Care este cel mai bun laser pentru epilare definitivă?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Epilarea definitivă cu laser este o procedură din ce în ce mai solicitată în întreaga lume, deoarece este eficientă, rapidă, singură, comodă și accesibilă din punct de vedere preț. Acest lucru a dus la apariția unei multitudini de diferite dispozitive laser pentru eliminarea părului nedorit.

Având în vedere diversitatea tehnologiilor laser existente în prezent, cum poți alege cel mai bun tratament pentru epilare definitivă cu laserul potrivit ție? Cum stabilești dacă un dispozitiv de epilare definitivă este ceea ce promite sau doar o replică în care îți vei investi economiile degeaba? 

Foarte mulți dintre clienții clinicilor Doctor SKiN vin la noi dezamăgiți deoarece au încercat epilarea definitivă cu laser diodă sau Alexandrite și rezultatele nu s-au ridicat absolut deloc la nivelul așteptărilor. 

Trebuie să știi că a spune despre un laser că este diodă sau Alexandrite este ca și când ai spune despre o marcă de mașină că este diesel sau că are un motor pe benzină.

Chiar dacă, de exemplu, două lasere diodă sunt reglate la 800nm, acestea pot da rezultate diferite datorită caracteristicilor fiecărui dispozitiv laser, cum ar fi puterea de vârf, „lățimea” impulsului laser, forma pulsului în sine și multe alte variabile. În plus, eliminarea părului nedorit cu ajutorul laserului nu ține doar de dispozitivul în sine

Este nevoie de un specialist în epilare definitivă, care știe și are capacitatea de a modifica în siguranță următorii parametri laser:

 • Lungimea de undă (culoarea luminii)

 • Lățimea impulsului (viteza obturatorului)

 • Dimensiunea spotului (măsurată de obicei în mm)

 • Puterea (fluența)

Selecția adecvată asigură distrugerea optimă a foliculului de păr, fără deteriorarea colaterală a pielii din jur.

De ce este importantă lungimea de undă pentru epilarea definitivă laser?

Alegerea celei mai adecvate lungimi de undă laser este esențială, deoarece permite:

 • Un tratament sigur pentru orice tip de piele. Tipurile de piele mai deschisă la culoare răspund bine la laserul Alexandrite 755nm, în timp ce tipurile de piele mai închisă răspund la laserul Nd Yag 1064nm. Laserul cu diodă 810nm este foarte util pentru tipurile de piele medii ca și culoare.

 • Tratamentul eficient pentru foliculii de păr de la diferite adâncimi. Baza foliculului de păr poate fi situată între 2 și 7 mm sub suprafața pielii și, prin urmare, unii foliculi de păr sunt superficiali (de exemplu, cei care cresc pe buza superioară), în timp ce alții sunt mult mai adânci (de exemplu, linia bikinilor). Rezultatele optime necesită, prin urmare, mai multe lungimi de undă laser, permițând terapeutului să vizeze toți foliculii situați la adâncimi diferite.

 • Tratamentul diferitelor culori ale părului. Tratamentul eficient al părului fin, de culoare deschisă necesită un laser cu o atracție mare pentru melanină, cum ar fi laserul Alexandrite 755nm. Firele de păr mai groase și mai întunecate vor răspunde mai bine la laserul cu diodă 810nm sau laserul Nd Yag 1064nm.

De ce contează lățimea impulsului laser în epilarea definitivă?

Selectarea lățimii pulsului corespunzător este important deoarece permite specialistului să elimine fire de păr cu grosimi diferite:

 • Părul fin se încălzește rapid, dar nu este capabil să rețină căldura și necesită lățimi de impuls scurte, de obicei în intervalul de 5-10ms.

 • Firele mai groase se încălzesc mai lent și, prin urmare, necesită o lățime de impuls mult mai mare, de obicei cuprinsă între 40-60ms.

Adesea, pe măsură ce progresează procesul de eliminare a părului cu laser, foliculii se micșorează și părul devine mai fin, necesitând o reducere a lățimii pulsului pentru a asigura un tratament eficient și continuu.

Care este cel mai bun laser pentru epilare definitivă? - Doctor SKiN

De ce este importantă dimensiunea spotului în cazul dispozitivelor de epilare definitivă cu laser?

Spoturile laser cu dimensiuni mici sunt cele mai eficiente pentru tratamentul foliculilor de păr superficiali mai mici, în timp ce spoturile cu dimensiuni mari sunt ideale pentru rădăcinile mai profunde. Cu cât dimensiunea spotului este mai mare, cu atât este mai profundă penetrarea laserului.

Dimensiunile mai mari ale spoturilor permit specialistului în epilare să trateze rapid zonele mai mari ale corpului mai ușor și în deplin confort. Prin urmare, se obțin rezultate superioare cu o gamă variată de diferite dimensiuni ale spoturilor laser.

Cât de importantă este puterea dispozitivului de epilare definitivă laser?

Cu cât dispozitivul laser este mai puternic, cu atât rezultatul este mai bun. Orice sistem de epilare cu laser ieftin cu putere redusă induce doar o cădere temporară a părului, care durează între 1-3 luni

Eliminarea permanentă a părului necesită dispozitive de epilare laser de înaltă calitate, care pot produce cantitățile mari de putere necesare pentru încălzirea foliculului la 65-70 de grade Celsius, asigurând daune ireversibile acestuia. 

Dispozitivele de epilare laser care întrunesc standardul de aur, așa numitul „Gold Standard” pot furniza aceste tipuri de energie.

Duratele scurte ale impulsurilor cu o putere de vârf ridicată, permit limitarea energiei la foliculii de păr mai mici. Duratele mai lungi ale pulsului cu putere de vârf scăzută se folosesc pentru a încălzi încet foliculii de păr mai mari.

Utilizarea de dispozitive laser de înaltă calitate, cu lungimi de undă variabile, durate variabile ale impulsurilor, dimensiuni variabile ale spoturilor și puteri variabile permit unui specialist calificat în epilarea definitivă laser să obțină rezultate cu mult superioare oricărui tip de dispozitiv. De aceea, un dispozitiv laser care întrunește standardul de aur trebuie să fie însoțit de un operator calificat pentru rezultate superioare.

Pentru a înțelege și mai bine de ce este nevoie de toate variabilele de mai sus, este bine să știi cum funcționează epilarea definitivă cu laser. 

Cum funcționează epilarea definitivă cu laser

În anatomia părului, celulele stem din foliculul pilos și papila dermică sunt două structuri principale pentru ciclurile de creștere ale  părului. Orice tip de laser, inclusiv laserul dioda, este absorbit selectiv de cromosferele de melanină și provoacă daune termice structurii înconjurătoare, cum ar fi firul de păr și rădăcina. 

Lungimea de undă între 700 și 1000 nm este absorbită selectiv de cromoforul melaninei. Alți cromofori concurenți (oxihemoglobină și apă) absorb mai puțină energie la aceste lungimi de undă. 

Dispozitivele cu laser diodă sunt folosite deoarece utilizează tehnologia semiconductoarelor, care poate fi „reglată” pe diferite lungimi de undă. Conform studiilor clinice, lungimea de undă de 800 nm s-a dovedit a fi o opțiune de tratament mai bună decât în cazul altor tipuri de laser, deoarece necesită sesiuni mai scurte, mai puțin dureroase și mai eficiente. 

Laserele cu diodă cu impulsuri lungi variază de la 800 la 810 nm. Există multe companii care dispozitive cu laser diodă cu lungimi de undă diferite, cum ar fi 800 nm, 808 nm și 810 nm. 

Fototipurile I și II necesită fluențe mai mari și durată mică a impulsului laser, în timp ce tipurile de piele mai închise la culoare (tipul IV, V, VI) necesită mai puține fluențe și o durată mai lungă a impulsului laser pentru a evita lezarea pielii de la suprafață datorită absorbției luminii în epiderma pigmentată, provocând totuși distrugerea selectivă a foliculilor de păr subiacenți.

Caracteristicile dispozitivelor de epilare definitivă cu laser diodă

Spre deosebire de Alexandrite, laserul diodă este o tehnologie mai nou apărută pe piață. Laserul cu diodă funcționează la o lungime de undă de 800-810nm. Această lungime de undă mai lungă decât a laserului Alexandrite permite o penetrare mai profundă a pielii și absorbția superioară a melaninei, lumina laser fiind livrată adânc în foliculul pilos și acționând direct asupra firului de păr.

Folosind o lungime de undă mai lungă, laserul cu diodă previne riscul apariției petelor pigmentare și a arsurilor care pot apărea în timpul epilării laser cu o lungime de undă mai scurtă, fiind sigur de utilizat pentru toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea bronzată.

De asemenea, comparativ cu alte sisteme laser, laserul cu diodă este mai eficient pe părul cu o structură mai groasă, închis la culoare, fiind o alegere ideală chiar și pentru zone sensibile, cum ar fi epilarea din zona inghinală și linia bikinilor.

În plus, epilarea definitivă cu laser diodă se poate realiza în siguranță în orice sezon al anului, inclusiv vara, spre deosebire de alte dispozitive laser mai vechi, care nu permit acest lucru.

Caracteristicile dispozitivelor de epilare definitivă cu laser Alexandrite

Laserul Alexandrite funcționează la o lungime de undă de 755nm, o lungime de undă mai scurtă decât a laserul cu diodă.

Lungimea de undă mai scurtă face ca laserul Alexandrite să fie eficient în special pentru epilarea fototipului cutanat I și II, adică pentru pielea deschisă la culoare, îndepărtând firele de păr blonde și subțiri chiar și din zona facială.

De asemenea, cu laserul Alexandrite  se pot epila suprafețe mai mari într-un timp destul de scurt, fiind o bună opțiune pentru zone precum spatele sau zona pieptului.

Laser diodă versus laser Alexandrite

Mai multe studii clinice au demonstrat că laserul cu diodă reduce mai eficient densitatea părului de la ședință la ședință, comparativ cu laserul Alexandrite. Rezultate vizibil mai bune au fost observate chiar și la 18 săptămâni după finalizarea protocolului de epilare.

Câțiva pacienți au raportat înroșirea pielii și apariția unor mici pustule roșii pe zonele epilate atât cu laserul cu diodă, cât și cu laserul Alexandrite, însă toate aceste efecte secundare au fost minime și au dispărut rapid.

De ce să alegi epilarea definitivă cu laser la Doctor SKiN?

 • Avem 8 dispozitive diferite de epilare definitivă laser de tipul „Gold Standard”, cu care se poate realiza cu succes epilare progresivă pentru orice tip de piele, orice tip de păr.

Dacă epilarea definitivă nu a dat rezultate în cazul tău, atunci Clarity II de la Lutronic este cel care te poate ajuta să scapi definitiv de părul nedorit. Platforma laser Gold Standard 2 în 1 (laser Alexandrite & laser Nd:YAG), Clarity II impune noi standarde in epilarea definitivă. Dispozitivul de tip medical grade are incorporată și cea mai nouă tehnologie patentată IntelliTrak, care asigură rezultate fără precedent.

De asemenea, dacă vrei să beneficiezi în premieră în România de efectul de “avalanșă” produs de AvalancheLase® Fotona, cel mai avansat sistem laser medical din lume, o poți face doar în clinicile Doctor SKiN! Acest dispozitiv laser dual band, folosește efectului cumulat al laserului Nd:YAG și pe cel al laserului Alexandrite, pentru a gestiona o gamă largă de aplicații estetice, de la întinerirea pielii și eliminarea definitivă a părului nedorit, până la acnee sau tratamente vasculare.

Tot tehnologia dual-band este utilizată și pentru SplendorX de la Lumenis, primul echipament hibrid care a sincronizat cele 2 lungimi de undă laser diferite Nd:YAG și Alexandrite, cu o putere extremă și o viteză de acoperire fără precedent.
Tehnologia sa de ultimă generație, de tip “First-Of-Its-Kind”, a deschis un nou drum in ceea ce privește rezultatele epilării definitive laser.

Pe lângă cele 3 echipamente dual-band, PrimeLase HR Excellence este recunoscut ca fiind cel mai puternic, cel mai performant și cel mai sigur sistem de epilare definitivă cu laser diodă din lume. Deci, cel mai bun laser pentru epilarea definitivă este PrimeLase!
Ceea ce îl face cu adevărat special este faptul că acest dispozitiv încorporează 4 tipuri diferite de laser – laser Alexandrite, laser diodă, laser Nd:Yag și laser mix – un singur dispozitiv pentru toate tipurile de piele, cu parametrii de lucru ajustabili în funcție de caracteristicile fiecărui pacient.

Laserul diodă Elysion Pro U are o putere de 3.500W și o lungime de undă de 810nm. Pentru majoritatea oamenilor, indiferent de fototip (tipul de piele), laserul cu diodă de 810 nm este „Gold Standard” pentru eliminarea definitivă a părului nedorit de pe fată și corp.

Dispozitivul Motus AX de la Deka întrunește o combinație unică de absorbție eficientă a melaninei prin laserul Alexandrite de 755 nm + putere maximă de vârf (+ 6.000 W) + lungime scurtă selectabilă a impulsului (până la 2 ms). Laserul Alexandrite de 755nm este considerat „Gold Standard” pentru îndepărtarea părului pentru fototipurile 1-3 sau 4, datorită absorbției ridicate a acestor lungimi de undă în melanină (colorare pentru păr).

 • Avem o echipă de specialiști în epilare definitivă cu laser, în care s-a investit și se investește în permanență, care participă constant la traininguri de formare și specializare și care este evaluată de către managementul clinicii în fiecare lună și cel puțin trimestrial de către experți, traineri și reprezentanți ai producătorilor dispozitivelor cu care lucrăm. Ne mândrim cu faptul că avem o echipă supra specializată pentru că nu ne permitem să dăm greș când vine vorba de clienții noștri!

 • Oferim garanție pentru rezultate. Cât timp este respectat întocmai protocolul de tratament și indicațiile specialiștilor Doctor SKiN, vei scăpa definitiv de grija părului nedorit!

 • Dacă vrei să te convingi de rezultate, ai o ședință de test gratuită pentru o zonă mică, precum linia bikinilor sau axilele!

 • Avem prețuri accesibile și oferte permanente. Prețurile noastre la epilare definitivă cu laser pornesc de la 35 de lei per ședință!

Indiferent de cât de închisă, deschisă sau cât de bronzată este pielea ta sau cât de dificil de abordat sunt firele tale de păr, la Doctor SKiN găsești mereu soluții accesibile și eficiente pentru a îndepărta rapid părul nedorit de pe față și corp!

Te așteptăm la Doctor SKiN București sau Doctor SKiN Corbeanca pentru a experimenta pe propria piele cum e să ai pielea perfect catifelată tot timpul anului. Nu uita să te programezi pentru Doctor SKiN București la ☎️ 0729 740.704 iar pentru Doctor SKiN Corbeanca la ☎️ 0749 11 40 60 sau pe contact@doctorskin.ro.

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin