Morpheus 8 versus laser CO2

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Riduri, piele lăsată, ten pătat și neuniform. Toate sunt probleme reale, de care te lovești după ce treci de aniversarea a trei decenii din viață. Cu toate acestea, anumite persoane parcă ar îmbătrâni mai greu ca altele, fără să se vadă că au intervenit în vreun fel. Nu te lăsa păcălit(ă), deoarece, chiar și cel mai bun bagaj genetic nu-ți menține pielea întinsă și rezervele de colagen la nivelul vârstei de 20 de ani, prea mult timp. Prin anumite tratamente, care stimulează producția de colagen și elastină poți însă să pari mult mai tânăr(ă) decât ești, fără să-ți modifici în vreun fel trăsăturile faciale.

Injecțiile cu Acid Hialuronic se văd, mai ales când nu sunt realizate de vreun medic talentat, însă tratamentele cu laser CO2 și Morpheus 8 nu vor lăsa nicio urmă, odată ce vindecarea este finalizată.

Ambele proceduri au beneficii multiple și rezultate excelente. Atât Morpheus 8, cât și laserul CO2 cu funcția de “resurfacing” rezolvă multe probleme ale pielii, printre care liniile fine și ridurile statice. De asemenea, amândouă sunt tratamente minim invazive, fără a necesita o recuperare similară cu cea a unui lifting chirurgical, realizat cu bisturiul.
Cu toate acestea, există diferențe între cele 2 tratamente de rejuvenare facială, iar acestea te pot ajuta să alegi mai ușor ce se potrivește mai bine tenului tău și obiectivelor tale.

Ce este Morpheus 8?

Tratamentul cu Morpheus 8 implică un dispozitiv cu funcție dublă: de microneedling și radiofrecvență. Acest dispozitiv medical oferă rezultate spectaculoase, dovedite clinic, utilizând tehnologia de radiofrecvență pentru a contura corpul și fața, în timp ce microacele pătrund profund în piele, pentru a-ți reda aspectul tineresc.

Morpheus 8 este în prezent singurul dispozitiv din categoria sa care pătrunde cel mai adânc în straturile pielii. Rezultatele vorbesc de la sine iar din acest motiv este cel mai apreciat tratament, numărul 1 mondial în radiofrecvență combinată cu mezoterapie fracționată. Tehnologia sa remodelează și reconstruiește colagenul, proteina care permite pielii tale să rămână suplă, fermă și cu aspect mai tânăr.

Ce poate face Morpheus 8 pentru pielea ta?

Vrei să-ți “ștergi” liniile fine, ridurile, cicatricile și să scapi de grăsimea facială din partea inferioară a feței? Te enervează fălcuțele care atârnă în mod inestetic peste conturul mandibular și/sau bărbia dublă? Atunci, Morpheus 8 este ceea ce ai nevoie! Este extrem de eficient, pentru că poate fi folosit și pe corp, gât și chiar și pe zona sensibilă de sub ochi, estompând pungile din zona perioculară. Procedura reduce inclusiv aspectul cicatricilor post-acneice sau al vergeturilor.

Ceea ce reușește Morpheus 8 este să obțină un efect de lifting facial fără bisturiu, deoarece are succes în tratarea laxității ușoare și moderate ale pielii. Pielea lăsată este o problemă greu de rezolvat, pe care foarte puține tratamente minim invazive reușesc să o abordeze cu succes.
În plus, în funcție de nevoile pielii tale dar, mai ales de recomandările medicului, Morpheus 8 poate fi efectuat în combinație cu alte proceduri, cum ar fi tratamentul cu laser CO2 și/sau cel cu fillere dermice.

Ce este “skin resurfacing” cu laser CO2?

Răspunsul stă în denumirea procedurii, și anume refacerea pielii cu laser CO2. Tratamentul non-chirurgical cu laser CO2 este unul de rejuvenare facială, deoarece reface straturile pielii și ajută la regenerarea acestora. Laserul elimină straturile fine de piele cu probleme, oferind un aspect de ten mai tânăr, mai “proaspăt”, mai strălucitor.

Procedura, care este cunoscută și sub denumirea de vaporizare cu laser, se realizează cu ajutorul unor fascicule scurte și concentrate de lumină pulsatorie, care acționează direct asupra pielii tale. Căldura produsă de acest proces pătrunde apoi adânc în pielea ta.
Lumina laserului declanșează procesul natural de vindecare a corpului, adică induce regenerarea celulară și stimulează producția naturală de elastină și colagen. În acest fel, pielea se regenerează de la interior, iar prin eliminarea straturilor de piele deteriorată, se formează o piele fină, uniformă, cu mai puține riduri, linii fine, cicatrici sau pigmentări cauzate de expunerea la soare sau solar.

Ce poate face tratamentul cu laser CO2 pentru pielea ta?

Tratamentul cu laser CO2 este ideal în cazul în care ai peste 40 de ani, cicatrici cauzate de acnee sau post-varicelă, ten neuniform și deteriorat de expunerea la soare sau solar, pete de vârstă, pete hepatice, piele care nu răspunde după un lifting facial, riduri fine sau riduri în jurul ochilor, frunte sau gură, pori măriți pe nas și în jurul său.

Asemănări dintre Morpheus 8 și laserul CO2

 • proceduri estetice non-chirurgicale și minim invazive

 • cu rezultate excelente;

 • reduc ridurile statice și liniile fine;

 • te scapă de semnele de fotoîmbătrânire ale pielii;

 • induc producția de colagen și elastină;

 • declanșează regenerarea straturilor pielii;

 • reduc semnele post-acneice;

 • estompează vergeturile.

Diferențe dintre Morpheus 8 și Laser CO2

 • au mecanisme de tratament diferite.

 • Morpheus 8 elimină și modelează grăsimea subdermică, de aceea este eficient în a scăpa de gușă sau de grăsimea în exces de pe alte zone ale corpului.

 • chiar dacă laserul CO2 induce producția de colagen, efectul său este asupra pielii de la suprafață, în timp ce Morpheus 8 acționează mai puternic în derm, ca un biostimulator. Astfel, din cauză că acționează pe planuri diferite ale pielii, pentru pielea lăsată este recomandat Morpheus 8 nu laserul CO2.

 • laserul CO2 este folosit de medici pentru a trata calitatea pielii, în timp ce Morpheus 8 este mai des folosit pentru a “strânge” pielea lăsată și a reface textura tenului. Chiar dacă nici Morpheus nu poate avea rezultatele unui lifting chirurgical clasic, reușește să obțină niște rezultate mai mult decât satisfăcătoare, mai ales pentru pielea de pe gât. Mai precis, întregul protocol de minim 6 ședințe cu Morpheus 8 poate aduce 60 - 75% din rezultatul obținut cu bisturiul.

 • laserul CO2 se poate folosi și în cazul în care ai acnee, deoarece inhibă secreția de sebum, în timp ce Morpheus 8 este contraindicat în această situație.

 • În timp ce recuperarea cu laserul CO2 durează minim 7 - 10 sau chiar mai mult, dacă tenul este sensibil, perioadă în care pielea poate fi roșie și se exfoliază, cu Morpheus 8 recuperarea este mai rapidă. În maximum 3 - 5 zile pielea își revine la normal.

Partea cea mai bună este că aceste 2 tratamente nu se exclud și că pot face o echipă extrem de bună în diminuarea și rezolvarea problemelor pielii tale.
Cu toate acestea, trebuie să te înarmezi cu răbdare, deoarece rezultatele sunt obținute în mod natural, iar producția de colagen nu are loc peste noapte, ci în decurs de câteva săptămâni. De aceea, este important să respecți planul de tratament și să urmezi numărul de ședințe recomandat de către medic, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate

Cât de periculoase sunt aceste două proceduri?

Chiar dacă aceste două proceduri sunt printre cele mai populare din lume, pe internet există povești de groază cu pacienți care au suferit de hipopigmentări, infecții ale pielii sau alte complicații.

În principal, cele mai mare pericole apar în următoarele cazuri:

 • când se efectuează tratamentul unui pacient care are o afecțiune sau o predispoziție semnalată în contraindicațiile celor 2 dispozitive;

 • când echipamentul este vechi, uzat sau este o replică ce nu a trecut testele de siguranță, precum dispozitivele originale;

 • când procedurile sunt efectuate de persoane fără experiență și calificare. Chiar dacă ambele proceduri sunt minim invazive, ele trebuie efectuate doar de către un specialist, instruit și cu experiență în efectuarea acestora;

 • când pacientul nu respectă recomandările obligatorii post-tratament.

Atunci când sunt utilizate conform parametrilor acceptați, ambele proceduri sunt foarte sigure. Medicul care efectuează tratamentul trebuie să aibă o cunoaștere aprofundată a structurii și fiziologiei pielii. Recunoașterea precoce, monitorizarea și îngrijirea atentă vor preveni sechelele pe termen lung, chiar și atunci când apar complicații. Din acest motiv, este extrem de important să alegi o clinică care-și respectă pacienții și care le oferă toate condițiile pentru a-și redobândi aspectul tineresc în deplină siguranță.

Dacă încă nu știi ce să alegi, nu-ți face griji!
În clinicile Doctor SKiN, pentru tot ceea ce ține de estetică beneficiezi de consultație gratuită la medicul dermatolog sau la medicul chirurg plastician, care va evalua situația pielii tale și-ți va recomanda procedura sau protocolul de tratament de care ai nevoie pentru a arăta și a te simți mai bine în pielea ta!
Nu uita să te programezi la 031 005.10.15 sau la contact@doctorskin.ro!

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin