Tratament pentru incontinența urinară și îmbunătățirea vieții sexuale

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Ce este incontinența urinară?

Pe cât de comună este incontinența urinară în cazul femeilor adulte, pe atât de puțin se vorbește despre ea. Incontinența este o afecțiune considerată jenantă, tabu, în condițiile în care se estimează că peste 60% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 60 de ani și cu minim o sarcină la activ, suferă de neplăcerile cauzate de aceasta. Multe dintre femei nu se adresează niciodată medicului pentru a-și trata incontinența urinară.

Simptomele pot varia de la pierderi involuntare în caz de tuse sau strănut sau o nevoie atât de imperioasă de a merge la toaletă încât nu poți amâna acest lucru. Factorii obișnuiți care contribuie la apariția incontinenței urinare sunt: înaintarea în vârstă, nașterea, menopauza și obezitatea.

Există mai multe tipuri de incontinență urinară, însă cele mai frecvente sunt:

– Incontinența urinară de stres (de efort) este atunci când se produc scurgeri involuntare în momentul în care se pune presiune pe vezica urinară. De exemplu, se poate întâmpla când tușești, strănuți sau faci exerciții. De obicei, medicii recomandă exerciții speciale denumite exerciții Kegel pentru a ajuta la întărirea mușchilor pelvieni, care pot controla aceste scurgeri. De asemenea, s-a demonstrat că și scăderea mică în greutate poate, de asemenea, să scadă apariția incontinenței urinare de stres.

– Incontinența urinară imperioasă (de urgență) se manifestă prin nevoia bruscă de a merge la baie, iar acest lucru poate duce la accidente, deoarece mușchiul vezicii urinare se contractă și cauzează scurgeri înainte de a ajunge la baie. Această hiperactivitate a mușchilor vezicii urinare poate include, de asemenea, senzația constantă de urinare sau nevoia de a urina de mai mult de două ori în timpul nopții. Medicii recomandă monitorizarea aportului de lichide, utilizarea tehnicilor de relaxare și exercițiile Kegel.

Cum se tratează incontinența urinară?

Primul lucru pe care îl vei auzi atunci când ești gravidă este să faci exercițiile Kegel constant, pe tot parcursul sarcinii și minim un an după ce naști, indiferent dacă naști natural sau prin cezariană. Execuțiile Kegel au rolul de a întări musculatura planșeului pelvian, care practic susține uretra, vezica urinară, uterul și rectul. Acest lucru înseamnă în primul rând că vei naște mai ușor și că te vei reface mai rapid după naștere.

Medicul ginecolog Arnold Kegel a studiat aparatul genital feminin încercând să găsească o metodă sigură și eficientă pentru a reface musculatura vaginului după naștere. Setul de exerciții propus îi poartă numele și este și în prezent un protocol folosit în întreaga lume, cu rol de prevenție și tratament. În timp, s-a demonstrat faptul că aceste exerciții au mult mai multe beneficii, atât în cazul femeilor, dar și al bărbaților!

Care sunt beneficiile exercițiilor Kegel? În primul rând, un control mai bun asupra mușchilor pubococcigieni, care se traduce printr-un control mai bun asupra vezicii urinare, ceea ce este extrem de important în tratamentul incontinenței urinare.

Tratament pentru incontinența urinară și îmbunătățirea vieții sexuale - Doctor SKiN

În al doilea rând sau de fapt, în cel mai important rând, cel mai insuficient de des menționat beneficiu al exercițiilor Kegel este îmbunătățirea vieții sexuale, atât pentru ea, cât și pentru el! Exercițiile Kegel tonifiază mușchii care se contractă în timpul orgasmului. Cu cât sunt mai antrenați, sexul va fi mai fierbinte atât pentru femei, cât și pentru bărbați, deoarece amândoi vor avea un orgasm mai puternic prin contractarea mai “strânsă” a mușchilor.

De asemenea, nu doar femeile suferă de slăbirea mușchilor pubococcigieni, ci și bărbații, odată cu înaintarea în vârstă și mai ales după intervenții chirurgicale asupra prostatei. Exercițiile Kegel au efect și asupra bărbaților: pot reduce frecvența urinării, îi ajută să aibă erecții mai puternice, mai intense, să controleze mai bine erecția, să trateze ejacularea precoce sau să o amâne, funcționând inclusiv în cazul bărbaților la andropauză (adică cu vârsta mai mare de 50 de ani).  

În afară de exercițiile Kegel, există medicamente sau suplimente naturale care pot îmbunătăți simptomele incontinenței urinare. Acestea pot funcționa foarte bine pentru unele femei, dar multe nu pot tolera efectele secundare ale medicamentelor, iar pentru altele nu se produc nici un efect pozitiv, așa că fie suferă în continuare în tăcere, fie se îndreaptă către varianta invazivă, chirurgicală.

Până nu demult, singura metodă de a trata rapid incontinența urinară la femei era intervenția chirurgicală prin bandeletă, care, deși cu un grad mare de succes, nu este ocolită de riscuri și dureri postoperatorii.

Singurul dezavantaj al exercițiilor Kegel este în cazul incontinenței urinare că poate dura și câteva luni pentru a vedea primele efecte pozitive. Nu mai aștepta, pentru că la Doctor SKiN poți beneficia de o îmbunătățire rapidă a stării tale cu BTL EMSELLA™ .

BTL EMSELLA™, CEL MAI NOU TRATAMENT PENTRU INCONTINENȚĂ URINARĂ ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA VIEȚII SEXUALE

BTL EMSella™ este un tratament revoluționar, non-invaziv, pentru incontinență urinară, redarea încrederii în sine și o viață intimă mai bună. Dispozitivul  folosește o tehnologie unică, care revoluționează atât sănătatea, cât și starea de bine, oferindu-le celor care suferă de incontinență urinară și laxitate vaginală o opțiune complet non-invazivă de tratament și prevenție.

Cum funcționează BTL EMSELLA™? Folosind puterea tehnologiei patentate HI-EMT sau EMS (Stimulare NeuroMusculară focusată de Înaltă Intensitate), BTL EMSELLA™ stimulează întregul planșeu pelvian. O singură ședință provoacă mii de contracții ale suprafeței pelviene supra maximale, comparabile cu mii de exerciții Kegel, care întăresc mușchii pelvieni.

Un studiu clinic recent a demonstrat că 95% dintre pacienții tratați cu BTL EMSELLA™ au raportat că sunt mulțumiți de efectele tratamentului și de o îmbunătățire semnificativă a calității vieții după 6 ședințe cu BTL EMSELLA™. În plus, 67% dintre pacienții tratați elimină sau reduc în totalitate utilizarea absorbantelor pentru incontinență urinară.

Dispozitivul aprobat FDA este un fotoliu care utilizează un câmp electromagnetic concentrat de mare intensitate, extrem de puternic (similar cu RMN) care activează neuronii motori din zona pelvisului. BTL EMESLLA™ este atât de puternic încât într-o ședință de 28 de minute BTL EMSELLA™ provoacă 11,200 de contracții, echivalentul a 11,200 de exerciții Kegel!

Datorită eficacității sale, BTL EMSELLA™ este folosit în clinici din întreaga lumea pentru a trata selectiv și total non-invaziv incontinența urinară și  laxitatea vaginală la femei și incontinența urinară – îmbunătățind și performanțele sexuale – în cazul bărbaților.

Tratamentul cu BTL ESMELLA™ nu doare, se efectuează total îmbrăcat și durează doar 28 de minute, fără a fi nevoie de recuperare. Este nevoie de 2 ședințe pe săptămână, timp de 3 săptămâni pentru a te bucura de efectele sale benefice asupra sănătății și vieții de cuplu.

Așa cum ai grijă de frumusețea ta interioară și exterioară, sănătatea trebuie să fie pe primul loc, indiferent de vârstă. Cum cea mai atrăgătoare trăsătură, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților este încrederea în sine, nu lăsa incontinența urinară să îți limiteze viața ta și viața de cuplu. Programează-te acum la Doctor SKiN!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin