Afla totul despre topirea acidului hialuronic cu hialuronidaza

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Azi, intervențiile de beauty non invazive sunt la ordinea zilei și avem în sfârșit posibilitatea de a ne îndeplini visele de frumusețe. Fie că ne dorim buze voluptoase, pomeți frumos definiți sau estomparea ridurilor, medicina estetică ne pune la dispoziție tratamente avansate, cu cât mai puține efecte adverse.

Extraordinarul progres al tehnologiei și al medicinii a permis, în cele din urmă, împlinirea tuturor dezideratelor de beauty fără a mai apela la bisturiu.

Cu toate acestea, nu vom pretinde că totul este dulce și luminos în universul procedurilor de înfrumusețare non invazive, pentru că ar însemna să contrazicem realitatea: până la urmă, social media abundă în imagini grotești cu intervenții nereușite.

Fie că este vorba despre o reacție a organismului, ce nu putea fi anticipată, fie că la mijloc stă lipsa de profesionalism a specialiștilor, cert este că sunt cazuri în care procedurile estetice pot cauza diformități faciale.
Nu îți pierde însă încrederea în posibilitatea ca visul tău să piară încă dinainte de a fi căpătat formă, deoarece medicii au descoperit soluțiile salvatoare!

Așa că azi îți vorbim despre hialuronidază, un tratament care corectează procedurile de înfrumusețare pe bază de acid hialuronic. Află totul despre ce presupune procedura, în ce cazuri se poate realiza și care sunt rezultatele sale!

Ce este hialuronidaza?

Ai mers la medicul estetician visând să părăsești clinica cu buze ca ale lui Kylie Jenner, dar ai sfârșit arătând precum un experiment nereușit? Chiar dacă viziunea de mai sus e un coșmar care se poate transforma în realitate (deși în cazuri extrem de rare, dacă apelezi la o clinică specializată și la profesioniști de excepție), află că există o soluție: hialuronidaza.

Astfel, procedura este utilizată pentru topirea acidului hialuronic în cazurile în care acesta a fost injectat în exces, eronat sau dacă a migrat. De asemenea, poți apela la hialuronidaza și dacă nu te-ai împăcat cu rezultatul și îți dorești pur și simplu să revii la aspectul tău de dinainte.

Hialuronidaza constă în injectarea unei enzime care produce hidroliza sau, mai specific, degradarea acidului hialuronic. Ce e important de remarcat este că afectat va fi doar acidul hialuronic sintetic, nu și cel natural, aflat în țesuturile tale.

Când este nevoie de hialuronidază?

Există o diversitate de situații în care este posibil să fie necesar să apelezi la hialuronidază, unele fiind provocate de reacția organismului, iar altele de lipsa de pregătire a personalului care s-a ocupat de intervenție. Iată care sunt aceste cazuri!

Complicații sau efecte adverse. Injectarea acidului hialuronic se poate solda cu roșeață, umflătură sau vânătăi, dar în general acestea trec în câteva ore sau în câteva zile. În cazul în care nu a folosit canula atraumatică sau specialistul a comis o greșeală, este posibil ca reacțiile să dureze.
Migrarea acidului hialuronic. Cel mai adesea, vei avea nevoie de hialuronidază din cauza migrării acidului hialuronic. Acest fenomen are loc mai ales la nivelul buzelor, prin injectarea incorectă sau a unui volum mult prea mare dintr-o singură ședință, ceea ce poate provoca depășirea conturului buzelor și asimetrii vizibile. Dar acidul hialuronic se poate deplasa și din pomeți sau în regiunea cearcănelor.
Edem în zona cearcănelor. Umflarea zonei cearcănelor după introducerea acidului hialuronic este o reacție hidrolifică cauzată de tendința naturală a acidului hialuronic de a reține apa. Deși de cele mai multe ori edemurile se retrag, se poate întâmpla să fie necesară și hialuronidaza, deși de cele mai multe ori in zona cearcănelor se rezolva cu câteva ședințe de radiofrecvență.
Necroza. Necroza cu blocarea circulației sangvine reprezintă cu siguranță cea mai serioasă consecință care poate apărea în urma injectării acidului hialuronic în țesuturi. Netratată, poate lăsa semne permanente și poate de asemenea să altereze funcționalitatea țesuturilor.
Reacțiile alergice. Trebuie să menționăm faptul că alergiile propriu-zis provocate de acidul hialuronic sunt extrem de rare, ele fiind în general determinate mai degrabă de crema anestezică sau de substanța de gen care este asociată acidului hialuronic. Dacă alergia nu dispare însă în 7 zile, oricare i-ar fi natura, este indicat să discuți cu specialistul și să apelezi la hialuronidază.

Cum decurge procedura de hialuronidază?

Enzima care distruge acidul hialuronic este o substanță sub formă de pulbere reconstituită cu ser fiziologic și injectată apoi în zona care necesită corectare. Procedura nu este dureroasă, dar pacientul poate să resimtă o senzație ușoară de usturime, așa că, dacă ești extrem de sensibilă la durere, poți cere medicului să folosească o cremă anestezică.

În doar câteva ore, hialuronidaza va topi depozitele de acid hialuronic, iar tu îți vei recăpăta aspectul natural.
Hialuronidaza nu durează mai mult de 30 de minute.

Cu toate acestea, nu te speria dacă nu arăți ca înainte de injecțiile cu acid hialuronic imediat ce ai pășit afară din salon. În unele cazuri, rezultatele finale vor fi concretizate la circa 2 zile după procedură.

Există reacții adverse?

Mai ales dacă ai trecut prin coșmarul unei proceduri de injectare cu acid hialuronic nereușite, e natural să te frămânți și acum cu privire la potențialele riscuri ale hialuronidazei. Însă, de data aceasta, te poți liniști: această tehnică nu are efecte adverse.

Pot apărea câteva vânătăi minore, cu precădere în regiunea cearcănelor, dar acestea dispar rapid, fiind mai degrabă provocate de dizolvarea acidului hialuronic decât de procedura în sine.

Pot injecta din nou acid hialuronic în zona tratată?

Hialuronidaza te-a salvat, dar tot visezi la buze pline și la pomeți bine definiți? Nu te teme, te înțelegem perfect. Nu renunța la visul tău doar pentru că s-a întâmplat să treci printr-o situație neprevăzută! Specialiștii permit injectarea acidului hialuronic la circa două săptămâni după hialuronidază.

Medicina estetică a adus la liman visele noastre de frumusețe și le-a urcat pe cele mai înalte culmi, dar trebuie să fii conștientă că accidentele sunt posibile, chiar și atunci când avem la dispoziție cele mai înalte tehnologii.
Important este că există soluții, iar hialuronidaza se numără printre acele proceduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze.

Sfatul nostru? Fii precaută și minimizează întotdeauna riscurile apelând la profesionişti desăvârșiți. La Doctor SKiN îți punem la dispoziție cele mai avansate tratamente faciale, disponibile în locații premium, realizate de o echipă caldă și prietenoasă, ce beneficiază de experiență, pricepere și talent cât cuprinde. Te așteptăm să ne calci pragul și să clădim împreună visul tău de frumusețe!

Nu știi ce ți se potrivește, ai temeri despre rezultatul final sau vrei să afli mai multe detalii înainte de a lua o hotărâre? La Doctor SKiN, consultația la medicul specialist în chirurgie plastică, cu o experiență solidă în injectări, medicină anti-ageing și volumetrie facială este gratuită și neangajantă.

Programează-te acum pentru o consultație la ☎️031 005.10.15 sau pe adresa contact@doctorskin.ro!

Articole recomandate

28 noiembrie 2024

Procedura de întinerire a pielii cu ajutorul fillerelor hibride JuveLook si Lenisna. Workshop hands-on cu dr. Daniela Catanas

Pentru că instruirea continuă a medicilor din echipa noastră este esențială pentru siguranța și satisfacția fiecărei persoane care ne calcă…

25 noiembrie 2024

Teosyal® RHA 4 – acidul premium pentru umplerea celor mai dificile riduri

Teosyal® RHA 4, cel mai puternic gel din RHA® Collection, Dynamic Facial Fillers, gamă a renumitului brand Teosyal®, este un…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin