De ce nu funcționează epilarea laser pentru tine?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Ai ales o ofertă de epilare definitivă cu laser, te-ai dus la câteva ședințe și nu vezi încă rezultatele? Există situații în care epilarea laser poate să nu dea deloc rezultate, dar cum știi dacă este și cazul tău? Cum pe grupurile din rețelele de socializare există din ce în ce mai multe întrebări pe această temă, am decis să discutăm despre cauzele ineficienței tratamentului de epilare definitivă cu specialiștii Doctor SKiN. Cele două clinici, din București și Corbeanca se laudă că au scăpat permanent de păr peste 2000 de pacienți, iar câteva sute de pacienți le recomandă cu căldură serviciile de epilare definitivă.

Trebuie să știi că procedura de epilare laser reprezintă, de fapt, o intervenție estetico-medicală, care utilizează un fascicul de lumină pentru a îndepărta părul nedorit. Lumina laserului acționează asupra foliculului pilos, asupra bulbului pigmentat al firului de păr, iar căldura generată de echipamentul de epilare definitivă distruge foliculul și inhibă creșterea viitoare a părului.

În general, epilarea cu laser nu funcționează în două situații: când pacientul are dereglări hormonale care îi afectează creșterea normală a părului și atunci când sunt prezente fire de păr albe, foarte subțiri. Cu toate acestea, dacă în rădăcină mai există un minim de pigment, există câteva dispozitive laser performante care oferă rezultate mulțumitoare inclusiv în acest caz. De cele mai multe ori însă, cauzele țin de echipament, de specialiști, de intervalul de tratament nerespectat șamd.

În primul rând, trebuie să știi că există mai multe tipuri de laser folosite pentru epilare definitivă, care se pot împărți în două categorii:

  • Lasere cu lumină roșie, cu o lungime de undă mai scurtă, precum laserul Ruby, care are o lungime de undă de aproximativ 694 nm.
  • Lasere cu infraroșu sunt laserele care au o lungime de undă mult mai mare, ca de exemplu, laserul Alexandrite de 755 nm, laserul diodă cu lungime de undă de 800-810 nm, dar și laserul Nd:YAG care are o lungime de undă de 1064 nm. Lungimea de undă mai mare are ca rezultat o absorbție mai mică a melaninei, dar lumina laserului are capacitate mai mare de penetrare, fapt ce reduce riscul de deteriorare a epidermei pentru tipurile de piele mai întunecate.

Laserul Ruby a fost primul laser care a fost folosit în epilarea definitivă. Chiar dacă producătorii de prestigiu nu îl mai folosesc, este eficient pentru persoanele care au un ton al pielii cuprins între 1 și 3 pe scala Fitzpatrick (1-ton rece, 2-ton cald, 3-ton neutru). Tratamentul este nedureros, dar vine cu multe dezavantaje, cum ar fi:

  • ineficiența sa pentru părul blond, roșcat și gri.
  • nu poate trata decât o zonă mică deodată (cuprinsă între 3-10 mm).
  • lungimea de undă mare între impulsuri (0,85-3 ms) înseamnă o durată mai lungă de tratament și, în general, sunt necesare mai multe ședințe, față de alte tipuri de laser,
  • prezintă un risc crescut de hipopigmentare a pielii, mai ales în cazul persoanelor cu ten închis.

Laserul Alexandrite oferă un tratament mult mai precis și mai eficient în eliminarea firelor de păr de pe suprafețe mari, în mai puține sesiuni de tratament, fără să afecteze pielea din jur. Este eficient și în cazul părului blond, a firelor de păr fine, dar are și următoarele dezavantaje:

  • Nu este potrivit pentru persoanele cu piele bronzată sau cu un ton mai închis al pielii. Ca și laserul Ruby, distruge melanina și poate produce hipopigmentare.
  • Având o putere mai mare și o penetrare mai puternică, dacă dispozitivul nu este de ultimă generație, tratamentul de epilare definitivă poate fi inconfortabil pentru pacient.

Laserul diodă este cel mai nou laser apărut în piață. Rădăcina și fluxul de sânge către folicul sunt distruse de energia laserului, eliminându-se permanent creșterea părului și în același timp, lăsând pielea din jur neatinsă. Acest tip de laser furnizează impulsuri de înaltă frecvență, cu fluență scăzută și poate poate fi folosit în siguranță pe toate tipurile de piele. Tratează cu succes atât suprafețe extinse, cât și suprafețe mici, iar datorită faptului că pătrunde mai adânc în piele față de laserul Alexandrite, este mult mai eficient pentru tonurile mai închise ale pielii și se poate folosi inclusiv pe pielea bronzată.

În cazul laserului diodă, printre dezavantaje se numără faptul că echipamentele mai puțin performante nu funcționează atât de eficient pe firele de păr mai subțiri sau mai deschise și în cazul în care nu există un dispozitiv înglobat de răcire, tratamentul este mai inconfortabil.

Laserul Nd:YAG folosește ca mediu laser un cristal granat ytriu aluminiu dopat cu neodim. În modul G-switched poate produce două lungimi de undă: 532nm și 1064nm. Când laserul este livrat la 1064 nm, acesta poate pătrunde în piele până la cei mai adânci foliculi, fără a deteriora termic țesutul din jur, în timp ce lungimea de undă de 532 nm poate fi utilizată pentru a trata părul mai fin care se află mai aproape de suprafață. O loțiune de carbon este aplicată pe piele pentru a pătrunde în foliculii de păr vizați. Laserul Nd: YAG este cel mai eficient laser pentru eliminarea firelor de păr foarte groase și groase, funcționând foarte bine și pe tonurile foarte închise. Ca și puncte slabe, studiile au demonstrat că laserele Nd:YAG au rezultate mai slabe în eliminarea părului față de alte lasere.

De asemenea, frecvența mai mare a pulsurilor și rata de penetrare pot face tratamentul inconfortabil, deși majoritatea pacienților îl consideră relativ tolerabil.

Toate aceste informații trebuie tratate însă din aceeași perspectivă cu cea a comparației între tipurile de carburanți pentru autovehicule, deoarece există mii de modele și echipamente laser diferite. Mai mult decât au apărut dispozitive noi, care înglobează mai multe tipuri de laser, cum este Primelase, cel mai puternic laser de epilare din lume. Așadar, cum știi ce să alegi ca să vezi rezultate?

De ce să ții cont înainte să alegi o ofertă de epilare definitivă cu laser?

1. Compară prețurile între aceleași dispozitive de epilare definitivă cu laser

Dacă iei în considerare doar tipul de laser, diodă sau Alexandrite, este ca și când faci o comparație între un hârb și o mașină de lux, deoarece ambele merg pe benzină sau motorină.

Prețul nu face întotdeauna diferența, ci echipamentul: cât de vechi sau de nou este, puterea sa, fluența, lungimea de undă și impulsul laser fiind doar câteva dintre criterii. Un dispozitiv original de epilare definitivă costă zeci de mii de euro, în timp ce unul replică va costa până în cinci-opt mii de euro. Din acest motiv, unele clinci folosesc echipamente replică sau dispozitive foarte uzate, care nu mai dau randament.

Dacă aparatul nu este unul performant, părul va cădea doar temporar, adică pentru 1 – 3 luni. Rezultatul pe care ți-l dorești, și anume eliminarea definitivă a părului, va fi obținut doar într-o clinică cu aparatură performantă. Este nevoie de tehnologie avansată și suficientă putere pentru a încălzi foliculul pilos la 65 – 70 de grade Celsius și a-i provoca daune ireversibile.

Așadar, ca să nu arunci cu banii pe fereastră și să rămâi în continuare cu păr nedorit, cel mai bine este să mergi într-un loc care îți oferă garanție pentru rezultate. Ca să alegi cel mai ieftin pachet de epilare definitivă laser, trebuie să compari ofertele din piață pentru același dispozitiv, din același an, cu aceeași putere. Întreabă cât mai multe detalii despre echipamentele folosite înainte să îți faci programarea!

2. Asigură-te că laserul folosit este sigur pentru tine

Laserele, dacă sunt inadecvat setate și folosite, pot provoca arsuri și alte probleme. Cum știi dacă echipamentul laser este sigur? Toți marii producători au testări riguroase de siguranță dublate de studii clinice înainte de lansarea pe piață. Cele mai bune echipamente au obținut și prestigioasa aprobare FDA, fapt ce nu intră în discuție în cazul aparaturii de tip replică, foarte ieftină, a cărei siguranță este testată direct pe pacient.

3. Verifică pregătirea și experiența personalului

Utilizarea dispozitivelor cu laser necesită și cunoștințe tehnice, și experiență pentru a asigura cele mai bune rezultate. Din păcate, există multe situații în care clinicile oferă servicii de epilare definitivă cu personal neexperimentat sau care nu respectă/nu cunoaște suficient de bine fiecare protocol de tratament.

Dacă terapeutul neglijează etapele necesare, cum ar fi, de exemplu, să seteze laserul în funcție de pielea, culoarea, densitatea și grosimea firelor tale de păr, evident că rezultatele vor lăsa de dorit. De aceea, contează foarte mult să te interesezi de modul în care se face instruirea personalului, dacă este evaluat și format în mod continuu, ca să te poți relaxa știind că ai făcut alegerea corectă. Experiența terapeutului este la fel de importantă ca și calitatea aparatului cu care se va executa tratamentul.

4. Asigură-te că poți respecta protocolul de tratament, inclusiv intervalul fix dintre ședințe

Când vrei să fii un client mulțumit, trebuie să fii unul dintre cei care respectă numărul de ședințe recomandat, în funcție de tipul de păr, dar și de echipamentul laser folosit. Un laser mai puternic va distruge părul în mai puține ședințe de tratament, față de unul mai slab. Numărul ședințelor variază între 6 și 14 ședințe, realizate la 6 – 8 săptămâni distanță. Respectarea intervalului, deoarece sesiunile de epilare definitivă sunt programate la intervale precise de timp, pentru a coincide cu ciclul natural de creștere a părului.

Nu există două persoane care au aceeași piele și păr. De aceea, orice plan de tratament trebuie să fie personalizat în funcție de nevoile tale. Cele mai bune rezultate privind epilarea definitivă pot fi obținute doar cu un plan de tratament bine gândit și executat corespunzător. În timp, firele de păr care apar după 2-3 ședințe nu vor mai fi atât de evidente, ci vor fi mai fine, mai deschise la culoare, aproape insesizabile.

5. Respectă următoarele recomandări generale, care sunt universal valabile în cazul epilării definitive cu laser

  • cu cel puțin șase săptămâni înainte de începutul tratamentului să renunți la orice metodă folosită pentru eliminarea părului nedorit, care implică smulgerea firelor de păr sau vreo acțiune chimică (epilare cu ceară sau cu epilatorul, cremă depilatoare).
  • anumite tipuri de creme grase sau uleiul aplicat pe corp pot afecta tratamentul;
  • chiar dacă laserul funcționează și pe pielea bronzată, este indicat să eviți folosirea solarului sau să te expui la soare cu minim 14 zile înainte pentru a evita arsurile.

Când te-ai săturat să plătești fără să vezi rezultate, vino la Doctor SKiN! 

Poți să alegi între cinci tipuri diferite de echipamente laser, inclusiv cel mai performant laser din lume, toate mai noi de 2 ani de zile.

Ai la dispoziția ta o întreagă echipă de terapeuți supra-specializați în epilare definitivă, care sunt instruiți și evaluați în mod periodic, o atmosferă caldă și primitoare și beneficiezi de cele mai bune sfaturi pentru succesul tratamentului tău de epilare.

În plus, ai mereu loc de parcare, găsești programare rapid, deoarece echipa e suficient de numeroasă și există mai multe dispozitive de același tip, iar prețurile sunt cele mai accesibile din piață.

Vino la o ședință de testare gratuită în oricare din clinicile Doctor SKiN din București sau Corbeanca!

Articole recomandate

28 noiembrie 2024

Procedura de întinerire a pielii cu ajutorul fillerelor hibride JuveLook si Lenisna. Workshop hands-on cu dr. Daniela Catanas

Pentru că instruirea continuă a medicilor din echipa noastră este esențială pentru siguranța și satisfacția fiecărei persoane care ne calcă…

25 noiembrie 2024

Teosyal® RHA 4 – acidul premium pentru umplerea celor mai dificile riduri

Teosyal® RHA 4, cel mai puternic gel din RHA® Collection, Dynamic Facial Fillers, gamă a renumitului brand Teosyal®, este un…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin