Scleroterapia pentru vene varicoase și vene păianjen

Categorii

Scleroterapia este cel mai eficient și mai rapid tratament pentru venele păianjen și venele varicoase mici. Nu doare, nu necesită anestezie, internare sau recuperare.
Estompează și elimină atât aspectul inestetic al telangiectaziilor (vinișoarelor de pe picioare) și al venelor (venelor varicoase ușor îngroșate), cât și simptomele asociate cu acestea.

Uit─â de senza╚Ťia de picioare grele, umflate, obosite ╚Öi de chinul de a-╚Ťi ascunde picioarele sub rochii ╚Öi fuste lungi, pantaloni sau dresuri groase! F─â primul pas c─âtre s─ân─âtatea ╚Öi frumuse╚Ťea picioarelor tale! Alege tratamentul de scleroterapie la Doctor SKiN!

1.000 lei

Total:

vreau s─â ╚Ötiu cum pl─âtesc voucher cu discount de 10% la urm─âtoarea achizi╚Ťie pentru toate pl─â╚Ťile online (click pentru detalii)

discounturile, promo╚Ťiile nu se cumuleaz─â

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.

Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.

Achizi╚Ťionarea procedurii nu reprezint─â o dovad─â a angajamentului medicului c─â v─â va face procedura.

├Än func╚Ťie de mai mul╚Ťi factori [printre care v├órsta, starea Dvs. de s─ân─âtate, a╚Ötept─ârile pe care le ave╚Ťi de la tratament], ├«n urma consultului, medicul poate considera c─â nu sunte╚Ťi compatibil─â cu procedura achizi╚Ťionat─â sau nu ve╚Ťi avea rezultatele dorite.

Caz ├«n care v─â va face recomand─âri bazate pe experien╚Ťa ╚Öi cazuistica similar─â avut─â iar, dac─â recomand─ârile nu r─âspund a╚Ötept─ârilor Dvs., v─â vom restitui suma achitat─â.

citește mai mult

Când și de ce ai nevoie de scleroterapie pentru vene varicoase și vene păianjen?

 • corecteaz─â aspectul inestetic al venelor varicoase┬á╚Öi al┬ávenelor p─âianjen┬áf─âr─â bisturiu!

 • amelioreaz─â simptomele asociate┬ávenelor varicoase

 • tratament care┬ánu necesit─â spitalizare

 • recuperare┬árapid─â

 • procedur─â┬ánedureroas─â, f─âr─â anestezie

 • rezultate care┬áse men╚Ťin┬á├«n timp!

Ce este scleroterapia?

Scleroterapia este o procedur─â medical─â utilizat─â pentru eliminarea venelor varicoase mici ╚Öi a venelor cu aspect de ÔÇÖÔÇÖp├ónz─â de p─âianjenÔÇÖÔÇÖ, denumite medical telangiectazii.

Scleroterapia este folosit─â ├«nc─â din anul 1930 pentru tratamentul venelor varicoase mici ╚Öi al venelor p─âianjen de la nivelul membrelor inferioare, fiind o op╚Ťiune nedureroas─â ╚Öi rapid─â de a rec─âp─âta frumuse╚Ťea ╚Öi s─ân─âtatea picioarelor.┬á

Aceast─â procedur─â presupune injectarea unui agent sclerozant direct ├«n interiorul venei. Substan╚Ťa injectat─â va irita peretele intern al vasului de s├ónge, numit endoteliu, declan╚Ö├ónd o reac╚Ťie inflamatorie care va fibroza, va scleroza ╚Öi va ├«nchide vasul. S├óngele este for╚Ťat astfel s─â se redistribuie c─âtre venele s─ân─âtoase, iar ├«n timp, vena injectat─â se va transforma ├«n ╚Ťesut cicatricial ╚Öi se va resorbi natural, ajung├óndu-se la aspectul cosmetic dorit.

Scleroterapia tratează mai multe tipuri de vene, și anume:

 • Venele varicoase┬ásunt vene proeminente de culoare albastru-├«nchis sau violet, pu╚Ťin ramificate, care sunt localizate frecvent pe partea interioar─â a coapsei sau a gambei.
  ├Än timp, dac─â nu sunt tratate, venele varicoase se ├«ngroa╚Ö─â din ce ├«n ce mai mult, devin dureroase ╚Öi dau simptome precum senza╚Ťia de picioare obosite, edem (umflarea picioarelor) ╚Öi chiar durere ╚Öi amor╚Ťeal─â dup─â o perioad─â mai lung─â de stat jos sau ├«n picioare.

 • Venele p─âianjen sau telangiectaziile sunt vase de s├ónge dilatate, mai apropiate de suprafa╚Ťa pielii ╚Öi mult mai mici dec├ót varicele. Acestea formeaz─â deseori o re╚Ťea de vini╚Öoare albastre care se aseam─ân─â cu o p├ónz─â de p─âianjen, de aici provenind ╚Öi denumirea lor de spider veins.
  De╚Öi nu cauzeaz─â complica╚Ťii medicale, au un aspect inestetic care poate fi deranjant ╚Öi apar, de obicei, ├«n zona din spatele genunchiului, pe pulpe. C├ónd nu sunt netratate, se ramific─â ╚Öi se ├«ntind pe tot piciorul. C─âldura excesiv─â ╚Öi expunerea direct─â la soare va agrava semnificativ aspectul ╚Öi r─âsp├óndirea lor.

 • Venele reticulare sunt vase de s├ónge asem─ân─âtoare venelor p─âianjen, av├ónd o culoare mai ├«nchis─â, violet sau albastru-verzui ╚Öi o dimensiune de aproximativ 2 mm.
  Pentru vasele de s├ónge mai mici se utilizeaz─â scleroterapia cu lichid, una dintre substan╚Ťele cele mai utilizate fiind polidocanolul. Pentru venele mai mari, se folose╚Öte o spum─â special─â, ob╚Ťinut─â prin amestecarea lichidului cu dioxid de carbon sau aer.

Cui se adreseaz─â scleroterapia?

Scleroterapia se adreseaz─â at├ót femeilor c├ót ╚Öi b─ârba╚Ťilor care ├«╚Öi doresc s─â elimine aspectul inestetic al varicelor mici ╚Öi al venelor cu aspect de p├ónz─â de p─âianjen, inclusiv al venelor mai mari, al c─âror aspect este mai pronun╚Ťat.

Scleroterapia nu trateaz─â ├«ns─â venele safene mari, iritate, inflamate sau ├«nchise. ├Än acest caz, este recomandat─â abordarea chirurgical─â. Trebuie re╚Ťinut faptul c─â orice ├«nt├órziere ├«n tratamentul venelor varicoase ├«nseamn─â sc─âderea ╚Öanselor ca scleroterapia s─â func╚Ťioneze.┬á

De asemenea, procentul de reu╚Öit─â al tratamentului cu scleroterapie este de 70% ├«n cazul varicelor care de abia s-au format ╚Öi al telangiectaziilor, ├«ns─â scade considerabil ├«n cazul varicelor mari, pronun╚Ťate. Pentru un tratament de succes, un rol esen╚Ťial ├«l are ╚Öi terapia compresiv─â, adic─â purtarea bandajului ╚Öi a ciorapilor compresivi medicinali, conform recomand─ârilor medicului specialist.┬á

Chiar dac─â procentul de 70% poate p─ârea insuficient, din punct de vedere cosmetic, rezultatul este mai mult dec├ót satisf─âc─âtor, deoarece nici venele varicoase ╚Öi nici ramifica╚Ťiile inestetice ale venelor p─âianjen nu se mai v─âd cu ochiul liber la nivelul pielii.

Ce sim╚Ťi ├«n timpul scleroterapiei?

Scleroterapia pentru vene varicoase mici ╚Öi vene p─âianjen se realizeaz─â f─âr─â a fi nevoie de internarea pacientului ╚Öi nu necesit─â anestezie. ├Äntruc├ót este folosit un ac extrem de fin, procedura nu este dureroas─â, disconfortul resim╚Ťit ├«n timpul inject─ârii fiind minim.

La Doctor SKiN monitoriz─âm pe parcursul procedurii nivelul de confort ╚Öi tolerabilitate al fiec─ârui pacient ├«n parte ╚Öi putem folosi inclusiv un topic anestezic local, pentru a diminua c├ót mai mult orice disconfort resim╚Ťit de c─âtre pacient.

C├ót dureaz─â o ╚Öedin╚Ť─â de scleroterapie ╚Öi de c├óte am nevoie?

O ╚Öedin╚Ť─â de scleroterapie pentru vene p─âianjen ╚Öi vene varicoase dureaz─â aproximativ 15-30 de minute.

Num─ârul de injec╚Ťii de substan╚Ť─â sclerozant─â depinde de m─ârimea ╚Öi num─ârul venelor care necesit─â tratament, dar ╚Ťine cont ╚Öi de faptul c─â substan╚Ťa total─â care poate fi injectat─â este precis calculat─â, ├«n func╚Ťie de greutatea pacientului.

Pentru ob╚Ťinerea celor mai bune rezultate, sunt necesare ├«n general 2 ÔÇô 3 ╚Öedin╚Ťe de scleroterapie, efectuate la un interval de 4 ÔÇô 6 s─âpt─âm├óni. Cum fiecare pacient are nevoi diferite, medicul este cel care decide num─ârul de ╚Öedin╚Ťe necesar pentru un rezultat mai mult dec├ót satisf─âc─âtor.┬á

Cum m─â preg─âtesc pentru scleroterapie?

Pentru a preveni eventualele complica╚Ťii, iat─â c├óteva indica╚Ťii de urmat ├«nainte de scleroterapie:

 • Administrarea de aspirin─â, anticoagulante, antiinflamatoare nesteroidiene ╚Öi antibiotice trebuie ├«ntrerupt─â conform indica╚Ťiilor medicului specialist, pentru a preveni s├óngerarea.

 • Informeaz─â medicul dac─â ai alergii, istoric de ╚Öoc anafilactic, afec╚Ťiuni cronice sau tratamente anterioare pentru varice ╚Öi vene p─âianjen.

 • Cu o zi ├«nainte de procedur─â, evit─â epilarea ╚Öi nu aplica produse cosmetice (creme/lo╚Ťiuni) pe zona care urmeaz─â a fi tratat─â, pentru a preveni irita╚Ťia pielii.

 • ├Än ziua procedurii, poart─â haine largi care s─â permit─â aplicarea bandajului compresiv post-tratament.

Ce rezultate se ob╚Ťin prin scleroterapie?

Scleroterapia este o procedură cu rezultate spectaculoase, care estompează și elimină aspectul deranjant al varicelor mici superficiale și al telangiectaziilor. 

Venele mici vor disp─ârea de obicei mai repede dec├ót cele mai mari.┬áVenele p─âianjen vor disp─ârea┬á├«n┬áaproximativ┬á3 ÔÇô 6 s─âpt─âm├óni, iar┬ávenele┬ávaricoase┬ávor┬ár─âspunde┬ála tratament ├«n aproximativ┬á3 ÔÇô 4 luni.┬á

Pe l├óng─â ├«mbun─ât─â╚Ťirea aspectului estetic,┬áscleroterapia┬áamelioreaz─â┬á╚Öi simptomele asociate varicelor, printre care: senza╚Ťia de┬ádurere┬ásau┬ám├ónc─ârime,┬ác├órceii┬ádin timpul nop╚Ťii ╚Öi senza╚Ťia de┬ápicioare grele, umflate, obosite.

Rezultatele sunt vizibile rapid ╚Öi se ├«mbun─ât─â╚Ťesc ├«n urm─âtoarele s─âpt─âm├óni de la procedur─â, iar ├«n cazul venelor care au r─âspuns la tratament, efectul este permanent.┬á

În timp, pot apărea însă alte vene anormale care să necesite scleroterapie. De obicei, recidiva se produce la celălalt picior, însă imediat ce se observă formarea de varice sau telangiectazii noi, tratamentul este mult mai ușor, iar rezultatele se văd rapid. 

Diferen╚Ťa ├«ntre┬árecidiva┬ácare nu poate fi controlat─â ╚Öi lipsa ineficien╚Ťei scleroterapiei o face ╚Öi┬átehnica de tratament. ├Än general,┬árecidiva┬áeste un proces natural, care┬áse ├«nt├ómpl─â ├«n ani, pe m─âsur─â ce se formeaz─â vene noi.┬á

Cum varicele sau venele p─âianjen sunt de obicei ereditare sau hormonale, cauzele nu se pot controla, ├«ns─â, exist─â solu╚Ťii pentru a le elimina ├«nc─â de la primele simptome, iar scleroterapia este una dintre ele!┬á

De aceea, este important ca medicul care realizeaz─â procedura┬ás─â ╚Ötie s─â trateze┬á╚Öi┬ávenele reticulare, cele care alimenteaz─â telangiectaziile. ├Än caz contrar, venele p─âianjen vor disp─ârea doar temporar (sau chiar deloc) ╚Öi se pot ├«nr─âut─â╚Ťi, schimb├óndu-╚Öi culoarea ├«n vine╚Ťiu ╚Öi dob├óndind un aspect de ÔÇ×╚Ťes─âtur─âÔÇŁ.┬á

Mai mult dec├ót at├ót, dac─â exist─â o ven─â subiacent─â care nu func╚Ťioneaz─â corect ╚Öi presiunea din aceast─â ven─â se alimenteaz─â ├«n venele de suprafa╚Ť─â, tratamentul nu va func╚Ťiona. Aceast─â situa╚Ťie este identificat─â doar printr-o ecografie cu ultrasunete efectuat─â ├«nainte de tratament, ├«n care┬ámedicul evalueaz─â cu aten╚Ťie┬ástarea venelor profunde.

Recuperarea dup─â scleroterapie

La locul injectării pot apărea echimoze (vânătăi), mici pete roșii și linii maronii, dar acestea nu prezintă niciun motiv de îngrijorare, întrucât dispar în doar câteva zile.
Este posibil să apară și mici pustule roșiatice în locul injectării, care durează doar câteva zile. Pot, de asemenea, să apară și echimoze (vânătăi) care persistă câteva săptămâni.

Timp de 72 de ore este necesar─â purtarea unui bandaj compresiv pentru a men╚Ťine s├óngele ├«n afara venei injectate. De asemenea, este recomandat─â┬ápurtarea unui ciorap compresiv timp de 3-4 s─âpt─âm├óni dup─â procedur─â.

Mi╚Öcarea ╚Öi mersul pe jos sunt indicate pentru a ├«mpiedica formarea cheagurilor de s├ónge ╚Öi astfel, a preveni apari╚Ťia complica╚Ťiilor ╚Öi a maximiza rezultatele procedurii. Se recomand─â du╚Öurile c─âldu╚Ťe ├«n zona tratat─â nu mai devreme de 48 de ore de la interven╚Ťie (dup─â ce se elimin─â bandajul).

Timp de aproximativ 14 zile, evit─â efortul fizic intens, de tip aerob, cum ar fi alergatul sau ridicatul de greut─â╚Ťi.

Este interzisă, de asemenea, expunerea la soare timp de aproximativ 4 săptămâni, pentru a preveni hiperpigmentarea pielii. Din acest motiv, este recomandat ca scleroterapia să fie efectuată în sezonul rece, când expunerea la temperaturile înalte și la razele UV este limitată.

Care sunt contraindica╚Ťiile scleroterapiei?

Scleroterapia este contraindicat─â:

 • pacien╚Ťilor care sufer─â de tromboflebit─â acut─â ÔÇô o inflama╚Ťie a unei vene, cauzat─â de un tromb, adic─â un cheag de s├ónge.

 • pacien╚Ťilor cu varice mari care prezint─â un reflux masiv ÔÇô ├«n acest caz, este recomandat tratamentul chirurgical.

 • pacien╚Ťilor alergici la agentul sclerozant.

 • femeilor ├«ns─ârcinate sau care al─âpteaz─â.

 • femeilor care folosesc anticoncep╚Ťionale orale, ├«ntruc├ót acestea pot cre╚Öte riscul form─ârii unui cheag de s├ónge.

 • persoanelor cu a╚Ötept─âri nerealiste.

Cât de sigur este tratamentul varicelor și al venelor păianjen prin scleroterapie?

În oricare din clinicile Doctor SKiN, scleroterapia este o metodă 100% sigură și eficientă de a estompa aspectul inestetic al venelor varicoase și al venelor păianjen, dar și de a elimina manifestările neplăcute asociate acestora! 

├Äntruc├ót trat─âm cu maximum de responsabilitate s─ân─âtatea ╚Öi bun─âstarea pacien╚Ťilor no╚Ötri, procedura de scleroterapie este efectuat─â doar de c─âtre medicul specialist, care ╚Ötie exact dozajul necesar de substan╚Ť─â sclerozant─â ╚Öi tehnicile de tratament potrivite pentru a elimina at├ót varicele, c├ót ╚Öi venele p─âianjen.┬á

Niciodat─â nu a fost mai simplu ╚Öi mai rapid s─â-╚Ťi recape╚Ťi frumuse╚Ťea picioarelor!

Programeaz─â-te la:┬áԜĴŞĆ0729 740 704┬ápentru Doctor SKiN Drumul Taberelor sau la┬áԜĴŞĆ0749 114 060┬ápentru Doctor SKiN Corbeanca! Ne po╚Ťi scrie ╚Öi pe mail, la┬ácontact@doctorskin.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echip─â medical─â de excep╚Ťie, care beneficiaz─â de formare ╚Öi training continuu sus╚Ťinut de speciali╚Öti de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de ­čöŁ sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenan╚Ť─â la standardele prev─âzute de produc─âtor
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel ├«nc├ót la noi s─â beneficiezi de cel mai recent model de echipament ap─ârut ├«n lume
 • suntem obseda╚Ťi de rezultate ╚Öi ne str─âduim permanent s─â le optimiz─âm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosfer─â cald─â & atitudine prietenoas─â
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguran╚Ťa ta
 • igiena & protocoalele de siguran╚Ť─â fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect p─âstrate
 • echipa noastr─â de medici este disponibil─â pentru ├«ntreb─âri ╚Öi suport ├«n orice probleme, ├«nainte & dup─â tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, ├«n func╚Ťie de caracteristicile individuale ╚Öi de stilul de via╚Ť─â al fiec─ârui pacient sau paciente ├«n parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile s─â ├«╚Ťi r─âspundem la orice ├«ntrebare ai avea s─â ne adresezi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaug─â o recenzie la „Scleroterapia pentru vene varicoase ╚Öi vene p─âianjen”

Echipa Doctor SKiN

scleroterapie, tratament vene paianjen si varice
Scleroterapia pentru vene varicoase și vene păianjen
1.000 lei
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin