Epilare definitivă laser Alexandrite 6000 W Deka Motus AX

5.00 out of 5
(O recenzie client)

Mai mult decât cel mai puternic laser Alexandrite pentru epilare definitivă, dispozitivul Motus AX a fost conceput pentru a exploata toate beneficiile lungimii de undă Alexandrite (755 nm), cel mai eficient laser pentru epilarea definitivă a părului fin, fără dezavantajele dispozitivelor clasice, datorită inovației tehnologice MOVEO.

Așa cum te-ai obișnuit, în clinicile Doctor SKiN beneficiezi doar de dispozitive de epilare definitivă de tipul Gold Standard, iar Motus AX respectă standardul de aur pentru laserul Alexandrite. Mai mult decât atât, a reușit completarea unică a absorbției eficiente a melaninei prin laserul de 755 nm, cu puterea maximă de vârf (+ 6.000 W) și lungimea scurtă selectabilă a impulsului (până la 2 ms).

lei18.000 lei

Total:

Rezervă în deplină liniște sufletească: procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **Rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

De ce să alegi epilarea definitivă cu Deka Motus AX?

 • cel mai performant laser Alexandrite pentru epilare definitivă

 • elimină până la 90% din păr în doar 4 ședințe!

 • fără pierderi de energie, datorită tehnologiei Moveo

 • eficient pentru orice tip de păr, inclusiv pentru părul fin sau părul gros 

 • sigur pentru orice tip de piele, inclusiv pe pielea bronzată

 • sigur pentru orice tip de piele, inclusiv pe pielea bronzată

 • fără risc de arsură sau decolorare a pielii

 • maxim de confort, datorită sistemului de răcire integrat

 • rezultate rapide și permanente, piele fină tot timpul anului

 • dispozitiv care respectă Gold Standard pentru epilarea definitivă cu laser.

* Acesta este un echipament original, cu contract de service gold, revizii periodice cu înlocuire piese de schimb originale.

Poți descărca aici certificatul de conformitate de la distribuitorul oficial.

Poți întreba când a fost făcută ultima revizie a echipamentului și dacă funcționează la parametrii optimi la office@medicalestetic.ro.

Cum funcționează epilarea definitivă cu laserul Motus AX?

Motus AX este un dispozitiv produs de DEKA Laser, cel mai mare producător de dispozitive estetice de tip laser din Europa.

Mai exact, Motus AX este un laser de tip Alexandrite care permite absorbția eficientă a melaninei din foliculul pilos folosind lungimi de undă scurte, de 755 nm și o putere maximă de 6000 W.

Energia laser este livrată în piele la impulsuri de putere mici, care încălzesc firul de păr gradual. Lungimea de undă scurtă de tip Alexandrite utilizată de laserul Motus AX Deka este cea mai eficientă și sigură lungime de undă pentru epilarea definitivă a părului fin, deschis la culoare. 

Epilarea definitivă cu laserul Motus AX se realizează prin mișcări repetate pe suprafața pielii, cu impulsuri la putere redusă. Foliculul de păr este încălzit treptat până la distrugere, fără a provoca durere sau alte efecte secundare, cum ar fi decolorarea pielii sau arsuri, chiar și în cazul persoanelor cu un pigment al pielii mai închis. 

În numai 2 milisecunde, rata de repetiție a pulsațiilor laser ajunge până la 5Hz, oferind un tratament sigur, dar suficient de rapid pentru a epila suprafețe mari de piele în doar câteva minute. 

Mai mult, Motus AX folosește o nouă tehnologie care depășește limitele laserului  Alexandrite clasic și revoluționează modul în care energia laser este livrată în foliculul de păr. Tehnologia patentată Moveo are la bază o piesă de mână cu vârf de safir, care atunci când intră în contact cu pielea, reduce pierderea de energie reflectată. 

Epilare definitivă laser Alexandrite 6000 W Deka Motus AX - Doctor SKiN

Tehnologia Moveo permite astfel epilarea laser fără reflecție, energia laserului fiind absorbită 100% în piele, ceea ce înseamnă că se obține îndepărtarea părului nedorit cu o putere mai mică și implicit, în mai puține ședințe de tratament.  

Folosind tehnologia Moveo, dispozitivul Motus AX Deka realizează epilarea definitivă laser în deplină siguranță și confort pentru pacient și oferă rezultate rapide. Astfel, principalele avantaje ale epilării definitive cu Motus AX sunt:

 • eficacitate maximă

 • siguranță deplină

 • viteză

 • confort sporit.

Lipsa pierderilor de energie înseamnă obținerea acelorași rezultate cu o putere mai mică. De asemenea, aplicatorul Moveo furnizează suficientă căldură pentru a distruge foliculul de păr, fără a afecta însă pielea din jur.

Epilarea cu Deka Motus AX versus alte dispozitive de epilare definitivă

Laserul Alexandrite a devenit folosit și apreciat pentru că oferă rezultate mai rapid față alte tipuri de lasere, dar cel mai mare dezavantaj al său este că nu poate fi utilizat pe tonurile de piele medii sau întunecate, deoarece poate produce arsuri sau modificări ale pigmentării pielii. 

Motus AX este primul laser Alexandrite de mare viteză care este sigur pentru toate tonurile pielii, chiar și pentru cele care sunt de tip VI pe scara Fitzpatrick. Grație tehnologiei inovative Moveo, epilarea definitivă cu laser Alexandrite nu mai este doar eficientă, ci și sigură și confortabilă pentru toate fototipurile cutanate.

Durata impulsului este extrem de scurtă, ceea ce îi permite să vizeze toate tipurile de păr, inclusiv părul mai fin (ceea ce reprezintă de obicei o provocare mai mare cu laserele tradiționale).

În plus, unele lasere de tip Alexandrite au piese manuale care nu intră în contact cu pielea și care pot pierde mai mult de 30% din energia pulsațiilor laser prin reflexie. Spre deosebire de acestea, Motus AX Deka a fost proiectat special pentru a reduce pierderile de energie atunci când intră în contact cu suprafața pielii. Mai multă energie livrată către foliculul pilos înseamnă îndepărtarea părului nedorit mai eficient și mai rapid. 

Motus AX Deka este atât de eficient, încât poate elimina până la 90% din păr în doar 7 ședințe de tratament (față de 10 – 12 ședințe pe care le necesită unele dispozitive de epilare definitivă cu laser). 

Vârful de safir din aplicatorul laserului Alexandrite de la Deka are diametrul de 20 mm și reușește performanța de a epila 100 cm pătrați de piele în 25 de secunde, asigurând astfel un tratament de epilare definitivă, nu doar lipsit de orice disconfort ci și mult mai rapid decât oricare alte lasere de epilat de pe piață.

De asemenea, epilarea definitivă cu laserul Motus AX Deka este complet nedureroasă, datorită sistemului de răcire integrat care elimină senzația neplăcută generată de majoritatea echipamentelor de epilare laser clasice.

Cui se adresează epilarea definitivă cu laserul Deka Motus AX?

Epilarea definitivă laser cu Motus AX este o procedură universală, adresându-se tuturor persoanelor care își doresc să elimine permanent părul nedorit de pe corp și față, indiferent de sex și indiferent de vârstă (epilarea definitivă cu laser se poate realiza de la vârsta adolescenței).

Motus AX este unicul laser Alexandrite capabil să înlăture toate tipurile de păr, ceea ce face posibilă epilare definitivă chiar și a firelor de păr fine, deschise la culoare, dar și a firelor groase, cu rădăcini puternice. 

De asemenea, cu dispozitivul Deka Motus AX te poți epila definitiv inclusiv vara, pe pielea bronzată, spre deosebire de alte echipamente de epilare definitivă care impun epilarea laser doar în sezonul rece și doar pe zonele ferite de expunerea solară.

Pe ce zone ale corpului se poate face epilare definitivă cu Motus AX?

Epilarea definitivă cu laserul Alexandrite Motus AX se poate realiza pe orice zonă a corpului. Motus AX Deka este eficient chiar și pentru îndepărtarea firelor de păr subțiri, cum ar fi cele localizate la nivel facial, cum ar fi bărbia, perciunii, mustața.

De asemenea, Motus AX este util și pentru epilarea definitivă a suprafețelor extinse de piele, cum ar fi zona membrelor inferioare sau a spatelui.

Ce simți în timpul unei ședințe de epilare definitivă cu Alexandrite Motus AX?

Datorită sistemului de răcire încorporat, Motus AX oferă tratamente de epilare definitivă plăcute, confortabile, fără durere și fără disconfortul asociat altor sisteme laser sau metodelor clasice de epilare.

Cu Motus AX, epilarea nu va mai fi un chin, ci un moment de relaxare, astfel că vei uita complet de ceara care ’’pișcă”, de tăieturile făcute cu lama de ras și de senzația de usturime care se instalează după epilarea cu alte tipuri de laser! 

Cât durează o ședință de epilare definitivă și câte ședințe sunt necesare?

Firele de păr se află în stadii diferite de creștere la momentul efectuării tratamentelor de epilare definitivă, iar energia laser vizează doar foliculii piloși aflați în faza de creștere activă. De aceea, este nevoie de mai multe ședințe pentru a elimina complet toate firele de păr.

Numărul necesar de ședințe pentru obținerea celor mai bune rezultate diferă de la persoană la persoană, în funcție de zona corpului care urmează a fi tratată, de pigmentul pielii, nivelul de pilozitate și caracteristicile firului de păr (grosime, diametru, culoare). 

De obicei, sunt necesare minim 7 ședințe de epilare definitivă efectuate la un interval de 4 – 12 săptămâni, în funcție de parametrii amintiți anterior. 

Pentru ca epilarea cu laser să aibă rezultatele așteptate și să nu fie nevoie de mai multe ședințe, este obligatoriu să fie respectat cu strictețe intervalul exact, stabilit de specialiștii noștri în epilare. Dacă ședințele de epilare definitivă nu se fac la termen, la final vor fi necesare mai multe ședințe.

Când voi vedea rezultatele procedurii de epilare definitivă?

La majoritatea persoanelor, laserul Alexandrite Deka Motus AX reduce pilozitatea cu peste 75% încă de la prima ședință de epilare definitivă, astfel că te vei bucura de rezultate spectaculoase mai rapid decât te aștepți!

Totuși, rezultatele procedurii de epilare definitivă sunt cumulative, astfel că este nevoie să parcurgi întreaga schemă de ședințe, respectând intervalele recomandate între ședințele de epilare laser. 

Părul NU CADE imediat după ședința de epilare, ci după circa 14 zile de la data epilării.
Nu toți pacienții văd rezultate după prima ședință, trebuie așteptat primele 3 ședințe înainte să îți faci o părere.

5% din pacienți nu răspund la tratament din varii motive.
Dacă suferi de dereglări hormonale, epilarea cu laser poate fi de lungă durată sau chiar ineficientă.
De regulă, pe față, părul crește pe fond hormonal.
Prin epilarea cu laser noi nu tratăm cauza hormonală care determină creșterea părului pe față.

Care sunt contraindicațiile epilării definitive cu laserul Deka Motus AX?

Epilarea definitivă cu Motus AX este contraindicată în caz de:

 • boli fotosensibile, cum ar fi Lupus eritematos

 • administrarea recentă a unor medicamente fotosensibilizante

 • afecțiuni dermatologice, infecții, plăgi deschise sau tatuaje pe zona care urmează a fi tratată

 • piele expusă de curând la tratamente de exfoliere, peeling-uri chimice recente

 • sarcină sau perioadă de alăptare.

Este epilarea definitivă cu Motus AX sigură?

Categoric, da! În clinicile Doctor SKiN tratăm sănătatea și siguranța pacienților noștri cu maxim de responsabilitate. De aceea, am investit în echipamente de ultimă generație, testate și aprobate la nivel mondial. 

Nu întâmplător DEKA Motus Ax este considerat un game-changer în domeniul epilării cu laser Alexandrite,  care respectă standardul de aur pentru eficiență, rapiditate, confort și siguranță. 

Laserul Motus AX Deka este aprobat de FDA ca fiind sigur de utilizat pentru toate tipurile de piele, astfel că epilarea definitivă cu acest dispozitiv este 100% sigură, fără efecte adverse. 

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru prima ședință de epilare definitivă cu Deka Laser Motus?

Iată câteva recomandări care vor asigura succesul fiecărei ședințe de epilare definitivă cu Motus AX:

 • Nu smulge firele de păr crescute între ședințe, pentru a nu afecta rădăcina, ținta principală a laserului. Poți folosi însă lama de ras pentru a epila firele de păr apărute între ședințele de tratament.

 • Întrerupe administrarea de aspirină sau orice alt antiinflamator cu minim 2 zile înainte de epilarea laser. Poți citi mai multe despre medicamentele contraindicate în cazul epilării cu laser, AICI! 

 • Asigură-te că pielea este hidratată corespunzător înainte de a începe ședințele de epilare definitivă.

Dacă și tu îți dorești să experimentezi beneficiile epilării definitive cu laserul Motus AX Deka și să te bucuri de o piele catifelată pe tot parcursul anului, rapid și fără durere, te așteptăm în clinica Doctor SKiN București.

Iar dacă încă nu ești sigur/ă că Motus AX este soluția cea mai potrivită pentru tine, îți oferim o ședință de test GRATUITĂ pentru a te convinge singur/ă de eficacitatea acestui sistem laser revoluționar!

Programează-te acum la: ☎️ 031 005.10.15 sau pe mail, la: contact@skinmedspa.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
 • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
 • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
 • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

*Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

*Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@skinmedspa.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

1 recenzie pentru Epilare definitivă laser Alexandrite 6000 W Deka Motus AX

 1. 5 out of 5

  Tiru Claudia Andreea (proprietar verificat)

  Recomand aceasta procedura! Sunt deja la a treia sedinta si am observat o diminuare a cresterii firelor de par, parul s-a rarit si creste mult mai subtire.

Adaugă o recenzie

Întrebări frecvente

Ce înseamnă garanție pentru rezultate?

La Doctor SKiN acordăm garanție pentru rezultate, cu condiția să nu fi sărit ședințele de epilare sau să fi venit la ele bronzată ori cu alte contraindicații din lista precizată pe site.

Această garanție se acordă exclusiv pentru abonamentele făcute integral la Doctor SKiN, nu parțial și se acordă pentru ședințele din pachetul de epilare până se duce 80% din părul de pe zonele vizate de pe corp [atenție, nu 100%].

Astfel, dacă ai făcut la noi 10 ședințe consecutive de epilare definitivă (12 pentru zona inghinală), începând cu ședința 11 (13 pentru zona inghinală), costul ședinței va fi la jumătate din prețul inițial.

 • ședințele nu trebuie nici sărite nici amânate
 • nu se aplică această facilitate mai târziu de 8 săptămâni de la ultima ședință din abonament
 • sunt excluse ședințele de întreținere (la 3 – 4 – 6 -12 luni).

După câte ședințe se consideră încheiat protocolul de epilare definitivă cu laser?

Epilarea laser, impropriu denumită definitivă, are limitele sale.
Niciun laser din lume nu reușește să elimine mai mult de 80 – 85% din părul de pe corp. Astfel, atunci când părul de pe corp este redus în proporție de peste 80%, se va continua cu ședințe de întreținere a rezultatelor obținute.

Când se face ședința de întreținere la epilarea laser?

Corpul nostru este unul viu, prin urmare foliculi piloși în fază inactivă la momentul efectuării ședințelor de epilare progresivă, vor fi activați în mod constant, după încheierea protocolului de epilare definitivă.

Dacă ai pană în 25 de ani, ar trebui făcute

 • 2 ședințe de întreținere la 4 luni, apoi
 • 2 ședințe de întreținere la 6 luni,
 • 2 ședințe de întreținere la 8 luni,
 • ședințe de întreținere la 12 luni.

După naștere, din cauza dezechilibrului hormonal adus prin sarcină, se reactivează un nou val de foliculi piloși și ar trebui făcute alte câteva ședințe de întreținere, după ce încheiați cu alăptatul sau la 6 luni după ce ați născut, dacă nu alăptați.

Adolescentele sunt în plină dezvoltare hormonală, vor avea nevoie la început de ședințe de întreținere la fiecare 6 luni. Pe măsură ce se stabilizează hormonal (în jurul vârstei de 24 ani), se poate continua cu ședințe la 12 luni.

Bărbații cu o pilozitate ridicată (foarte păroși) nu vor avea niciodată aceleași rezultate ca o persoană cu o pilozitate normală, standard.
Rezultatele, în cazul lor, vor fi în jurul procentului de 65 – 70%.

Dacă nu sunt făcute ședințele de întreținere la intervalele recomandate în funcție de vârstă, părul are tendința să crească la loc, aproape ca și cum nu v-ați fi epilat vreodată.

De ce nu am voie să fac epilare laser după ce am născut dacă nu alăptez?

În primele 6 luni post naștere, corpul este dezechilibrat hormonal și supus foarte ușor riscului de pătare și arsuri iar medicii dermatologi recomandă respectarea acestui interval.

Ce zone cuprinde pachetul de full body?

Pachetul de epilare laser full body cuprinde următoarele zone: picioare lung, inghinal total cu interfesier, brațe integral, axile si mustața.

Pentru alte zone, vă rugam să ne scrieți, ne vom strădui să facem un pachet personalizat la un preț avantajos.

Medicamente fotosensibilizante de evitat înainte de ședința de epilare cu laser

Doare?

Tratamentul de îndepărtare a părului nedorit cu laserul nu ar trebui să fie dureros, dar unii pacienți pot simți disconfort din cauza căldurii produse de interacțiunea laserului cu țesutul sau din cauza răcirii folosite pentru a proteja suprafața pielii.

Terapeutul te va întreba pe durata întregii ședințe dacă ești în regulă și, dacă va considera necesar, va ajusta parametrii pentru a asigura confort deplin dar și cele mai bune rezultate. Sistemul de răcire din vârful aplicatorului protejează pielea înconjurătoare, în timp ce permite luminii să penetreze foliculul pilos.

Nu veni la ședința de epilare obosită sau când ești la menstruație pentru că, din cauza oboselii și a sensibilității specifice perioadei menstruale, epilarea laser ți se va părea dureroasă.

Cum știu dacă ședința de epilare definitivă a fost efectuată corect?

Un bun indiciu că ședința de epilare este efectuată corect este să simți o ușoară iritație a foliculilor de păr, inclusiv roșeață și o ușoară inflamare în jurul foliculului, imediat după epilarea cu laser și faimosul miros ușor de ardere a părului, pe durata ședinței.

Nu trebuie să simți arsuri, bășici sau alte efecte adverse, iar dacă se întâmplă vreodată să ai simptome neașteptate pe durata sau după tratament, trebuie să anunți imediat terapeutul și să urmezi instrucțiunile.

De la ce vârstă pot face epilare definitivă cu laser?

În cazul femeilor, este bine să treacă măcar 2 menstruații înainte să facă epilare definitivă cu laser, de preferat nu înainte de 13 ani.

În cazul băieților, din cauza dereglărilor hormonale, este bine să fi împlinit 18 ani. 

În cazul minorilor este necesar consimțământul scris al unui părinte.

De câte ședințe am nevoie?

Părul crește în etape, fazele active alternează cu cele de repaus, iar medie a unui ciclu de creștere este de aproximativ 18 luni, timp în care foliculii piloși sunt activi.

Fasciculul laserului țintește doar foliculii care sunt în faza de creștere activă.

Cu fiecare nouă ședință, va fi îndepărtat părul aflat în altă etapă de creștere.

Motivul pentru care sunt necesare mai multe ședințe de epilare definitivă este pentru a putea distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creștere. Cu fiecare nouă ședință, în faza diferită de creștere a firului de păr, este redusă o cantitate semnificativă de păr.

Numărul total de ședințe se face după un plan de tratament laser, individualizat pentru fiecare pacient întrucât frecvența este dată de ritmul de regenerare a firelor de păr, care variază de la o persoană la alta.

Tratamentul complet de epilare laser se întinde în mod normal pe parcursul a circa 12 luni. Dar, în funcție de specificul pacientului, ședințele de epilare se fac la distanță chiar și de 10 săptămâni, iar un tratament complet de epilare definitivă se poate întinde și pe 2 ani.

În acest interval, unii pacienți pot experimenta reapariția câtorva fire noi de păr, fine și mai deschise la culoare, de aceea, ședința de întreținere o dată pe an prelungește durata rezultatelor.

Pe anumite zone, cum ar fi regiunea feței la bărbați sau zona inghinală la femei (unde gradul de sensibilitate este ridicat iar intensitatea laserului trebuie ajustată astfel încât epilarea să fie suportabilă), vor fi necesare mai multe ședințe.

Persoanele cu ten închis, piele măslinie cu fir de păr fin și culoare foarte deschisă, vor avea nevoie de mai multe ședințe de epilare definitivă pentru a elimina permanent părul nedorit, întrucât nu pot fi folosite energii foarte mari.

Persoanele cu păr nepigmentat, alb, blond deschis, roșcat sau grizonat nu vor avea rezultate din cauză că laserul emite un impuls luminos care acționează asupra melaninei din bulbul pilos (părul închis la culoare) iar pigmentul nu mai este detectat de laser.

Numărul de ședințe este mai mic la bărbați decât la femei din cauza că mulți au firul de păr negru și mai gros cu pielea albă.

90% dintre pacienți scapă de pilozitatea nedorită de pe corp în procent de 70 – 80% după un total de circa 8 ședințe efectuate la interval de 6 – 8 săptămâni.

Aparatul cu care se face epilarea este foarte important.
Un laser medical scump, cu o anumită putere, garantează rezultate eficiente pe termen lung, pe când unul de tip replică, fără studii medicale, poate să creeze arsuri sau un număr mult mai mare de ședințe.

La Doctor SKiN dispunem de lasere performante, de ultimă generație, cu o tehnologie modernă, progresivă, care ne permite să atingem rezultate extraordinare.

Dar, chiar și cu unul din cele mai performante lasere din lume, după întreg protocolul de epilare definitivă, părul este redus în procent de 85 – 90% dar nu 100%.

Rezultatele tratamentului variază foarte mult de la o persoană la alta, fiind influențate de factori precum:

– vârsta, dieta, metabolismul local al firului de păr, ciclul de creștere etc.
– tipul de păr și tipul de piele (cel mai bine răspund la tratament cei cu piele deschisă, fir de păr gros și închis la culoare)
– adâncimea la care se află rădăcina
– afecțiuni endocrinologice asociate, care ar putea să interfereze (ovar polichistic sau boli tiroidiene).

Standard, sunt recomandate 8 ședințe (la interval de 6 – 8 săptămâni), dar pot fi necesare până la 10 ședințe iar în zona inghinală (mult mai sensibilă, puternic vascularizată, unde nu se poate lucra cu intensități mari), chiar și 12 ședințe.
Iar apoi, protocolul recomandă 1 ședință de întreținere o dată la 8 – 12 luni.

Dacă nu am împlinit încă 20 de ani, voi avea nevoie de mai mult de 8 - 10 ședințe pentru a avea rezultate?

Vârsta nu este un criteriu de eficiență. Dar, cu cât suntem mai tineri viața este mai lungă și perioada în care dezvoltăm noi fire de păr este mai mare.

De aceea, după ce ai ajuns la un rezultat stabil în urma tratamentului de epilare progresiv definitivă cu laser și nu mai cresc fire noi, recomandăm 2 ședințe de întreținere pe an.

La cât timp se fac ședințele?

Ca regulă generală, ar trebuie făcute

 • ședințele 1, 2, 3 la 2 luni
 • ședințele 4 & 5 la 1 lună
 • ședințele 6, 7, 8 la 3 luni

pentru ca părul rămas să aibă timp să crească.

Pe față (bărbie, mustață, perciuni), epilarea se face mai frecvent, la 4 săptămâni,iar pe restul corpului, la interval de 6 – 8 săptămâni

De asemenea, o persoană foarte tânără, activă hormonal, va începe cu ședințele 1, 2 la 4 săptămâni.

În cât timp se văd rezultatele?

După prima ședință, firele par a suferi o creștere aparentă, dar de fapt vor cădea singure, fiind expulzate din rădăcina foliculilor de păr, după 10 – 14 zile, iar pe piele vor rămâne astfel „insule” cu păr.

Firele de păr vizibile pot fi îndepărtate printr-o exfoliere blândă.

Rezultate îmbucurătoare apar după 8 săptămâni iar, după câteva ședințe de epilare definitivă, firele de păr vor avea un ritm de creștere mai lent și vor deveni mai fine, mai subțiri.

Este foarte important să abandonezi ședințele de epilare când apar primele rezultate întrucât, în maxim 1 an, trebuie luate de la capăt.

5% din pacienți nu răspund la tratament din varii motive

Dacă suferi de dereglări hormonale, epilarea cu laser poate fi de lungă durată sau chiar ineficientă.

Epilarea laser este permanentă?

Laserul dezactivează treptat și permanent foliculii piloși activi (părul în fază de creștere Anagen), împiedicând reproducerea firului de păr.

Din foliculii distruși permanent, părul nu mai crește dar, în cursul vieții, alți foliculi, inactivi în timpul tratamentului de epilare laser, pot primi stimuli hormonali (ca de exemplu, o sarcină nouă) pentru a produce fire de păr.

Rezultatele durează în medie 10 ani, în funcție de cât de bine este întreținut tratamentul.

De aceea, după ce am finalizat protocolul complet de epilare cu laser, recomandăm 1 ședință anuală de întreținere.

La ce să mă aștept imediat după ședința de epilare laser?

Este normal ca pielea să reacționeze după epilarea definitivă cu laser și este posibil să simți local o ușoară senzație de căldură sau chiar de usturime, care poate fi calmată fie prin aplicarea unor comprese cu gheață, fie pulverizând apă termală la o oră pe zonă tratată, în mod repetat.

După epilarea cu laser, pe zonele cu păr mai des sau cu piele reactivă este posibil să apară roșeață tranzitorie, eriteme sau mici papule care vor dispărea în maxim 3 zile.

Ușoara înroșire și umflare a pielii din jurul firelor de păr imediat după ședință este normală și indică faptul că tratamentul a fost eficient, urmând ca acestea să dispară de la sine în cel mult 48 de ore.

Ce să fac sau să nu fac înainte de ședința de epilare laser?

Deoarece laserul nu poate face diferența între părul de deasupra suprafeței pielii și părul de dedesubt, adică părul pe care dorim să îl distrugem, înainte de ședința de epilare cu laser este recomandat să te razi pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina parului și nu în partea de deasupra, care se va încălzi inutil.

Firul de păr nu trebuie să depășească suprafața pielii.

Evită să iriți sau să te rănești când te razi, pentru că este interzis să aplicăm laserul peste partea iritată sau cu răni.

Nu folosi uleiuri de corp întrucât accelerează creșterea firului de păr.

Vitamina C, luată cu 7 zile înainte de ședința de epilare cu laser, poate ajuta.

Pe zona pe care facem epilarea nu folosi cremă, parfum, odorizant sau orice produs cosmetic.

Îndepărtează bijuteriile din metal de pe zona care urmează a fi epilată laser.

La persoanele cu istoric de herpes, epilarea definitivă poate reactiva herpesul recurent, cu apariția unei senzații de usturime și poate da mâncărimi pe tot corpul.

Trebuie întâi tratat corect herpesul și apoi începute ședințele de epilare laser.

Ce să fac sau nu fac după ședința de epilare laser?

Deși laserul lasă pielea neatinsă, după epilarea laser, pentru a preîntâmpina eventuale sensibilități sau iritații,

timp de 48 ore

 • nu aplica pe zona epilată căldură în exces (dușuri fierbinți, jacuzzi, saună)
 • evită folosirea loțiunilor autobronzante deoarece pot cauza iritații pielii și colorare
 • evită să faci sport
 • nu purta haine mulate

timp de 7 zile

 • evită expunerea directă la soare a zonei epilate laser
 • dacă trebuie să stai mult afară, expusă la soare, protejează de razele solare zonele epilate, folosind factor de protecție 30 pe corp și 50+ pe față & repetă la fiecare câteva ore

Aplică apoi pe zona epilată o cremă hidratantă, antiinflamatoare sau pe bază de dermatocorticoizi.

Imediat după ședința de epilare definitivă, pielea este sensibilă & deshidratată; orice cremă aplicată trebuie să fie dermatocosmetică, fără parabeni sau chimicale, deschisă de maxim 2 luni.

Contraindicații

 • femei însărcinate sau care alăptează
 • persoane sub tratament cu medicamente fotosensibilizante (antibiotice, antidepresive, Roacutane, isotretinoizi sau vitamina A)
 • care suferă de o boală care face pielea sensibilă la lumină
 • care suferă de epilepsie, lupus, sclerodermie sau sindrom de nevi displazici
 • pe zona epilată: plăgi deschise sau suprainfectate, ulcerații, escare, cicatrici recente, leziuni pre-canceroase la nivel cutanat, infecții virale sau bacteriene
 • cu herpes recidivant netratat (orolabial sau genital)
 • istoric de neoplazi
 • machiaj semipermanent sau tatuaj în zona tratată
 • aplicarea de uleiuri esențiale, oriunde pe corp, cu 1 săptămână înainte de ședința de epilat
 • aplicarea de creme depigmentante (de albire), cu 2 săptămâni înainte de ședința de epilat
 • arsuri solare, bronz recent, activatori de bronzat, inclusiv bronzare organică, cu 2 săptămâni înainte.

Dacă ai suferit o operație care a implicat anestezie, lasă să treacă cel puțin 3 luni până la începerea ședințelor de epilare definitivă.

Reacții adverse

În condițiile în care tratamentul laser este efectuat de personal bine pregătit, iar pacientul respectă indicațiile de îngrijire a pielii, dinainte și de după ședință, efectele nedorite sunt rare și minime (arsuri superficiale, apariția de vezicule, depigmentare sau pigmentare în exces a pielii).

Chiar și aceste efecte adverse rar întâlnite sunt temporare, pielea revenind la normal în câteva săptămâni.

Laserele de tip replică neomologate și netestate în prealabil pot determina reacții adverse precum arsuri, zone cu depigmentări sau chiar apariția unui cancer de piele.

Este foarte importantă folosirea ochelarilor speciali de protecție în timpul epilării cu laser, întrucât lumina emisă poate provoca ochilor leziuni ireversibile.

Pot face epilare cu laser la mustață dacă am aparat dentar?

Da, aparatul dentar nu interferează cu laserul.

Pot face epilare cu laser dacă am multe alunițe?

Da, însă, pentru a nu le afecta negativ și pentru a evita riscul de apariție a arsurilor, alunițele și alte leziuni cutanate precum nevii pigmentari vor fi evitați și protejați pe toata durata epilării cu laser cu un creion dermatograf sau cu plasturi.

În schimb, pentru zonele cu pistrui, nu sunt contraindicații.

De ce trebuie acoperite alunițele?

Alunițele mici trebuie acoperite cu creion alb, pentru că au mult pigment de culoare (melanină), care poate atrage lumina laserului cauzând, astfel, arderea zonei cu alunițe. 

Odată acoperite, fasciculul de lumină al laserului va fi direcționat doar către culoarea firelor de păr, ajungând la rădăcină, pentru a o distruge.

Alunițele mari vor fi ocolite cu un mic perimetru de siguranță în jurul lor. 

Dacă te panichezi ușor, cere terapeutului să ți le acopere cu plasture, nu cu pastă corectoare, este puternic iritantă.

În orice caz, chiar și dacă se întâmplă ca în urma epilării cu laser să se modifice culoarea sau structura aluniței, producătorul echipamentului nostru, Cocoon Medical, împreună cu medici dermatologi, a făcut un studiu clinic pe 197 pacienți cărora le-au fost arse în mod intenționat alunițele cu laserul. Vestea bună este că niciuna din aceste alunițe nu a dezvoltat efecte adverse în timp (studiu disponibil, la cerere).

În plus, dacă ești îngrijorată, la noi clientul este pe primul loc! Medicul dermatolog din cadrul Doctor SKiN le va examina cu dermatoscopul, gratuit.

Pot face epilare cu laser dacă am tatuaje?

Laserul distruge foliculul pilos condus de culoarea părului.

Dacă ai un tatuaj, expertul care va face tratamentul de epilare cu laser, va delimita un perimetru de siguranță în jurul acestuia.

Laserul focalizează doar punctele de melanină și detectează tatuajul ca și melanina, cauzând arsură pe piele.

Dar dacă nu ai tatuaje și vrei să îți faci unul, recomandăm ca întâi să faci tratamentul complet de epilare laser și apoi să îți faci tatuajul.

Pot face epilare cu laser dacă sunt însărcinată?

Nu, până în momentul în care nu am terminat perioada de alăptare, nu putem face epilare cu laser, deoarece schimbările hormonale din corp pot declanșa reacții nedorite pe pielea expusă la laser.

Imediat după ce am încheiat cu perioada de alăptare (dar nu mai devreme de 6 luni) putem începe epilarea laser în siguranță.

Nu se face epilare în primele 6 luni după naștere, chiar daca pacienta nu alăptează. În această perioadă, corpul trece prin diferite schimbări și dezechilibre hormonale iar epilarea cu laser nu este eficientă.

Pot face epilare cu laser vara?

Da. În trecut, laserele nu erau atât de performante iar epilarea cu laser nu avea rezultatul dorit în cazul persoanelor cu pielea foarte închisă la culoare sau bronzată.

Acum însă, laserele performante își pot face treaba la fel de bine atât pe pielea deschisă la culoare, cât și pe cea mai închisă la culoare.

Pot face epilare cu laser dacă sunt bronzată?

Da, singura condiție este să nu te fi expus la soare cu 7 zile înainte de ședință.

După ședința de epilare laser, expunerea directă la soare poate fi reluată în momentul în care pielea nu mai prezintă nici un fel de roșeață sau iritație provocată de epilarea cu laser (5 – 7 zile).

Daca pielea a fost expusă la soare sau solar, cu mai puțin de 7 zile înainte de ședința laser, te poți alege cu arsuri, cicatrici, discromii (diferențe de culoare).

Oricum, pielea proaspăt bronzată nu răspunde la fel de bine la epilarea laser, ba chiar îngreunează procedura. Acest fapt se explică prin existența unei cantități ridicate de melanină în piele ce ar putea afecta negativ tratamentul de epilare cu laser, provocând arsuri sau iritații nedorite.

Pe pielea bronzată se lucrează cu puteri mici, rezultatele vor fi slabe și vor fi necesare mai multe ședințe.

Pe pielea bronzată se lucrează cu puteri mici, rezultatele vor fi slabe și vor fi necesare mai multe ședințe.

Epilarea laser prezintă riscuri pentru sănătate?

Epilarea cu Lumina laser

 • nu dăunează corpului
 • nu pune sănătatea pielii sau a organismului în pericol.

Epilarea laser favorizează apariția cancerului?

Nu, doar lumina ultravioletă emisă de soare produce modificări la nivelul celulelor pielii.

Numeroase studii medicale (ex. Springer London) au adus dovezi solide că

 • nu este același efect ca la razele ultraviolete
 • laserele de epilat emit o lumină infraroșie într-o cantitate neglijabilă de raze ultraviolete
 • lungimea de undă a luminii laser este mică, exercită doar un efect de căldură asupra foliculilor firelor de păr (se află aproape de suprafața pielii)
 • nu afectează țesuturile din jur
 • nu există riscul de apariție a tumorilor cutanate
 • acțiunea laserului nu determină lezarea ADN-ului
 • nu produce la nivel celular mutații care să predispună apariția cancerului de piele.

Epilarea laser afectează organele interne?

Laserul acționează selectiv numai pe pigmentul de la baza rădăcinii de păr, fără să afecteze pielea din jur.

 • impulsurile sunt absorbite de pigmenții de la suprafața pielii
 • laserul nu trece mai mult de 1 – 4 milimetri în piele
 • nu are cum să ajungă până la organele interne, poziționate mult mai în adâncime

Epilarea laser poate da infertilitate?

Nu. Ovarele sunt organe profunde, nu sunt afectate când epilarea laser se face în zona inghinală.

Epilarea laser afectează ganglionii limfatici?

Nu. Ganglionii limfatici sunt situați la 2 – 3 cm adâncime de suprafața pielii iar rădăcina firelor de păr la 2-3 mm, lumina laser nu ajunge până la ganglionii limfatici, când epilarea laser se face în zona axilei.

Căldura emisă de laser afectează vasele capilare?

Nu, nu există niciun risc ca lumina emisă de laser să afecteze vasele mici de sânge, nu impactează negativ vasele capilare.

Rezultatele epilării cu laser pot fi influențate de ceva din ce fac în mod normal?

Dacă obișnuiești să consumi legume precum morcovi, cartofi dulci, spanac, dovleac, roșii, sfeclă roșie sau suplimente cu vitamina A în cantități mari, acestea sunt bogate în betacaroten, care rămâne în piele și luni de zile, dându-i o tentă de gălbuie. Energia laserului este indusă și captată de pigmentul firului de păr iar pigmentul gălbui – portocaliu interferează cu tratamentul de epilare în sensul că absoarbe energia laser la nivelul pielii și deviază impulsul luminos de la bulbul pigmentat al firului de păr.

Pot face epilare definitivă cu laser dacă am psoriazis?

Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută doar pe piele sănătoasă deci, nu și pe zonele cu psoriazis. Dar, dacă medicul dermatolog confirmă că psoriazisul tău nu evoluează rapid, cât să afecteze și alte zone, poți face epilare definitivă acolo unde nu ai psoriazis.

Între ședințele de epilare definitivă, de câte ori pot să folosesc lama de ras?

Dacă te epilezi des cu lama, este posibil să afectezi rezultatul tratamentului de epilare cu laser.
Prin acțiunea laserului noi destabilizăm rădăcina, iar prin radere frecventă este ajutată să dezvolte noi foliculi piloși. Pe cât posibil, recomandăm ca între ședințele de epilare laser părul să fie ras de maxim 2 ori iar, în rest, scurtat cu mașina de tuns.

Pe față, dacă am doar puf, vor fi rezultate?

Puful (velusul) nu este recunoscut de lumina laserului pentru că nu are pigment, de aceea este posibil să ajute raderea lui. În timp, aceste fire de păr foarte subțiri vor căpăta culoare, vor putea fi recunoscute de laser și, implicit, eliminate.
Alternativ, până atunci, te așteptăm cu drag să testezi dermaplanning!

Pot lua Forcapil sau alte medicamente care stimulează creșterea părului, în perioada în care fac epilare definitivă?

Forcapil se ia în cure de cate 3 luni însă poate activa foliculi în faza de creștere inactivă și astfel să ai nevoie de mult mai multe ședințe de epilare cu laser.

Este recomandat să nu iei pastile care stimulează creșterea părului în perioada în care facem epilare laser, tocmai pentru a evita o potențială situație nedorită.

Dacă am diabet zaharat, pot face epilare definitivă cu laser?

Da, poți face epilare cu laser cu 2 condiții:

1. să precizezi terapeutului Doctor SKiN care face procedura de epilare pentru ca să ajusteze setările laserului (persoanele cu diabet zaharat, sunt predispuse să se ardă mult mai ușor);

2. să fii conștientă că diabetul poate influența rezultatul epilării și să ai nevoie la final de mai multe ședințe.

Pot face ședința de epilare laser, dacă mi-a venit menstruația?

Nu sunt contraindicații pentru epilarea laser în perioada menstruației însă recomandăm să mutam ședința de epilare definitivă, întrucât suntem predispuse a fi mult mai sensibile în aceasta perioadă, iar procedura, chiar și la intensități normale, vi se va părea mai dureroasă ca de obicei.

Pot face epilare laser daca iau anticoncepționale Diane-35?

Da, deși anticoncepționalele ar putea da reacție de fotosensibilitate.

Cum pot scăpa de aceste nesuferite puncte roșii de pe picioare?

Dermatologul Doctor SKiN, dr. Iuliana Circu, răspunde:
Aceste puncte roșii sunt cauzate de foliculita repetată și dispar progresiv, în urma ședințelor de epilare definitivă laser.

La cât timp pot face epilare cu laser după tratament cu Prednison (pe bază de cortizol) – pentru tiroidă – o perioadă de 2 luni?

Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută în siguranță la 6 săptămâni de la finalizarea tratamentului cu Prednison.

Însă, trebuie să știți că afecțiuni ale tiroidei pot afecta rezultatele epilării și anume, epilarea cu laser să fie ineficientă în cazul Dvs. sau să aveți nevoie de mai multe ședințe.

La cât timp pot face epilare definitivă cu laser după tratament cu antibiotic?

Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută în siguranță la 1 săptămână de la finalizarea tratamentului cu antibiotic.

După ședința de epilare laser mi-au apărut umflături micuțe și roșii; trebuie să mă îngrijorez?

Edemul perifolicular (mici papule tranzitorii pe zona epilată cu laser) este o ușoară inflamație ce apare perifolicular (exact în jurul foliculului de păr),
imediat după ședința de epilare laser, deoarece firul de păr a trecut printr-o creștere de temperatură intensă datorată transformării luminii în căldură.

Edemul perifolicular apare aproape întotdeauna și este cea mai comună reacție, vizibilă la nivelul pielii imediat după terminarea ședinței de epilat, ține 24 – 72 ore și dispare de la sine.

Edemul perifolicular constă în apariția multor umflături micuțe și roșii, care nu sunt însoțite de nicio senzație. Acesta este considerat o reacție normală după ședința de epilare cu laser.

Edemul perifolicular NU este un efect secundar nedorit sau o reacție adversă ci dimpotrivă este un semn fizic, o reacție de răspuns corectă, care denotă că ședința de epilare a fost efectuată corect, iar părul s-a comportat ca un transmițător.

Deși pot fi interpretate în mod greșit ca fiind reacții adverse, atât înroșirea pielii din zona tratată (eritem ușor) cât și apariția edemului perifolicular (ușoară umflătură în jurul fiecărui fir de păr) sunt reacții normale ale pielii care apar în majoritatea cazurilor la câteva minute după aplicarea fasciculului de lumină al laserului iar, de cele mai multe ori, atestă un tratament de epilare definitivă cu laser, efectuat corect.

Pielea fiecărei persoane în parte răspunde diferit la epilarea cu laser astfel, vor fi întotdeauna și persoane a căror piele nu se înroșește și care nu prezintă edem perifolicular după ședință dar care răspund normal la epilarea cu laser.

Am pielea roșie după ședința de epilare, e normal?

Inflamația din jurul foliculilor piloși, care apare imediat după ședința de epilare laser, se traduce prin roșeață (așa numitul eritem) iar uneori umflătură.

Aceste reacții sunt tranzitorii, apar la majoritatea persoanelor, persistă minute sau ore după ședința de epilare laser însă, la anumite persoane, pot fi însoțite de prurit intens (senzație de mâncărime).
Inflamația este cauzată de încălzirea rădăcinii firelor de păr care transmit căldura către piele.

Pentru calmare, recomandăm folosirea unei creme cu hidrocortizon, a unui unguent de tip Biafine sau a unui produs intens hidratant.
Dacă iritația creează disconfort sau mâncărime este recomandată aplicarea unei creme cu corticoizi.

În timpul ședinței de epilare definitivă este normal să simt înțepături sau pișcături?

Da și sunt mai accentuate acolo unde părul este negru, gros și des.
Poți simți inclusiv miros de păr ars, chiar dacă firele de păr sunt perfect rase.
Acest miros de păr pârlit este mai pronunțat când firul de păr este gros.

Ce reacții după epilarea cu laser ar trebui să mă îngrijoreze?

În cazuri foarte rare, după ședința de epilare definitivă pot apărea bășicuțe, care vor dispărea în câteva zile iar, pe zona afectată, este recomandată aplicarea unei creme cu antibiotic sau cu efect puternic hidratant.

La anumite tipuri de ten, pot apărea schimbări de culoare a pielii – caz în care, pentru a preveni o astfel de reacție, ți se va recomanda ca, înainte de epilare, să folosești anumite tratamente.
La Doctor SKiN efectuăm întotdeauna un test atent pentru a ne asigura că nu vor fi niciun fel de reacții adverse în timpul ședinței de epilare cu laser.

Ce înseamnă fototermoliză selectivă?

Laserul de epilat acționează după principiul “fototermolizei selective” adică elimină țintit, selectiv, prin încălzire, rădăcina firelor de păr.
Laserul acționează asupra melaninei (pigmentul brun) din rădăcina foliculilor piloși.

Foliculul înglobează energia laser și se distruge, iar celulele moarte vor stimula sistemul imunitar să producă local inflamație pentru a elimina resturile.

Este eficientă epilarea cu laser pe față?

Părul alb, fin, subțire, ca un puf (velus) nu poate fi văzut de laser și nu poate fi epilat.

De regulă, pe față, părul crește pe fond hormonal iar noi, prin epilarea cu laser, nu tratăm cauza hormonală care determină creșterea părului pe bărbie, perciuni etc. Astfel, este posibil să fie necesare mult mai multe ședințe.

Dacă nu am împlinit încă 20 de ani, voi avea nevoie de mai mult de 8 - 10 ședințe pentru a avea rezultate?

Vârsta nu este un criteriu de eficiență. Dar, cu cât suntem mai tineri viața este mai lungă și perioada în care dezvoltăm noi fire de păr este mai mare.

De aceea, după ce ai ajuns la un rezultat stabil în urma tratamentului de epilare progresiv definitivă cu laser și nu mai cresc fire noi, recomandăm 2 ședințe de întreținere pe an.

Adolescenții sunt în plină dezvoltare hormonală; rezultate se vor vedea după primele 4 ședințe însă ei pot avea nevoie chiar și de 18 ședințe.

Epilare definitivă laser Alexandrite
Epilare definitivă laser Alexandrite 6000 W Deka Motus AX