Glosar termeni

Acid Hialuronic

Moleculă compusă parțial din polizaharide, care se regăsește în mod natural în organism, foarte importantă pentru menținerea hidratării și elasticității pielii. Acidul Hialuronic are o varietate de efecte benefice, precum umplerea ridurilor și refacerea sau crearea de volumetrie facială. Se regăsește în diferite forme în fillerele dermice, datorită compatibilității pe care o are cu organismul uman.

Acnee

Afecțiune a pielii care se manifestă prin apariția punctelor albe, negre și a coșurilor, cauzată de glandele sebacee hiperactive din piele și de o acumulare de sebum, celule moarte ale pielii și bacterii la nivelul porilor.

Alunițe

Pete de diferite dimensiuni, de culoare maro sau neagră, care apar la nivelul pielii atunci când celulele dermului cresc în grup, în loc să se răspândească pe întreaga suprafață.

BabyBot0x (Mes0Bot0x / MicroBot0x / Skin bot0x sau Intradermal Bot0x)

Tratament care constă în utilizarea unor doze mai mici de toxină botulinică pentru a netezi liniile fine și ridurile de sub ochi și din treimea superioară a feței, dar și pentru micșorarea porilor dilatați sau în reglarea sebumului pentru tenurile foarte grase. Conceput pentru pacienții care doresc rezultate mai subtile și naturale.

Biorevitalizare

Revitalizarea BIO a pielii, care are ca scop dobândirea unui aspect tineresc și “proaspăt”. Este o procedură minim invazivă, care implică injectarea de diferite substanțe, în scopul estompării și prevenirii semnelor apărute în urma îmbătrânirii.

BodySculpting

Denumire asociată cu diferite tratamente corporale fără bisturiu, care au ca scop remodelarea și sculptarea corpului.

Bot0x

Tratament estetic injectabil pentru ridurile dinamice, realizat dintr-o formă purificată de toxină botulinică de tip. A, utilizat pentru întinerirea feței și estomparea ridurilor de expresie de pe frunte și din jurul ochilor.

Celulită

Distribuția neuniformă a grăsimii sub piele, care determină un aspect plin de gropițe, ca o coajă de portocală.

Ceramide

Formă de lipide(grăsimi) găsite în mod natural în stratul superior al pielii și care dispar odată cu înaintarea în vârstă. Au rol în hidratare și în crearea unei bariere protectoare a pielii împotriva factorilor nocivi din mediu.

Certificatul FDA

Certificarea U.S. Food and Drug Administration reprezintă aprobarea asociației americane, în urma unei verificări riguroase a eficienței și siguranței procedurii/produsului.

Cicatrici

Nregularități la nivelul pielii, care se dezvoltă ca răspuns la procesul de vindecare.

Colagen

Proteină din piele care conferă volum și elasticitate pielii, produsă în mod natural de organism, care se pierde odată cu înaintarea în vârstă.

Coșuri (pustule)

Mici leziuni inflamate, care se apar din cauza înfundării porilor, cel mai frecvent pe față, piept, umeri și pe partea superioară a spatelui, dar și in alte zone ale pielii.

Criolipoliză (slăbire prin înghețare, liposucție non-chirurgicală)

Procedură extrem de eficientă, care elimină depozitele de grăsime prin înghețarea lor controlată.

Dermaplaning

Tratament facial de exfoliere mecanică, prin utilizarea unei lame sterile chirurgicale speciale, care elimină puful fin și părul de pe față, dar și straturile de celule moarte.

Dysport

tratament estetic injectabil pe bază de toxină botulinică pentru ridurile de pe frunte și din jurul ochilor.

Drenaj limfatic (masaj drenaj limfatic, presoterapie)

Tehnică plăcută de masaj, care îmbunătățește metabolismul organismului, stimulează sistemul limfatic pentru a elimina edemul, a purifica corpul de reziduuri și care susține transferul de grăsime eliberat în timpul altor tratamente de remodelare corporală.

Ellansé

Filler dermic creat din microsfere de PoliCaproLactonă (PCL), folosit de către medicii chirurgi esteticieni pentru rejuvenare și lifting facial. Alternativă la fillerele cu Acid Hialuronic.

Epilare definitivă cu laser (epilare laser, epilare definitivă, epilare permanentă)

Tratament cosmetic cu laser folosit pentru a îndepărta părul nedorit de pe față și corp.

Fillere cu Acid Hialuronic

Tratamente cu gel injectabil din substanțe naturale și artificiale, folosite pentru a întineri fața, pentru augmentarea buzelor sau a anumitor trăsături, pentru umplerea cicatricilor și pentru reducerea/eliminarea ridurilor.

Fitzpatrick

O scară care clasifică tipul de piele pe baza factorilor genetici, a reacției și a obiceiurilor de expunere la soare.

HArmonyCa

Material de umplere cutanată (filler dermic), pe bază de Acid Hialuronic și hidroxiapatită de calciu, folosit pentru volumizare și lifting facial.

Hidrocolonterapia (curățare colon, irigare colon)

Implică utilizarea apei pentru eliminarea toxinelor din intestinul gros.

Hidrodermabraziune

Microdermabraziune facială realizată cu ajutorul apei sub presiune. Tratament facial blând, care curăță porii și hidratează în profunzime pielea.

Hiperpigmentarea

Efect advers al producției în exces de melanină la nivelul pielii, care se manifestă prin apariția unor pete de culoare mai închisă față de restul pielii din jur.

Juvederm

Filler dermic injectabil pe bază de Acid Hialuronic de diferite greutăți moleculare și densități, folosit în diferite scopuri estetice.

Laba-gâștei

Riduri/pliuri vizibile în jurul ochilor atunci când zâmbești, dar și în caz de postură relaxată a feței.

Laser

Laserul sau amplificarea luminii prin emisia stimulată de radiație funcționează prin emiterea unei lungimi de undă de lumină cu energie înaltă și este folosit într-o mulțime de domenii, inclusiv domeniul medical. Lungimea de undă este măsurată în nanometri (nm).

Laser Alexandrite

Laserul Alexandrite emite energie luminoasă focalizată prin intermediul unui cristal de alexandrit, producând un fascicul de lumină cu lungime de undă de 755 nm. Este folosit pe scară largă în epilarea definitivă.

Laser CO2

Laserul cu dioxid de carbon este folosit în tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii și pentru rejuvenare facială. Acționează îndepărtând cu precizie straturile subțiri ale pielii, fără a provoca daune asupra țesuturilor din jur.

Laser diodă

Dioda este considerată standardul de aur în epilarea definitivă. În comparație cu alte sisteme laser, cum ar fi Ruby și Alexandrite, lungimea de undă laser cu diodă de 800-810 nm oferă cele mai profund nivel de penetrare și o absorbție superioară a melaninei.

Laser fracționat

Tip de laser unic prin capacitatea sa de a viza zone foarte specifice, fără a afecta pielea din jur.

Laser Nd Yag

Laser solid care acționează printr-o lungime de undă de 1064 nm, folosit în tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii, tulburări oculare, epilare definitivă, îndepărtare tatuaje.

Laser Ruby

Cel mai vechi tip de laser folosit în epilare definitivă, cu o lungime de undă de 694 nm.

Lifting facial

Procedură estetică care restabilește aspectul tineresc al feței.

Lipoliză

Tratament corporal sau facial care implică reducerea numărul de celule adipoase în zona locului de injectare, folosind diferite substanțe.

Liposucție

Procedură corporală cu sau fără bisturiu, prin care de îndepărtează grăsimea de care nu se poate scăpa prin dietă sau exerciții fizice.

Mărire buze (augmentare buze)

Modificarea mărimii și formei buzelor prin injectarea cu diferite fillere dermice pe bază de Acid Hialuronic sau cu grăsime proprie, prin intervenție chirurgicală.

Melasmă

Zone hiperpigmentate/pete întunecate care apar pe față și sunt cauzate de expunerea la soare sau de fluctuații hormonale.

Mezoterapie

Tratament estetic de hidratare și rejuvenare facială, prin injectarea în straturile medii ale pielii de vitamine, minerale, Acid Hialuronic, peptide, enzime și aminoacizi. Are aplicații și în tratamentul căderii părului și al celulitei.

Mezoterapie fracționată (Microneedling, Inducție de colagen)

Tratament dermatologic de rejuvenare facială, care folosește ace fine și scurte, pentru a crea mici leziuni în stratul superior al pielii și a declanșa procesul de vindecare al corpului (stimularea naturală de colagen și elastină).

Minim invaziv

Proceduri chirurgicale sau non-chirurgicale, care implică înțepături sau incizii mici și care permit pacientului o recuperare mai rapidă și mai ușoară.

Non-invaziv

Tratament conservator, care nu necesită nicio înțepătură sau incizie la nivelul pielii și care nu presupune contactul cu părțile interne ale organismului.

Onicomicoză (ciuperca unghiei)

Infecție fungică cronică, ce provoacă îngroșarea, decolorarea, opacitatea, rugozitatea, pungi de puroi și alte neplăceri la nivelul unghiilor.

Papiloame

Mici formațiuni benigne contagioase, care apar ca niște excrescențe la nivelul pielii și care pot cauza disconfort atunci când cresc în dimensiuni.

Peeling chimic

Tratament facial dermatologic care îndepărtează superficial sau in profunzime straturile de piele afectate de îmbătrânire, acnee, etc. Unul dintre cele mai populare tratamente AntiAgeing din lume.

Pete de vârstă

Pete pigmentare, cauzate de îmbătrânire și acțiunea nocivă a soarelui, care se prezintă ca zone/pete maronii de melanină concentrată.

Piele laxă

Piele lăsată, care și-a pierdut fermitatea, elasticitatea și atârnă în mod inestetic.

Pliuri nazo-labiale (riduri sau șanțuri nazogeniene, ridurile zâmbetului)

Riduri care apar în jurul gurii, mai exact între nas și colțurile acesteia, ca reacție la expresiile faciale repetate și îmbătrânirea feței.

ProFhilo

Unul dintre cele mai populare fillere dermice antiaging hidratante, care nu afectează morfologia feței.

Pori dilatați

Neplăcere cosmetică a pielii, în care porii au un aspect vizibil supradimensionat

Puncte grăsime

Chisturi minuscule sub formă de puncte albe sau gălbui, cauzate de celulele moarte prinse în piele, care blochează glanda sudoripară.

Puncte negre (comedoane deschise)

Pori înfundați de celule moarte și dopuri de sebum.

Pungi sub ochi

Pungile apar ca un exces de piele lăsată în zona perioculară, cu edem temporar sau permanent și care pot însoți sau nu cearcănele.

Radiofrecvență medicală

Tehnologie non-ablativă pe bază de curent electric, care prin încălzirea controlată și în profunzime a țesuturilor pielii provoacă rejuvenarea naturală a acesteia și eliminarea grăsimii în exces.

Rejuvenare perioculară

Întinerirea pielii de sub ochi.

Restylane

Filler dermal pe bază de acid hialuronic folosit pentru umplerea ridurilor, reconturarea trăsăturilor și a buzelor și restabilirea volumetriei faciale.

Resurfacing facial

Procedură pe bază de laser sau substanțe chimice care îndepărtează straturile moarte ale pielii de pe față, efectuată adesea pentru a combate apariția ridurilor, a pielii terne, a hiperpigmentării și a acneei.

Riduri

Depresiuni, cute sau pliuri ale pielii care apar și se adâncesc în timp, în urma scăderii producției de colagen, elastină și acid hialuronic asociată cu înaintarea în vârstă.

Rozacee

Afecțiune dermatologică manifestată prin înroșire și erupții la nivelul obrajilor, bărbiei, nasului sau frunții.

Scleroterapie

Tehnică de reducere/eliminare a capilarelor sparte prin injectare cu agenți sclerozanți.

Vergeturi

Tip de cicatrice care se dezvoltă atunci când pielea se întinde sau se micșorează într-un mod brusc.

Ofertă 8 Martie 2021  Tratament*:

  ×
  Rezervă procedura
   Locație

   ×
   Vreau Oferta    Tratament*:
    Locatie:

    ×
    Oferta Skin-MedSpa     Tratament*:
     Locație:

     ×
     Formular rezervare

      Ne pare rău, momentan acest tratament nu este disponibil dar ne vom strădui să îți propunem ceva similar.

      Vreau evaluare gratuită și voucher de 100 lei din primul abonament:

      ×
      Vreau Oferta Black Week


       Locatie:

       Tratament*:


       ×
       Vreau Oferta Black Week


        Locatie:

        Tratament*:

        Zona:

        ×
        Black Week Vanquish


         Locatie:

         Tratament*:

         Tip tratament:

         ×
         Prețuri epilare Laser dioda Eneka Pro 2XL 5.000W

         ×
         Prețuri epilare Laser Alexandrite Deka Motus AX

         ×
         Prețuri epilare Laser dioda PrimeLase HR Excellence

         ×
         Prețuri epilare Laser diodă Elysion Pro U 3500 W

         ×
         Rezervă procedura
          ×
          Programare epilare

           ×
           Căutăm coleg / colegă pentru Front Office

           Pentru informații suplimentare, ne poți contacta la numărul de telefon 031 005.10.15 sau ne poți trimite CV-ul tău utilizând formularul de mai jos.
            Carieră