Cum scăpăm de cicatricile post-acnee

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Ce sunt cicatricile și ce cauzează apariția lor?

Cicatricile postacneice au devenit o problemă? Află care sunt cele mai eficiente metode de tratament facial care pot reduce sau chiar estompa complet aspectul cicatricilor cauzate de acnee.

De obicei, un necaz nu vine niciodată singur, pentru că scapi de unul si dai de altul. Cam așa stau lucrurile cu acneea, acest dușman al frumuseții care deseori nu vine singur la masa de joc și poate avea un as în mânecă, cicatricile, pe care se încăpățânează să îl folosească exact în momentul în care declarăm bătălia câștigată.

Pentru a trata urmele lăsate de acnee și cicatricile, este util să poți face distincția între cele două. Mulți oameni nu își dau seama că o urmă întunecată sau roz pe piele nu este de fapt o cicatrice postacneică. Inflamațiile la nivelul pielii se produc deseori ca parte a procesului natural de vindecare. Aceste semne se estompează singure de-a lungul a câteva săptămâni până la câteva luni. Spre deosebire de cicatrici, acestea sunt netede la atingere și înseamnă că nu există nici o deteriorare permanentă a colagenului la nivelul pielii.

Cicatricile postacneice, pe de altă parte, se formează atunci când există o deteriorare a pielii care duce la o producție anormală de colagen și de obicei apar ca neregularități la nivelul pielii. Există două tipuri de cicatrici provocate de acnee: cicatrici în adâncime sau cicatrici în relief. Cicatricile în adâncime  pot arăta ca niște mici crăpături sau cratere, iar cicatricile în relief, crescute, pot fi ferme și delicate, și din păcate, pot fi permanente.

Cele mai frecvente cicatrici la nivelul feței sunt cicatricile atrofice. O cicatrice în adâncime se află sub nivelul pielii înconjurătoare. Acestea se formează atunci când nu se produce suficient colagen în timp ce rana se vindecă.

Există 3 tipuri de cicatrici atrofice:

Cicatricile de tip Boxcar (depresiuni) sunt cicatrici mari, în formă de U, care au muchii ascuțite. Ele pot fi superficiale sau profunde. Cu cât sunt mai adânci, cu atât mai bine răspund la tratamentele pentru refacerea pielii.

Cicatricile de tip Ice Pick (vârf de gheață) sunt înguste, se prezintă în formă de V, și pot ajunge adânc în piele. Ele pot arăta ca mici adâncituri rotunde sau ovale, cum ar fi urmele provocate de varicelă(vărsat de vânt). Acestea sunt cicatricile cel mai dificil de tratat, deoarece se pot extinde mult sub suprafața pielii.

Cicatricile de tip Rolling(valuri) sunt sub forma unor adâncituri sau depresiuni la nivelul pielii mai extinse, care au de obicei marginile rotunjite și un aspect neregulat, vălurit.

Cum scăpăm de cicatricile post-acnee - Doctor SKiN

În afară de cicatricile atrofice, mai există si cicatricile hipertrofice sau cicatricile cheloide, care se prezintă ca niște neregularități în relief la nivelul pielii. Acestea apar de obicei pe piept sau pe spate și sunt cauzate de o producție excesivă de colagen în timpul vindecării. Este ca și când pielea nu știe că rana deja s-a vindecat și continuă să umple în exces rana.

Unele semne se pot ține sub control, în timp ce altele sunt predeterminate. În afară de factorul genetic, există mai multe obiceiuri care pot agrava sau încuraja apariția cicatricilor și a petelor întunecate. Razele UV 🌞 reprezintă unul dintre factorii care agravează situația și orice medic dermatolog îți va spune că extragerea sau stoarcerea coșurilor creează inflamație și poate duce în cele din urmă la cicatrici permanente.

Care sunt cele mai bune tratamente pentru cicatricile postacneice?

În timp ce petele întunecate trec de la sine, cicatricile postacneice au nevoie de tratamente speciale, atenție și îngrijire deosebită din partea unui medic specialist dermatolog sau estetician, deoarece deseori necesită proceduri mai complicate față de simpla aplicare a unor creme.

Nu lăsa cicatricile să îți distrugă încrederea în sine, pentru că în general capitularea nu face decât să lase urme mai adânci pe interior. Cei care suferă de semnele lăsate de acnee încep să riposteze întâi timid: la început navighează pe internet în lung și-n lat în căutarea unui remediu simplu, la îndemână (“miraculoasele” creme pentru acnee și cicatrici), apoi iau cu asalt rafturile farmaciilor, pentru că au auzit de la un prieten sau o prietenă care știe de la o altă prietenă ca alifia cu ciuboțica cucului face minuni (doar dacă…), ca după câteva luni de încercări să își dea seama că se îmbată cu apă rece, deoarece cicatricile sunt tot acolo.

Din păcate nu există o poțiune magică care să te scape de problema cicatricilor. Dar, din fericire, există tratamente faciale care combinate, dau rezultate uimitoare în ceea ce privește ameliorarea aspectului cicatricilor și în unele cazuri fericite, chiar estomparea lor definitivă!

Peeling-ul chimic, mezoterapia fracționată, electroporația și microdermoabraziunea sunt principalele proceduri folosite în clinicile din întreaga lume pentru redarea aspectului curat și neted al feței, la care visează cei care au urme lăsate de acnee.

Microdermoabraziunea este unul dintre cele mai eficiente și comune tratamente pentru estomparea aspectului cicatricilor de pe față. Microdermoabraziunea cu diamant sau peeling-ul cu diamante este o procedură facială ce folosește exfolierea manuală pentru a îndepărta stratul extern al pielii. Sistemul de dermabraziune cu diamant este prevăzut cu un vârf de diamant tăiat cu laser, care lustruiește pielea și scapă de celulele moarte. Prin exfolierea stratului superior al pielii, acest tratament facial diminuează sau chiar elimină cicatricile superficiale lăsate de acnee.

 Cea mai bună pentru: cicatrici superficiale, de suprafață, cum ar fi cicatricile de tip boxcar și rolling. Cu toate acestea, cicatricile mai profunde pot deveni, mai puțin vizibile cu ajutorul microdermoabraziunii cu diamant. 

Peeling-ul chimic nu este nici pe departe o simplă mască facială. Peeling-ul chimic este un acid puternic care se utilizează pentru a elimina stratul superior al pielii în scopul reducerii cicatricilor mai profunde.

Este adevărat că pe piață există tipuri de peeling chimic ce pot fi folosite și acasă, dar aceste soluții operează pe straturile superficiale ale pielii, iar în cazul în care te lupți cu cicatricile cauzate de acnee, este recomandat să te lași pe mâna unui specialist care va folosi un peeling chimic adecvat problemelor tale. În plus, folosirea unui tratament nepotrivit poate înrăutăți situația.

La Doctor SKiN peeling-urile chimice de la Mediderma, un furnizor specializat exclusiv în producția a nenumărate formule de peeling chimic, sunt aplicate exclusiv de către medicul estetician, care îți poate recomanda în urma unei evaluări tipul de peeling chimic care te va ajuta să scapi de cicatricile postacneice.

Cel mai bun pentru: toate tipurile de cicatrici postacneice, adesea folosit pentru cicatricile mai profunde. 

Mezoterapia fracționată este un tratament facial cu efecte uimitoare în reducerea semnelor lăsate de acnee. Procedura este non-invazivă, folosind un dispozitiv manual, sub forma de roller (dermaroller) sau de stilou (dermapen sau mesopen), prevăzut cu foarte multe ace fine.

Există dovezi care sugerează că mezoterapia fracționată ajută la reducerea adâncimii cicatricilor postacneice, dar acest tratament poate dura câteva luni pentru a vedea niște schimbări majore, conform Academiei Americane de Dermatologie. În plus, este un tratament sigur, care funcționează pentru toate tipurile de piele.

Cel mai bun pentru: cicatricile atrofice (toate tipurile).

Electroporația sau electro-permeabilizarea este o tehnică microbiologică, în care un câmp electric este aplicat celulelor dermului pentru a crește permeabilitatea membranei celulare. În cazul tratamentelor cutanate, pielea este expusă unui câmp chimic ușor, ceea ce reduce rezistența peretelui celular, făcând mai ușoară introducerea în celulă a diferitelor substanțe chimice sau medicamente. Peeling-ul chimic, de exemplu, este mult mai eficient cu ajutorul electroporației.

Această tehnică a fost mai întâi dezvoltată de laboratoarele de cercetare ale universității Harvard și de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. Dacă inițial era dedicată aplicării țesuturilor genetice și pentru administrarea medicamentelor anti-cancer, tehnica a fost ulterior perfectată pentru a servi scopurilor dermatologice. Aplicând un impuls electric, crește eficiența penetrării ingredientelor active în piele fără durere.

Cea mai bună pentru orice tip de cicatrici postacneice, cicatrici atrofice și cheloide/cicatrici hipertrofice.

Desigur, înainte să pornești la atac, este foarte important să faci o vizită la un specialist, într-o clinică specializată, pentru a stabili cu ce tip de problemă te confrunți, pentru că fiecare caz în parte poate necesita un tratament sau un mix de tratamente diferite pentru a atinge cel mai bun rezultat posibil.

Acneea nu alege o tabăra și afectează în mod egal atât domnii cât și doamnele, iar tratamentele faciale enumerate mai sus pot fi folosite atât de bărbați, cât și de femei. Rezultatele sunt de cele mai multe ori cumulative, așa că este important este să pleci la drum cu un aliat de încredere.

Echipa noastră promite că își va folosi toate armele: expertiza profesională, cele mai avansate tehnologii medicale și estetice, sfaturi de îngrijire a pielii și  că te va susține pentru a obține rezultate nesperate în lupta cu semnele  lăsate de acnee.

Cu toate că tratarea urmelor provocate de acnee necesită de cele mai multe ori multiple și diferite proceduri și că nu există o tehnică ideală și nici un număr de ședințe bătut in cuie, specialiștii clinicii Doctor SKiN au obținut rezultate excelente după doar 2 ședințe de peeling chimic combinat cu mezoterapie fracționată.

Bonus Point:

Studiile recent efectuate si publicate de Journal of Cosmetic Dermatology, realizate pe 52 pacienți, demonstrează ca peeling-ul chimic combinat cu mezoterapia fracționată are ca rezultate:

  • o îmbunătățire semnificativă a cicatricilor superficiale și moderate;

  • o îmbunătățire a texturii pielii;

  • reducerea pigmentării post-acnee.

Nu lăsa cicatricile să îți distrugă încrederea în sine, pentru că în general capitularea nu face decât să lase urme mai adânci pe interior. Cei care suferă de semnele lăsate de acnee încep să riposteze întâi timid: la început navighează pe internet în lung și-n lat în căutarea unui remediu simplu, la îndemână (“miraculoasele” creme pentru acnee și cicatrici), apoi iau cu asalt rafturile farmaciilor, pentru că au auzit de la un prieten sau o prietenă care știe de la o altă prietenă ca alifia cu ciuboțica cucului face minuni (doar dacă…), ca după câteva luni de încercări să își dea seama că se îmbată cu apă rece, deoarece cicatricile sunt tot acolo.

La Doctor SKiN, lumea noastră ești tu! 

Iar cum petele pigmentare și cicatricile post acnee nu sunt niciodată la modă, în clinicile Doctor SKiN sunt disponibile oferte permanente, cu prețuri speciale, așa că vei găsi opțiuni, indiferent de buget. 

Când ai nevoie de rezultate în lupta cu cicatricile, vino în clinicile Doctor SKiN! Nu uita să te programezi la: ☎0729 740 704 sau la ☎0749 11 40 60!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin