O detoxifiere eficientă implică acest pas cheie - ce trebuie sa facem?

O detoxifiere eficientă implică acest pas cheie

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Doctor SKiN.

Programeză-te

Cele mai frecvente toxine ajung în corpul nostru prin consumul de uleiuri vegetale rafinate, zaharuri în exces, prăjirea sau coacerea alimentelor în materiale care degajă substanțe periculoase. După exuberanța culinară din timpul iernii, este timpul să îi acordăm organismului ajutor în detoxifiere. Pașii de bază sunt simpli și la îndemâna oricui:

 • Apă din belșug
 • Alimente crude, bogate în fibre (fructe, verdețuri), din surse cât mai sigure în privința tratării chimice a solului în care au fost cultivate
 • Mișcare (în aer liber sau la sală, fie că mergem pe jos sau facem exerciții mai intense)
 • Respirație: acordarea unei atenții sporite respirației profunde crește nivelul de oxigen din sânge și capacitatea corpului de a absorbi vitamine și nutrienți

Toate aceste acțiuni contribuie la regenerarea sistemului limfatic. Menținerea echilibrului limfatic e esențială pentru imunitate, deoarece astfel se elimină toxinele din organism și pot fi combătute cu succes infecțiile.

Un proces de detoxifiere are rezultate optime dacă impulsionăm această funcție prin drenaj limfatic

Un masaj specific, numit presoterapie, intensifică circulația limfei și reduce retenția de lichide. Printre beneficiile principale ale drenajului limfatic, merită amintite :

 • Ajută corpul să lupte cu virusurile care cauzează infecții, prin stimularea activității sistemului limfatic
 • Tratează edemele (umflarea picioarelor sau a degetelor) cauzate de retenția de apă și sedentarism
 • Accelerează procesul de slăbire și capacitatea metabolismului de a arde caloriile
 • Îmbunătățește aspectul pielii și a tenului
 • Scade incidența celulitei și a vergeturilor
 • Reduce stresul și oboseala
 • Contribuie la redobândirea tonusului muscular

Presoterapia este o procedură relaxantă, nedureroasă, fără efecte adverse. Este contraindicat doar în cazul unor afecțiuni ale sistemului limfatic sau vascular, în timpul sarcinii sau menstruației. Se recomandă discuția cu un medic înainte de începerea acestei terapii. De asemenea, consumul de apă este indicat înainte și după efectuarea fiecărui astfel de masaj specific drenajului limfatic.

O altă procedură cu eficiență mare în detoxifiere, este hidrocolonterapia, care ajută și în prevenirea și rezolvarea problemelor intestinale. Practic, în timpul acestui tratament, colonul este curățat de toxine, folosind presiunea apei. Implică doar o mică senzație de disconfort la început, însă beneficiile au un spectru larg, datorită îndepărtării bacteriilor dăunătoare din organism.

Articole recomandate

14 noiembrie 2023

Botoks Lip flip

Ce este Lip flip și cui se adresează? Tratamentul cu Bot0x Lip flip presupune plasarea unei cantități mici de toxină…

17 octombrie 2023

Epilarea definitivă: Avantaje și dezavantaje în epilarea cu laser diodă vs. laser Alexandrite

În acest articol, vom explora în detaliu tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă și diferențele dintre epilarea cu…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin
  Black Friday