Glosar Termeni

Pentru că frumusețea e neprețuită, am pregătit special pentru tine reduceri la tratamente faciale, remodelare corporală, tratamente dermatologice și estetică medicală.
Dă timpul înapoi, reinventează-ți frumusețea împreună cu noi!

Glosar termeni - Doctor SKiN

Moleculă compusă parțial din polizaharide, care se regăsește în mod natural în organism, foarte importantă pentru menținerea hidratării și elasticității pielii. Acidul Hialuronic are o varietate de efecte benefice, precum umplerea ridurilor și refacerea sau crearea de volumetrie facială. Se regăsește în diferite forme în fillerele dermice, datorită compatibilității pe care o are cu organismul uman.

Afecțiune a pielii care se manifestă prin apariția punctelor albe, negre și a coșurilor, cauzată de glandele sebacee hiperactive din piele și de o acumulare de sebum, celule moarte ale pielii și bacterii la nivelul porilor.

Pete de diferite dimensiuni, de culoare maro sau neagră, care apar la nivelul pielii atunci când celulele dermului cresc în grup, în loc să se răspândească pe întreaga suprafață.

Tratament care constă în utilizarea unor doze mai mici de toxină botulinică pentru a netezi liniile fine și ridurile de sub ochi și din treimea superioară a feței, dar și pentru micșorarea porilor dilatați sau în reglarea sebumului pentru tenurile foarte grase. Conceput pentru pacienții care doresc rezultate mai subtile și naturale.

Revitalizarea BIO a pielii, care are ca scop dobândirea unui aspect tineresc și “proaspăt”. Este o procedură minim invazivă, care implică injectarea de diferite substanțe, în scopul estompării și prevenirii semnelor apărute în urma îmbătrânirii.

Denumire asociată cu diferite tratamente corporale fără bisturiu, care au ca scop remodelarea și sculptarea corpului.

Tratament estetic injectabil pentru ridurile dinamice, realizat dintr-o formă purificată de toxină botulinică de tip. A, utilizat pentru întinerirea feței și estomparea ridurilor de expresie de pe frunte și din jurul ochilor.

Distribuția neuniformă a grăsimii sub piele, care determină un aspect plin de gropițe, ca o coajă de portocală.

Formă de lipide(grăsimi) găsite în mod natural în stratul superior al pielii și care dispar odată cu înaintarea în vârstă. Au rol în hidratare și în crearea unei bariere protectoare a pielii împotriva factorilor nocivi din mediu.

Certificarea U.S. Food and Drug Administration reprezintă aprobarea asociației americane, în urma unei verificări riguroase a eficienței și siguranței procedurii/produsului.

Nregularități la nivelul pielii, care se dezvoltă ca răspuns la procesul de vindecare.

Proteină din piele care conferă volum și elasticitate pielii, produsă în mod natural de organism, care se pierde odată cu înaintarea în vârstă.

Mici leziuni inflamate, care se apar din cauza înfundării porilor, cel mai frecvent pe față, piept, umeri și pe partea superioară a spatelui, dar și in alte zone ale pielii.

Procedură extrem de eficientă, care elimină depozitele de grăsime prin înghețarea lor controlată.

Tratament facial de exfoliere mecanică, prin utilizarea unei lame sterile chirurgicale speciale, care elimină puful fin și părul de pe față, dar și straturile de celule moarte.

Tratament estetic injectabil pe bază de toxină botulinică pentru ridurile de pe frunte și din jurul ochilor.

Tehnică plăcută de masaj, care îmbunătățește metabolismul organismului, stimulează sistemul limfatic pentru a elimina edemul, a purifica corpul de reziduuri și care susține transferul de grăsime eliberat în timpul altor tratamente de remodelare corporală.

Filler dermic creat din microsfere de PoliCaproLactonă (PCL), folosit de către medicii chirurgi esteticieni pentru rejuvenare și lifting facial. Alternativă la fillerele cu Acid Hialuronic.

Tratament cosmetic cu laser folosit pentru a îndepărta părul nedorit de pe față și corp.

Tratamente cu gel injectabil din substanțe naturale și artificiale, folosite pentru a întineri fața, pentru augmentarea buzelor sau a anumitor trăsături, pentru umplerea cicatricilor și pentru reducerea/eliminarea ridurilor.

O scară care clasifică tipul de piele pe baza factorilor genetici, a reacției și a obiceiurilor de expunere la soare.

“Glass skin” sau pielea “de sticlă” este o tendință care descrie transformarea pielii astfel încât să fie atât de netedă, hidratată și luminoasă, încât să reflecte lumina și să fie translucidă ca sticla. Deși termenul a început să câștige popularitate pe rețelele sociale în jurul anului 2017, „glass skin” este cel mai popular ideal de frumusețe în Coreea, dar și pe catwalk.

Material de umplere cutanată (filler dermic), pe bază de Acid Hialuronic și hidroxiapatită de calciu, folosit pentru volumizare și lifting facial.

Implică utilizarea apei pentru eliminarea toxinelor din intestinul gros.

Microdermabraziune facială realizată cu ajutorul apei sub presiune. Tratament facial blând, care curăță porii și hidratează în profunzime pielea.

Efect advers al producției în exces de melanină la nivelul pielii, care se manifestă prin apariția unor pete de culoare mai închisă față de restul pielii din jur.

Filler dermic injectabil pe bază de Acid Hialuronic de diferite greutăți moleculare și densități, folosit în diferite scopuri estetice.

Riduri/pliuri vizibile în jurul ochilor atunci când zâmbești, dar și în caz de postură relaxată a feței.

Laserul sau amplificarea luminii prin emisia stimulată de radiație funcționează prin emiterea unei lungimi de undă de lumină cu energie înaltă și este folosit într-o mulțime de domenii, inclusiv domeniul medical. Lungimea de undă este măsurată în nanometri (nm).

Laserul Alexandrite emite energie luminoasă focalizată prin intermediul unui cristal de alexandrit, producând un fascicul de lumină cu lungime de undă de 755 nm. Este folosit pe scară largă în epilarea definitivă.

Laserul cu dioxid de carbon este folosit în tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii și pentru rejuvenare facială. Acționează îndepărtând cu precizie straturile subțiri ale pielii, fără a provoca daune asupra țesuturilor din jur.

Dioda este considerată standardul de aur în epilarea definitivă. În comparație cu alte sisteme laser, cum ar fi Ruby și Alexandrite, lungimea de undă laser cu diodă de 800-810 nm oferă cele mai profund nivel de penetrare și o absorbție superioară a melaninei.

Tip de laser unic prin capacitatea sa de a viza zone foarte specifice, fără a afecta pielea din jur.

Laser solid care acționează printr-o lungime de undă de 1064 nm, folosit în tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii, tulburări oculare, epilare definitivă, îndepărtare tatuaje.

Cel mai vechi tip de laser folosit în epilare definitivă, cu o lungime de undă de 694 nm.

Procedură estetică care restabilește aspectul tineresc al feței.

Tratament corporal sau facial care implică reducerea numărul de celule adipoase în zona locului de injectare, folosind diferite substanțe.

Procedură corporală cu sau fără bisturiu, prin care de îndepărtează grăsimea de care nu se poate scăpa prin dietă sau exerciții fizice.

Modificarea mărimii și formei buzelor prin injectarea cu diferite fillere dermice pe bază de Acid Hialuronic sau cu grăsime proprie, prin intervenție chirurgicală.

Zone hiperpigmentate/pete întunecate care apar pe față și sunt cauzate de expunerea la soare sau de fluctuații hormonale.

Tratament estetic de hidratare și rejuvenare facială, prin injectarea în straturile medii ale pielii de vitamine, minerale, Acid Hialuronic, peptide, enzime și aminoacizi. Are aplicații și în tratamentul căderii părului și al celulitei.

Tratament dermatologic de rejuvenare facială, care folosește ace fine și scurte, pentru a crea mici leziuni în stratul superior al pielii și a declanșa procesul de vindecare al corpului (stimularea naturală de colagen și elastină).

Proceduri chirurgicale sau non-chirurgicale, care implică înțepături sau incizii mici și care permit pacientului o recuperare mai rapidă și mai ușoară.

Tratament conservator, care nu necesită nicio înțepătură sau incizie la nivelul pielii și care nu presupune contactul cu părțile interne ale organismului.

Infecție fungică cronică, ce provoacă îngroșarea, decolorarea, opacitatea, rugozitatea, pungi de puroi și alte neplăceri la nivelul unghiilor.

Mici formațiuni benigne contagioase, care apar ca niște excrescențe la nivelul pielii și care pot cauza disconfort atunci când cresc în dimensiuni.

Tratament facial dermatologic care îndepărtează superficial sau in profunzime straturile de piele afectate de îmbătrânire, acnee, etc. Unul dintre cele mai populare tratamente AntiAgeing din lume.

Pete pigmentare, cauzate de îmbătrânire și acțiunea nocivă a soarelui, care se prezintă ca zone/pete maronii de melanină concentrată.

Piele lăsată, care și-a pierdut fermitatea, elasticitatea și atârnă în mod inestetic.

Riduri care apar în jurul gurii, mai exact între nas și colțurile acesteia, ca reacție la expresiile faciale repetate și îmbătrânirea feței.

Unul dintre cele mai populare fillere dermice antiaging hidratante, care nu afectează morfologia feței.

Neplăcere cosmetică a pielii, în care porii au un aspect vizibil supradimensionat

Chisturi minuscule sub formă de puncte albe sau gălbui, cauzate de celulele moarte prinse în piele, care blochează glanda sudoripară.

Pori înfundați de celule moarte și dopuri de sebum.

Pungile apar ca un exces de piele lăsată în zona perioculară, cu edem temporar sau permanent și care pot însoți sau nu ceacănele.

Tehnologie non-ablativă pe bază de curent electric, care prin încălzirea controlată și în profunzime a țesuturilor pielii provoacă rejuvenarea naturală a acesteia și eliminarea grăsimii în exces.

Întinerirea pielii de sub ochi.

Filler dermal pe bază de acid hialuronic folosit pentru umplerea ridurilor, reconturarea trăsăturilor și a buzelor și restabilirea volumetriei faciale.

Procedură pe bază de laser sau substanțe chimice care îndepărtează straturile moarte ale pielii de pe față, efectuată adesea pentru a combate apariția ridurilor, a pielii terne, a hiperpigmentării și a acneei.

Depresiuni, cute sau pliuri ale pielii care apar și se adâncesc în timp, în urma scăderii producției de colagen, elastină și acid hialuronic asociată cu înaintarea în vârstă.

Afecțiune dermatologică manifestată prin înroșire și erupții la nivelul obrajilor, bărbiei, nasului sau frunții.

Tehnică de reducere/eliminare a capilarelor sparte prin injectare cu agenți sclerozanți.

Tip de cicatrice care se dezvoltă atunci când pielea se întinde sau se micșorează într-un mod brusc.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin