Dacă ne ciupim acum burtica, vom simți grăsimea subcutanată, cea din stratul imediat următor pielii. Urmează mușchii și, abia sub ei, se află grăsimea pe care nu o putem simți la palpare: grăsimea viscerală. Mult mai periculoasă decât cea de la suprafață, grăsimea abdominală e un risc pentru organism deoarece acoperă o parte din organele vitale – stomacul, ficatul, intestinele.
Când trebuie să ne îngrijoreze grăsimea abdominală?
Cea mai bună metodă pentru a verifica dacă suntem la risc este să ne măsurăm circumferința abdominală cu un centimetru de croitorie. Dacă circumferința taliei depășește 88 cm la femei, respectiv 102 cm la bărbați, e momentul să acționăm.
Grăsimea din interiorul cavității abdominale, pe măsură ce se extinde, dezechilibrează modul în care acționează hormonii. De asemenea, împinge în afară substanțe importante pentru imunitate, numite citokine, crescând riscul bolilor cardiovasculare. În plus, grăsimea viscerală se transformă în colesterol care pătrunde în sânge prin ficat și se depune pe artere – de aici, ateroscleroza. Diabetul este și el un efect nedorit al grăsimii abdominale.
Persoanele cu siluetă tip măr sunt expuse, de obicei, la acest tip de grăsime. Există, într-adevăr, și o predispoziție genetică, iar înaintarea în vârstă este un factor care duce la îngrășare, mai ales în zona abdominală. Totuși, stilul de viață și ceea ce mâncăm influențează decisiv grăsimea viscerală.
La nivel abdominal, grăsimea este mai periculoasă din cauza adipocitelor în exces care eliberează numeroase substanțe toxice cu efecte periculoase asupra arterelor, ducând la boli ca ateroscleroza și stări inflamatorii.
Riscurile pentru persoanele peste 40 de ani sunt mai serioase și se dezvoltă ca progres al sindromului metabolic. Aceste riscuri includ ateroscleroza, infarctul, diabetul de tip 2 complicat prin boala vasculară periferică și evenimente cerebrovasculare.
Grăsimea abdominală contribuie la sindromul metabolic prin 2 metode.
Grăsimea subcutanată, care se acumulează sub piele poate fi inestetică, dar nu este periculoasă. Grăsimea viscerală, localizată adânc în abdomen, este „o bombă în timp real”.
Grăsimea viscerală se găsește sub mușchi și în jurul organelor vitale;
devine îngrijorătoare din cauza acumulării progresive care provoacă rezistența la insulina.
O creștere a grăsimii viscerale, chiar și una moderată, poate produce inflamarea celulelor endoteliale care acoperă vasele de sânge.
Mai mult, se pare că diabetul și hipertensiunea sunt direct responsabile de patologia de bază a bolii Alzheimer (implicând un procent toxic al acumulării de proteine din creier), formând plăci și interferențe care distrug țesutul creierului.
Cum scăpăm de grăsimea viscerală?
Un prim pas este discuția cu un nutriționist care ne va sugera să acordăm atenție sporită alimentației:
- reducerea carbohidraților rafinați și a zahărului. Deci, mai puține preparate precum biscuiți, prăjituri, pâine albă, snacks-uri, gustări din comerț și sucuri
- limitarea băuturilor alcoolice
- carnea slabă, consumul de apă și fibre sunt alimente care favorizează scăderea grăsimii abdominale
Este important să faci o activitate fizică moderată de cel puțin 3 ori pe săptămână timp de 30 de minute.
Exercițiul fizic reprezintă o parte esențială a procesului de slăbire dar, pentru ca acesta să fie eficient, trebuie să exersezi regulat, chiar dacă este moderat.
Nu este necesar să faci efort de intensitate mare.
Un regim sănătos și echilibrat susținut de activitate fizică moderată vor avea super rezultate când sunt însoțite de tratamente specifice remodelării corporale.
Dintre terapii, BodySculptor este singurul dispozitiv care tratează grăsimea abdominală având la bază studii medicale. Aparatul folosește biostimularea – o tehnologie unică, rezultatul a peste 15 ani de cercetare în fitness și sănătate. „Bio” face referire la câmpului bioenergetic care influențează natural corpul și „stimularea”, adică lipoliza, acționează asupra grăsimii.
Câmpul bioenergetic, care este complet inofensiv pentru piele și corp, va accelera reducerea in greutate și centimetri, va stimula în mod natural lipoliza adipocitelor (hidroliza trigliceridelor) cu eliberarea de energie și consumul excesului de acizi grași. Practic, grăsimea profundă, viscerală, este redusă treptat.
Grăsimea se întărește și scăpăm greu de ea, dar BodySculptor te va ajuta să scapi tocmai de grăsimea rezistentă.
Biostimularea țintește reducerea în greutate şi conferă o activitate a mușchilor asemenea fitness-ului intens. Comprimă grăsimea din jurul abdomenului, șoldurilor, coapselor, taliei și drenează.
Întregul corp va fi oxigenat și detoxifiat. Pielea se va regenera. Va deveni elastică şi fermă, suplă și hidratată, prin stimularea elastinei și colagenului.
Faci sport regulat? Foarte bine!
Combină sportul cu BodySculptor și vei observa rezultatele mult mai rapid.
În timpul unei ședințe de 30 de minute se pierd în medie 650 kcal, efectele fiind vizibile rapid, prin diminuarea centimetrilor din talie și de pe coapse și îmbunătățirea aspectului pielii.
În concluzie, obezitatea abdominală definită printr-o creștere a circumferinței taliei este cea mai periculoasă.
Circumferința taliei și cantitatea de grăsime viscerală sunt indicatori reali ai sănătății atât actuale cât și viitoare.
O viață echilibrată în care corelăm mereu gradul de activitate cu aportul caloric ne-ar feri în mare parte de grăsimea viscerală.
Iar când asta nu e posibil, încearcă o singură ședință de BodySculptor ExCell+ !
Îl găsești doar la Doctor SKiN, este mega relaxant, nicidecum invaziv, și combate inclusiv sindromul picioarelor obosite.
Ai întrebări legate de oricare din procedurile de mai sus ?
Dorești sa te programezi la o evaluare gratuită la clinica Doctor SKiN?
Nu ezita să ne contactezi telefonic la 0729 740 704 sau pe e-mail la contact@doctorskin.ro!