Toxina botulinică versus Acid Hialuronic, între mit și adevăr

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Mit sau Adevăr? Află cum stau, de fapt, lucrurile când vine vorba de injecțiile cu toxină botulinică și acid hialuronic!

Astăzi, procedurile estetice care implică toxina botulinică și filler-ele cu acid hialuronic sunt sinonime cu tinerețea, ridurile inexistente și contururi perfecte, numai că deseori lucrurile bune par prea bune pentru a fi reale. Mai ales că există o serie de mituri, adevărate teorii ale conspirației, care s-au țesut în jurul celor mai eficiente proceduri estetice, iar internetul este plin de exemple SF în materie de estetică, de așa nu, cu buze care i-ar stârni invidia lui Donald Duck și fețe împietrite, demne de filmele de groază.

Dorința de a rămâne tineri și de a avea o piele întinsă, fără linii de expresie, au ridicat toxina botulinică și acidul hialuronic la rang de elixir al tinereții, iar căutarea soluțiilor pentru un aspect perfect este neîncetată.

Știința a progresat considerabil în ceea ce privește procedurile și tratamentele estetice și, pe măsură ce tratamentele faciale și corporale avansează, apar îndoielile și miturile.

Unele dintre cele mai căutate și judecate proceduri sunt injectarea cu toxină botulinică și injectarea ridurilor cu acid hialuronic.

Ce este Toxina Botulinică

Toxina botulinică, cunoscută și sub numele de toxină botulinică, este o toxină produsă de bacteria numită Clostridium botulinum, care acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi.

Folosit în cantități foarte mici de industria estetică, toxină botulinică este astăzi cel mai popular tratament estetic non-chirurgical, conferind in mod evident un aspect relaxat și o înfățișare mai tânără.

Toxina botulinică versus Acid Hialuronic, între mit și adevăr - Doctor SKiN

Care sunt beneficiile toxinei botulinice în estetică?

  • relaxează mușchii și liniile fine;

  • previne apariția ridurilor noi sau adâncirea celor deja existente;

  • reduce vizibil ridurile “laba găștii”, cutele din jurul nasului, ridurile provocate de încruntare și liniile verticale instalate deasupra buzelor.

Ce este Acidul Hialuronic

Acidul hialuronic este un carbohidrat care se găsește în mod natural în corpul nostru, mai ales în cartilagii și în piele, jucând un rol important în hidratarea țesuturilor. Partea proastă este că odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de acid hialuronic scade.

Din fericire, încă din anii ’70, industria estetică a descoperit un procedeu de extragere a acestei molecule și a dezvoltat în timp tehnici moderne de sintetizare și de producere a mai multor tipuri de acid hialuronic.

Cu toate că la început numele poate părea ușor pompos, acidul hialuronic este una dintre cele mai sigure substanțe din universul tratamentelor cutanate, cu risc de respingere minim, având în vedere că organismul conține deja această substanță.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic în estetică?

  • reduce efectul de îmbătrânire;

  • previne uscarea pielii;

  • ajută la remodelarea fetei;

  • are rezultate extraordinare în augmentarea buzelor;

  • hidratează și menține elasticitatea pielii;

  • protejează împotriva radicalilor liberi (care produc îmbătrânirea tenului).

Care sunt miturile care înconjoară cele mai populare proceduri estetice?

Pentru că popularitatea atrage nu doar susținători dar și cârcotași, care vin cu zeci de argumente contra, nefondate de multe ori, specialiștii clinicii Doctor SKiN, experți în proceduri de rejuvenare, care s-au confruntat de-a lungul timpului cu problema miturilor țesute în jurul intervențiilor cu toxină botulinică și acid hialuronic, pun punctul pe i și vă ajută să deslușiți adevărul în această mare de “este adevărat că…?”

1. Toxina Botulinică mărește buzele

MIT! Aceasta este o confuzie foarte frecventă în rândul pacienților care trec pragul clinicilor estetice. Procedura de îmbunătățire a aspectului buzelor se numește umplere și se face cu acid hialuronic.

Toxină botulinică este produs de o bacterie și este injectat în mușchi, pentru a relaxa și a menține fermitatea anterioară, diminuând astfel semnele de expresie. Toxină botulinică relaxează mușchii și tratează ridurile, dar nu are puterea de a umple sau de a mări volumul.

2. Toxină botulinică este potrivit numai pentru un anumit tip de riduri

ADEVĂRAT! În primul rând, trebuie știut că avem două tipuri de riduri, cele statice și cele dinamice! Primele se datorează pierderii elasticității pielii și, prin urmare, sunt permanente, adică pot fi observate chiar și atunci când mușchiul este relaxat.
Ridurile dinamice sunt cele care apar numai atunci când există o contracție musculară, cum ar fi cele din jurul gurii, între sprâncene și pe frunte.
Toxina botunica are efect numai atunci când este aplicat pentru tratarea ridurilor dinamice, deoarece asigură relaxarea mușchilor din regiune.

3. Efectele toxinei botulinice sunt permanente

MIT! Atât în cazul toxinei botulinice cât și al acidului hialuronic, aplicarea substanței este eficientă timp de 4, 6 sau 9 luni, în funcție de calitatea și de concentrația produsului folosit dar și de modul de păstrare, iar efectul acestora depinde de locul în care au fost injectate și de gradul problemei tratate.

Însă, pe termen lung nu exista riscuri, deoarece acidul hialuronic este considerat cea mai sigură substanță de umplere și este eliminat complet din organism la 9 – 12 luni de la injectare.

4. Toxina botulinică creează un aspect nenatural al feței

MIT! Acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri în ceea ce privește toxina botulinică. Nu se pune problema de a paraliza mușchii, ci doar de a-i relaxa.

Nu aplicarea toxinei botulinice duce la un aspect nenatural al fetei, ci folosirea în exces. Toxina botulinică se dozează în funcție de gradul de naturalețe pe care și-l dorește fiecare pacient.

A existat o modă, mai ales în State, când se purtau ridurile complet întinse, blocând la maxim mobilitatea mușchilor tratați si dând astfel fetei un aspect de “păpușă de ceară”.

La Doctor SKiN nu trebuie să vă fie teamă că vă veți pierde expresivitatea prin “înghețarea” expresiei faciale pentru că preferăm acel “French touch” cu rezultate naturale, fără modificarea fizionomiei și a trăsăturilor naturale!

De aceea, este important ca procedura să fie efectuată fără a face rabat la calitate, de un medic specialist de încredere, calificat corespunzător pentru o astfel de procedură, care cunoaște bine structura anatomică a feței.

5. Toxina botulinică dă dependență

MIT! Nu există dovezi științifice care să susțină faptul că aplicarea toxinei botulinice creează dependență.

Singura așa-zisă dependență pe care o dă este că te obișnuiești cu acel aspect odihnit și mai puțin trist al feței și da, poți să devii dependent doar de noua imagine din oglindă, plăcându-ți rezultatele!

Așa-zisa “dependență” este doar simpla nevoie a femeilor de a fi mereu frumoase.

6. Ridurile sunt mult mai accentuate după încetarea tratamentului cu toxina botulinică

MIT! Adevărul este că ridurile sunt mai puțin accentuate chiar și după ce efectul toxinei botulinice a trecut, deoarece în urma unui astfel de tratament, acțiunea mușchilor este blocată pentru o perioadă, lucru care permite pielii să se regenereze.

7. Cremele și serurile cu acid hialuronic au același efect cu cele ale acidului hialuronic injectabil

MIT! Cremele și serurile cu acid hialuronic vizează îmbunătățirea hidratării și texturii pielii, recuperând-o treptat atunci când nu există semne puternice de îmbătrânire. În plus, cremele penetrează doar 5% din suprafața pielii. Acidul hialuronic injectabil este mai eficient deoarece umple instantaneu din interior straturile profunde.

8. Acidul hialuronic injectabil și toxina botulinică sunt același lucru

MIT! Toxina botulinică și acidul hialuronic sunt substanțe diferite care implică proceduri de aplicare complet diferite. Toxina botulinică este denumirea comercială a toxinei botulinice și este folosit pentru prevenirea și tratamentul ridurilor statice sau dinamice. Se injectează în mușchi pentru a-i relaxa și pentru a trata și a preveni formarea ridurilor și a liniilor de expresie.

Acidul hialuronic, la rândul său, este folosit pentru a umple ridurile și/sau locurile unde există o lipsă de volum în piele și nu este injectat în mușchi. De asemenea, este indicat pentru a îmbunătăți textura pielii și pentru hidratarea tenului.

9. Femeile gravide și cele care alăptează nu pot folosi acidul hialuronic și toxina botulinică

ADEVĂR! Nu există nicio contraindicație absolută dar, de asemenea, nu există studii suficiente pentru a asigura siguranța introducerii în organism a acidului hialuronic și a toxinei botulinice pe perioada sarcinii. Prin urmare, medicii recomandă din motive de precauție sa se evite folosirea acestor proceduri în perioada sarcinii si a alăptatului.

10. Injectarea cu acid hialuronic și toxină botulinică se poate face în aceeași zi

ADEVĂR! Combinația dintre cele două proceduri, dacă nu se face pe aceeași zonă, este chiar benefică și produce un rezultat mult mai bun.

11. Fumătorii au risc de complicații după injectarea acidului hialuronic

MIT! Nu există complicații după efectuarea unei astfel de proceduri, dar este adevărat că durabilitatea produsului este redusă de agenții chimici prezenți în țigări iar forma buzelor poate suferi modificări în cazul în care nu se respectă indicațiile medicului în primele 24 ore post injectare.

12. Injectarea cu acid hialuronic duce la deformarea buzelor și la un aspect nenatural

MIT! Ca și în cazul injectării cu toxinaă botulinică, o astfel de afirmație este falsă, pentru că totul ține de dozaj și de experiența celui care efectuează procedura. In mâinile unei persoane lipsite de experiență și pregătire, ar putea apărea migrarea soluției injectate însă, efectuată de un profesionist și realizată treptat, cu produse de cea mai bună calitate, injectarea cu acid hialuronic va asigura un aspect natural, în acord cu trăsăturile feței.

13. Rezultatele nedorite nu pot fi corectate

MIT! În primul rând, este important de reținut că, pentru a evita apariția unor rezultate neplăcute, este indicată injectarea treptată cu acid hialuronic. În cazul în care, totuși, ceva nu este în ordine, rezultatele pot fi corectate prin injectarea unei substanțe care dizolvă acidul hialuronic, hialuronidază.

14. Acidul hialuronic deteriorează pielea în zona injectată

MIT! Deteriorarea zonei tratate cu acid hialuronic prin apariția de gâlme și noduli poate apărea doar în cazul în care substanța nu este injectată corect. Acest lucru poate fi evitat doar prin alegerea unei clinici de încredere, prin administrarea unei substanțe de calitate dar și prin masajul zonei.

15. Dacă nu mai fac toxină botulinică, îmi pică fața?

MIT! Dacă nu mai faci tratament, mușchiul doar își reia acțiunea mecanică.

În concluzie, cred că nu e greșit să spunem că regula de aur și singura modalitate de a nu cădea în capcana miturilor și de a ne lăsa liniștite în “grija” unor astfel de proceduri, este să alegem întotdeauna o clinică specializată, care oferă condiții de maxima siguranța și lucrează cu specialiști de încredere, cu experiență și care folosește exclusiv produse de calitate, preferabil gama premium.

Trăim într-o societate care judecă și multe paciente ar vrea să arate bine, dar fără să se vadă că au apelat la toxină botulinică.
Nu vă fie frică să cereți mai multe detalii, să întrebați care sunt substanțele folosite, să solicitați ca fiolele cu acid hialuronic sau toxină botulinică să fie desigilate doar în prezența voastră!

Vino la Doctor SKiN să te bucuri de mici retușuri care te fac poate mai fericită, de terapeuți și medici de încredere, de cele mai performante dispozitive, de substanțe pure și păstrate cu atenție, la un raport excelent calitate-preț!

Ai întrebări legate de oricare din procedurile de mai sus ?

Dorești sa te programezi la o evaluare gratuită la clinica Doctor SKiN?

Nu ezita să ne contactezi telefonic la 0729 740 704 sau pe e-mail la contact@doctorskin.ro!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin