, vor avea nevoie la început de ședințe de întreținere la fiecare 6 luni. Pe măsură ce se stabilizează hormonal (în jurul vârstei de 24 ani), se poate continua cu ședințe la 12 luni.

  Bărbații cu o pilozitate ridicată (foarte păroși) nu vor avea niciodată aceleași rezultate ca o persoană cu o pilozitate normală, standard.
  Rezultatele în cazul lor vor fi în jurul procentului de 65 – 70%.

  Dacă nu sunt făcute ședințele de întreținere la intervalele recomandate în funcție de vârstă, părul are tendința să crească la loc, aproape ca și cum nu v-ați fi epilat vreodată.

  De ce nu am voie să fac epilare laser după ce am născut dacă nu alăptez?

  În primele 6 luni post naștere, corpul este dezechilibrat hormonal și supus foarte ușor riscului de pătare și arsuri iar medicii dermatologi recomandă respectarea acestui interval.

  Ce zone cuprinde pachetul de full body?

  Pachetul de epilare laser full body cuprinde următoarele zone: picioare lung, inghinal total cu interfesier, brațe integral, axile si mustața.

  Pentru alte zone, vă rugam să ne scrieți, ne vom strădui să facem un pachet personalizat la un preț avantajos.

  Medicamente fotosensibilizante de evitat înainte de ședința de epilare cu laser

  Doare?

  Tratamentul de îndepărtare a părului nedorit cu laserul dioda de la Cocoon medical nu ar trebui să fie dureros, dar unii pacienți pot simți disconfort din cauza căldurii produse de interacțiunea laserului cu țesutul sau din cauza răcirii folosite pentru a proteja suprafața pielii.

  Terapeutul te va întreba pe durata întregii ședințe dacă ești în regulă și, dacă va considera necesar, va ajusta parametrii pentru a asigura confort deplin dar și cele mai bune rezultate. Sistemul de răcire din vârful aplicatorului protejează pielea înconjurătoare, în timp ce permite luminii să penetreze foliculul pilos.

  Nu veni la ședința de epilare obosită sau când ești la menstruație pentru că, din cauza oboselii și a sensibilității specifice perioadei menstruale, epilarea laser ți se va părea dureroasă.

  Cum știu dacă ședința de epilare definitivă a fost efectuată corect?

  Un bun indiciu că ședința de epilare este efectuată corect este să simți o ușoară iritație a foliculilor de păr, inclusiv roșeață și o ușoară inflamare în jurul foliculului, imediat după epilarea cu laser și faimosul miros ușor de ardere a părului, pe durata ședinței.

  Nu trebuie să simți arsuri, bășici sau alte efecte adverse, iar dacă se întâmplă vreodată să ai simptome neașteptate pe durata sau după tratament, trebuie să anunți imediat terapeutul și să urmezi instrucțiunile.

  De la ce vârstă pot face epilare definitivă cu laser?

  În cazul femeilor, este bine să treacă măcar 2 menstruații înainte să facă epilare definitivă cu laser, de preferat nu înainte de 13 ani.

  În cazul băieților, din cauza dereglărilor hormonale, este bine să fi împlinit 18 ani. 

  În cazul minorilor este necesar consimțământul scris al unui părinte.

  De câte ședințe am nevoie?

  Părul crește în etape, fazele active alternează cu cele de repaus, iar medie a unui ciclu de creștere este de aproximativ 18 luni, timp în care foliculii piloși sunt activi.

  Fasciculul laserului țintește doar foliculii care sunt în faza de creștere activă.

  Cu fiecare nouă ședință, va fi îndepărtat părul aflat în altă etapă de creștere.

  Motivul pentru care sunt necesare mai multe ședințe de epilare definitivă este pentru a putea distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creștere. Cu fiecare nouă ședință, în faza diferită de creștere a firului de păr, este redusă o cantitate semnificativă de păr.

  Numărul total de ședințe se face după un plan de tratament laser, individualizat pentru fiecare pacient întrucât frecvența este dată de ritmul de regenerare a firelor de păr, care variază de la o persoană la alta.

  Tratamentul complet de epilare laser se întinde în mod normal pe parcursul a circa 12 luni. Dar, în funcție de specificul pacientului, ședințele de epilare se fac la distanță chiar și de 10 săptămâni, iar un tratament complet de epilare definitivă se poate întinde și pe 2 ani.

  În acest interval, unii pacienți pot experimenta reapariția câtorva fire noi de păr, fine și mai deschise la culoare, de aceea, ședința de întreținere o dată pe an prelungește durata rezultatelor.

  Pe anumite zone, cum ar fi regiunea feței la bărbați sau zona inghinală la femei (unde gradul de sensibilitate este ridicat iar intensitatea laserului trebuie ajustată astfel încât epilarea să fie suportabilă), vor fi necesare mai multe ședințe.

  Persoanele cu ten închis, piele măslinie cu fir de păr fin și culoare foarte deschisă, vor avea nevoie de mai multe ședințe de epilare definitivă pentru a elimina permanent părul nedorit, întrucât nu pot fi folosite energii foarte mari.

  Persoanele cu păr nepigmentat, alb, blond deschis, roșcat sau grizonat nu vor avea rezultate din cauză că laserul emite un impuls luminos care acționează asupra melaninei din bulbul pilos (părul închis la culoare) iar pigmentul nu mai este detectat de laser.

  Numărul de ședințe este mai mic la bărbați decât la femei din cauza că mulți au firul de păr negru și mai gros cu pielea albă.

  90% dintre pacienți scapă de pilozitatea nedorită de pe corp în procent de 70 – 80% după un total de circa 8 ședințe efectuate la interval de 6 – 8 săptămâni.

  Aparatul cu care se face epilarea este foarte important.
  Un laser medical scump, cu o anumită putere, garantează rezultate eficiente pe termen lung, pe când unul de tip replică, fără studii medicale, poate să creeze arsuri sau un număr mult mai mare de ședințe.

  PrimeLase este un laser performant, de ultimă generație, cu o tehnologie modernă, progresivă, care ne permite să atingem rezultate extraordinare.

  Dar, chiar si cu laserul dioda de la Cocoon medical, unul din cele mai performante lasere din lume, după întreg protocolul de epilare definitivă, părul este redus în procent de 85 – 90% dar nu 100%.

  Rezultatele tratamentului variază foarte mult de la o persoană la alta, fiind influențate de factori precum:

  – vârsta, dieta, metabolismul local al firului de păr, ciclul de creștere etc.
  – tipul de păr și tipul de piele (cel mai bine răspund la tratament cei cu piele deschisă, fir de păr gros și închis la culoare)
  – adâncimea la care se află rădăcina
  – afecțiuni endocrinologice asociate, care ar putea să interfereze (ovar polichistic sau boli tiroidiene).

  Standard, sunt recomandate 8 ședințe (la interval de 6 – 8 săptămâni), dar pot fi necesare până la 10 ședințe iar în zona inghinală (mult mai sensibilă, puternic vascularizată, unde nu se poate lucra cu intensități mari), chiar și 12 ședințe.
  Iar apoi, protocolul recomandă 1 ședință de întreținere o dată la 8 – 12 luni.

  Dacă nu am împlinit încă 20 de ani, voi avea nevoie de mai mult de 8 - 10 ședințe pentru a avea rezultate?

  Vârsta nu este un criteriu de eficiență. Dar, cu cât suntem mai tineri viața este mai lungă și perioada în care dezvoltăm noi fire de păr este mai mare.

  De aceea, după ce ai ajuns la un rezultat stabil în urma tratamentului de epilare progresiv definitivă cu laser și nu mai cresc fire noi, recomandăm 2 ședințe de întreținere pe an.

  La cât timp se fac ședințele?

  Ca regulă generală, ar trebuie făcute

  • ședințele 1, 2, 3 la 2 luni
  • ședințele 4 & 5 la 1 lună
  • ședințele 6, 7, 8 la 3 luni

  pentru ca părul rămas să aibă timp să crească.

  Pe față (bărbie, mustață, perciuni), epilarea se face mai frecvent, la 4 săptămâni,iar pe restul corpului, la interval de 6 – 8 săptămâni

  De asemenea, o persoană foarte tânără, activă hormonal, va începe cu ședințele 1, 2 la 4 săptămâni.

  În cât timp se văd rezultatele?

  După prima ședință, firele par a suferi o creștere aparentă, dar de fapt vor cădea singure, fiind expulzate din rădăcina foliculilor de păr, după 10 – 14 zile, iar pe piele vor rămâne astfel „insule” cu păr.

  Firele de păr vizibile pot fi îndepărtate printr-o exfoliere blândă.

  Rezultate îmbucurătoare apar după 8 săptămâni iar, după câteva ședințe de epilare definitivă, firele de păr vor avea un ritm de creștere mai lent și vor deveni mai fine, mai subțiri.

  Este foarte important să nu abandonezi ședințele de epilare când apar primele rezultate întrucât, în maxim 1 an, trebuie luate de la capăt.

  5% din pacienți nu răspund la tratament din varii motive

  Dacă suferi de dereglări hormonale, epilarea cu laser poate fi de lungă durată sau chiar ineficientă.

  Epilarea laser este permanentă?

  Laserul dioda de la Cocoon medical dezactivează treptat și permanent foliculii piloși activi (părul în fază de creștere Anagen), împiedicând reproducerea firului de păr.

  Din foliculii distruși permanent, părul nu mai crește dar, în cursul vieții, alți foliculi, inactivi în timpul tratamentului de epilare laser, pot primi stimuli hormonali (ca de exemplu, o sarcină nouă) pentru a produce fire de păr.

  Rezultatele durează în medie 10 ani, în funcție de cât de bine este întreținut tratamentul.

  De aceea, după ce am finalizat protocolul complet de epilare cu laser, recomandăm 1 ședință anuală de întreținere.

  La ce să mă aștept imediat după ședința de epilare laser?

  Este normal ca pielea să reacționeze după epilarea definitivă cu laser și este posibil să simți local o ușoară senzație de căldură sau chiar de usturime, care poate fi calmată fie prin aplicarea unor comprese cu gheață, fie pulverizând apă termală la o oră pe zonă tratată, în mod repetat.

  După epilarea cu laser, pe zonele cu păr mai des sau cu piele reactivă este posibil să apară roșeață tranzitorie, eriteme sau mici papule care vor dispărea în maxim 3 zile.

  Ușoara înroșire și umflare a pielii din jurul firelor de păr imediat după ședință este normală și indică faptul că tratamentul a fost eficient, urmând ca acestea să dispară de la sine în cel mult 48 de ore.

  Ce să fac sau să nu fac înainte de ședința de epilare laser?

  Deoarece laserul nu poate face diferența între părul de deasupra suprafeței pielii și părul de dedesubt, adică părul pe care dorim să îl distrugem, înainte de ședința de epilare cu laser este recomandat să te razi pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina parului și nu în partea de deasupra, care se va încălzi inutil.

  Firul de păr nu trebuie să depășească suprafața pielii.

  Evită să iriți sau să te rănești când te razi, pentru că este interzis să aplicăm laserul peste partea iritată sau cu răni.

  Nu folosi uleiuri de corp întrucât accelerează creșterea firului de păr.

  Vitamina C, luată cu 7 zile înainte de ședința de epilare cu laser, poate ajuta.

  Pe zona pe care facem epilarea nu folosi cremă, parfum, odorizant sau orice produs cosmetic.

  Îndepărtează bijuteriile din metal de pe zona care urmează a fi epilată laser.

  La persoanele cu istoric de herpes, epilarea definitivă poate reactiva herpesul recurent, cu apariția unei senzații de usturime și poate da mâncărimi pe tot corpul.

  Trebuie întâi tratat corect herpesul și apoi începute ședințele de epilare laser.

  Ce să fac sau nu fac după ședința de epilare laser?

  Deși laserul lasă pielea neatinsă, după epilarea laser, pentru a preîntâmpina eventuale sensibilități sau iritații,

  timp de 48 ore

  • nu aplica pe zona epilată căldură în exces (dușuri fierbinți, jacuzzi, saună)
  • evită folosirea loțiunilor autobronzante deoarece pot cauza iritații pielii și colorare
  • evită să faci sport
  • nu purta haine mulate

  timp de 7 zile

  • evită expunerea directă la soare a zonei epilate laser
  • dacă trebuie să stai mult afară, expusă la soare, protejează de razele solare zonele epilate, folosind factor de protecție 30 pe corp și 50+ pe față & repetă la fiecare câteva ore

  Aplică apoi pe zona epilată o cremă hidratantă, antiinflamatoare sau pe bază de dermatocorticoizi.

  Imediat după ședința de epilare definitivă, pielea este sensibilă & deshidratată; orice cremă aplicată trebuie să fie dermatocosmetică, fără parabeni sau chimicale, deschisă de maxim 2 luni.

  Contraindicații

  • femei însărcinate sau care alăptează
  • persoane sub tratament cu medicamente fotosensibilizante (antibiotice, antidepresive, Roacutane, isotretinoizi sau vitamina A)
  • care suferă de o boală care face pielea sensibilă la lumină
  • care suferă de epilepsie, lupus, sclerodermie sau sindrom de nevi displazici
  • pe zona epilată: plăgi deschise sau suprainfectate, ulcerații, escare, cicatrici recente, leziuni pre-canceroase la nivel cutanat, infecții virale sau bacteriene
  • cu herpes recidivant netratat (orolabial sau genital)
  • istoric de neoplazi
  • machiaj semipermanent sau tatuaj în zona tratată
  • aplicarea de uleiuri esențiale, oriunde pe corp, cu 1 săptămână înainte de ședința de epilat
  • aplicarea de creme depigmentante (de albire), cu 2 săptămâni înainte de ședința de epilat
  • arsuri solare, bronz recent, activatori de bronzat, inclusiv bronzare organică, cu 2 săptămâni înainte.

  Dacă ai suferit o operație care a implicat anestezie, lasă să treacă cel puțin 3 luni până la începerea ședințelor de epilare definitivă.

  Reacții adverse

  În condițiile în care tratamentul laser este efectuat de personal bine pregătit, iar pacientul respectă indicațiile de îngrijire a pielii, dinainte și de după ședință, efectele nedorite sunt rare și minime (arsuri superficiale, apariția de vezicule, depigmentare sau pigmentare în exces a pielii).

  Chiar și aceste efecte adverse rar întâlnite sunt temporare, pielea revenind la normal în câteva săptămâni.

  Laserele de tip replică neomologate și netestate în prealabil pot determina reacții adverse precum arsuri, zone cu depigmentări sau chiar apariția unui cancer de piele.

  Este foarte importantă folosirea ochelarilor speciali de protecție în timpul epilării cu laser, întrucât lumina emisă poate provoca ochilor leziuni ireversibile.

  Pot face epilare cu laser la mustață dacă am aparat dentar?

  Da, aparatul dentar nu interferează cu laserul.

  Pot face epilare cu laser dacă am multe alunițe?

  Da, însă, pentru a nu le afecta negativ și pentru a evita riscul de apariție a arsurilor, alunițele și alte leziuni cutanate precum nevii pigmentari vor fi evitați și protejați pe toata durata epilării cu laser cu un creion dermatograf sau cu plasturi.

  În schimb, pentru zonele cu pistrui, nu sunt contraindicații.

  De ce trebuie acoperite alunițele?

  Alunițele mici trebuie acoperite cu creion alb, pentru că au mult pigment de culoare (melanină), care poate atrage lumina laserului cauzând, astfel, arderea zonei cu alunițe. 

  Odată acoperite, fasciculul de lumină al laserului va fi direcționat doar către culoarea firelor de păr, ajungând la rădăcină, pentru a o distruge.

  Alunițele mari vor fi ocolite cu un mic perimetru de siguranță în jurul lor. 

  Dacă te panichezi ușor, cere terapeutului să ți le acopere cu plasture, nu cu pastă corectoare, este puternic iritantă.

  În orice caz, chiar și dacă se întâmplă ca în urma epilării cu laser să se modifice culoarea sau structura aluniței, producătorul echipamentului nostru, Cocoon Medical, împreună cu medici dermatologi, a făcut un studiu clinic pe 197 pacienți cărora le-au fost arse în mod intenționat alunițele cu laserul. Vestea bună este că niciuna din aceste alunițe nu a dezvoltat efecte adverse în timp (studiu disponibil, la cerere).

  În plus, dacă ești îngrijorată, la noi clientul este pe primul loc! Medicul dermatolog din cadrul Doctor SKiN le va examina cu dermatoscopul, gratuit.

  Pot face epilare cu laser dacă am tatuaje?

  Laserul distruge foliculul pilos condus de culoarea părului.

  Dacă ai un tatuaj, expertul care va face tratamentul de epilare cu laser, va delimita un perimetru de siguranță în jurul acestuia.

  Laserul focalizează doar punctele de melanină și detectează tatuajul ca și melanina, cauzând arsură pe piele.

  Dar dacă nu ai tatuaje și vrei să îți faci unul, recomandăm ca întâi să faci tratamentul complet de epilare laser și apoi să îți faci tatuajul.

  Pot face epilare cu laser dacă sunt însărcinată?

  Nu, până în momentul în care nu am terminat perioada de alăptare, nu putem face epilare cu laser, deoarece schimbările hormonale din corp pot declanșa reacții nedorite pe pielea expusă la laser.

  Imediat după ce am încheiat cu perioada de alăptare (dar nu mai devreme de 6 luni) putem începe epilarea laser în siguranță.

  Nu se face epilare în primele 6 luni după naștere, chiar daca pacienta nu alăptează. În această perioadă, corpul trece prin diferite schimbări și dezechilibre hormonale iar epilarea cu laser nu este eficientă.

  Pot face epilare cu laser vara?

  Da. În trecut, laserele nu erau atât de performante iar epilarea cu laser nu avea rezultatul dorit în cazul persoanelor cu pielea foarte închisă la culoare sau bronzată.

  Acum însă, laserele performante își pot face treaba la fel de bine atât pe pielea deschisă la culoare, cât și pe cea mai închisă la culoare.

  Pot face epilare cu laser dacă sunt bronzată?

  Da, singura condiție este să nu te fi expus la soare cu 7 zile înainte de ședință.

  După ședința de epilare laser, expunerea directă la soare poate fi reluată în momentul în care pielea nu mai prezintă nici un fel de roșeață sau iritație provocată de epilarea cu laser (5 – 7 zile).

  Daca pielea a fost expusă la soare sau solar, cu mai puțin de 7 zile înainte de ședința laser, te poți alege cu arsuri, cicatrici, discromii (diferențe de culoare).

  Oricum, pielea proaspăt bronzată nu răspunde la fel de bine la epilarea laser, ba chiar îngreunează procedura. Acest fapt se explică prin existența unei cantități ridicate de melanină în piele ce ar putea afecta negativ tratamentul de epilare cu laser, provocând arsuri sau iritații nedorite.

  Pe pielea bronzată se lucrează cu puteri mici, rezultatele vor fi slabe și vor fi necesare mai multe ședințe.

  Pe pielea bronzată se lucrează cu puteri mici, rezultatele vor fi slabe și vor fi necesare mai multe ședințe.

  Epilarea laser prezintă riscuri pentru sănătate?

  Epilarea cu Lumina laser

  • nu dăunează corpului
  • nu pune sănătatea pielii sau a organismului în pericol.

  Epilarea laser favorizează apariția cancerului?

  Nu, doar lumina ultravioletă emisă de soare produce modificări la nivelul celulelor pielii.

  Numeroase studii medicale (ex. Springer London) au adus dovezi solide că

  • nu este același efect ca la razele ultraviolete
  • laserele de epilat emit o lumină infraroșie într-o cantitate neglijabilă de raze ultraviolete
  • lungimea de undă a luminii laser este mică, exercită doar un efect de căldură asupra foliculilor firelor de păr (se află aproape de suprafața pielii)
  • nu afectează țesuturile din jur
  • nu există riscul de apariție a tumorilor cutanate
  • acțiunea laserului nu determină lezarea ADN-ului
  • nu produce la nivel celular mutații care să predispună apariția cancerului de piele.

  Epilarea laser afectează organele interne?

  Laserul acționează selectiv numai pe pigmentul de la baza rădăcinii de păr, fără să afecteze pielea din jur.

  • impulsurile sunt absorbite de pigmenții de la suprafața pielii
  • laserul nu trece mai mult de 1 – 4 milimetri în piele
  • nu are cum să ajungă până la organele interne, poziționate mult mai în adâncime

  Epilarea laser poate da infertilitate?

  Nu. Ovarele sunt organe profunde, nu sunt afectate când epilarea laser se face în zona inghinală.

  Epilarea laser afectează ganglionii limfatici?

  Nu. Ganglionii limfatici sunt situați la 2 – 3 cm adâncime de suprafața pielii iar rădăcina firelor de păr la 2-3 mm, lumina laser nu ajunge până la ganglionii limfatici, când epilarea laser se face în zona axilei.

  Căldura emisă de laser afectează vasele capilare?

  Nu, nu există niciun risc ca lumina emisă de laser să afecteze vasele mici de sânge, nu impactează negativ vasele capilare.

  Rezultatele epilării cu laser pot fi influențate de ceva din ce fac în mod normal?

  Dacă obișnuiești să consumi legume precum morcovi, cartofi dulci, spanac, dovleac, roșii, sfeclă roșie sau suplimente cu vitamina A în cantități mari, acestea sunt bogate în betacaroten, care rămâne în piele și luni de zile, dându-i o tentă de gălbuie. Energia laserului este indusă și captată de pigmentul firului de păr iar pigmentul gălbui – portocaliu interferează cu tratamentul de epilare în sensul că absoarbe energia laser la nivelul pielii și deviază impulsul luminos de la bulbul pigmentat al firului de păr.

  Pot face epilare definitivă cu laser dacă am psoriazis?

  Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută doar pe piele sănătoasă deci, nu și pe zonele cu psoriazis. Dar, dacă medicul dermatolog confirmă că psoriazisul tău nu evoluează rapid, cât să afecteze și alte zone, poți face epilare definitivă acolo unde nu ai psoriazis.

  Între ședințele de epilare definitivă, de câte ori pot să folosesc lama de ras?

  Dacă te epilezi des cu lama, este posibil să afectezi rezultatul tratamentului de epilare cu laser.
  Prin acțiunea laserului noi destabilizăm rădăcina, iar prin radere frecventă este ajutată să dezvolte noi foliculi piloși. Pe cât posibil, recomandăm ca între ședințele de epilare laser părul să fie ras de maxim 2 ori iar, în rest, scurtat cu mașina de tuns.

  Pe față, dacă am doar puf, vor fi rezultate?

  Puful (velusul) nu este recunoscut de lumina laserului pentru că nu are pigment, de aceea este posibil să ajute raderea lui. În timp, aceste fire de păr foarte subțiri vor căpăta culoare, vor putea fi recunoscute de laser și, implicit, eliminate.
  Alternativ, până atunci, te așteptăm cu drag să testezi dermaplanning!

  Pot lua Forcapil sau alte medicamente care stimulează creșterea părului, în perioada în care fac epilare definitivă?

  Forcapil se ia în cure de cate 3 luni însă poate activa foliculi în faza de creștere inactivă și astfel să ai nevoie de mult mai multe ședințe de epilare cu laser.

  Este recomandat să nu iei pastile care stimulează creșterea părului în perioada în care facem epilare laser, tocmai pentru a evita o potențială situație nedorită.

  Dacă am diabet zaharat, pot face epilare definitivă cu laser?

  Da, poți face epilare cu laser cu 2 condiții:

  1. să precizezi terapeutului Doctor SKiN care face procedura de epilare pentru ca să ajusteze setările laserului (persoanele cu diabet zaharat, sunt predispuse să se ardă mult mai ușor);

  2. să fii conștientă că diabetul poate influența rezultatul epilării și să ai nevoie la final de mai multe ședințe.

  Pot face ședința de epilare laser, dacă mi-a venit menstruația?

  Nu sunt contraindicații pentru epilarea laser în perioada menstruației însă recomandăm să mutam ședința de epilare definitivă, întrucât suntem predispuse a fi mult mai sensibile în aceasta perioadă, iar procedura, chiar și la intensități normale, vi se va părea mai dureroasă ca de obicei.

  Pot face epilare laser daca iau anticoncepționale Diane-35?

  Da, deși anticoncepționalele ar putea da reacție de fotosensibilitate.

  Cum pot scăpa de aceste nesuferite puncte roșii de pe picioare?

  Dermatologul Doctor SKiN, dr. Iuliana Circu, răspunde:
  Aceste puncte roșii sunt cauzate de foliculita repetată și dispar progresiv, în urma ședințelor de epilare definitivă laser.

  La cât timp pot face epilare cu laser după tratamentul pe bază de cortizol – pentru tiroidă – o perioadă de 2 luni?

  Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută în siguranță la 6 săptămâni de la finalizarea tratamentului pe bază de cortizol.

  Însă, trebuie să știți că afecțiuni ale tiroidei pot afecta rezultatele epilării și anume, epilarea cu laser să fie ineficientă în cazul Dvs. sau să aveți nevoie de mai multe ședințe.

  La cât timp pot face epilare definitivă cu laser după tratament cu antibiotic?

  Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută în siguranță la 1 săptămână de la finalizarea tratamentului cu antibiotic.

  După ședința de epilare laser mi-au apărut umflături micuțe și roșii; trebuie să mă îngrijorez?

  Edemul perifolicular (mici papule tranzitorii pe zona epilată cu laser) este o ușoară inflamație ce apare perifolicular (exact în jurul foliculului de păr),
  imediat după ședința de epilare laser, deoarece firul de păr a trecut printr-o creștere de temperatură intensă datorată transformării luminii în căldură.

  Edemul perifolicular apare aproape întotdeauna și este cea mai comună reacție, vizibilă la nivelul pielii imediat după terminarea ședinței de epilat, ține 24 – 72 ore și dispare de la sine.

  Edemul perifolicular constă în apariția multor umflături micuțe și roșii, care nu sunt însoțite de nicio senzație. Acesta este considerat o reacție normală după ședința de epilare cu laser.

  Edemul perifolicular NU este un efect secundar nedorit sau o reacție adversă ci dimpotrivă este un semn fizic, o reacție de răspuns corectă, care denotă că ședința de epilare a fost efectuată corect, iar părul s-a comportat ca un transmițător.

  Deși pot fi interpretate în mod greșit ca fiind reacții adverse, atât înroșirea pielii din zona tratată (eritem ușor) cât și apariția edemului perifolicular (ușoară umflătură în jurul fiecărui fir de păr) sunt reacții normale ale pielii care apar în majoritatea cazurilor la câteva minute după aplicarea fasciculului de lumină al laserului iar, de cele mai multe ori, atestă un tratament de epilare definitivă cu laser, efectuat corect.

  Pielea fiecărei persoane în parte răspunde diferit la epilarea cu laser astfel, vor fi întotdeauna și persoane a căror piele nu se înroșește și care nu prezintă edem perifolicular după ședință dar care răspund normal la epilarea cu laser.

  Am pielea roșie după ședința de epilare, e normal?

  Inflamația din jurul foliculilor piloși, care apare imediat după ședința de epilare laser, se traduce prin roșeață (așa numitul eritem) iar uneori umflătură.

  Aceste reacții sunt tranzitorii, apar la majoritatea persoanelor, persistă minute sau ore după ședința de epilare laser însă, la anumite persoane, pot fi însoțite de prurit intens (senzație de mâncărime).
  Inflamația este cauzată de încălzirea rădăcinii firelor de păr care transmit căldura către piele.

  Pentru calmare, recomandăm folosirea unei creme cu hidrocortizon, a unui unguent de tip Biafine sau a unui produs intens hidratant.
  Dacă iritația creează disconfort sau mâncărime este recomandată aplicarea unei creme cu corticoizi.

  În timpul ședinței de epilare definitivă este normal să simt înțepături sau pișcături?

  Da și sunt mai accentuate acolo unde părul este negru, gros și des.
  Poți simți inclusiv miros de păr ars, chiar dacă firele de păr sunt perfect rase.
  Acest miros de păr pârlit este mai pronunțat când firul de păr este gros.

  Ce reacții după epilarea cu laser ar trebui să mă îngrijoreze?

  În cazuri foarte rare, după ședința de epilare definitivă pot apărea bășicuțe, care vor dispărea în câteva zile iar, pe zona afectată, este recomandată aplicarea unei creme cu antibiotic sau cu efect puternic hidratant.

  La anumite tipuri de ten, pot apărea schimbări de culoare a pielii – caz în care, pentru a preveni o astfel de reacție, ți se va recomanda ca, înainte de epilare, să folosești anumite tratamente.
  La Doctor SKiN efectuăm întotdeauna un test atent pentru a ne asigura că nu vor fi niciun fel de reacții adverse în timpul ședinței de epilare cu laser.

  Ce înseamnă fototermoliză selectivă?

  Laserul de epilat acționează după principiul “fototermolizei selective” adică elimină țintit, selectiv, prin încălzire, rădăcina firelor de păr.
  Laserul acționează asupra melaninei (pigmentul brun) din rădăcina foliculilor piloși.

  Foliculul înglobează energia laser și se distruge, iar celulele moarte vor stimula sistemul imunitar să producă local inflamație pentru a elimina resturile.

  Este eficientă epilarea cu laser pe față?

  Părul alb, fin, subțire, ca un puf (velus) nu poate fi văzut de laser și nu poate fi epilat.

  De regulă, pe față, părul crește pe fond hormonal iar noi, prin epilarea cu laser, nu tratăm cauza hormonală care determină creșterea părului pe bărbie, perciuni etc. Astfel, este posibil să fie necesare mult mai multe ședințe.

  Dacă nu am împlinit încă 20 de ani, voi avea nevoie de mai mult de 8 - 10 ședințe pentru a avea rezultate?

  Vârsta nu este un criteriu de eficiență. Dar, cu cât suntem mai tineri viața este mai lungă și perioada în care dezvoltăm noi fire de păr este mai mare.

  De aceea, după ce ai ajuns la un rezultat stabil în urma tratamentului de epilare progresiv definitivă cu laser și nu mai cresc fire noi, recomandăm 2 ședințe de întreținere pe an.

  Adolescenții sunt în plină dezvoltare hormonală; rezultate se vor vedea după primele 4 ședințe însă ei pot avea nevoie chiar și de 18 ședințe.

  Așa arată părul meu la 18 zile de la a 2a ședință. Pare cumva "blocat". Nu crește mai mult de atât, nu cade. Am utilizat scrub. Oare de ce arată așa?

  Firele de par 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘀𝘂𝗯 𝗽𝗶𝗲𝗹𝗲 nu au cum sa cadă.

  Sunt blocate sub piele de către pielea uscată de la suprafață & obișnuite să crească sub piele de mulți ani.

  Trebuie:

  • să aveți multă răbdare
  • să înțelegeți că sunteți un pacient atipic, care nu are cum să aibă aceleași rezultate de la primele ședințe, ca alte paciente, cărora firele de par nu le cresc sub piele
  • că este nevoie să aplicați crema și seara și dimineața până pielea nu mai este aspră și permite firelor de păr să penetreze dermul și să crească normal
  • să faceți scrub, doar după duș, minim o dată pe săptămână [ chiar și de 2 ori dar fără a irita pielea ]
  • să nu mai fiți impacientă pentru că asta creează frustrari.

  Nu sunteți singura pacienta în situația asta, și nici prima iar epilarea laser este singura soluție.

  Avem cele mai performante lasere și, dacă la noi nu se rezolvă, nimeni altcineva nu are variante mai bune ca să îi iasa.

  Se va rezolva, cu siguranță, dar cu ajutor de la Dvs. acasă si cu rabdare.

  Epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® Fotona - Doctor SKiN
  Epilare definitivă cu laserul medical AvalancheLase® Fotona
  120 lei11.950 lei
  0
   0
   Coșul tău
   Coșul tău este golÎntoarcere la magazin