Laser fracționat CO2 SmartXide Punto

Cea mai avansată tehnologie laser CO2 fracționat ablativ existentă în piață

Deka SmartXide Punto este un dispozitiv capabil să ofere tratamente complexe pentru reducerea considerabilă a aspectului cicatricilor, vergeturilor, a ridurilor profunde și a pigmentării cauzate de expunerea excesivă la soare, chiar și în zone foarte delicate ale pielii, precum gâtul, pleoapele sau zona buzelor.
* Procedura nu se face în sezonul cald.

150 lei3.490 lei

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.

Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.

Achiziționarea procedurii nu reprezintă o dovadă a angajamentului medicului că vă va face procedura.

În funcție de mai mulți factori [printre care vârsta, starea Dvs. de sănătate, așteptările pe care le aveți de la tratament], în urma consultului, medicul poate considera că nu sunteți compatibilă cu procedura achiziționată sau nu veți avea rezultatele dorite.

Caz în care vă va face recomandări bazate pe experiența și cazuistica similară avută iar, dacă recomandările nu răspund așteptărilor Dvs., vă vom restitui suma achitată.

citește mai mult

De ce să alegi laserul fracționat CO2 fracționat Deka SmartXide Punto?

La Doctor SKiN, folosim laserul fracționat CO2 fracționat ablativ Deka SmartXide Punto care permite nivelul maxim de performanță, pentru a trata diferite tipuri de probleme ale pielii. Iată câteva beneficii ale acestui dispozitiv:

 • cea mai avansată tehnologie laser CO2 fracționat ablativ existentă în piață

 • cel mai puternic laser chirurgical CO2, cu setări ultra precise și confort al pacientului îmbunătățit

 • pre-reglat astfel încât să răspundă perfect la fiecare tip de protocol

 • sângerare aproape absentă

 • vindecare, cicatrizare & recuperare mult mai rapidă decât la oricare alt laser

 • rejuvenare facială profundă

 • micșorează porii dilatați

 • estompează semnele îmbătrânirii, fiind mult mai eficient decât oricare alt tratament similar

 • reduce imperfecțiunile de textură ale tenului, petele maronii, aspectul neregulat, liniile și ridurile fine ale pielii, oferind un aspect uniform

 • tratează eficient cicatricile provocate de acnee, semnele post-acneice dar și alte cicatrici superficiale, atenuează denivelările cicatriciale

 • reduce petele pigmentare

 • tratament vergeturi.

Fiind o tehnologie laser concepută special pentru medicina estetică și chirurgia dermatologică, Deka SmartXide Punto este un dispozitiv capabil să ofere tratamente complexe pentru reducerea considerabilă a aspectului cicatricilor, vergeturilor, a ridurilor profunde și a pigmentării cauzate de expunerea excesivă la soare, chiar și în zone foarte delicate ale pielii, precum gâtul, pleoapele sau zona buzelor.

* Acesta este un echipament original, cu contract de service gold, revizii periodice cu înlocuire piese de schimb originale.

Poți descărca aici certificatul de conformitate de la distribuitorul oficial.

Poți întreba când a fost făcută ultima revizie a echipamentului și dacă funcționează la parametrii optimi la office@medicalestetic.ro..

Întinerirea pielii cu ajutorul laserului este folosită de zeci de ani pentru a reduce semnele îmbătrânirii. Ridurile, petele și pielea fără tonus, laxă, cauzate de îmbătrânirea naturală și de prea multă expunere la soare sau la solar îți pot adăuga ani în plus și îți pot da un aspect trist și mohorât.

Tratamentul de laser resurfacing, adică de refacere a pielii cu laserul fracționat ablativ Deka întinerește pielea și netezește liniile fine, elimină straturile profunde ale pielii deteriorate, petele pigmentare și îmbunătățește textura pielii.

Pacienții care apelează la tratamentul cu laser CO2 se vor bucura de rezultate excelente, de lungă durată, după întregul protocol de tratament de minim 4 ședințe!

Deka este un pionier în ceea ce privește crearea de dispozitive cu laser CO2. SmartXide Punto este rezultatul a zeci de ani de experiență și deține cea mai avansată tehnologie de laser CO2 fracționat ablativ existentă.

Prin versatilitatea parametrilor de lucru, asigură obținerea unor performanțe neatinse până acum în aplicațiile dermatologice de către niciun alt dispozitiv laser, cu reducerea la minim a daunelor pielii expuse la căldură.

Cum funcționează laserul fracționat CO2 fracționat?

SmartXide Punto este cel mai nou sistem de laser CO2 fracționat ablativ disponibil în întreaga lume, care combină caracteristici tehnice de înaltă calitate cu cea mai evoluată tehnologie laser RF-CO₂, potențată de tehnologia PSD® care poate produce impulsuri laser fracționate cu forme variabile ale impulsului, duratei, energiei produse, dar și a vârfului de putere emisă.

Atunci când SmartXide Punto pătrunde în epidermă și intră în derm, al doilea strat al pielii, eliberează o cantitate mare de energie foarte rapid iar organismul percepe acest lucru ca fiind o microleziune și remodelează instantaneu colagenul în zona tratată, regenerând astfel pielea sănătoasă.
 
Laserul nu provoacă răni la suprafață ci face găuri mici în stratul profund al pielii iar pielea se va strânge prin unirea punctelor; energia luminoasă a laserului CO2 transformată în căldură produce contracția țesuturilor la nivelul dermului.
 
După remodelarea inițială a colagenului, următoarea reacție naturală a organismului este de a stimula producția nouă de elastină și de colagen. Datorită tehnologiei PSD®, modularea ablației și a efectului termic este ideală pentru nevoile fiecărui pacient în parte.
 
Efectul termic al laserului fracționat: în urma ablației ablația imediate a epidermei și a straturilor superficiale ale pielii, energia laserului CO2 este absorbită de apa din țesuturi, se transformă în căldură, propagându-se adânc în derm și producând o „contracție” imediată a țesuturilor, dar și o stimulare puternică a producției de colagen nou.
 
Cum funcționează ablația laser: prima parte a pulsului eliberează o cantitate mare de energie foarte rapid și provoacă ablația imediată a epidermei și a straturilor superioare ale pielii printr-o vaporizare controlată.
Microleziunile create de laserul fracționat CO2 în timpul tratamentului se vindecă complet în doar câteva ore, dar producția de colagen din zona tratată va continua luni de zile. Este îmbunătățită astfel textura și calitatea pielii și este redus aspectul inestetic al ridurilor, petelor pigmentare, vergeturilor și al cicatricilor acneice.
 
De asemenea, tratamentul cu laser DEKA SmartXide Punto este extrem de precis deoarece încălzirea selectivă permite protejarea țesuturilor înconjurătoare. Astfel, pielea sănătoasă înconjoară microleziunile create de energia laserului, facilitând vindecarea mult mai rapidă.

SmartXide DOT® Punto Vs. alte dispozitive de laser fracționat (CO2)

La Doctor SKiN, am adus dispozitivul SmartXide Punto atât pentru faptul că este cel mai nou și mai performant dispozitiv cu laser CO2 fracționat ablativ din lume, dar mai ales datorită rezultatelor oferite în tratamentele de rejuvenare facială, fără timpii lungi de recuperare asociați cu laserele clasice CO2.

SmartXide Punto este indicat pentru a trata chiar și cele mai complexe cazuri, cum ar fi cicatrizarea, pigmentarea suprafeței și ridurile profunde, permițând adaptarea tratamentelor la nevoile pacientului. De asemenea, parametrii de lucru ai lui SmartXide Punto pot fi ajustați pentru a avea un control precis atât al puterii laserului, cât și al duratei pulsației.
Spre deosebire de laserele clasice fracționate CO2 (cu dioxid de carbon), SmartXide Punto nu produce leziuni deschise, care sângerează, ceea ce înseamnă că poate trata chiar și zone mai sensibile, cum ar fi gâtul, antebrațul, pleoapele și zona buzelor. Prin urmare, SmartXide Punto oferă un tratament mai sigur, mai rapid și mai eficient decât alte lasere CO2.
 
Mai mult decât atât, laserul fracționat CO2 fracționat SmartXide Punto dispune de funcția SmartStack, care face posibilă folosirea unor pulsații laser ulterioare în același loc (DOT), cu o putere ce variază între 1 și 5. Această funcția SmartStack transformă dispozitivul într-unul dintre cele mai sigure și mai eficiente sisteme laser de pe piață.
 
Avantajele maxime ale acestei funcții implică și:
 • controlul perfect al efectului termic: între un impuls și următorul, țesutul vizat se răcește, reducând astfel daunele termice și riscul de efecte secundare nedorite.

 • control precis al adâncimii de vaporizare: prevenirea sângerărilor abundente, rezultând timpi de recuperare mai rapizi și confort sporit al pacientului.

Datorita tehnologiei fracționate, SmartXide Punto nu afectează întreaga suprafață epidermică ci rămân zone de epiderm intact de unde pornește reepitelizarea, permițând astfel rejuvenarea rapidă a pielii, cu timp de vindecare scurt.

Cui se adresează laserul fracționat CO2 fracționat SmartXide Punto?

Candidatul ideal pentru tratamentul cu laserul SmartXide Punto dorește să își repare și să își îmbunătățească pielea deteriorată de expunerea excesivă la soare, neregularitățile de textură ale acesteia, dar și o ușoară ridare sau ptoză (cădere) a pielii.

În clinica Doctor SKiN tratamentul laser este efectuat de medic dermatolog primar care, pe baza unei consultații inițiale, va stabili diagnosticul și va explica opțiunile de tratament, cu riscurile și beneficiile aferente.
 
Astfel, prin tratamentul cu laser CO2 din cadrul Doctor SKiN medicul dermatolog tratează eficient:
 • cicatrici hipertroficecheloideatrofice, post acnee sau post arsură
 • vergeturi pe coapse, fese, sâni, abdomen
 • riduri adânci, inclusiv din jurul ochilor și în zonele foarte delicate precum gâtul sau pleoapele
 • pielea îmbătrânită, îngroșată, cu pori deschiși, seboreică
 • pete și pigmentări neuniforme, inclusiv pete precanceroase
 • imperfecțiuni, inclusiv leziuni benigne
 • ridurile verticale din jurul gurii
 • inclusiv fototipurile cu risc ridicat de hiperpigmentare post-inflamatorie

Având parametri ajustabili și o mulțime de funcții pentru diferite zone, laserul fracționat CO2 produs de dispozitivul SmartXide Punto poate elimina imperfecțiunile pielii din orice zonă a corpului sau a feței.

Ce simți în timpul unei ședințe cu laser fracționat CO2?

Cu 40 minute înainte de tratament, ți se va aplica local o cremă anestezică foarte eficientă care amorțește stratul superficial al pielii și înlătură disconfortul potențial, pe tot parcursul procedurii. Astfel, procedura devine nedureroasă.

Este necesar să te prezinți la clinică cu 60 minute mai devreme pentru ca crema anestezică să aibă timp să acționeze iar procedura să fie complet nedureroasă.

Dacă nu te prezinți la clinică cu suficient timp înainte de efectuarea efectivă a procedurii laser (40 – 50 minute), medicul nu va putea da peste cap toate programările care urmează după și va fi nevoit să scurteze timpul de acțiune a cremei anestezice menite să reducă orice disconfort, caz în care procedura ți se va părea dureroasă.

În timpul tratamentului cu laser fracționat, medicul va ajusta parametrii SmartXide Punto pe baza tipului tău de piele și a rezultatelor dorite.

Pentru un plus de confort, un flux de aer rece de la Cryo Zimmer 6 este distribuit pe zona de tratament în timpul procedurii.

La Doctor SKiN monitorizăm în permanență nivelul de confort al pacientului în timpul tuturor procedurilor efectuate.

Cât durează o ședință de tratament cu laser CO2 și de câte am nevoie?

Tratamentele cu SmartXide Punto sunt foarte rapide.

O sesiune cu laser fracționat durează circa 10 – 15 minute. În mod evident, timpul de tratament variază de la persoană la persoană, în funcție de tipul de piele și de indicația zonei tratate.

Tratamentul cu laserul CO2 fracționat SmartXide Punto produce rezultate uimitoare, îmbunătățind vizibil aspectul pielii și redându-i acesteia prospețimea și strălucirea tinereții.

În funcție de zona tratată, de problema care trebuie abordată și de rezultatele dorite, medicul dermatolog va recomanda o serie de minim 4 – 5 sau mai multe tratamente la interval de 4 – 6 săptămâni pentru a obține rezultatele de care ai nevoie, după care ședințe anuale de întreținere.

Cum se desfășoară faimoasa procedură CoolPeel cu laser CO2?

Procedura CoolPeel de rejuvenare, efectuată cu echipamentul laser CO₂ SmartXide Punto, denumită și “lunchtime peel” este un tratament laser de ultimă generație care

 • netezește ridurile adânci, liniile superficiale
 • îmbunătățește dramatic textura & tonusul pielii
 • retexturează și revitalizează pielea
 • micșorează porii măriți
 • reduce pigmentarea indusă de expunerea la soare
 • atenuează cicatricile postacneice
 • inhibă producția de sebum, tipică în acnee.
Laser fracționat CO2 SmartXide Punto - Doctor SKiN

În următoarele zile, vei observa că pielea va fi roșie ca după o arsură solară intensă, te va strânge și va începe să se exfolieze (5 – 7 zile).

Este important ca atunci când începe procesul de exfoliere, să nu rupem fâșiuțele, crustele, nu le îndepărtam prin frecare, nu tragem de ele, trebuie lăsate să se înlăture spontan, deoarece se pot produce cicatrici.

După 2 – 3 zile crustele încep să cadă singure și vor dispărea în circa 10 zile, dezvelind o piele fină cu o culoare roșie.

După CoolPeel cu laserul fracționat CO₂ SmartXide Punto se formează în aproximativ 10 zile tegument nou, care va fi inițial roșu. Ulterior, roșeața se va estompa complet, pe măsură ce are loc cicatrizarea. După acest interval, pielea care se vindecă va fi mai uniformă, mai netedă, mai fină, mai suplă, cu efect de lifting și cu un aspect mai tânăr.

După tratamentul de rejuvenare cu laserul fracționat CO2, pielea va fi sensibilă și necesită protecție și hidratare suplimentare.

Folosește obligatoriu și permanent protecție solară cu SPF 50 cel puțin 8 săptămâni și evită expunerea la soare, solar sau zonele cu căldură intensă (saună), pentru a evita hiperpigmentarea.

Chiar dacă nu te expui la soare te poți păta și în casă, de la lumina UV de la ecranul televizorului, al telefonului, al laptopului sau chiar și de la lumina unui neon.

Dacă totuși te pătezi după procedura laser, nu te impacienta pentru că medicul nostru dermatolog îți va prescrie un preparat special care va înlătura treptat hiperpigmentarea.

Nu aplica produse cu substanțe iritante sau abrazive precum acid salicilic, scrub, microdermabraziune etc. pentru că eventualele greșeli în îngrijirea de după peeling pot determina hiperpigmentări, arsuri solare sau vindecare lentă.

În cât timp se văd rezultatele după procedura de tratament cu laser CO2? Rezultatele obținute sunt permanente?

În urma acestei procedurii de rejuvenare cu laser CO2 se dă ceasul înapoi pentru piele, vei arăta mult mai tânără.

Deși pielea ta va arăta revitalizată chiar după primele ședințe de tratament cu SmartXide Punto, ca răspuns natural la micro-canalele produse de laserul fracționat CO2 fracționat, este necesar să duci la capăt întreg protocolul de tratament.

Vei observa îmbunătățiri rapide ale pielii, dar va trebui să ai răbdare pentru schimbări semnificative. Colagenul și elastina necesită timp pentru a se instala la nivelul pielii, cel puțin 3 – 4 săptămâni și continuă până la 6 – 12 săptămâni sau chiar mai mult, în funcție de cât timp corpul continuă să producă noi celule de colagen și elastină în zona tratată, iar textura pielii va continua să se îmbunătățească treptat.

Într-o săptămână de la ședința cu laser CO2 vei observa că pielea este mai fină și mai luminoasă. 

Rezultatele finale vor fi vizibile după cel puțin 4 ședințe de tratament.

De obicei, sunt necesare minim 4 ședințe la 6 săptămâni, în urma cărora vei observa o îmbunătățire majoră. Totul, însă, depinde de vârstă, de modul în care se prezintă pielea, problemele acesteia și caracteristicile individuale. În cazul semnelor / cicatricilor post acnee 4 ședințe sunt, de regula, insuficiente, vor fi necesare 6 – 8 ședințe.

Pe perioada verii este important să se consolideze rezultatele obținute cu ședințe de dermapen 4 sau de Morpheus 8. În sezonul rece vor fi reluate ședințele de laser.

Rezultatele obținute se mențin 12 – 18 luni, fiind recomandate ședințe de întreținere la circa 6 luni.

Cu toate că sunt de așteptat rezultate bune, calitatea rezultatelor tratamentului nu este măsurabilă în avans, deoarece răspunsul specific al organismului și condițiile individuale pot fi esențiale pentru determinarea răspunsului clinic al pacientului tratat.

Cu cât procedura a fost mai agresivă, cu atât rezultatul va fi mai bun si de durată mai lungă.

Prin tratamentul cu laser CO2 obținem o reîntinerire dar nu și o oprire a timpului, îmbătrânirea continuă, fie că vrem sau nu.

Rezultatele obținute se vor menține pe o perioadă lungă de timp până când cursul natural al vieții își va pune din nou amprenta pe piele dar pentru ca efectul să persiste trebuie avut grijă la stilul de viață și la ce facem ca să prevenim reapariția ridurilor.

Care sunt contraindicațiile laserului fracționat SmartXide Punto?

Perioada ideală pentru tratamentele cu laser CO2 este în sezonul rece, toamna, iarna, când razele soarelui nu sunt puternice, astfel încât expunerea la soare după tratamentul laser să fie minimă.

Medicina nu este o știință exactă. Fiecare procedură estetică implică un grad de risc foarte redus și, deși extrem de puțin frecvent, este important să înțelegi și să accepți riscurile tratamentului cu laser.

Chiar dacă riscurile și complicațiile pot apărea rar, iar majoritatea pacienților nu experimentează niciuna din aceste complicații, trebuie să discuți despre fiecare dintre ele cu medicul dermatolog din cadrul Doctor SKiN pentru a te asigura că înțelegi pe deplin alternativele, riscurile, potențialele complicații și rezultatele tratamentului cu laser.

Tratamentul cu SmartXide Punto comportă următoarele contraindicații:

Contraindicații absolute:

 • 2 săptămâni după injectarea de toxina botulinică sau substanțe de umplere, lifting, tratamente chirurgicale recente

 • boli fotosensibile (ex. lupus eritematos)

 • expunerea recentă (în interval de 1 lună) la ultraviolete (soare, solar)

 • istoric pozitiv de alergie la anestezice topice sau injectabile

 • intervenții chirurgicale / laser recente sau peeling chimic mediu/profund (minim 1 lună)

 • urmezi un tratament cu anticoagulanți (ex. Heparină), imunosupresive, antibiotice, chimioterapie, radioterapie sau cu Sotret, tetraciclina, Doxiciclină, antimalarice, contraceptive orale

 • iei medicamente fotosensibilizante și/sau condimente ce pot provoca sensibilitate

 • intoleranță cunoscută la ingredientele active ale soluțiilor utilizate în timpul procedurii

 • ai luat cu 6 luni înainte, medicamente de acnee

 • îți place să te expui la soare excesiv sau frecvent

 • ai un loc de muncă unde trebuie să stai în exterior, la soare

 • epilepsie

 • ești însărcinată, alăptezi sau ai născut în ultimele 6 luni.

Contraindicații relative:

 • orice boală cronică sau activă a pielii cum ar fi: eczeme, psoriazis, răni și erupții cutanate

 • piele rănită sau infectată pe zona de tratament

 • cancer de piele, curent sau istoric, neoformații maligne, melanom malign, epiteliom sau cancer la piele recurent etc.

 • utilizarea recentă a derivaților de acid retinoic topic (ex. Substanțe din familia retinoizilor de la 2 la 6, Isotrexin) sau alfahidroxiacizi

 • tratamente recente de exfoliere (ex. peeling chimic sau mecanic)

 • infecție recentă cu virusul herpes simplex

 • afecțiuni dermatologice la nivelul pielii care urmează a fi tratată, tatuaje

 • leziuni pre-canceroase, cum ar fi nevii displazici multipli

 • boli autoimune, hematologice, tulburări neurologice sau alte boli grave

 • interzis pe zonele cu implanturi metalice

 • terapii în curs de desfășurare contraindicate pentru presupusele întârzieri ale fazei reparative

 • pacienți purtători de stimulatoare cardiace sau alte dispozitive similare

 • răni cu vindecare incompletă

 • leziuni nediagnosticate, răni deschise

 • antecedente de cicatrizare defectuoasă

 • infecții virale, bacteriene sau micotice pe zona de tratament

 • suferi de diabet zaharat necontrolat, acnee activă

 • ești fumător „înrăit” (peste 20 țigări/zi)

 • tatuaj sau machiaj permanent în zona tratată

 • implanturi dentare metalice, aparat dentar sau orice alt tip de implant metalic la nivelul zonei tratate

 • defibrilator electric implantat

 • reacții alergice anterioare la anestezic topic

 • persoane cu așteptări nerealiste.

Este foarte important să spui medicului dermatolog dacă ai istoric de herpes (papillomavirus) care poate fi reactivat de căldura laserului, astfel încât să îți poată prescrie tratament antiviral (aciclovir).

În cazul în care știi că ești predispusă să te pătezi ușor, anunță medicul astfel încât să îți poată prescrie cremă cu hidrochinonă.

Ce trebuie să fac înainte de procedură?

 • Dacă iei colagen lichid cu 10 zile înainte dar și 10 zile post ședința de laser CO2, recuperarea va fi mai ușoară iar rezultatele mult mai bune.

 • ia suplimente cu vitaminele A si C, cu 1 lună înainte de tratament, pentru a stimula creșterea producției de colagen.

 • Cu 48 ore înainte de ședința de laser CO2 dar și 48 de ore după, este foarte important să bei multă apă, minim 2 litri de apă/zi.
  Pentru fiecare pahar de alcool sau cafea trebuie băut cel puțin un pahar de apă în plus. Hidratarea este foarte importantă pentru succesul tratamentului.

 • întrerupe medicamentele de tip aspirină sau ibuprofen cu 10 zile înainte pentru că „subțiază” sângele și cresc riscul de sângerare și vânătăi;
  Dacă ai o durere pe care nu o poți suporta, înlocuiește cu paracetamol.

 • nu lua suplimente cu vitamina E, gingko biloba, ginseng, omega3 sau capsule cu ulei de peste. De asemenea, redu consumul de citrice cu câteva zile înainte, întrucât pot „subția” sângele;

 • cu câteva zile înainte de tratamentul laser, evită consumul de alcool

 • terapiile medicamentoase incompatibile cu terapia laser (medicamente fotosensibilizante – retinoizi, antibiotice din clasa tetraciclinelor, contraceptive orale, antimalarice; anticoagulante) trebuie întrerupte conform specificațiilor fiecărui medicament în parte, astfel încât efectul fotosensibilizant al acestuia să expire până la inițierea terapiei laser; această întrerupere nu trebuie să influențeze evoluția afecțiunilor asociate, fiind necesar acordul medicului care a recomandat respectivul tratament.

 • informează medicul dermatolog dacă ai alergii sau ce medicamente iei;

 • cu 1 lună înainte de tratament este indicată o cură cu vitamina A, C sau/și acid hialuronic pentru a stimula creșterea producției de colagen.

 • în caz de expunere intensă la soare sau infecții acute (herpes, puseu de acnee, impetigo), procedura trebuie amânată 2 – 4 săptămâni.
  Sistemul imunitar slăbit crește riscul de infecții.

 • dacă ai predispoziție să faci herpes, este recomandat să urmezi înainte de procedura cu laser, tratament profilactic cu antivirale.
  În funcție de istoricul infecției cu virusul herpes simplex, preventiv este necesară profilaxia cu medicamente antivirale (ex. Aciclovir) înainte și pe durata terapiei și procesului de vindecare cutanată (cu 6 zile înainte de tratamentul laser, în doză de 400 – 1000 mg/zi)

 • dacă te știi cu istoric de melasmă sau hiperpigmentare anunță medicul dermatolog pentru a-ți prescrie o cremă depigmentantă pe care să o aplici cel puțin 2 săptămâni înaintea procedurii.

Care sunt indicațiile de după tratamentul cu laserul fracționat CO2?

Imediat după procedura cu laser CO2, timp de 12 – 48 de ore este normal să simți pielea tratată caldă, ca și cum te-ar strânge, să experimentezi o roșeață temporară, o ușoară senzație de arsură, mâncărime sau usturime în zona tratată. De asemenea va fi ușor umflată și ar putea apărea puncte minime de sângerare.

Nu este cazul să te îngrijorezi, întrucât acestea sunt reacțiile firești ale corpului la căldura laserului și sunt temporare, fiind ușor de suportat cu ajutorul unui analgezic și a compreselor reci. Corpul începe să lucreze înlocuind în mod natural celulele îmbătrânite cu altele, noi. În timp, colagenul se va regenera și va înlocui structura de suport a pielii.
 
Reacția inflamatorie a pielii este de scurtă durată și se modifică în câteva ore de la roșeață, deoarece microleziunile produse de laser se închid în 2 – 3 ore de la procedură.
 
Pacienții cu piele sensibilă sau mai înaintați în vârstă pot avea nevoie de o săptămână pentru a se reface complet însă în rest recuperarea post procedură este extrem de rapidă. Într-o săptămână vei observa că pielea este mai fină și mai luminoasă iar ridurile și cicatricile s-au micșorat vizibil. Efectul maxim apare la 2 luni de la tratamentul laser.
 
De asemenea, pentru reducerea disconfortului și maximizarea rezultatelor poți pulveriza apa termală ținută in frigider și este indicat să aplici regulat o cremă intens hidratantă, reepitelizantă, la fiecare 2 ore.
 
Machiajul și rutina zilnică de îngrijire a pielii pot fi reluate imediat după ce dispar crustele din zona tratată, iar pielea nu se mai exfoliază. Este indicat ca după tratamentul cu laser CO2 să ai mâinile curate când atingi zonele tratate și să nu folosești machiaj sau alte produse cosmetice timp de 24 de ore. De asemenea, este obligatoriu să menții pielea hidratată tot timpul și să bei cel puțin 2 litri de lichide pe zi, întrucât hidratarea este foarte importantă!
 
Este absolut obligatoriu să eviți expunerea directă la soare timp de o săptămână după tratament și să aplici zilnic, ori de câte ori este nevoie, cremă cu factor de protecție solară 50+ inclusiv în casă și recomandat să folosești produse dermato-cosmetice special create pentru a fi aplicate după aceste tipuri de tratamente faciale. Din momentul în care au căzut toate cojile iar pielea a devenit roz până la vindecarea completă, folosește doar machiaj mineral pudră, nu lichid si aplică în prealabil o cremă emolientă.
 
E de dorit să ții parul strâns pentru a menține liberă zona tratată și să folosești o pernă curată. Medicul dermatolog îți va recomanda produsul cel mai potrivit cu rol de hidratare, regenerare și reepitelizare, pentru a grăbi procesul de vindecare. În cazul în care apar totuși reacții nedorite, medicul dermatolog îți va răspunde la orice întrebare înainte, în timpul și după tratament. Astfel, nu ezita să ne contactezi pentru orice nelămuriri sau motive de îngrijorare, pentru că la Doctor SKiN lumea noastră ești tu!

Este sigur tratamentul cu laser fracționat CO2 SmartXide Punto?

SmartXide Punto este un dispozitiv cu laser fracționat 100% sigur, de la liderul mondial în lasere, Deka, fiind autorizat de FDA în urma unor testări stricte de calitate și siguranță în utilizare. La Doctor SKiN tratamentul cu laser CO2 este realizat de medicul dermatolog specialist, ceea ce îl face foarte sigur.

Riscuri și complicații

Medicul nostru dermatolog îți va spune cum poți evita eventualele complicații post-procedură. Acestea sunt foarte rare și constau din modificări de culoare adică hiperpigmentare sau ușoară decolorare locală.

Nu sunt permanente, pot fi mascate cu fond de ten iar medicul nostru dermatolog îți va prescrie un preparat special care le va înlătura treptat. Dar, ca și în cazul oricărei alte terapii medicale, există posibilitatea, deși rar întâlnită, de apariție a unor complicații precum, în funcție de tratament:

 • eritem; edem; cruste; pete, mai mult sau mai puțin evidente
 • senzație de disconfort, arsură și căldură locală, edem și roșeață a tegumentului, care sunt normale și tranzitorii.
 • reactivitate crescută a pielii și recidive de herpes la persoanele predispuse
 • persoanele predispuse, pot dezvolta cicatrici cheloide sau hipertrofice
 • erupție persistentă
 • zone persistente de pigmentare, crescută sau redusă;
 • apariția sau accentuarea telangiectaziei;
 • infecții bacteriene
 • în cazuri rare, dependente de tipul de ten, de gradul de pigmentație și îngrijirea post procedură, pot apare efecte adverse de genul cruste, hiperpigmentaţie reziduală sau cicatrici.

Este posibil ca, după tratamentul cu laser CO2, tegumentul din zona tratată să se păteze. Nu te panica, această posibilă reacție adversă este tranzitorie, medicul nostru dermatolog îți va prescrie – gratuit – o schemă de tratament care cuprinde cremă cu hidrochinonă, ser cu vitamina C și neapărat factor de protecție SPF 50+.

Este de asemenea posibil ca, după tratamentul cu laser CO2, tegumentul din zona tratată să rămână roșu chiar și 4 – 6 săptămâni & să fie mai sensibil ca de obicei. Nu te panica, această sensibilitate trece de la sine în câteva săptămâni maxim, continuă să aplici din abundență crema intens hidratantă și neapărat factor de protecție.

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru prima ședință de tratament cu laser Co2?

 • evită expunerea la soare cel puțin o lună înainte de procedură.

 • renunță la produsele de bronzat (acasă sau la salon) și la mersul la solar.

 • redu consumul de alcool.

 • întrerupe orice tratament de exfoliere a pielii (creme de peeling, scrub etc.)

 • este indicat să nu consumi alimente sau băuturi cu 6 ore înainte de procedură.

Studiile clinice au arătat că tratamentele cu laser CO2 fracționat rămân cea mai eficientă metodă de rejuvenare facială iar în dermatologie, standardul de aur ca metodă de tratament, cu riscuri minime, rezultate foarte bune și de lungă durată.

Îți dorești o piele lipsită de imperfecțiuni și neafectată de trecerea timpului? Vino la Doctor SKiN și bucură-te de multiplele beneficii pe care le poți obține prin tratamentul inovativ cu laser fracționat CO2 SmartXide Punto!

Oscilezi între laserul CO2 si Morpheus 8 și nu știi ce ți se potrivește, ai temeri despre rezultatul final sau vrei să afli mai multe detalii înainte de a lua o hotărâre? La Doctor SKiN, consultația estetică la medicul specialist, cu o experiență solidă în injectări, medicină anti-ageing și volumetrie facială este gratuită și neangajantă.
Programează-te acum pentru o consultație la  031 005.10.15 sau pe adresa contact@doctorskin.ro !

*Consultația la medicul dermatolog este gratuită, dacă în aceeași zi se face și procedură

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
 • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
 • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
 • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

3 recenzii pentru Laser fracționat CO2 SmartXide Punto

 1. 5 out of 5

  Anca Dobrescu

  Recomand laserul fracționat CO2 de la SKiN Drumul Taberei cu toată încrederea! Medicul dermatolog a avut o abordare caldă și prietenoasă, mi-a dat răspunsuri foarte clare la toate întrebările.

  Simt nevoia să scriu această recenzie pentru că am mers cu inima strânsă din cauză că, pe forumuri scriau că la SKiN au prețurile prea mici, iar aparatele nu sunt originale, dar, am descoperit contrariul. Nu luați în seamă răutățile gratuite, faceți-vă singur cercetarea de piață. Rezultatele sunt WOW în urma tratamentului cu laser și prețul în lei, nu în euro, mi-a permis să fac și epilare, și criolipoliză, fără să fie nevoie să fac credit!

 2. 5 out of 5

  Morgana

  Calitate, curățenie, amabilitate, aparate de ultima generație originale! Nu am decât cuvinte de lauda, toate tratamentele realizate de mine în aceasta clinica au rezultate, inclusiv epilarea definitiva și laserul co2 pt pori dilatați și rejuvenare

 3. 5 out of 5

  Dumitru Alice Oana

  Astăzi am venit ptr prima oară in aceasta clinica, sunt absolut fascinata de echipa SkinMedSpa, Dna doctor Rita, mi-a explicat absolut orice detaliu pe care nu îl știam. Voi reveni cu informații in ceea ce privește rezultatul. 🥰

Adaugă o recenzie

Întrebări frecvente

Ce înseamnă MedSpa sau medical spa?

Construit pe o fundație puternic centrată pe client, centrul medspa sau medical spa îmbină beneficiile dintre două concepte diferite, mai exact aduce expertiza medicului, pe care de obicei o poți regăsi doar in clasicul cabinet medical într-un mediu spa, prietenos și relaxant.

Medical spa este un hibrid dintre un cabinet medical tradițional și un centru day spa în care terapeuți calificați, cu experiență, sub supravegherea unui medic specialist, acordă servicii medicale estetice non-invazive, adică nechirurgicale.

Tratamentele pot include diverse terapii cu laser sau radiofrecvență, tratamente antirid, tratamente de rejuvenare facială, îndepărtarea definitivă a părului, terapii pentru acnee, tratamente faciale și peeling-uri specifice, tratamente anti-celulită, criolipoliză, colonhidroterapie sau liposucție fără intervenție chirurgicală. Toate terapiile și tratamentele efectuate într-un centru medspa au ca scop întinerirea sau îmbunătățirea aspectului fizic

Care sunt diferențele dintre MedSpa și un centru Spa tradițional?

Construit pe o fundație puternic centrată pe client, centrul medspa sau medical spa îmbină beneficiile dintre două concepte diferite, mai exact aduce expertiza medicului, pe care de obicei o poți regăsi doar in clasicul cabinet medical într-un mediu spa, prietenos și relaxant.
Medical spa este un hibrid dintre un cabinet medical tradițional și un centru day spa în care terapeuți calificați, cu experiență, sub supravegherea unui medic specialist, acordă servicii medicale estetice non-invazive, adică nechirurgicale.
Tratamentele pot include diverse terapii cu laser sau radiofrecvență, tratamente antirid, tratamente de rejuvenare facială, îndepărtarea definitivă a părului, terapii pentru acnee, tratamente faciale și peeling-uri specifice, tratamente anti-celulită, criolipoliză, colonhidroterapie sau liposucție fără intervenție chirurgicală. Toate terapiile și tratamentele efectuate într-un centru medspa au ca scop întinerirea sau îmbunătățirea aspectului fizic.

Laser fracționat CO2 SmartXide Punto - Doctor SKiN
Laser fracționat CO2 SmartXide Punto
150 lei3.490 lei
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin