Epilare definitiv─â cu laserul medical ultra-performant Splendor X

Alege epilarea definitiv─â cu revolu╚Ťionarul laser medical Splendor X de la Lumenis, lider mondial ├«n tehnologii pe baz─â de laser! Ultra-performantul Splendor X este diferit fa╚Ť─â de orice alt laser din lume, fiind primul echipament hibrid care sincronizeaz─â concomitent 2 lungimi de und─â laser diferite Nd:YAG ╚Öi Alexandrite, ambele GOLD Standard, cu o putere extrem─â ╚Öi o vitez─â de acoperire f─âr─â precedent.
Splendor X este folosit și în tratamentul ridurilor, petelor pigmentare și leziunilor vasculare.

Tehnologia patentat─â Blend X asigur─â putere, eficien╚Ť─â, rapiditate ╚Öi versatilitate ├«n abordarea tuturor tipurilor de piele ╚Öi p─âr. Cap─âtul p─âtrat acoper─â o zon─â mai mare, are o rat─â de repeti╚Ťie mare, reduce considerabil timpul de tratament ╚Öi confer─â mai mult─â precizie. Epilarea definitiv─â devine mai mult dec├ót oric├ónd o experien╚Ť─â personalizabil─â ├«n func╚Ťie de nevoile tale, dar ╚Öi mult mai confortabil─â! Programeaz─â-te la o ╚Öedin╚Ť─â de testare GRATUIT─é, ├«n oricare din clinicile Doctor SKiN!

120 lei11.950 lei

Total:

25% reducere la ╚Öedin╚Ťele de ├«ntre╚Ťinere [din pre╚Ťul de list─â al ╚Öedin╚Ťei]

vreau s─â ╚Ötiu cum pl─âtesc voucher cu discount de 10% la urm─âtoarea achizi╚Ťie pentru toate pl─â╚Ťile online (click pentru detalii)

discounturile, promo╚Ťiile nu se cumuleaz─â

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

De ce s─â alegi epilarea definitiv─â cu laserul Splendor X?

 • dispozitiv┬álaser medical premium, care folose╚Öte┬ácea mai avansat─â tehnologie din lume┬á├«n materie de epilare definitiv─â

 • performant,┬ásigur, la┬ácel mai bun pre╚Ť din pia╚Ť─â

 • tehnologia┬ádual─â┬áasigur─â o epilare eficient─â ╚Öi sigur─â, indiferent de tipul de piele ╚Öi de p─âr, pentru┬áfemei┬á╚Öi┬áb─ârba╚Ťi┬ádeopotriv─â

 • acoper─â o zon─â mai mare,┬á├«njum─ât─â╚Ťind timpul┬áde┬áefectuare┬áal procedurii dar ╚Öi num─ârul de ╚Öedin╚Ťe necesare

 • colector de fum incorporat┬á& filtru HEPA, pentru o experien╚Ť─â de epilare complet nou─â

 • sistem dublu de r─âcire┬á(Cryo-Touch & Cryo-Air), care diminueaz─â semnificativ senza╚Ťia de disconfort prin faptul c─â elimin─â activ c─âldura din ╚Ťesut

 • f─âr─â durere,┬áarsuri┬ásau┬áurme. Inclusiv pe zonele sensibile.

 • tehnologia inteligent─â┬á├«╚Ťi determin─â tipul de piele dar ╚Öi grosimea firului de p─âr, adapt├ónd tratamentul pentru mai mut─â eficien╚Ť─â, siguran╚Ť─â ╚Öi rezultate mai bune.

 • f─âr─â urme de creion. Func╚Ťia sa unic─â de iluminare UV localizeaz─â precis p─ârul nedorit. Precizia de acoperire este mult simplificat─â print-un sistem de marcaj unic al pielii, cu o gril─â u╚Öor de urmat.

 • lentile interschimbabile pentru a beneficia de o piele fin─â mai rapid.

* Acesta este un echipament original, cu contract de service gold, revizii periodice cu înlocuire piese de schimb originale.

Po╚Ťi desc─ârca┬áaici┬ácertificatul de conformitate de la distribuitorul oficial.

Po╚Ťi ├«ntreba c├ónd a fost f─âcut─â ultima revizie a echipamentului ╚Öi dac─â func╚Ťioneaz─â la parametrii optimi la┬áoffice@med-group.ro.

Lumenis Splendor X┬áeste o premier─â de la un lider mondial ├«n domeniul esteticii, un laser medical solid┬áultra-performant, care a revolu╚Ťionat complet industria de epilare definitiv─â. Tehnologia sa de ultim─â genera╚Ťie, de tip ÔÇťFirst-Of-Its-kindÔÇŁ, asigur─â ├«ndep─ârtarea ├«n siguran╚Ť─â a p─ârului, indiferent de zona vizat─â ╚Öi, cel mai important, indiferent de tipul ╚Öi tonul pielii tale. Laserul poate fi utilizat ╚Öi pentru a trata o serie de probleme medicale ╚Öi estetice ale pielii, respectiv┬áleziuni vasculare,┬áriduri┬á╚Öi┬ápete pigmentare.

Tehnologia de neegalat care st─â la baza laserului┬áSplendor X┬ávizeaz─â foliculii de p─âr prin dou─â lungimi de und─â laser diferite:┬áAlexandrite┬á(755 nanometri) ╚Öi┬áNd:YAG┬á(1064 nanometri). Aceste lungimi de und─â pot fi sincronizate, iar nivelul lor ajustat ├«n func╚Ťie de nuan╚Ťa pielii, culoarea p─ârului ╚Öi grosimea firului de p─âr, pentru fiecare pacient ├«n parte.

Epilare definitiv─â cu laserul medical ultra-performant Splendor X - Doctor SKiN

De asemenea,┬áSplendor X┬áeste┬áprimul dispozitiv de epilare definitiv─â care utilizeaz─â un fascicul cu form─â p─âtrat─â. Spre deosebire de fasciculul rotund standard al altor lasere, aceast─â form─â permite echipamentului s─â ofere o┬áacoperire uniform─â. ├Än acest sens, e important ╚Öi poten╚Ťialul de recidiv─â a p─ârului nedorit ├«n zonele ignorate, care este minim ├«n cazul laserului┬áSplendor X. Precizia lui superioar─â, cu puncte mai mari ce┬áp─âtrund mai ad├ónc, f─âr─â suprapuneri,┬áf─âr─â arsuri ╚Öi┬áf─âr─â necesitatea retu╚Ö─ârii unor zone ratate, asigur─â tratarea zonelor celor mai sensibile, dar ╚Öi zonele de pe fa╚Ť─â ╚Öi corp, unde p─ârul poate fi greu vizibil ╚Öi/sau abordabil.

Splendor X este ideal ╚Öi pentru b─ârba╚Ťi care, fie c─â sunt ├«n c─âutarea unei solu╚Ťii de epilare definitiv─â, fie vor s─â scape de┬áfoliculit─â, inclusiv cea de la nivelul b─ârbii (Pseudofoliculita Barbae). Capul de tratament p─âtrat poate urma mai bine marginea fin─â a b─ârbii, pentru o┬ádefinire precis─â.

O alt─â func╚Ťie de care dispune noul Splendor X este ÔÇťcolectorul de fumÔÇŁ care are rolul de a ├«ndep─ârta fumul cauzat de vaporizarea p─ârului ╚Öi de a asigura un mediu mai pl─âcut pentru pacien╚Ťi.

Cum func╚Ťioneaz─â epilarea definitiv─â cu Splendor X?

Epilarea definitiv─â realizat─â de Splendor X, cu┬áemisie laser binar, se bazeaz─â pe tehnologia patentat─â BLEND XÔäó.

Cele mai multe dintre dispozitivele de epilare definitivă folosesc doar una din cele 2 lungimi de undă pentru a viza foliculul de păr și nu ambele simultan:

 • Lungimea de und─â Alexandrite de 755 nm (Gold Standard) este ideal─â pentru tratarea fototipurilor de piele 1, 2 ╚Öi 3 (tonuri deschise ╚Öi foarte deschise). Laserul Alexandrite este u╚Öor absorbit de melanin─â ╚Öi, prin urmare, nu este sigur pentru utilizare pe tonurile mai ├«nchise ale pielii.

 • Lungimea de und─â Nd:YAG la 1064 nm (Gold Standard) este ideal─â pentru tratarea tonurilor de piele 4, 5 ╚Öi 6 (fototipul 4 fiind asociat cu pielea bronzat─â ╚Öi 5 ╚Öi 6 cu pielea mai ├«nchis─â la culoare), deoarece absorb╚Ťia de melanin─â este mult mai mic─â, dec├ót ├«n ÔÇőÔÇőcazul lungimii de und─â utilizate de laserul Alexandrite.

Lungimea de undă Nd:YAG este foarte bine absorbită de oxihemoglobină, care afectează alimentarea cu sânge a foliculului de păr.

Atunci c├ónd se folosesc aceste dou─â tipuri de laser, trebuie adesea folosite set─âri ridicate pentru fiecare lungime de und─â, pentru a ├«ndep─ârta eficient p─ârul. Acest lucru ├«nseamn─â pentru pacient ╚Öedin╚Ťe de tratament mai dureroase ╚Öi risc crescut de complica╚Ťii temporare.

Pentru a rezolva aceste provoc─âri, Lumenis a inventat tehnologia unic─â BLEND XÔäó,┬áprima care sincronizeaz─â lungimile de und─â┬áale laserului Alexandrite (755nm) ╚Öi cele ale laserului Nd:YAG (1064nm), pentru o┬áprocedur─â de epilare definitiv─â complet ajustabil─â. Tehnologia BLEND XÔäó┬á╚Ťinte╚Öte foliculul de par la 2 ad├óncimi diferite, pentru o mai mare eficacitate.

Astfel, fiecare impuls al laserului se poate personaliza pentru a se potrivi perfect cu fototipul pielii, culoarea părului și grosimea firelor de păr, astfel încât să se ofere cel mai eficient tratament.

În timpul tratamentului, laserul emite energie sub formă de lumină la nivelul pielii, vizând rădăcina firului de păr. Melanina din păr absoarbe această energie și o transformă în căldură, pentru ca, în cele din urmă, foliculii piloși să fie distruși complet. Astfel este prevenită și stopată creșterea noilor fire de păr în zonele de tratament.

Splendor X versus alte dispozitive de epilare definitiv─â cu laser

 • Laserul Splendor X┬áse potrive╚Öte ╚Öi e ajustabil pentru orice tip de piele, fiind astfel o op╚Ťiune pentru oricine ├«╚Öi dore╚Öte s─â apeleze la epilarea definitiv─â.
  Comparativ cu alte lasere, care au o raz─â de ac╚Ťiune limitat─â la anumite tipuri de piele ╚Öi p─âr (de cele mai multe ori mai ├«nchis, mai gros), Splendor X ac╚Ťioneaz─â┬áeficient pe orice fototip.

 • Fasciculul de dimensiuni mai mari, cu forma p─âtrat─â a cap─âtului de ac╚Ťiune, ├«i permite s─â trateze┬ásuprafe╚Ťe mari┬ámult mai┬árapid, comparativ cu multe alte dispozitive laser. Acest lucru ├«nseamn─â ╚Öi un risc mai mic de suprapunere ╚Öi arsuri, c├ót ╚Öi un risc mai mic de a omite anumite zone vizate de pacient.

 • Splendor X este┬áprimul echipament premium din lume┬ácare┬ácombin─â┬á├«n acela╚Öi timp nu separat┬ádou─â lungimi de und─â de laser diferite,┬áambele Gold Standard┬á(Alexandrite ╚Öi Nd:YAG), cu studii clinice & aprobare FDA.
  Prin ac╚Ťiunea sa dual─â, Splendor X este un dispozitiv de epilare definitiv─â┬ámai puternic ╚Öi mai eficient fa╚Ť─â de 90% din laserele existente ├«n prezent pe pia╚Ť─â.

 • ├Än afar─â de epilare definitiv─â,┬áSplendor X┬ápoate┬átrata ╚Öi alte probleme ale pielii, printre care┬áleziunile vasculare┬ásau┬ápigmentare,┬áliniile fine┬á╚Öi┬áridurile.

 • Efectele secundare temporare sunt absente sau minime.

 • O ╚Öedin╚Ť─â de┬áepilare definitiv─â full body┬ácu laserul Splendor X dureaz─â ├«n general┬á30 ÔÇô 40 de minute, ├«n timp ce o sesiune cu alte dispozitive dureaz─â ├«ntre 1,5 ÔÇô 2 ore. Astfel, economise╚Öti timp ╚Öi te bucuri de rezultate mai rapid, mai u╚Öor ╚Öi cu mai pu╚Ťin disconfort.

 • Tratament mai confortabil. Sistemul┬ádublu de r─âcire┬ádiminueaz─â semnificativ senza╚Ťia de disconfort provocat─â. Aparatura laser obi╚Önuit─â, din cauza luminii puternice, genereaz─â o c─âldur─â resim╚Ťit─â la nivelul pieli mult mai intens, chiar foarte dureros, ├«n special ├«n cazul laserelor neperformante.

Ce sim╚Ťi ├«n timpul unui tratament Splendor X?

Laserul Splendor X┬áeste o procedur─â realizat─â de profesioni╚Öti, respectiv de tehnicieni specializa╚Ťi ├«n epilare definitiv─â, ├«ntr-o clinic─â avizat─â. ├Än primul r├ónd, cel care realizeaz─â procedura trebuie s─â ajusteze corect laserul pentru tipul de piele ╚Öi de p─âr pe care ├«l ai.┬áCa s─â beneficiezi de un tratament eficient ╚Öi sigur, preg─âtirea ╚Öi instruirea personalului sunt esen╚Ťiale!

La Doctor SKiN e╚Öti pe m├óini bune! ├Än to╚Ťi ace╚Öti ani ne-am remarcat prin faptul c─â am investit ╚Öi investim continuu ├«n instruirea ╚Öi perfec╚Ťionarea echipei noastre, pentru a putea oferi cele mai bune servicii din Rom├ónia!

Dup─â setarea dispozitivului, prime╚Öti ochelari speciali care-╚Ťi protejeaz─â ochii de poten╚Ťialele leziuni de la nivelul globului ocular. De asemenea, ╚Ťi se va testa o por╚Ťiune mic─â din piele, pentru a ne asigura c─â nu exist─â efecte adverse.

Ulterior, tehnicianul Doctor SKiN va trata zonele de pe fa╚Ť─â ╚Öi corp cu p─âr nedorit. Cu fiecare impuls, laserul va distruge foliculii de p─âr.

Senza╚Ťia de c─âldur─â pe care o sim╚Ťi nu ├«╚Ťi va produce un disconfort, mai ales c─â┬áSplendor X dispune de un sistem dual de r─âcire┬á(Cryo-Touch┬á╚Öi┬áCryo-Air) care va reduce semnificativ senza╚Ťia produs─â.┬áV├órful Cryo┬áeste conceput pentru a furniza aer rece exact peste zona de tratament acoperit─â de fasciculul laser. De aceea,┬ála momentul actual Splendor X este considerat cel mai confortabil laser de epilare definitiv─â din lume!

Este posibil s─â observi imediat dup─â procedur─â o u╚Öoar─â inflama╚Ťie la nivel local (ro╚Öea╚Ť─â) sau umflarea zonei, ├«ns─â nu este un aspect care s─â te ├«ngrijoreze. Este┬áperfect normal ca pielea s─â reac╚Ťioneze la stimuli de c─âldur─â┬á╚Öi┬álumin─â.

 • Po╚Ťi pulveriza spray rece cu ap─â termal─â imediat dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare.

 • Dup─â epilarea laser, pielea are nevoie de mai mult─â hidratare dec├ót de obicei.

Te po╚Ťi ├«ntoarce imediat la activit─â╚Ťile zilnice, f─âr─â s─â-╚Ťi fie afectat ritmul obi╚Önuit. Trebuie s─â evi╚Ťi pe c├ót posibil expunerea imediat─â la soare.

 • Protec╚Ťia solar─â SPF 50+ este obligatorie timp de minim 2 s─âpt─âm├óni post-procedur─â, pe zonele expuse la soare, de preferat folosirea constant─â ├«ntre ╚Öedin╚Ťe a unei creme cu factor de protec╚Ťie de minim 30.

 • Pe zonele expuse epil─ârii laser, c├ót timp sunt ├«nc─â sensibile, este contraindicat─â folosirea odorizantelor ╚Öi a altor parfumuri.

 • A╚Öteapt─â minim 1.5 ÔÇô 2 luni ├«nainte s─â vii la ╚Öedin╚Ťa de epilare laser, dac─â pe zona expus─â tratamentului, ai f─âcut peeling chimic sau ╚Ťi s-a injectat toxina botulinic─â pentru┬áhiperhidroza.

De c├óte ╚Öedin╚Ťe Splendor X ai nevoie pentru a vedea rezultate?

├Än general, majoritatea persoanelor au nevoie de┬á6┬áp├ón─â la┬á8 ╚Öedin╚Ťe┬áde eliminare a p─ârului, la interval de 6 ÔÇô 8 s─âpt─âm├óni, pentru a vedea rezultate optime.

Imediat dup─â prima sesiune de tratament de epilare definitiv─â cu Splendor X, deja vei observa o reducere a p─ârului. Dar, cum nu toate firele de p─âr se afl─â ├«n acela╚Öi stadiu de cre╚Ötere, vor fi necesare c├óteva ╚Öedin╚Ťe pentru a sc─âpa de pilozitatea nedorit─â.

P─ârul r─âspunde la energia laserului numai c├ónd este ├«n faza anagen─â, adic─â de cre╚Ötere a firului de p─âr. Dar firele de p─âr pot fi ╚Öi ├«n faza catagen─â (faza de tranzi╚Ťie ├«ntre cea de cre╚Ötere ╚Öi cea de c─âdere, c├ónd foliculul pilos este inactiv) sau ├«n faza telogen─â.

În fazele catagenă și telogenă, corpul se pregătește pentru a scăpa de firele de păr, nu le mai hrănește și eliberează bulbul din foliculul de păr. Pentru că în aceste 2 faze firul de păr este deja pe cale să fie expulzat, laserele nu au nicio putere asupra firului de păr.

În aceste 2 faze firul de păr nu mai este ancorat în folicul, iar energia laserului nu poate circula de-a lungul firului de par pentru a distruge foliculul.

Fiecare din milioanele de fire de p─âr de pe corpul nostru poate fi ├«n faze diferite iar din acest motiv nu pot fi surprinse toate ├«n aceea╚Öi faz─â de cre╚Ötere, indiferent c├óte ╚Öedin╚Ťe de epilare definitiv─â cu laser ai face. De asemenea, de-a lungul anilor schimb─ârile hormonale din corpul nostru vor activa noi foliculi de p─âr iar parul va re├«ncepe s─â creasc─â. Din acest motiv, niciun protocol de epilare din lume, cu niciun laser, nu poate garanta o eficien╚Ť─â mai mare de 85 ÔÇô 90%.

Datorit─â┬átehnologiei de ultim─â genera╚Ťie a laserului Splendor X, num─ârul total de ╚Öedin╚Ťe de care vei avea nevoie pentru a finaliza epilarea va fi mai mic fa╚Ť─â de cele necesare cu un laser obi╚Önuit. Cele dou─â lungimi de und─â folosite ├«mpreun─â amplific─â puterea epil─ârii definitive, pentru┬árezultate impresionante, ├«nc─â de la prima ╚Öedin╚Ť─â.

De asemenea, trebuie s─â ╚Ťii cont c─â nu po╚Ťi stabili de unul singur planul de tratament de care ai nevoie. Fiecare persoan─â are pielea diferit─â, iar rapiditatea cu care cre╚Öte p─ârul poate varia. De aceea, tehnicianul ├«n epilare definitiv─â este cel care ├«╚Ťi va recomanda num─ârul de ╚Öedin╚Ťe pe care s─â le urmezi, c├ót ╚Öi frecven╚Ťa lor,┬á├«n func╚Ťie┬áde caracteristicile tale individuale ╚Öi┬áde cum r─âspunde corpul t─âu la tratament.

Care sunt efectele secundare ale laserului Splendor X?

Laserul Splendor X prezint─â mai pu╚Ťine riscuri comparativ cu alte sisteme de ├«ndep─ârtare a p─ârului cu laser, datorit─â preciziei cap─âtului de lucru p─âtrat, care, lucr├ónd f─âr─â necesitatea de┬ásuprapunere,┬áreduce riscul de arsuri, dar ╚Öi a sistemului s─âu dual de r─âcire. Mai mult dec├ót at├ót, dispozitivul Lumenis a ob╚Ťinut prestigioasa┬áaprobare FDA.

Cele mai frecvente răspunsuri imediate după epilarea cu laserul Splendor X pot fi eritemul, edemul perifolicular, hiperpigmentare și hipopigmentare sau modificări texturale ale zonelor tratate.

 • Aten╚Ťie! Riscul de arsuri ╚Öi hiperpigmentare este posibil ├«n condi╚Ťiile ├«n care te-ai expus la soare sau ai mers la solar cel pu╚Ťin 2 s─âpt─âm├óni ├«nainte & dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser sau ai luat medicamente din lista cu substan╚Ťe fotosensibilizante ╚Öi ai omis s─â ne anun╚Ťi.

Totodat─â, instruirea tehnicienilor ├«n epilare definitiv─â este obligatorie pentru siguran╚Ťa ta! Tehnicianul care ├«╚Ťi efectueaz─â procedura trebuie s─â seteze cu aten╚Ťie dispozitivul, de fiecare dat─â, ├«n func╚Ťie de cum evolueaz─â tratamentul.

Solicit─â ╚Öi verific─â cu aten╚Ťie ca salonul sau clinica de epilare definitiv─â s─â respecte ╚Öi s─â poat─â dovedi c─â investe╚Öte ├«n personalul s─âu, dar ╚Öi c─â dispozitivele cu care se laud─â┬ásunt originale! Din p─âcate, sunt foarte multe aparate de tip replic─â care imit─â produsele Lumenis, dar care nu sunt nici pe departe la fel eficiente ╚Öi pot fi periculoase pentru s─ân─âtatea ta.

Dac─â prezin╚Ťi infec╚Ťii de orice fel sau alte inflama╚Ťii la nivelul pielii am├ón─â tratamentul sau asigur─â-te c─â ai recomandarea medicului dermatolog pentru interven╚Ťie. Pentru orice ├«ntrebare, echipa Doctor SKiN ├«╚Ťi st─â la dispozi╚Ťie!

Cum ar trebui s─â m─â preg─âtesc pentru epilare definitiv─â cu laserul Splendor X?

 • C├ónd te preg─âte╚Öti pentru prima ╚Öedin╚Ť─â de epilare definitiv─â cu laser, ar trebui s─â opre╚Öti epilarea cu cear─â, zah─âr, aparat sau crem─â depilatoare timp de 4 ÔÇô 6 s─âpt─âm├óni ├«nainte de procedur─â.┬áFolosirea lamei de ras este permis─â, chiar recomandat─â at├ót ├«nainte, c├ót ╚Öi ├«ntre ╚Öedin╚Ťele de epilare definitiv─â cu laser.

 • Cu┬ánu mai mult de 24 de ore┬á├«nainte de programare, trebuie s─â razi p─ârul din zona de tratament, ├«n mediu umed,┬áf─âr─â a te irita, pentru a ajuta lumina laser s─â g─âseasc─â foliculii de p─âr.

 • Tratamentul de epilare poate fi f─âcut doar pe piele┬áintact─â,┬áperfect uscat─â,┬ácur─â╚Ťat─â,┬áf─âr─â crem─â,┬áf─âr─â parfum,┬áf─âr─â antiperspirant, care pot interac╚Ťiona cu fasciculul laser ╚Öi produce irita╚Ťii.

 • ┬áNu pot fi epilate cu laserul zonele proasp─ât┬árase ├«n mediu uscat,┬áf─âr─â ap─â, ├«ntruc├ót riscul de irita╚Ťii este foarte ridicat.

 • De asemenea, ├«ntrerupe administrarea de aspirin─â sau orice alt antiinflamator cu minim 2 zile ├«nainte de epilarea laser. Po╚Ťi citi mai multe despre medicamentele contraindicate ├«n cazul┬áepil─ârii cu laser, AICI!

 • este contraindicat─â epilarea dac─â ai folosit Roacutane sau isotretinoizi ├«n ultimele 6 luni.

 • Hidratarea este ╚Öi ea important─â, de aceea trebuie s─â te asiguri c─â pielea ta nu a fost supus─â unui stres prelungit sau c─â nu te-ai expus la soare mai devreme de 2 s─âpt─âm├óni ├«nainte de procedur─â.

Epilarea definitiv─â cu laserul Splendor X doare?

Tratamentul cu laserul Splendor X asigur─â un disconfort cu mult diminuat, ├«n compara╚Ťie cu alte lasere existente pe pia╚Ť─â. Unii pacien╚Ťi ar putea presupune ├«n mod incorect c─â epilarea definitiv─â comport─â vaporizarea firelor de p─âr cu energia laserului dar nu a╚Öa decurge procesul. Energia pe care o livreaz─â laserul este mult sub acest prag ╚Öi tot ce face este s─â targeteze r─âd─âcina firului de p─âr pentru a deteriora foliculul de p─âr. C├ónd laserul livreaz─â impulsurile, vei sim╚Ťi scurt o senza╚Ťie ca o u╚Öoar─â pi╚Öc─âtur─â. Datorit─â sistemului de r─âcire dubl─â, Splendor X┬áproduce aer rece pentru a-╚Ťi proteja pielea┬ádar ╚Öi pentru o experien╚Ť─â confortabil─â a epil─ârii. De╚Öi zona inghinal─â este mai sensibil─â dec├ót restul corpului datorit─â vasculariza╚Ťiei puternice, senza╚Ťia de c─âldur─â pe care o sim╚Ťi la nivelul pielii este c├ót se poate de obi╚Önuit─â ╚Öi nedureroas─â.

La ce rezultate mă pot aștepta după epilarea definitivă cu laserul Splendor X?

Rezultatele variaz─â ├«n func╚Ťie de tipul t─âu de piele ╚Öi de p─âr. Astfel, culoarea p─ârului ar trebui s─â fie ├«ntotdeauna mai ├«nchis─â dec├ót culoarea pielii.

Cu toate acestea, fiind vorba despre o tehnologie de ultim─â genera╚Ťie, acestea vor fi vizibile mai rapid dec├ót ├«n cazul altor lasere.

├Än urm─âtoarele s─âpt─âm├óni de dup─â tratament, vei observa o cre╚Ötere mai redus─â a firelor de p─âr, iar aceasta vor disp─ârea gradual, pe m─âsur─â ce progresezi cu ╚Öedin╚Ťele. Specialistul ├«n epilare definitiv─â de la Doctor SKiN ├«╚Ťi┬áva oferi instruc╚Ťiuni de ├«ngrijire at├ót ├«nainte c├ót ╚Öi dup─â procedur─â, pentru ca tu s─â te bucuri de o piele frumoas─â ╚Öi s─ân─âtoas─â.

Care sunt contraindica╚Ťiile epil─ârii definitive cu laserul Splendor X de la Lumenis?

Epilarea definitiv─â cu laserul Splendor X este contraindicat─â acelor persoane cu:

 • piele intens bronzat─â; se va a╚Ötepta 2 ÔÇô 3 luni de la expunerea la soare

 • administrarea recent─â a unor medicamente fotosensibilizante

 • boli fotosensibile, cum ar fi Lupus eritematos

 • afec╚Ťiuni inflamatorii ale pielii, infec╚Ťii active, nevi displazici, zg├órieturi, lacera╚Ťii sau pl─âgi deschise sau tatuaje pe zona care urmeaz─â a fi tratat─â,┬ápe zona de tratament

 • piele expus─â de cur├ónd la tratamente de exfoliere, peeling-uri chimice recente

 • boli virale, fungice sau bacteriene,

 • istoric de hiperpigmentare post inflamatorie

 • istoric de cicatrici cheloide

 • medicamente care cresc sensibilitatea pielii la lumin─â

 • medicamente care schimb─â metabolismul pielii

 • terapie anticoagulant─â

 • cancer sau leziuni pre-canceroase┬ápe zona de tratament

 • herpes simplex┬ápe zona de tratament

 • herpes labial activ

 • epilepsie ÔÇô posibile reac╚Ťii epileptice ├«n timpul ╚Öedin╚Ťei de epilare

 • sarcin─â sau al─âptare

 • a╚Ötept─âri nerealiste.

Dorești epilare gratuită?

Înscrie-te chiar acum pentru a testa gratuit epilarea definitivă!

  [honeypot website]

  De ce ai alege Doctor SKiN?

  • echip─â medical─â de excep╚Ťie, care beneficiaz─â de formare ╚Öi training continuu sus╚Ťinut de speciali╚Öti de renume mondial
  • echipamente originale, de tip linie de ­čöŁ sau premium
  • contracte de service premium, cu mentenan╚Ť─â la standardele prev─âzute de produc─âtor
  • consumabile de calitate, accesorii acreditate
  • investim constant astfel ├«nc├ót la noi s─â beneficiezi de cel mai recent model de echipament ap─ârut ├«n lume
  • suntem obseda╚Ťi de rezultate ╚Öi ne str─âduim permanent s─â le optimiz─âm
  • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
  • atmosfer─â cald─â & atitudine prietenoas─â
  • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
  • protocoale de tratament, special concepute pentru siguran╚Ťa ta
  • igiena & protocoalele de siguran╚Ť─â fac parte din ADN-ul nostru
  • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
  • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect p─âstrate
  • echipa noastr─â de medici este disponibil─â pentru ├«ntreb─âri ╚Öi suport ├«n orice probleme, ├«nainte & dup─â tratament, 7 zile din 7.

  Rezultatele pot varia, ├«n func╚Ťie de caracteristicile individuale ╚Öi de stilul de via╚Ť─â al fiec─ârui pacient sau paciente ├«n parte.

  Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

  Suntem aici 24 ore/7 zile s─â ├«╚Ťi r─âspundem la orice ├«ntrebare ai avea s─â ne adresezi.

  Recenzii

  Nu există recenzii până acum.

  Fii primul care adaug─â o recenzie la „Epilare definitiv─â cu laserul medical ultra-performant Splendor X”

  Întrebări frecvente

  Sunt la a 4a ╚Öedin╚Ť─â de epilare definitiv─â ╚Öi mi-au ap─ârut aceste bubi╚Ťe; ce este de f─âcut?

  Foliculita:

  • nu dispare de tot dup─â primele ╚Öedin╚Ťe de epilare laser
  • poate ap─ârea ╚Öi ├«n mijlocul ╚Öedin╚Ťelor de epilare
  • ´ŞÄse va duce progresiv, cu fiecare nou─â ╚Öedin╚Ť─â
  • nu ╚Ťine de noi, de cum decurge ╚Öedin╚Ťa de epilare laser ci de corpul t─âu
  • este nevoie s─â aplici des crem─â hidratant─â, pentru ca pielea s─â fie fin─â & s─â faci scrub o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â, pentru ca firul de p─âr s─â poat─â penetra pielea aspr─â ╚Öi s─â ias─â la suprafa╚Ť─â.


  Ce ├«nseamn─â garan╚Ťie pentru rezultate?

  La Doctor SKiN acord─âm garan╚Ťie pentru rezultate, cu condi╚Ťia s─â nu fi s─ârit ╚Öedin╚Ťele de epilare sau s─â fi venit la ele bronzat─â ori cu alte contraindica╚Ťii din lista precizat─â pe site.

  Aceast─â garan╚Ťie se acord─â exclusiv pentru abonamentele f─âcute integral la Doctor SKiN, nu par╚Ťial ╚Öi se acord─â pentru ╚Öedin╚Ťele din pachetul de epilare p├ón─â se duce 80% din p─ârul de pe zonele vizate de pe corp [aten╚Ťie, nu 100%].

  La b─ârba╚Ťi pilozitatea este dubl─â fa╚Ť─â de femei iar un rezultat realist este circa 65%, ╚Öi continuare cu ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere la 6 luni p├ón─â se ajunge la un rezultat mul╚Ťumitor.

  Astfel, dac─â ai f─âcut la noi 10 ╚Öedin╚Ťe consecutive de epilare definitiv─â (12 pentru zona inghinal─â), ├«ncep├ónd cu ╚Öedin╚Ťa 11 (13 pentru zona inghinal─â), costul ╚Öedin╚Ťei va fi la┬ájum─âtate din pre╚Ťul ini╚Ťial.

  • ╚Öedin╚Ťele nu trebuie nici s─ârite nici am├ónate
  • nu se aplic─â aceast─â facilitate mai t├órziu de 8 s─âpt─âm├óni de la ultima
   ╚Öedin╚Ť─â din abonament
  • sunt excluse ╚Öedin╚Ťele de ├«ntre╚Ťinere (la 3 – 4 – 6 -12 luni).

  Dup─â c├óte ╚Öedin╚Ťe se consider─â ├«ncheiat protocolul de epilare definitiv─â cu laser?

  Epilarea laser, impropriu denumit─â definitiv─â, are limitele sale.
  Niciun laser din lume nu reu╚Öe╚Öte s─â elimine mai mult de 80 ÔÇô 85% din p─ârul de pe corp. Astfel, atunci c├ónd p─ârul de pe corp este redus ├«n propor╚Ťie de peste 80%, se va continua cu ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere a rezultatelor ob╚Ťinute.

  C├ónd se face ╚Öedin╚Ťa de ├«ntre╚Ťinere la epilarea laser?

  Corpul nostru este unul viu, prin urmare foliculi pilo╚Öi ├«n faz─â inactiv─â la momentul efectu─ârii ╚Öedin╚Ťelor de epilare progresiv─â, vor fi activa╚Ťi ├«n mod constant, dup─â ├«ncheierea protocolului de epilare definitiv─â.

  Dacă ai pană în 25 de ani, ar trebui făcute

  • 2 ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere la 4 luni, apoi
  • 2 ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere la 6 luni,
  • 2 ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere la 8 luni,
  • ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere la 12 luni.

  Dup─â na╚Ötere, din cauza dezechilibrului hormonal adus prin sarcin─â, se reactiveaz─â un nou val de foliculi pilo╚Öi ╚Öi ar trebui f─âcute alte c├óteva ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere, dup─â ce ├«ncheia╚Ťi cu al─âptatul sau la 6 luni dup─â ce a╚Ťi n─âscut, dac─â nu al─âpta╚Ťi.

  Adolescentele sunt ├«n plin─â dezvoltare hormonal─â, vor avea nevoie la ├«nceput de ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere la fiecare 6 luni. Pe m─âsur─â ce se stabilizeaz─â hormonal (├«n jurul v├órstei de 24 ani), se poate continua cu ╚Öedin╚Ťe la 12 luni.

  B─ârba╚Ťii cu o pilozitate ridicat─â (foarte p─âro╚Öi) nu vor avea niciodat─â acelea╚Öi rezultate ca o persoan─â cu o pilozitate normal─â, standard.
  Rezultatele ├«n cazul lor vor fi ├«n jurul procentului de 65 ÔÇô 70%.

  Dac─â nu sunt f─âcute ╚Öedin╚Ťele de ├«ntre╚Ťinere la intervalele recomandate ├«n func╚Ťie de v├órst─â, p─ârul are tendin╚Ťa s─â creasc─â la loc, aproape ca ╚Öi cum nu v-a╚Ťi fi epilat vreodat─â.

  De ce nu am voie s─â fac epilare laser dup─â ce am n─âscut dac─â nu al─âptez?

  În primele 6 luni post naștere, corpul este dezechilibrat hormonal și supus foarte ușor riscului de pătare și arsuri iar medicii dermatologi recomandă respectarea acestui interval.

  Ce zone cuprinde pachetul de full body?

  Pachetul de epilare laser full body cuprinde urm─âtoarele zone: picioare lung, inghinal total cu interfesier, bra╚Ťe integral, axile si musta╚Ťa.

  Pentru alte zone, v─â rugam s─â ne scrie╚Ťi, ne vom str─âdui s─â facem un pachet personalizat la un pre╚Ť avantajos.

  Medicamente fotosensibilizante de evitat ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa de epilare cu laser

  Doare?

  Tratamentul de ├«ndep─ârtare a p─ârului nedorit cu laserul dioda de la Cocoon medical┬ánu ar trebui s─â fie dureros, dar unii pacien╚Ťi pot sim╚Ťi disconfort din cauza c─âldurii produse de┬áinterac╚Ťiunea laserului cu ╚Ťesutul┬ásau din cauza r─âcirii folosite pentru a proteja suprafa╚Ťa pielii.

  Terapeutul te va ├«ntreba pe durata ├«ntregii ╚Öedin╚Ťe dac─â e╚Öti ├«n regul─â ╚Öi, dac─â va considera necesar, va ajusta parametrii pentru a asigura confort deplin dar ╚Öi cele mai bune rezultate. Sistemul de r─âcire din v├órful aplicatorului protejeaz─â pielea ├«nconjur─âtoare, ├«n timp ce permite luminii s─â penetreze foliculul pilos.

  Nu veni la ╚Öedin╚Ťa de epilare┬áobosit─â┬ásau c├ónd e╚Öti la┬ámenstrua╚Ťie┬ápentru c─â, din cauza oboselii ╚Öi a sensibilit─â╚Ťii specifice perioadei menstruale, epilarea laser ╚Ťi se va p─ârea dureroas─â.

  Cum ╚Ötiu dac─â ╚Öedin╚Ťa de epilare definitiv─â a fost efectuat─â corect?

  Un bun indiciu c─â ╚Öedin╚Ťa de epilare este efectuat─â corect este s─â sim╚Ťi o u╚Öoar─â irita╚Ťie a foliculilor de p─âr, inclusiv ro╚Öea╚Ť─â ╚Öi o u╚Öoar─â inflamare ├«n jurul foliculului, imediat dup─â epilarea cu laser ╚Öi faimosul miros u╚Öor de ardere a p─ârului, pe durata ╚Öedin╚Ťei.

  Nu trebuie s─â sim╚Ťi arsuri, b─â╚Öici sau alte efecte adverse, iar dac─â se ├«nt├ómpl─â vreodat─â s─â ai simptome nea╚Öteptate pe durata sau dup─â tratament, trebuie s─â anun╚Ťi imediat terapeutul ╚Öi s─â urmezi instruc╚Ťiunile.

  De la ce vârstă pot face epilare definitivă cu laser?

  ├Än cazul femeilor, este bine s─â treac─â m─âcar 2 menstrua╚Ťii ├«nainte s─â fac─â epilare definitiv─â cu laser, de preferat nu ├«nainte de 13 ani.

  ├Än cazul b─âie╚Ťilor, din cauza deregl─ârilor hormonale, este bine s─â fi ├«mplinit 18 ani.┬á

  ├Än cazul minorilor este necesar consim╚Ť─âm├óntul scris al unui p─ârinte.

  De c├óte ╚Öedin╚Ťe am nevoie?

  Părul crește în etape, fazele active alternează cu cele de repaus, iar medie a unui ciclu de creștere este de aproximativ 18 luni, timp în care foliculii piloși sunt activi.

  Fasciculul laserului ╚Ťinte╚Öte doar foliculii care sunt ├«n faza de cre╚Ötere activ─â.

  Cu fiecare nou─â ╚Öedin╚Ť─â, va fi ├«ndep─ârtat p─ârul aflat ├«n alt─â etap─â de cre╚Ötere.

  Motivul pentru care sunt necesare mai multe ╚Öedin╚Ťe de epilare definitiv─â este pentru a putea distruge firele de p─âr aflate ├«n toate stadiile de cre╚Ötere. Cu fiecare nou─â ╚Öedin╚Ť─â, ├«n faza diferit─â de cre╚Ötere a firului de p─âr, este redus─â o cantitate semnificativ─â de p─âr.

  Num─ârul total de ╚Öedin╚Ťe se face dup─â un plan de tratament laser, individualizat pentru fiecare pacient ├«ntruc├ót frecven╚Ťa este dat─â de┬áritmul de regenerare a firelor┬áde p─âr, care variaz─â de la o persoan─â la alta.

  Tratamentul complet de epilare laser se ├«ntinde ├«n mod normal pe parcursul a circa┬á12 luni. Dar, ├«n func╚Ťie de specificul pacientului, ╚Öedin╚Ťele de epilare se fac la distan╚Ť─â chiar ╚Öi de 10 s─âpt─âm├óni, iar un tratament complet de epilare definitiv─â se poate ├«ntinde ╚Öi pe┬á2 ani.

  ├Än acest interval, unii pacien╚Ťi pot experimenta reapari╚Ťia c├ótorva fire noi de p─âr, fine ╚Öi mai deschise la culoare, de aceea, ╚Öedin╚Ťa de ├«ntre╚Ťinere o dat─â pe an prelunge╚Öte durata rezultatelor.

  Pe anumite zone, cum ar fi regiunea fe╚Ťei la b─ârba╚Ťi sau zona inghinal─â la femei (unde┬ágradul de sensibilitate este ridicat┬áiar intensitatea laserului trebuie ajustat─â astfel ├«nc├ót epilarea s─â fie suportabil─â), vor fi necesare┬ámai multe┬á╚Öedin╚Ťe.

  Persoanele cu┬áten ├«nchis, piele m─âslinie┬ácu fir de┬áp─âr fin┬á╚Öi culoare foarte┬ádeschis─â, vor avea nevoie de┬ámai multe ╚Öedin╚Ťe┬áde epilare definitiv─â pentru a elimina permanent p─ârul nedorit, ├«ntruc├ót nu pot fi folosite energii foarte mari.

  Persoanele cu┬áp─âr nepigmentat, alb, blond deschis, ro╚Öcat┬ásau┬ágrizonat┬ánu vor avea rezultate din cauz─â c─â laserul emite un impuls luminos care ac╚Ťioneaz─â asupra melaninei din bulbul pilos (p─ârul ├«nchis la culoare) iar pigmentul nu mai este detectat de laser.

  Num─ârul de ╚Öedin╚Ťe este mai mic la b─ârba╚Ťi dec├ót la femei din cauza c─â mul╚Ťi au firul de p─âr negru ╚Öi mai gros cu pielea alb─â.

  90% dintre pacien╚Ťi scap─â de pilozitatea nedorit─â de pe corp ├«n procent de 70 – 80% dup─â un total de circa 8 ╚Öedin╚Ťe efectuate la interval de 6 – 8 s─âpt─âm├óni.

  Aparatul cu care se face epilarea este foarte important.
  Un laser medical scump, cu┬áo anumit─â putere, garanteaz─â┬árezultate eficiente pe termen lung, pe c├ónd unul de tip replic─â, f─âr─â studii medicale, poate s─â creeze arsuri sau un num─âr mult mai mare de ╚Öedin╚Ťe.

  PrimeLase este un laser performant, de ultim─â genera╚Ťie, cu o tehnologie modern─â, progresiv─â, care ne permite s─â atingem rezultate extraordinare.

  Dar, chiar si cu laserul dioda de la Cocoon medical, unul din cele mai performante lasere din lume, dup─â ├«ntreg protocolul de epilare definitiv─â, p─ârul este redus ├«n procent de 85 – 90% dar┬ánu 100%.

  Rezultatele tratamentului variaz─â foarte mult de la o persoan─â la alta, fiind influen╚Ťate de factori precum:

  ÔÇô v├órsta, dieta, metabolismul local al firului de p─âr, ciclul de cre╚Ötere etc.
  ÔÇô tipul de p─âr ╚Öi tipul de piele (cel mai bine r─âspund la tratament cei cu piele deschis─â, fir de p─âr gros ╚Öi ├«nchis la culoare)
  ÔÇô ad├óncimea la care se afl─â r─âd─âcina
  ÔÇô afec╚Ťiuni endocrinologice asociate, care ar putea s─â interfereze (ovar polichistic sau boli tiroidiene).

  Standard, sunt recomandate 8 ╚Öedin╚Ťe (la interval de 6 ÔÇô 8 s─âpt─âm├óni), dar┬ápot fi necesare p├ón─â la 10 ╚Öedin╚Ťe┬áiar ├«n┬ázona┬áinghinal─â┬á(mult mai sensibil─â, puternic vascularizat─â, unde nu se poate lucra cu intensit─â╚Ťi mari),┬áchiar ╚Öi 12 ╚Öedin╚Ťe.
  Iar apoi, protocolul recomand─â 1 ╚Öedin╚Ť─â de ├«ntre╚Ťinere o dat─â la 8 – 12 luni.

  Dac─â nu am ├«mplinit ├«nc─â 20 de ani, voi avea nevoie de mai mult de 8 - 10 ╚Öedin╚Ťe pentru a avea rezultate?

  V├órsta nu este un criteriu de eficien╚Ť─â. Dar, cu c├ót suntem mai tineri via╚Ťa este mai lung─â ╚Öi perioada ├«n care dezvolt─âm noi fire de p─âr este mai mare.

  De aceea, dup─â ce ai ajuns la un rezultat stabil ├«n urma tratamentului de epilare progresiv definitiv─â cu laser ╚Öi nu mai cresc fire noi, recomand─âm 2 ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere pe an.

  La c├ót timp se fac ╚Öedin╚Ťele?

  Ca regul─â general─â, ar trebuie f─âcute

  • ╚Öedin╚Ťele 1, 2, 3 la 2 luni
  • ╚Öedin╚Ťele 4 & 5 la 1 lun─â
  • ╚Öedin╚Ťele 6, 7, 8 la 3 luni

  pentru ca p─ârul r─âmas s─â aib─â timp s─â creasc─â.

  Pe fa╚Ť─â (b─ârbie, musta╚Ť─â, perciuni), epilarea se face mai frecvent, la 4 s─âpt─âm├óni,iar pe restul corpului, la interval de 6 – 8 s─âpt─âm├óni

  De asemenea, o persoan─â foarte t├ón─âr─â, activ─â hormonal, va ├«ncepe cu ╚Öedin╚Ťele 1, 2 la 4 s─âpt─âm├óni.

  În cât timp se văd rezultatele?

  Dup─â prima ╚Öedin╚Ť─â, firele par a suferi o cre╚Ötere aparent─â, dar de fapt vor c─âdea singure, fiind expulzate din r─âd─âcina foliculilor de p─âr, dup─â 10 – 14 zile, iar pe piele vor r─âm├óne astfel ÔÇ×insuleÔÇŁ cu p─âr.

  Firele de păr vizibile pot fi îndepărtate printr-o exfoliere blândă.

  Rezultate ├«mbucur─âtoare apar┬ádup─â 8 s─âpt─âm├óni┬áiar, dup─â c├óteva ╚Öedin╚Ťe de epilare definitiv─â, firele de p─âr vor avea un┬áritm de cre╚Ötere mai lent┬á╚Öi vor deveni┬ámai fine, mai sub╚Ťiri.

  Este foarte important┬ás─â abandonezi ╚Öedin╚Ťele de epilare┬ác├ónd apar primele rezultate ├«ntruc├ót, ├«n maxim 1 an, trebuie luate de la cap─ât.

  5% din pacien╚Ťi┬ánu r─âspund┬ála tratament din varii motive

  Dacă suferi de dereglări hormonale, epilarea cu laser poate fi de lungă durată sau chiar ineficientă.

  Epilarea laser este permanent─â?

  Laserul dioda de la Cocoon medical dezactivează treptat și permanent foliculii piloși activi (părul în fază de creștere Anagen), împiedicând reproducerea firului de păr.

  Din foliculii distru╚Öi permanent, p─ârul nu mai cre╚Öte dar, ├«n cursul vie╚Ťii, al╚Ťi foliculi,┬áinactivi┬á├«n timpul tratamentului de epilare laser, pot primi stimuli hormonali (ca de exemplu, o sarcin─â nou─â) pentru a produce fire de p─âr.

  Rezultatele dureaz─â ├«n medie 10 ani, ├«n func╚Ťie de c├ót de bine este ├«ntre╚Ťinut tratamentul.

  De aceea, dup─â ce am finalizat protocolul complet de epilare cu laser, recomand─âm 1 ╚Öedin╚Ť─â anual─â de ├«ntre╚Ťinere.

  La ce s─â m─â a╚Ötept imediat dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser?

  Este normal ca pielea s─â reac╚Ťioneze dup─â epilarea definitiv─â cu laser ╚Öi este posibil s─â sim╚Ťi local o u╚Öoar─â senza╚Ťie de c─âldur─â sau chiar de┬áusturime, care poate fi calmat─â fie prin aplicarea unor comprese cu ghea╚Ť─â, fie pulveriz├ónd┬áap─â termal─â┬ála o or─â pe zon─â tratat─â, ├«n mod repetat.

  Dup─â epilarea cu laser, pe zonele cu p─âr mai des sau cu piele reactiv─â este posibil s─â apar─â┬áro╚Öea╚Ť─â tranzitorie, eriteme sau┬ámici papule┬ácare vor disp─ârea ├«n maxim 3 zile.

  U╚Öoara┬á├«nro╚Öire ╚Öi umflare a pielii din jurul firelor de p─âr┬áimediat dup─â ╚Öedin╚Ť─â este normal─â ╚Öi indic─â faptul c─â tratamentul a fost┬áeficient, urm├ónd ca acestea s─â dispar─â de la sine ├«n cel mult 48 de ore.

  Ce s─â fac sau s─â nu fac ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa de epilare laser?

  Deoarece┬álaserul nu poate face diferen╚Ťa ├«ntre p─ârul de deasupra suprafe╚Ťei pielii┬á╚Öi┬áp─ârul de dedesubt, adic─â p─ârul pe care dorim s─â ├«l distrugem, ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa de epilare cu laser este recomandat┬ás─â te razi┬ápentru ca energia luminoas─â s─â fie concentrat─â ├«n r─âd─âcina parului ╚Öi nu ├«n partea de deasupra, care se va ├«nc─âlzi inutil.

  Firul de p─âr nu trebuie s─â dep─â╚Öeasc─â suprafa╚Ťa pielii.

  Evit─â s─â iri╚Ťi sau s─â te r─âne╚Öti c├ónd te razi, pentru c─â este interzis s─â aplic─âm laserul peste partea iritat─â sau cu r─âni.

  Nu folosi uleiuri de corp întrucât accelerează creșterea firului de păr.

  Vitamina C, luat─â cu 7 zile ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa de epilare cu laser, poate ajuta.

  Pe zona pe care facem epilarea nu folosi crem─â, parfum, odorizant sau orice produs cosmetic.

  Îndepărtează bijuteriile din metal de pe zona care urmează a fi epilată laser.

  La persoanele cu istoric de┬áherpes, epilarea definitiv─â┬ápoate reactiva herpesul┬árecurent, cu apari╚Ťia unei senza╚Ťii de usturime ╚Öi poate da┬ám├ónc─ârimi pe tot corpul.

  Trebuie ├«nt├ói tratat corect herpesul ╚Öi apoi ├«ncepute ╚Öedin╚Ťele de epilare laser.

  Ce s─â fac sau nu fac dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser?

  De╚Öi laserul las─â pielea neatins─â, dup─â epilarea laser, pentru a pre├«nt├ómpina eventuale sensibilit─â╚Ťi sau irita╚Ťii,

  timp de 48 ore

  • nu aplica pe zona epilat─â c─âldur─â ├«n exces (du╚Öuri fierbin╚Ťi, jacuzzi, saun─â)
  • evit─â folosirea lo╚Ťiunilor autobronzante deoarece pot cauza irita╚Ťii pielii ╚Öi colorare
  • evit─â s─â faci sport
  • nu purta haine mulate

  timp de 7 zile

  • evit─â expunerea direct─â la soare a zonei epilate laser
  • dac─â trebuie s─â stai mult afar─â, expus─â la soare, protejeaz─â de razele solare zonele epilate, folosind factor de protec╚Ťie 30 pe corp ╚Öi 50+ pe fa╚Ť─â & repet─â la fiecare c├óteva ore

  Aplic─â apoi pe zona epilat─â o crem─â hidratant─â, antiinflamatoare sau pe baz─â de dermatocorticoizi.

  Imediat dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare definitiv─â, pielea este sensibil─â & deshidratat─â; orice crem─â aplicat─â trebuie s─â fie dermatocosmetic─â, f─âr─â parabeni sau chimicale, deschis─â de maxim 2 luni.

  Contraindica╚Ťii

  • femei ├«ns─ârcinate sau care al─âpteaz─â
  • persoane sub tratament cu medicamente fotosensibilizante (antibiotice, antidepresive, Roacutane, isotretinoizi sau vitamina A)
  • care sufer─â de o boal─â care face pielea sensibil─â la lumin─â
  • care sufer─â de epilepsie, lupus, sclerodermie sau sindrom de nevi displazici
  • pe zona epilat─â: pl─âgi deschise sau suprainfectate, ulcera╚Ťii, escare, cicatrici recente, leziuni pre-canceroase la nivel cutanat, infec╚Ťii virale sau bacteriene
  • cu herpes recidivant netratat (orolabial sau genital)
  • istoric de neoplazi
  • machiaj semipermanent sau tatuaj ├«n zona tratat─â
  • aplicarea de uleiuri esen╚Ťiale, oriunde pe corp, cu 1 s─âpt─âm├ón─â ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa de epilat
  • aplicarea de creme depigmentante (de albire), cu 2 s─âpt─âm├óni ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa de epilat
  • arsuri solare, bronz recent, activatori de bronzat, inclusiv bronzare organic─â, cu 2 s─âpt─âm├óni ├«nainte.

  Dac─â ai suferit o opera╚Ťie care a implicat anestezie, las─â s─â treac─â cel pu╚Ťin 3 luni p├ón─â la ├«nceperea ╚Öedin╚Ťelor de epilare definitiv─â.

  Reac╚Ťii adverse

  ├Än condi╚Ťiile ├«n care tratamentul laser este efectuat de personal bine preg─âtit, iar pacientul respect─â indica╚Ťiile de ├«ngrijire a pielii, dinainte ╚Öi de dup─â ╚Öedin╚Ť─â, efectele nedorite sunt rare ╚Öi minime (arsuri superficiale, apari╚Ťia de vezicule, depigmentare sau pigmentare ├«n exces a pielii).

  Chiar și aceste efecte adverse rar întâlnite sunt temporare, pielea revenind la normal în câteva săptămâni.

  Laserele de tip replic─â┬áneomologate ╚Öi netestate ├«n prealabil┬ápot determina reac╚Ťii adverse precum┬áarsuri, zone cu┬ádepigment─âri┬ásau chiar apari╚Ťia unui cancer de piele.

  Este foarte important─â┬áfolosirea ochelarilor┬áspeciali de protec╚Ťie ├«n timpul epil─ârii cu laser, ├«ntruc├ót lumina emis─â poate┬áprovoca ochilor leziuni ireversibile.

  Pot face epilare cu laser la musta╚Ť─â dac─â am aparat dentar?

  Da, aparatul dentar nu interfereaz─â cu laserul.

  Pot face epilare cu laser dac─â am multe aluni╚Ťe?

  Da, ├«ns─â, pentru a nu le afecta negativ ╚Öi pentru a evita riscul de apari╚Ťie a arsurilor, aluni╚Ťele ╚Öi┬áalte leziuni cutanate┬áprecum┬ánevii pigmentari┬ávor fi evita╚Ťi ╚Öi proteja╚Ťi pe toata durata epil─ârii cu laser cu un creion dermatograf sau cu plasturi.

  ├Än schimb, pentru zonele cu pistrui, nu sunt contraindica╚Ťii.

  De ce trebuie acoperite aluni╚Ťele?

  Aluni╚Ťele mici trebuie acoperite cu creion alb, pentru c─â au mult pigment de culoare (melanin─â), care poate atrage lumina laserului cauz├ónd, astfel, arderea zonei cu aluni╚Ťe.┬á

  Odat─â acoperite, fasciculul de lumin─â al laserului va fi direc╚Ťionat doar c─âtre culoarea firelor de p─âr, ajung├ónd la r─âd─âcin─â, pentru a o distruge.

  Aluni╚Ťele mari vor fi ocolite cu un mic perimetru de siguran╚Ť─â ├«n jurul lor.┬á

  Dac─â te panichezi u╚Öor, cere terapeutului s─â ╚Ťi le acopere cu plasture, nu cu past─â corectoare, este puternic iritant─â.

  ├Än orice caz, chiar ╚Öi dac─â se ├«nt├ómpl─â ca ├«n urma epil─ârii cu laser s─â se modifice culoarea sau structura aluni╚Ťei, produc─âtorul echipamentului nostru, Cocoon Medical, ├«mpreun─â cu medici dermatologi, a f─âcut un studiu clinic pe 197 pacien╚Ťi c─ârora le-au fost arse ├«n mod inten╚Ťionat aluni╚Ťele cu laserul. Vestea bun─â este c─â niciuna din aceste aluni╚Ťe nu a dezvoltat efecte adverse ├«n timp (studiu disponibil, la cerere).

  În plus, dacă ești îngrijorată, la noi clientul este pe primul loc! Medicul dermatolog din cadrul Doctor SKiN le va examina cu dermatoscopul, gratuit.

  Pot face epilare cu laser dac─â am tatuaje?

  Laserul distruge foliculul pilos condus de culoarea părului.

  Dac─â ai un tatuaj, expertul care va face tratamentul de epilare cu laser, va delimita un┬áperimetru de siguran╚Ť─â┬á├«n jurul acestuia.

  Laserul focalizează doar punctele de melanină și detectează tatuajul ca și melanina, cauzând arsură pe piele.

  Dar dac─â nu ai tatuaje ╚Öi vrei s─â ├«╚Ťi faci unul, recomand─âm ca ├«nt├ói s─â faci tratamentul complet de epilare laser ╚Öi apoi s─â ├«╚Ťi faci tatuajul.

  Pot face epilare cu laser dacă sunt însărcinată?

  Nu, p├ón─â ├«n momentul ├«n care nu am terminat perioada de al─âptare, nu putem face epilare cu laser, deoarece┬áschimb─ârile hormonale din corp pot declan╚Öa reac╚Ťii nedorite┬ápe pielea expus─â la laser.

  Imediat dup─â ce am ├«ncheiat cu perioada de al─âptare (dar nu mai devreme de 6 luni) putem ├«ncepe epilarea laser ├«n siguran╚Ť─â.

  Nu se face epilare în primele 6 luni după naștere, chiar daca pacienta nu alăptează. În această perioadă, corpul trece prin diferite schimbări și dezechilibre hormonale iar epilarea cu laser nu este eficientă.

  Pot face epilare cu laser vara?

  Da. În trecut, laserele nu erau atât de performante iar epilarea cu laser nu avea rezultatul dorit în cazul persoanelor cu pielea foarte închisă la culoare sau bronzată.

  Acum însă, laserele performante își pot face treaba la fel de bine atât pe pielea deschisă la culoare, cât și pe cea mai închisă la culoare.

  Pot face epilare cu laser dac─â sunt bronzat─â?

  Da, singura condi╚Ťie este s─â nu te fi expus la soare cu 7 zile ├«nainte de ╚Öedin╚Ť─â.

  Dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser, expunerea direct─â la soare poate fi reluat─â ├«n momentul ├«n care pielea nu mai prezint─â nici un fel de ro╚Öea╚Ť─â sau irita╚Ťie provocat─â de epilarea cu laser (5 ÔÇô 7 zile).

  Daca pielea a fost expus─â la soare sau solar, cu mai pu╚Ťin de 7 zile ├«nainte de ╚Öedin╚Ťa laser, te po╚Ťi alege cu arsuri, cicatrici, discromii (diferen╚Ťe de culoare).

  Oricum, pielea proasp─ât bronzat─â nu r─âspunde la fel de bine la epilarea laser, ba chiar ├«ngreuneaz─â procedura. Acest fapt se explic─â prin existen╚Ťa unei cantit─â╚Ťi ridicate de melanin─â ├«n piele ce ar putea afecta negativ tratamentul de epilare cu laser, provoc├ónd arsuri sau irita╚Ťii nedorite.

  Pe pielea bronzat─â se lucreaz─â cu puteri mici, rezultatele vor fi slabe ╚Öi vor fi necesare mai multe ╚Öedin╚Ťe.

  Pe pielea bronzat─â se lucreaz─â cu puteri mici, rezultatele vor fi slabe ╚Öi vor fi necesare mai multe ╚Öedin╚Ťe.

  Epilarea laser prezint─â riscuri pentru s─ân─âtate?

  Epilarea cu Lumina laser

  • nu d─âuneaz─â corpului
  • nu pune s─ân─âtatea pielii sau a organismului ├«n pericol.

  Epilarea laser favorizeaz─â apari╚Ťia cancerului?

  Nu, doar lumina ultraviolet─â emis─â de soare produce modific─âri la nivelul celulelor pielii.

  Numeroase studii medicale (ex. Springer London) au adus dovezi solide c─â

  • nu este acela╚Öi efect ca la razele ultraviolete
  • laserele de epilat emit o lumin─â infraro╚Öie ├«ntr-o cantitate neglijabil─â de raze ultraviolete
  • lungimea de und─â a luminii laser este mic─â, exercit─â doar un efect de c─âldur─â asupra foliculilor firelor de p─âr (se afl─â aproape de suprafa╚Ťa pielii)
  • nu afecteaz─â ╚Ťesuturile din jur
  • nu exist─â riscul de apari╚Ťie a tumorilor cutanate
  • ac╚Ťiunea laserului nu determin─â lezarea ADN-ului
  • nu produce la nivel celular muta╚Ťii care s─â predispun─â apari╚Ťia cancerului de piele.

  Epilarea laser afecteaz─â organele interne?

  Laserul ac╚Ťioneaz─â selectiv┬ánumai pe pigmentul de la baza r─âd─âcinii┬áde p─âr, f─âr─â s─â afecteze pielea din jur.

  • impulsurile sunt┬áabsorbite de pigmen╚Ťii de la suprafa╚Ťa┬ápielii
  • laserul nu trece mai mult de 1 – 4┬ámilimetri┬á├«n piele
  • nu are cum s─â ajung─â p├ón─â la organele interne, pozi╚Ťionate mult mai ├«n ad├óncime

  Epilarea laser poate da infertilitate?

  Nu. Ovarele sunt organe profunde, nu sunt afectate când epilarea laser se face în zona inghinală.

  Epilarea laser afecteaz─â ganglionii limfatici?

  Nu. Ganglionii limfatici sunt situa╚Ťi la 2 – 3┬ácm┬áad├óncime de suprafa╚Ťa pielii iar r─âd─âcina firelor de p─âr la 2-3┬ámm, lumina laser nu ajunge p├ón─â la ganglionii limfatici, c├ónd epilarea laser se face ├«n zona axilei.

  C─âldura emis─â de laser afecteaz─â vasele capilare?

  Nu, nu există niciun risc ca lumina emisă de laser să afecteze vasele mici de sânge, nu impactează negativ vasele capilare.

  Rezultatele epil─ârii cu laser pot fi influen╚Ťate de ceva din ce fac ├«n mod normal?

  Dac─â obi╚Önuie╚Öti s─â consumi legume precum morcovi, cartofi dulci, spanac, dovleac,┬áro╚Öii, sfecl─â ro╚Öie┬ásau┬ásuplimente cu vitamina A┬á├«n cantit─â╚Ťi mari, acestea sunt bogate ├«n betacaroten, care r─âm├óne ├«n piele ╚Öi luni de zile, d├óndu-i o tent─â de g─âlbuie. Energia laserului este┬áindus─â ╚Öi captat─â de pigmentul┬áfirului de p─âr iar pigmentul g─âlbui – portocaliu interfereaz─â cu tratamentul de epilare ├«n sensul c─â absoarbe energia laser la nivelul pielii ╚Öi┬ádeviaz─â impulsul luminos de la bulbul pigmentat┬áal firului de p─âr.

  Pot face epilare definitiv─â cu laser dac─â am psoriazis?

  Epilarea definitiv─â cu laser poate fi f─âcut─â doar pe piele s─ân─âtoas─â deci, nu ╚Öi pe zonele cu psoriazis. Dar, dac─â medicul dermatolog confirm─â c─â psoriazisul t─âu nu evolueaz─â rapid, c├ót s─â afecteze ╚Öi alte zone, po╚Ťi face epilare definitiv─â acolo unde nu ai psoriazis.

  ├Äntre ╚Öedin╚Ťele de epilare definitiv─â, de c├óte ori pot s─â folosesc lama de ras?

  Dac─â te epilezi des cu lama, este posibil s─â afectezi rezultatul tratamentului de epilare cu laser.
  Prin ac╚Ťiunea laserului noi destabiliz─âm r─âd─âcina, iar prin radere frecvent─â este ajutat─â s─â dezvolte noi foliculi pilo╚Öi. Pe c├ót posibil, recomand─âm ca ├«ntre ╚Öedin╚Ťele de epilare laser p─ârul s─â fie ras de maxim 2 ori iar, ├«n rest, scurtat cu ma╚Öina de tuns.

  Pe fa╚Ť─â, dac─â am doar puf, vor fi rezultate?

  Puful (velusul) nu este recunoscut de lumina laserului pentru c─â nu are pigment, de aceea este posibil s─â ajute raderea lui. ├Än timp, aceste fire de p─âr foarte sub╚Ťiri vor c─âp─âta culoare, vor putea fi recunoscute de laser ╚Öi, implicit, eliminate.
  Alternativ, până atunci, te așteptăm cu drag să testezi dermaplanning!

  Pot lua Forcapil sau alte medicamente care stimulează creșterea părului, în perioada în care fac epilare definitivă?

  Forcapil se ia ├«n cure de cate 3 luni ├«ns─â poate activa foliculi ├«n faza de cre╚Ötere inactiv─â ╚Öi astfel s─â ai nevoie de mult mai multe ╚Öedin╚Ťe de epilare cu laser.

  Este recomandat s─â nu iei pastile care stimuleaz─â cre╚Öterea p─ârului ├«n perioada ├«n care facem epilare laser, tocmai pentru a evita o poten╚Ťial─â situa╚Ťie nedorit─â.

  Dac─â am diabet zaharat, pot face epilare definitiv─â cu laser?

  Da, po╚Ťi face epilare cu laser cu 2 condi╚Ťii:

  1. să precizezi terapeutului Doctor SKiN care face procedura de epilare pentru ca să ajusteze setările laserului (persoanele cu diabet zaharat, sunt predispuse să se ardă mult mai ușor);

  2. s─â fii con╚Ötient─â c─â diabetul poate influen╚Ťa rezultatul epil─ârii ╚Öi s─â ai nevoie la final de mai multe ╚Öedin╚Ťe.

  Pot face ╚Öedin╚Ťa de epilare laser, dac─â mi-a venit menstrua╚Ťia?

  Nu sunt contraindica╚Ťii pentru epilarea laser ├«n perioada menstrua╚Ťiei ├«ns─â recomand─âm s─â mutam ╚Öedin╚Ťa de epilare definitiv─â, ├«ntruc├ót suntem predispuse a fi mult mai sensibile ├«n aceasta perioad─â, iar procedura, chiar ╚Öi la intensit─â╚Ťi normale, vi se va p─ârea mai dureroas─â ca de obicei.

  Pot face epilare laser daca iau anticoncep╚Ťionale Diane-35?

  Da, de╚Öi anticoncep╚Ťionalele ar putea da reac╚Ťie de fotosensibilitate.

  Cum pot scăpa de aceste nesuferite puncte roșii de pe picioare?

  Dermatologul Doctor SKiN, dr. Iuliana Circu, r─âspunde:
  Aceste puncte ro╚Öii sunt cauzate de foliculita repetat─â ╚Öi dispar progresiv, ├«n urma ╚Öedin╚Ťelor de epilare definitiv─â laser.

  La c├ót timp pot face epilare cu laser dup─â tratamentul pe baz─â de cortizol ÔÇô pentru tiroid─â ÔÇô o perioad─â de 2 luni?

  Epilarea definitiv─â cu laser poate fi f─âcut─â ├«n siguran╚Ť─â la 6 s─âpt─âm├óni de la finalizarea tratamentului pe baz─â de cortizol.

  ├Äns─â, trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â afec╚Ťiuni ale tiroidei pot afecta rezultatele epil─ârii ╚Öi anume, epilarea cu laser s─â fie ineficient─â ├«n cazul Dvs. sau s─â ave╚Ťi nevoie de mai multe ╚Öedin╚Ťe.

  La cât timp pot face epilare definitivă cu laser după tratament cu antibiotic?

  Epilarea definitiv─â cu laser poate fi f─âcut─â ├«n siguran╚Ť─â la 1 s─âpt─âm├ón─â de la finalizarea tratamentului cu antibiotic.

  Dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser mi-au ap─ârut umfl─âturi micu╚Ťe ╚Öi ro╚Öii; trebuie s─â m─â ├«ngrijorez?

  Edemul perifolicular (mici papule tranzitorii pe zona epilat─â cu laser) este o u╚Öoar─â inflama╚Ťie ce apare perifolicular (exact ├«n jurul foliculului de p─âr),
  imediat dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser, deoarece firul de p─âr a trecut printr-o cre╚Ötere de temperatur─â intens─â datorat─â transform─ârii luminii ├«n c─âldur─â.

  Edemul perifolicular apare aproape ├«ntotdeauna ╚Öi este cea mai comun─â reac╚Ťie, vizibil─â la nivelul pielii imediat dup─â terminarea ╚Öedin╚Ťei de epilat, ╚Ťine 24 – 72 ore ╚Öi dispare de la sine.

  Edemul perifolicular const─â ├«n apari╚Ťia multor umfl─âturi micu╚Ťe ╚Öi ro╚Öii, care nu sunt ├«nso╚Ťite de nicio senza╚Ťie. Acesta este considerat o reac╚Ťie normal─â dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare cu laser.

  Edemul perifolicular NU este un efect secundar nedorit sau o reac╚Ťie advers─â ci dimpotriv─â este un semn fizic, o reac╚Ťie de r─âspuns corect─â, care denot─â c─â ╚Öedin╚Ťa de epilare a fost efectuat─â corect, iar p─ârul s-a comportat ca un transmi╚Ť─âtor.

  De╚Öi pot fi interpretate ├«n mod gre╚Öit ca fiind reac╚Ťii adverse, at├ót ├«nro╚Öirea pielii din zona tratat─â (eritem u╚Öor) c├ót ╚Öi apari╚Ťia edemului perifolicular (u╚Öoar─â umfl─âtur─â ├«n jurul fiec─ârui fir de p─âr) sunt reac╚Ťii normale ale pielii care apar ├«n majoritatea cazurilor la c├óteva minute dup─â aplicarea fasciculului de lumin─â al laserului iar, de cele mai multe ori, atest─â un tratament de epilare definitiv─â cu laser, efectuat corect.

  Pielea fiec─ârei persoane ├«n parte r─âspunde diferit la epilarea cu laser astfel, vor fi ├«ntotdeauna ╚Öi persoane a c─âror piele nu se ├«nro╚Öe╚Öte ╚Öi care nu prezint─â edem perifolicular dup─â ╚Öedin╚Ť─â dar care r─âspund normal la epilarea cu laser.

  Am pielea ro╚Öie dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare, e normal?

  Inflama╚Ťia din jurul foliculilor pilo╚Öi, care apare imediat dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser, se traduce prin ro╚Öea╚Ť─â (a╚Öa numitul eritem) iar uneori umfl─âtur─â.

  Aceste reac╚Ťii sunt tranzitorii, apar la majoritatea persoanelor, persist─â minute sau ore dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare laser ├«ns─â, la anumite persoane, pot fi ├«nso╚Ťite de prurit intens (senza╚Ťie de m├ónc─ârime).
  Inflama╚Ťia este cauzat─â de ├«nc─âlzirea r─âd─âcinii firelor de p─âr care transmit c─âldura c─âtre piele.

  Pentru calmare, recomand─âm folosirea unei creme cu hidrocortizon, a unui unguent de tip Biafine sau a unui produs intens hidratant.
  Dac─â irita╚Ťia creeaz─â disconfort sau m├ónc─ârime este recomandat─â aplicarea unei creme cu corticoizi.

  ├Än timpul ╚Öedin╚Ťei de epilare definitiv─â este normal s─â simt ├«n╚Ťep─âturi sau pi╚Öc─âturi?

  Da și sunt mai accentuate acolo unde părul este negru, gros și des.
  Po╚Ťi sim╚Ťi inclusiv miros de p─âr ars, chiar dac─â firele de p─âr sunt perfect rase.
  Acest miros de p─âr p├órlit este mai pronun╚Ťat c├ónd firul de p─âr este gros.

  Ce reac╚Ťii dup─â epilarea cu laser ar trebui s─â m─â ├«ngrijoreze?

  ├Än cazuri foarte rare, dup─â ╚Öedin╚Ťa de epilare definitiv─â pot ap─ârea b─â╚Öicu╚Ťe, care vor disp─ârea ├«n c├óteva zile iar, pe zona afectat─â, este recomandat─â aplicarea unei creme cu antibiotic sau cu efect puternic hidratant.

  La anumite tipuri de ten, pot ap─ârea schimb─âri de culoare a pielii – caz ├«n care, pentru a preveni o astfel de reac╚Ťie, ╚Ťi se va recomanda ca, ├«nainte de epilare, s─â folose╚Öti anumite tratamente.
  La Doctor SKiN efectu─âm ├«ntotdeauna un test atent pentru a ne asigura c─â nu vor fi niciun fel de reac╚Ťii adverse ├«n timpul ╚Öedin╚Ťei de epilare cu laser.

  Ce înseamnă fototermoliză selectivă?

  Laserul de epilat ac╚Ťioneaz─â dup─â principiul ÔÇťfototermolizei selectiveÔÇŁ adic─â elimin─â ╚Ťintit, selectiv, prin ├«nc─âlzire, r─âd─âcina firelor de p─âr.
  Laserul ac╚Ťioneaz─â asupra melaninei (pigmentul brun) din r─âd─âcina foliculilor pilo╚Öi.

  Foliculul ├«nglobeaz─â energia laser ╚Öi se distruge, iar celulele moarte vor stimula sistemul imunitar s─â produc─â local inflama╚Ťie pentru a elimina resturile.

  Este eficient─â epilarea cu laser pe fa╚Ť─â?

  P─ârul alb, fin, sub╚Ťire, ca un puf (velus) nu poate fi v─âzut de laser ╚Öi nu poate fi epilat.

  De regul─â, pe fa╚Ť─â, p─ârul cre╚Öte pe fond hormonal iar noi, prin epilarea cu laser, nu trat─âm cauza hormonal─â care determin─â cre╚Öterea p─ârului pe b─ârbie, perciuni etc. Astfel, este posibil s─â fie necesare mult mai multe ╚Öedin╚Ťe.

  Dac─â nu am ├«mplinit ├«nc─â 20 de ani, voi avea nevoie de mai mult de 8 - 10 ╚Öedin╚Ťe pentru a avea rezultate?

  V├órsta nu este un criteriu de eficien╚Ť─â. Dar, cu c├ót suntem mai tineri via╚Ťa este mai lung─â ╚Öi perioada ├«n care dezvolt─âm noi fire de p─âr este mai mare.

  De aceea, dup─â ce ai ajuns la un rezultat stabil ├«n urma tratamentului de epilare progresiv definitiv─â cu laser ╚Öi nu mai cresc fire noi, recomand─âm 2 ╚Öedin╚Ťe de ├«ntre╚Ťinere pe an.

  Adolescen╚Ťii sunt ├«n plin─â dezvoltare hormonal─â; rezultate se vor vedea dup─â primele 4 ╚Öedin╚Ťe ├«ns─â ei pot avea nevoie chiar ╚Öi de 18 ╚Öedin╚Ťe.

  A╚Öa arat─â p─ârul meu la 18 zile de la a 2a ╚Öedin╚Ť─â. Pare cumva "blocat". Nu cre╚Öte mai mult de at├ót, nu cade. Am utilizat scrub. Oare de ce arat─â a╚Öa?

  Firele de par ­ŁŚ░­ŁŚ«­ŁŚ┐­ŁŚ▓ ­ŁśÇ­Łśé­ŁŚ╗­Łśü ­ŁśÇ­Łśé­ŁŚ» ­ŁŚŻ­ŁŚÂ­ŁŚ▓­ŁŚ╣­ŁŚ▓ nu au cum sa cad─â.

  Sunt blocate sub piele de c─âtre pielea uscat─â de la suprafa╚Ť─â & obi╚Önuite s─â creasc─â sub piele de mul╚Ťi ani.

  Trebuie:

  • s─â ave╚Ťi mult─â r─âbdare
  • s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi c─â sunte╚Ťi un pacient atipic, care nu are cum s─â aib─â acelea╚Öi rezultate de la primele ╚Öedin╚Ťe, ca alte paciente, c─ârora firele de par nu le cresc sub piele
  • c─â este nevoie s─â aplica╚Ťi crema ╚Öi seara ╚Öi diminea╚Ťa p├ón─â pielea nu mai este aspr─â ╚Öi permite firelor de p─âr s─â penetreze dermul ╚Öi s─â creasc─â normal
  • s─â face╚Ťi scrub, doar dup─â du╚Ö, minim o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â [ chiar ╚Öi de 2 ori dar f─âr─â a irita pielea ]
  • s─â nu mai fi╚Ťi impacient─â pentru c─â asta creeaz─â frustrari.

  Nu sunte╚Ťi singura pacienta ├«n situa╚Ťia asta, ╚Öi nici prima iar epilarea laser este singura solu╚Ťie.

  Avem cele mai performante lasere și, dacă la noi nu se rezolvă, nimeni altcineva nu are variante mai bune ca să îi iasa.

  Se va rezolva, cu siguran╚Ť─â, dar cu ajutor de la Dvs. acas─â si cu rabdare.

  epilare definitiv─â Splendor X
  Epilare definitiv─â cu laserul medical ultra-performant Splendor X
  120 lei11.950 lei