Tot ce trebuie să știi despre hidrocolonterapie

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Înainte de a începe o cură detox sau de detoxifiere ar trebui să știi faptul că organismul nostru are un sistem excelent de detoxifiere. Pielea noastră elimină toxinele prin transpirație, plămânii elimină dixodul de carbon, rinichii filtrează sângele și intestinele noastre elimină deșeurile din organism.

Cu toate acestea corpul nostru are nevoie de ajutor pentru a funcționa la parametri optimi. Exercițiile efectuate în mod regulat, o dietă nutritivă și un stil de viață sănătos ajută corpul să se detoxifieze în mod corespunzător, pentru a elimina cu succes toxinele și bacteriile nocive pentru organism.

Echilibrul este greu de atins și de menținut, iar cum viața nu este întotdeauna lină și perfectă, apar diverse simtome, prin care organismul ne transmite că are nevoie de ajutor. În primul rând, problemele digestive precum constipația, balonarea, diareea sau senzația de eliminare insuficientă a reziduurilor din organism sunt primul semn că este cazul să acționezi.

Ce este hidrocolonterapia?

Există toxine în aer, apă și mâncare și, din păcate, multe tind să se acumuleze în corpul nostru. Toate aceste bacterii dăunătoare pot provoca simptome neplăcute, cum ar fi stresul gastro-intestinal. În timp ce sistemul nostru digestiv este echipat pentru a elimina aceste toxine, colonhidroterapia ajută procesul natural și îmbunătățește funcția colonului, mai ales în cazul în care problemele digestive deja și-au anunțat prezența.

Tot ce trebuie să știi despre hidrocolonterapie - Doctor SKiN

Hidrocolonterapia mai este cunoscută ca și irigarea sau curățarea colonului.

Colonhidroterapia este similară cu o clismă clasică, dar folosește mai mult lichid.

De asemenea, aceasta terapie poate utiliza ierburi speciale, enzime sau probiotice pentru a stimula funcțiile naturale de eliminare a deșeurilor.

Practic, lichidul ajunge în colon printr-un tub care a fost introdus în rect. Fluidul este apoi eliberat ca o mișcare normală a intestinului, expulzând cu el mucus, bacterii și toxine. Procesul poate fi repetat de mai multe ori și întregul proces de la început până la sfârșit poate dura până la o oră.

În timpul hidrocolonterapiei, pacientul se află pe un pat de tratament confortabil, într-o poziție comodă, în timp ce un mic specul este inserat ușor în rect, ceea ce permite ca apa călduță și filtrată să treacă în colon.

Echipamentele moderne pentru colonhidroterapie utilizează sisteme de purificare a apei în mai multe trepte și elemente de contact de unică folosință, care elimină orice risc de contaminare sau infecție. Echipamentul folosit la Doctor SKiN pentru hidroterapie este un sistem închis, care permite ca materialul rezidual să fie transportat discret de la colon în linia de drenaj fără miros sau contact vizual????

Un terapeut calificat va folosi mai multe etape de umplere și eliberare a colonului, precum și o tehnică de masaj ușoară pentru a disloca materiile care poate fi blocate pe pereții intestinului gros. În timpul terapiei, temperatura și presiunea apei sunt monitorizate de terapeut și pot fi modificate, dacă este necesar, pentru un confort absolut.

Beneficiile hidrocolonterapiei

1. Pune lucrurile în mișcare!

După ce mâncarea a trecut prin stomac și intestinul subțire, materialul rezidual se deplasează către prima secțiune a intestinului gros, colonul. Sarcina principală a colonului este de a deshidrata materialul rezidual lichid în pregătirea pentru eliminare. Colonul conține aproape 60 de tipuri de microfloră și bacterii care ajută digestia și impulsionează producția de nutrienți. Aceste colonii ajută la menținerea echilibrului pH-ului și la prevenirea creșterii și proliferării bacteriilor dăunătoare.

Din păcate, din cauza stilului de viață modern, din ce în ce mai multe persoane suferă de diferite probleme digestive. Constipaţia afectează milioane de oameni din întreaga lume, iar femeile sunt de 3 ori mai mai predispuse constipație față de bărbați, din cauza modificărilor hormonale care survin pe parcursul vieţii.

În mod ideal, ar trebui să mergi la baie cel puțin o dată pe zi. Dacă trec câteva zile fără ca intenstinul să se miște apar primele simptome neplăcute precum balonarea, gazele și creșterea în greutate. Curățarea colonului este cea mai blândă și mai veche metodă de tratare a constipației. De fapt, în Egiptul antic s-a folosit pentru prima oară colonhidroterapia. Progresul științific a demonstrat că într-adevăr curățarea utilizarea hidrocolonterapiei ajută la îmbunătățirea semnificativă a constipației și la impulsionarea mișcării naturale a intestinului.

Aceasta funcționează prin două mecanisme: lichidul ajută la înmuierea scaunului în timp ce intestinul se relaxează și elimină materiile blocate, tratând rapid și ușor constipația. Atunci când este executată în mod profesional și cu grija corespunzătoare, colonhidroterapia este printre cele mai eficiente metode de eliminare a toxinelor și a bacteriilor nedorite din tractul intestinal, ceea ce reprezintă un pas crucial către o sănătate mai bună și pentru eliminarea constipației.

2. Detoxifiază colonul

Așadar organismul se detoxifică singur. De-a lungul anilor însă, toxinele și bacteriile dăunătoare pot începe să se dezvolte în mod necontrolat și să afecteze echilibrul și sănătatea colonului. Toate toxinele care intră în corp ajung în colon indiferent de sursă. Colonhidroterapia este o modalitate excelentă de a ajuta colonul să-și facă treaba mai bine și să înlăture orice bacterie nocivă pentru organism.

Curățarea corpului de toxine și și deșeuri poate ajuta la digestie în timp ce stimulează creșterea florei intestinale benefice. Eliminearea toxinelor va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea absorbției nutrienților și a sănătății generale.

O dietă bogată în fibre însemnă un risc scăzut pentru a dezvolta cancer de colon. Potrivit Physicians Committee for Responsible Medicine fibrele au un efect protector asupra sistemului digestiv, scurtând timpul de călătorie a reziduurilor prin colon. Hidrocolonterapia are un efect similar, prin curățarea intestinelor, prevenind formarea blocajelor și accelerând tranzitul prin stimularea mișcării intestinului. De asemenea, înmoaie scaunul care se elimină mai ușor, menținând colonul curat și blochează acumularea toxinelor care pot duce la formarea de chisturi și polipi la suprafața acestuia.

3. Impulsionează scăderea în greutate

Dacă scăderea în greutate este obiectivul tău, hidrocolonterapia ar putea fi ceea ce cauți pentru a începe procesul de slăbire sănătoasă și de lungă durată! Colonhidroterapia elimină toate materiile reziduale din colon și în funcție de caracteristicile individuale se vor pierde imediat câteva kilograme bune. În mod realist, se pot pierde de la două până la șase kilograme, în funcție de cantitatea de materii prezentă în colon.

Alimentele care nu au fibre se mișcă prin tractul digestiv la un sfert din ritmul alimentelor cu un conținut bogat în fibre. Aceaste alimente care se mișcă lent produc o mucozitate excesivă, care se lipsește literalmente de pereții intestinali și acumulează materii ce se descompun în timp. Colonul uman de obicei cântărește aproximativ patru kilograme gol și poate reține până la opt mese ca și volum de mâncare, înainte ca digestia să se producă. O curățare a colonului va duce la scăderea semnificativă a greutății și la repornirea metabolismului, precum și la o atenție sporită asupra alegerilor alimentare de zi cu zi.

Curățarea colonului ajută pe termen lung în pierderea în greutate continuă prin eliminarea constipației și a problemelor legate de balonare și creșterea absorbției de nutrienți. Împreună cu o dietă bogată în fibre și multă hidratare, hidroterapia colonului poate fi un instrument eficient în stimularea slăbirii.

4. Îmbunătățește sistemul imunitar

Intestinele reprezintă doar unul din sistemele naturale de apărare ale organismului nostru. În plus față de ficat, rinichi, plămâni, piele și sistemul limfatic, intestinele sunt responsabile pentru menținerea sănătății prin eliminarea bacteriilor periculoase. Hidrocolonterapia ajută prin eliminarea toxinelor la stimularea sistemului imunitar.

Eliberarea toxinelor reprezintă și un tratament cu efect de rejuvenare a corpului deoarece reorientează energia utilizată în mod obișnuit pentru a forța deșeurile să iasă din organism către alte funcții. Persoanele care au beneficiat de o cură de detoxifiere a colonului au observat de asemenea că au o circulație mai bună a sângelui, un somn mai liniștit și un nivel mai mare de energie.

5. Poate crește fertilitatea

Nu doar greutatea excesivă, dar și câteva kilograme în plus te pot face să rămâi mai greu însărcinată. Adesea, femeile supraponderale și obeze prezintă dezechilibre hormonale care pot afecta ciclurile menstruale și pot inhiba ovulația.

Bărbații obezi pot suferi, de asemenea, de scăderea fertilitatii. Acest lucru se datorează efectului pe care îl are excesul de greutate asupra producției de hormoni și de material seminal.

Curățarea colonului prin hidrocolonterapie va ajuta la eliminarea kilogramelor în plus și la scăderea în greutate. Aceasta poate duce la o creștere a fertilității, precum și la atenuarea unor probleme cum ar fi sindromul de ovare polichistice, care poate afecta echilibrul hormonal.

Detoxifierea colonului, precum și creșterea consumului de fibre și alegerile alimentare sănătoase, îți îmbunătățesc sănătatea și te ajută să îți menții o greutate normală. Grăsimea reprezintă o sursă de estrogen, care dacă este prea mult, atunci este mult mai greu să rămâi însărcinată.

Un colon plin cu acumulări de ani de zile poate, de asemenea, presa pe uter și pe organele reproducătoare din jur, în cazul femeilor, provocând tensiuni dureroase. Hidrocolonterapia este cea mai ușoară metodă pentru detoxifierea colonului ajutând corpul să elimine substanțele chimice și toxinele care afectează calitatea ovuelor și a spermei. Mulți naturopați recomandă ambilor parteneri să urmeze un tratament de curățare a colonului înainte de a încerca să devină părinți.

6. Menține echilibrul pH-ului în sânge

Alimentele care cauzează blocaje ale colonului sunt preponderent alimente acide, cu un conținut bogat în proteine, fără fibre suficiente, zahărul, cerealele rafinate (tot ce conține făină albă) și bineînțeles, produsele alimentare procesate.

Nu doar că aceste alimente vor conduce la inflamații și la o stare generală de oboseală, lipsă de chef de viață, dar pot de asemenea să împiedice colonul să-și facă treaba. În cazul în care sistemul digestiv nu funcționează corect și nu poate elimina eficient toxinele și bacteriile, acestea vor ajunge în sânge. Urmează anumite modificări ale echilibrului pH-ului în sânge, ceea ce poate duce la o stare numită acidoză. Simptomele obișnuite includ somnolență, dureri de cap, probleme de concentrare și dificultăți de respirație.

Pentru a ajuta colonul să elimine inflamațiile, cele mai bune metode sunt cele naturale. Curățarea blândă efectuată de hidrocolonterapie însoțită de o dietă sănătoasă bazată pe fructe și legume vor face minuni pentru sănătatea ta!

7. Stimulează sistemul digestiv

În timp ce colonul este curățat, acesta împinge deșeurile afară din organism, eliberând calea pentru o absorbție bună a nutrienților din alimentele consumate. Un colon curățat prin hidrocolonterapie permite ca toxinele să se elimine mai ușor. Întregul sistem gastro-intestinal devine mai eficient, iar colonul va permite doar absorbția apei, a vitaminelor și a nutrienților în sânge, creând o cale neobstrucționată pentru ca substanțele nutritive esențiale să se filtreze în corp.

Dieta nesănătoasă și absorbția ineficientă a vitaminelor pot determina probleme de concentrare. Înmulțirea mucoasei și a toxinelor în colon vor inhiba absobția elementelor necesare chiar dacă se trece pe o dietă sănătoasă. Hidrocolonterapia te va elibera de toxinele acumulate în colon, de kilogramele în plus pentru un sentiment de ușurare, pentru mai multă energie și o stare mai bună de sănătate.

Hidrocolonterapia poate fi un instrument util pentru menținerea sănătății digestive optime, dar nu poate înlocui bazele unei alimentații sănătoase și exercițiilor fizice regulate. Umple-ți farfuria cu o mulțime de fructe și legume pentru a crește consumul de fibre, limitează consumul de alimente prelucrate și alimente de tip junk-food și nu uita să bei multă apă!

În rest, bucură-te de un sistem digestiv sănătos în cel mai scurt timp posibil cu terapia de curățare a colonului de la Doctor SKiN! De mâine poți uita de balonare, de constipație, de poftele pentru alimente nesănătoase!

Programează-te acum la Doctor SKiN, centrul medical SPA din București unde ești și te simți în deplină siguranță, locul unde îți vei regăsi frumusețea și încrederea în tine! Te așteptăm cu drag!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin