Cum te pregătești pentru prima ședință de epilare definitivă la axilă

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

În lupta împotriva părului nedorit, epilarea definitivă cu laser se distinge ca fiind cea mai eficientă soluție, cu rezultate care durează, depășind cu mult metodele tradiționale precum ceara, epilatorul, penseta sau cremele depilatoare.
Dacă te-ai săturat de rutina epilatului frecvent și de disconfortul asociat acestor metode depășite, epilarea cu laser este alternativa care îți va transforma complet experiența de îngrijire. La Doctor SKiN poți testa gratuit eficiența acestui tratament inovator pe zona axilei și te vei convinge de rezultate de la primele ședințe.

Însă, înainte de a face o programare, există câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le cunoști.

Ce trebuie să știi despre epilarea definitivă cu laser?

Deși este cunoscută sub denumirea de “epilare definitivă”, acest termen nu înseamnă eliminarea totală a părului. Epilarea cu laser este o epilare progresivă care reduce permanent densitatea părului, înlăturând între 70% și 90% din firele de păr. Pentru a menține rezultatele, este recomandată întreținere anuală cu 2 – 3 ședințe, după finalizarea unui protocol de epilare complet.

Rezultatele epilării cu laser diferă însă de la persoană la persoană, în funcție de mai mulți factori personali, precum nuanța pielii, culoarea și grosimea firului de păr. Cu toate acestea, comparativ cu alte metode precum epilarea cu ceară, unde efectele durează doar câteva săptămâni, epilarea cu laser oferă rezultate ce vor dura ani, cu o reducere semnificativă a creșterii părului. Testarea tratamentului de epilare cu laser pe o zonă mică, precum axila, poate fi o modalitate ideală care să te ajute să decizi dacă este sau nu potrivită pentru tine.

Cum te pregătești pentru prima ședință de epilare cu laser la axilă?

Pentru a te asigura că ședința de epilare va fi un succes și că vei obține cele mai bune rezultate, urmează câțiva pași simpli înainte:

🔖 Evită metodele de epilare care smulg părul din rădăcină (cum ar fi ceara, epilatorul sau penseta) cu 4 săptămâni înainte de ședință. Laserul acționează asupra rădăcinii firelor de păr, iar acestea trebuie să fie intacte pentru ca laserul să acționeze eficient.
🔖 Rade zona axilei cu o lamă de ras cu maxim 24 de ore înainte de ședința de epilare.
🔖 Evită cremele depilatoare, deoarece reduce eficiența tratamentului.
🔖 Asigură-te că pielea este curată și uscată. În ziua ședinței, spală bine zona axilei și 🔖 nu aplica deodorant, creme hidratante, uleiuri sau loțiuni, deoarece acestea interferează cu laserul și pot cauza iritații.

Ce să faci înainte de epilarea cu laser?

Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a te asigura că epilarea cu laser decurge în siguranță și fără complicații:

🔖 Evită expunerea la soare sau solar cu cel puțin 2 – 3 săptămâni înainte de ședința de epilare. Deși zona axilei este mai protejată de razele solare, este important să eviți bronzul chiar și de la solar, indiferent de zona tratată.
🔖 Folosește o cremă cu factor de protecție solară ridicat (SPF 50) dacă urmează să te expui la soare.
🔖 Anumite medicamente cresc sensibilitatea pielii la lumină, ceea ce face ca epilarea cu laser sub acțiunea lor, să te predispună riscului de arsuri. Este esențial să eviți administrarea acestor medicamente fotosensibilizante înainte de ședința de epilare:

  • anti-acneice precum RoAccutan – administrarea acestora trebuie oprită cu cel puțin două luni înainte de epilare.
  • antibiotice (din clasa tetraciclinelor), antiinflamatoare, antireumatice și unele contraceptive orale.
  • medicamente psihiatrice, antidepresive, diuretice sau antihistaminice (pentru alergii).

Dacă urmezi un tratament cu oricare dintre aceste medicamente, este recomandat să consulți medicul dermatolog înainte de a începe epilarea cu laser.

Contraindicații pentru epilarea cu laser

Nu ar trebui să faci epilare definitivă dacă:

  • ești însărcinată
  • suferi de lupus, vitiligo sau alte afecțiuni autoimune
  • ai răni deschise, infecții sau tatuaje în zona axilei
  • ai fost la solar sau ești bronzată în zona axilei.

Cum decurge o ședință de epilare cu laser la axilă?

Procedura de epilare cu laser este simplă, rapidă și relativ nedureroasă. Înainte de a începe, tehnicianul va evalua pielea și va ajusta setările laserului în funcție de nuanța pielii și de grosimea firelor de păr. Apoi, va fi aplicat pe zona care urmează a fi epilată un gel răcoritor pentru a proteja pielea și a reduce disconfortul.

În timpul procedurii, vei simți o ușoară senzație de căldură atunci când laserul distruge foliculii de păr. Aceasta este mult mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară. După terminarea ședinței, tehnicianul va aplica un gel care va ajuta la calmarea pielii.

Întreaga ședință durează doar câteva minute pentru ambele axile iar timpul total petrecut în clinică va fi de aproximativ 15 minute, incluzând pregătirea și finalizarea procedurii.

Este dureroasă epilarea cu laser la axilă?

Pentru majoritatea persoanelor, epilarea cu laser nu este dureroasă, dar poate provoca o ușoară senzație de disconfort. Zona axilei poate fi mai sensibilă din cauză că pielea este subțire, însă acest disconfort este temporar și suportabil.

După ședință, este important să eviți antrenamentele intense și expunerea la temperaturi ridicate măcar 2 – 3 zile, pentru a permite pielii să se refacă și să nu dezvolți iritații nedorite.

Ce tip de laser funcționează cel mai bine pentru epilarea axilei?

Atunci când alegi să faci epilare definitivă cu laser, tehnologia utilizată contează enorm pentru rezultatele pe care le vei obține.
Nu toate laserele sunt la fel de eficiente, iar dacă vrei să obții rezultate, trebuie să alegi cu atenție clinica și tehnologia. Există mai multe tipuri de dispozitive utilizate în epilare, cum ar fi SPL sau IPL (lumină intens pulsată), laserul cu diodă, laserul Alexandrite sau Nd:Yag, dar diferențele între ele sunt semnificative.

La Doctor SKiN, punem la dispoziție doar cele mai avansate tehnologii de epilare cu laser, pentru a garanta că obții cele mai bune rezultate, indiferent de tipul tău de piele sau de păr. Clarity II de la Lutronic și PrimeLase HR Excellence sunt doar două dintre dispozitivele de top pe care le folosim, care nu doar că oferă rezultate excelente dar sunt și sigure pentru toate tipurile de piele.

De ce să alegi Clarity II sau PrimeLase HR Excellence?

Dacă ai încercat alte metode de epilare cu laser și nu ai fost mulțumit/ă de rezultate, trebuie să știi că la Doctor SKiN folosim tehnologie de ultimă generație, care funcționează acolo unde altele nu reușesc.

Clarity II este un sistem laser revoluționar, care combină două tehnologii Gold Standard într-un singur aparat: laser Alexandrite pur și laser Nd:Yag. Această combinație oferă rezultate spectaculoase pe orice tip de piele și păr, de la piele deschisă și păr gros până la piele mai închisă la culoare și păr fin. Pe lângă epilarea definitivă, Clarity II tratează și leziuni vasculare și pete pigmentare, oferind un dublu beneficiu pentru pielea ta.
Dacă ai fost dezamăgit de alte dispozitive de epilare, laserul Clarity II este exact ce cauți!

În plus, la Doctor SKiN, avem cele mai bune oferte la unul dintre cele mai puternice lasere diodă din lume: PrimeLase HR Excellence. Acest dispozitiv unic, cu 4 lungimi de undă și 4 tipuri diferite de laser (Alexandrite, diodă, Nd:Yag și mix), este de 10 ori mai puternic decât alte lasere similare de epilare definitivă.
PrimeLase HR Excellence este ideal pentru persoanele care doresc rezultate rapide și eficiente. Cu această tehnologie, poți scăpa de părul nedorit de pe tot corpul în circa 60 de minute, iar deja după primele 6 ședințe vei vedea rezultate impresionante.
Nu mai aștepta! Programează-te acum pentru o ședință de testare gratuită în oricare din centrele Doctor SKiN.

Ce așteptări să ai de la epilarea cu laser la axilă?

Epilarea cu laser funcționează prin țintirea foliculilor de păr aflați în faza de creștere activă (anagenă). În orice moment, doar aproximativ 30% din părul de la axilă se află în această fază, ceea ce explică de ce este nevoie de mai multe ședințe pentru a obține rezultate complete.
La Doctor SKiN, pentru rezultate optime, ședințele sunt programate astfel încât să capteze cât mai mulți foliculi în faza de creștere activă.

După fiecare ședință, vei observa o reducere semnificativă a părului iar firele de păr vor deveni din ce în ce mai puțin vizibile. Cu toate acestea, trebuie să ai așteptări realiste: rezultatele complete apar treptat, iar pentru a menține pielea netedă pe termen lung este nevoie să faci cele 2 ședințe de întreținere pe an.

De ce să alegi Doctor SKiN?

La Doctor SKiN, punem accent pe profesionalism, platforme laser de ultimă generație și rezultate garantate. Dacă te-ai săturat de metodele tradiționale de epilare și cauți o soluție modernă, sigură și eficientă, nu mai căuta. Centrele noastre sunt echipate cu cele mai performante lasere de epilat din lume, iar echipa noastră de specialiști îți va oferi tot suportul de care ai nevoie pe întreg parcursul protocolului de ședințe.

Programează-te acum pentru o ședință gratuită de testare și lasă-te pe mâna experților. Alege Doctor SKiN pentru un tratament de epilare definitivă de calitate, care îți va transforma rutina de îngrijire și te va ajuta să obții pielea netedă și fără griji pe care ți-ai dorit-o întotdeauna!

Articole recomandate

13 septembrie 2024

Ce nu ți-a spus nimeni despre epilarea cu laser: informații esențiale de la specialiști

Întreabă 100 de femei ce le stresează cel mai mult când vine vorba de aspectul fizic, și majoritatea îți vor…

22 august 2024

Cum să scapi de cicatricile post-acneice: soluții eficiente la Doctor SKiN

Acneea, în special în formele sale severe, poate lăsa urme vizibile pe față care continuă să ne afecteze emoțional chiar…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin