Sfaturi de îngrijire pentru bărbați

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

În mod tradițional, bărbații nu trebuie să se îngrijească de nimic altceva decât de familie, de carieră și de lucrurile care le fac plăcere. Însă, timpul ne-a învățat că există bărbați puternici, bărbații care au avut un cuvânt de spus în istorie și care au arătat mai bine decât semenii lor pentru că s-au îngrijit toată viața lor.

Acum câteva secole și spălatul pe dinți era un moft sau considerat un gest lipsit de masculinitate. Până de curând, inclusiv folosirea unui deodorant era privită de unii bărbați ca o activitate care le știrbea din bărbăție și din puterea de seducție. Din fericire, am depășit această etapă, cu toate că nu toți suntem la fel și noțiunea de îngrijire personală are nuanțe diferite pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru bărbați.

Așadar, ce ar trebui să facă un bărbat care vrea să arate bine, fără să piardă însă prea mult timp cu acest lucru? Tenul sau fața este primul lucru remarcat de către oricine.

De peste 30 de ani există linii profesionale dezvoltate pentru îngrijirea tenului bărbaților, care are nevoi și probleme specifice. În ultimii ani, bărbații de toate vârstele au descoperit rezultatele tratamentelor faciale. Statisticile arată clar acest lucru: numărul bărbaților care au beneficiat de cel puțin un tratament facial într-o clinică de specialitate a crescut, în comparație cu anii trecuți, cu 65%, potrivit Societății Americane de Chirurgie Plastică.

Însă, care sunt motivele pentru care bărbații ar trebui să apeleze la tratamente faciale profesionale?

În primul rând, îmbunătățirea circulației sangvine la nivelul feței poate fi unul din principalele motive. În momentul în care circulația sângelui scade ca intensitate, sănătatea pielii este afectată, ceea ce îi conferă un aspect de ten palid și obosit. Dacă la acest lucru se adaugă fumatul sau nopțile nedormite, rezultatul este proporțional cu câțiva ani adăugați binișor peste vârsta din buletin în ceea ce privește aspectul.

Sfaturi de îngrijire pentru bărbați - Doctor SKiN

Circulația sângelui poate fi mărită printr-o curățare și masare superficială și infuzarea unor cocktail-uri specifice care ajută la accelerarea circulației la  nivelul feței și la învigorarea aspectului acesteia.

Un alt motiv este faptul că pielea bărbaților produce mai mult sebum (ulei), din cauza nivelului ridicat de testosteron din organism. Acest lucru favorizează  înfundarea porilor, precum și apariția punctelor negre sau a acneei.

Un tratament facial precum hidrodermabraziunea sau microdermoabraziunea poate curăța tenul în profunzime. Pielea este exfoliată și se creează un strat de protecție natural, fără a avea vreun efect nociv asupra tenului. Acest proces de curățare este benefic și în cazul bărbaților care suferă de iritații în urma bărbieritului. Tenul va deveni mai fin, mai curat și mult mai puțin dureros decât înainte.

Totodată, aceste proceduri pot scăpa orice bărbat, indiferent de vârstă, de  punctele negre de pe nas, prin echilibrarea tenului gras, care are tendința de a produce sebum în exces. Mai mult decât atât, un tratament facial non-invaziv și nedureros este o oportunitate pentru relaxare și eliminarea stresului acumulat de-a lungul timpului.

De asemenea, există și tratamente speciale pentru bărbați care se confruntă cu pielea afectată de soare sau de poluare, mai ales cei care locuiesc în orașe aglomerate. Însă sunt și bărbați care se confruntă cu piele uscată, iar în cazul lor, tratamentele faciale potrivite pot face minuni și îi pot ajuta să arate mai tineri.

Bărbații care apar pe micul ecran (actori, prezentatori de știri etc.) și vedetele de sex masculin arată pur și simplu bine. Poate crezi că acest lucru este un dat și că nu implică nici un efort din partea lor. Majoritatea dintre ei   însă respectă cu sfințenie un ritual de îngrijire și apelează în permanență la tratamente faciale și proceduri de ultimă generație. De ce? Pentru că acestea au un efect rapid, sunt eficiente și nu implică proceduri invazive precum operațiile estetice.

În timp ce unii dintre bărbați preferă tratamentele non-invazive, alții tind să meargă ceva mai departe și să beneficieze de tratamentele minim invazive. Spre exemplu, atunci când vine vorba despre întinerire, toxina botulinică este lider și în cazul bărbaților. Toxina botulinică este potrivit Societății Americane de Chirurgie Plastică, una dintre cele mai populare proceduri cosmetice non-chirurgicale în rândul bărbaților, în ultimii ani. Aceștia aleg acest tip de procedură pentru a recâștiga câțiva ani de tinerețe, pentru că o apariție mai tânără îi poate ajuta atât în carieră, cât și în viața personală.

O altă procedură foarte populară este și îndepărtarea părului nedorit cu  ajutorul epilării definitive cu laser. Mai ales din motive de igienă, de estetică și de încredere în sine, cei mai mulți bărbați preferă să renunțe fără durere la părul de pe spate, la părul excesiv de pe față, din zona perciunilor sau de pe piept și abdomen.

Desigur, epilarea cu ceară este o soluție utilă, însă extrem de dureroasă, iar supliciul trebuie repetat lună de lună. Conform statisticilor, epilarea definitivă cu laser nu este un moft, ci o necesitate pentru bărbații care se respectă. Nu este de mirare că aceasta este a doua cea mai populară intervenție non-chirurgicală în rândul acestora.

Numărul necesar de tratamente, pentru a elimina părul nedorit, depinde de cât de mult păr are un bărbat în zona respectivă și de caracteristicile individuale. La Doctor SKiN există opțiuni de eliminare a părului nedorit pentru el, fără durere, fără efort și cu discreție absolută!

O altă procedură, care se află printre preferințele bărbaților în ultimii ani, este folosirea tehnologiei de ultimă generație în eliminarea grăsimii de pe burtă. Din păcate, bărbații au tendința să depună grăsime în jurul abdomenului și pe flancuri. Întrucât grăsimea este localizată într-un singur loc, este greu de mascat și se vede inestetic prin tricouri sau cămăși.

Vanquish ME™ sau liposucția abdominală nechirurgicală poate ajuta atât domnii, cât și doamnele, să elimine câțiva centimetri buni din jurul abdomenului și din zona “aripioarelor”.

Aplicatorul special acoperă tot abdomenul, cât și “mânerele dragostei” sau flancurile, având un efect de eliminare a celulelor adipoase. Rezultatul? Centimetri în minus și mai puține kilograme pe cântar!

Toate cele de mai sus sunt doar o parte din tratamentele de care pot beneficia domnii, pentru că acneeakilogramele în plus, bărbia dublă, cearcăneleridurile sau multe alte probleme care afectează doamnele și domnișoarele, ajung să îi afecteze în egală măsură și pe bărbați.

La Doctor SKiN așteptăm cu drag domnii care își doresc să arate mai bine și să se simtă mai bine în pielea lor! Nu uita, există doar bărbați care arată bine și bărbați neîngrijiți! Un bărbat îngrijit nu este mai puțin masculin sau mai puțin atrăgător, ci dimpotrivă…este un bărbat în adevăratul sens al cuvântului!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin