Cât de eficientă este liposucția abdominală nechirurgicală?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

În urmă cu un deceniu, bărbații și femeile interesați să scape de grăsimea încăpățânată, care nu putea fi eliminată prin dietă și exerciții, aveau o singură opțiune de tratament: liposucția chirurgicală. În 2018, liposucția a fost a doua cea mai solicitată operație estetică la nivel global, după augmentarea mamară.

Cu toate acestea, peste 150 de mii de oameni apelează la tehnici moderne pentru a scăpa, în mod nechirurgical, de grăsimea care nu vrea să dispară ușor, iar numărul lor este în creștere. Surprinzător sau nu, femeile nu mai sunt singurele care își doresc să arate bine. Peste 30 de mii dintre pacienții care apelează la tratamente de remodelare corporală sunt bărbați.

Datorită noilor tehnologii, în prezent se poate slăbi fără operație, fără chinul și suferința de după intervenție, precum și fără a rămâne cu cicatrici post-operatorii.

Reducerea stratului de grăsime în mod nechirurgical include tratamente minim invazive, care descompun celulele grase din anumite zone, rezultatul dovedindu-se de-a lungul timpului unul cu adevărat spectaculos.

Tratamentele non-invazive de remodelare corporală utilizează mecanisme diferite pentru a atinge același obiectiv: distrugerea celulelor adipoase. Fiecare dintre acestea vizează celulele grase prin diferite metode, expunându-le la răcire controlată sau la căldură.

Alte tratamente corporale folosesc radiofrecvența sau biostimularea pentru a deteriora celulele adipoase. Indiferent de metodă, grăsimea se elimină în mod natural de către organism. Cu toate acestea, întrebarea care este pe buzele tuturor atunci când aud de ”slabire fără operație” este următoarea: sunt tratamentele de remodelare eficiente, chiar funcționează?

Răspunsul este unul complex, deoarece rezultatele depind întotdeauna de caracteristicile generale și genetice ale fiecărei persoane. Însă pe scurt, DA, sunt eficiente! Este posibil ca liposucția abdominală nechirurgicală să funcționeze mai greu în cazurile aparent fără speranță, dar funcționează.

Eliminarea grăsimii fără operație se mai numește și liposucție abdominală nechirurgicală, deoarece pacienții scapă de centimetri buni de grăsime din zone care ridică probleme până și persoanelor active și foarte atente la alimentație! Bineînțeles că intervenția nu este chiar o liposucție în adevăratul sens al cuvântului.

Liposucția abdominală nechirurgicală vs. liposucția tradițională

Și, pentru a stabili diferențele, iată ce presupune o liposucție tradițională: aceasta implică incizii mici, prin care un tub este introdus într-o zonă cu grăsime, fie că este vorba de abdomen, fese, coapse, brațe șamd. Ulterior, grăsimea este trasă prin acel tub, ceea ce duce la eliminarea permanentă a celulelor adipoase din zona tratată. Întreaga procedură este efectuată sub anestezie locală sau generală, în funcție de ceea ce decide medicul chirurg.

Cât de eficientă este liposucția abdominală nechirurgicală? - Doctor SKiN

Lipoaspirația este folosită în zone unde există depozite semnificative de grăsime și, de cele mai multe ori, o singură intervenție nu este suficientă pentru a scăpa în totalitate de aceasta. Deoarece liposucția este o intervenție chirurgicală, imediat după procedură există o perioadă destinată recuperării, caracterizată prin umflarea zonei si durere. Există întotdeauna un risc de infecție și de aceea este respectat unui protocol strict de igienă și de medicație cu rol preventiv.

Pe de altă parte, liposucția abdominală nechirurgicală folosește o serie de tratamente care utilizează laserul, căldura sau dimpotrivă, temperaturile sub pragul înghețului, pentru a distruge celulele de grăsime. Celulele distruse sunt eliminate natural în cadrul proceselor metabolice. Tratamentele de remodelare corporală nu implică tăieturi, incizii și pot inclusiv să nu necesite contactul direct cu pielea.

În comparație cu liposucția tradițională sau lipoaspirația, liposucția abdominală nechirurgicală nu doare și nu necesită timp de recuperare, dar poate să nu fie la fel de eficientă pe suprafețe mari de grăsime sau cel puțin, nu după o singură intervenție. De asemenea, permite reluarea imediată a activităților zilnice, în timp ce liposucția tradițională presupune zile sau săptămâni de recuperare, purtarea unor dispozitive de compresie și controale post-operatorii.

Din punct de vedere rezultate, procedura non invazivă poate reduce stratul adipos pe parcursul câtorva săptămâni sau luni și pot fi necesare mai multe tratamente. Deoarece liposucția abdominală nechirurgicală este un tratament extern, poate fi mai dificil să țintească grăsimea în cauză.

Pe de altă parte, și chirurgul poate să se afle în imposibilitatea de a aborda în mod optim grăsimea din zonele dificile sau la pacienții cu mult țesut fibros (cicatricial). Abordarea poate fi, de asemenea, dificilă, deoarece medicul nu poate „vedea” imediat unde distrugerea grăsimilor a fost eficientă și trebuie să recurgă la mai multe intervenții pentru a rafina rezultatele.

În prezent, majoritatea chirurgilor respectă anumite recomandări, care stabilesc o limită maximă de extragere de 5.000 mililitri de grăsime (5 kg) pentru toți pacienții, indiferent de greutate sau de procentul de grăsime corporală. Tot ceea ce depășește această limită crește substanțial riscul de complicații și poate pune în pericol viața pacientului.

Nu în ultimul rând, diferența în ceea ce privește costurile este foarte mare, deoarece o liposucție tradițională poate fi de 4 – 5 ori mai costisitoare decât un program complet de tratament ce include toate sesiunile necesare pentru scăderea în centimetri printr-o metodă non-invazivă.

Așadar, care sunt cele mai eficiente proceduri de remodelare corporală care intră în categoria tratamentelor de liposucție abdominală nechirurgicală?

Există o serie de tratamente certificate, sigure, fără efecte secundare și fiecare dintre acestea oferă rezultate graduale și cumulative în ceea ce privește pierderea grăsimii din zone diferite ale corpului. Iată care sunt opțiunile în funcție de zona tratată, toate fiind disponibile în clinica Doctor SKiN:

Bărbie

Bărbia dublă se poate elimina cu ajutorul radiofrecvenței medicale Venus Legacy 2.0 sau, în anumite cazuri speciale, se poate combina cu criolipoliza.

Abdomen & Șolduri

Grăsimea de pe abdomen este cel mai des vizată de către tratamentele de liposucție abdominală nechirurgicală. Oricine învață pe propria piele că grăsimea de pe burtă și șolduri (“mânerele dragostei”) se depune prima și se dă jos ultima.

Cele mai eficiente proceduri care te pot ajuta să îți recuperezi talia sunt: criolipoliza CoolTech®, undele de radiofrecvență de mare putere Vanquish Me™, radiofrecvența medicală Venus Legacy 2.0 care în afară de slăbire, tonifiază pielea, având un efect de lifting corporal și nu în ultimul rând, biostimularea și presoterapia folosite de către dispozitivul de slăbire și wellness BodySculptor ExCell+.

Spate

Mai ales în zona sutienului, multe femei au tendința de a acumula grăsime mai mult decât în alte locuri, deși nici bărbații nu sunt scutiți de excesul adipos, în special în zona lombară.

Și zona spatelui poate fi tratată cu succes de liposucția abdominală nechirurgicală efectuată de către dispozitivul Vanquish Me™ sau de criolipoliza CoolTech®.

Coapse, Fese & Aripioare

Grăsimea de pe coapse și aripioarele creează multe complexe în cazul femeilor, iar trendul “thigh gap” nu a ajutat deloc în această privință. Din fericire, există soluții pentru a scăpa de grăsimea inestetică de pe coapse, fese și aripioare, fie cu ajutorul criolipolizei CoolTech® sau cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație utilizată de Vanquish Me™.

Și radiofrecvența medicală poate să elimine grăsimea nedorită și celulita și să amelioreze aspectul vergeturilor, fapt ce va îmbunătăți substanțial atât aspectul, cât și încrederea în sine!

În concluzie, liposucția fără operație poate fi cea mai eficientă metodă, în cazul în care alegeți un plan de tratament potrivit.

Vino la Doctor SKiN și programează-te la o evaluare gratuită, ca să afli ce poate face tehnologia de ultimă generație și o echipă dedicată pentru tine. Sună-ne sau scrie-ne folosind formularul de contact!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin