Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de celulită

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Crezi că e nevoie de strategii complicate ca să scapi de celulită? Nicidecum.
Doar câteva reguli pe care să le respecți fără abatere.

Să eliminăm această celulită care ne agasează viața, un mit sau mai degrabă realitate?
Masaje, creme, mezoterapie sau chirurgie cosmetică … Există o mulțime de metode pentru a-i veni de hac!

Totuși, este nevoie să știm să o alegem pe cea potrivită, în funcție de amploarea problemei și de bugetul pe care ni-l permite portofelul. Dacă este vorba de un adevărat complex, apelăm la soluții profesionale care ne vor oferi sfaturi de specialitate. Dar înainte de a alege, dacă umflăturile nu ne deranjează decât pe plajă, atunci un tratament regulat cu îngrijire adecvată ar putea să o atenueze. Iar uneori, este suficient un stil de viață sănătos!

Creme și masaj anticelulitic pentru acasă

Pentru celulita infiltrată, este recomandat drenajul combinat cu creme pe bază de viță de vie, castan de India, semințe de struguri, hamamelis sau chiparos.

În schimb, pentru celulita adipoasă, ideală este cofeina, care se infiltrează în țesuturi, întărește pielea, limitează depozitarea grăsimilor și favorizează eliminarea toxinelor.

Pentru un efect optim al cremei, masajul este o armă anticelulitică indispensabilă.
Se recomandă să se facă o dată sau de două ori pe zi, după duș, pe zonele vizate.

Chiar dacă nu ne gândim întotdeauna la asta, masajul are și un efect psihologic semnificativ și este în sine un consum energetic.

Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de celulită - Doctor SKiN

Radiofrecvența medicală

Pentru cele pentru care îngrijirea la domiciliu nu este suficientă, se pot lăsa răsfățate de un profesionist.

Radiofrecvența medicală Venus Legacy 2.0 este unul din cele mai performante și eficiente tratamente pentru celulită și piele lăsată. În același timp tonică și susținută, aceasta combină radiofrecvența multipolară, câmpul electromagnetic și un anumit tip de vacuum încorporat în aplicator și constă în frământarea alternativă a pielii cu ajutorul VariPulse™, pentru un efect în profunzime.

Conceput pentru a contura, a tonifia și îmbunătăți zonele cu probleme cu ajutorul tehnologiei Venus 4D™, Venus Legacy 2.0 are avantajul că oferă rezultate imediate și de lungă durată. Rezultatele finale vor fi vizibile după aproximativ doisprezece ședințe.

Drenajul limfatic

O altă metodă este drenajul limfatic, care este recomandat pentru retenția de apă și picioare grele, acesta se realizează cu presiune și eliberare blândă, pentru a accelera circulația limfatică, a elimina deșeurile din corp și a debloca celulele. Un pachet de 12 ședințe de o oră ar trebui să fie suficient pentru a avea un rezultat convingător împotriva celulitei și pentru a vă recăpăta picioarele ușoare.

LPG Alliance®: un concentrat de tehnologie

Dezvoltat în anii ’80 de către LPG® pentru a trata cicatricile și alte arsuri, Alliance® a primit ulterior proprietăți estetice pentru a lupta activ împotriva celulitei. Tehnica desemnată prin marca ENDERMOLOGIE® este practicată doar de către profesioniști. Această tehnică exclusivă (și brevetată) își propune să intervină pe grăsimea subcutanată datorită utilizării a două role motorizate – pentru celebrul efect de rulare palpată – care mobilizează celulita printr-o aspirație controlată.

Intensitatea aspirației este modulată de către terapeut în funcție de starea pielii și de volumul de celulită care trebuie tratat. Cele două tehnici de palpare-rulare permit formarea unui țesut pliat și manipularea grăsimii și a pielii. Au fost efectuate numeroase studii științifice și clinice independente (în special de către Agenția Franceză pentru Siguranța Produselor de Sănătate) care au demonstrat eficacitatea lui Alliance în reducerea celulitei.

Rezultate: circulația sangvină și limfatică este reînviată, eliminarea deșeurilor metabolice este accelerată, grăsimile sunt eliberate și puse din nou în circulație cu efect de slăbire, o siluetă rafinată și piele fermă.

Mezoterapia, o tehnică alternativă pentru a scăpa de celulită

Dezvoltată în anii 1950 în scopuri analgezice (împotriva durerii), mezoterapia a fost investită de către medicina estetică pentru a lupta împotriva cojii de portocală. Principiul său este simplu: introducerea produselor active direct sub piele folosind seringi de unică folosință sau cu ajutorul unui pistol-injector electronic numit mezoperfuzor. Abia după o examinare amănunțită, medicul își pregătește propriul amestec în funcție de gradul de celulită care trebuie tratat. Cel mai adesea este o combinație de vitamine, minerale și cofeină. Este nevoie de o medie de două ședințe pe săptămână pentru a vedea un început de îmbunătățire. Tarifele variază de la 45 la 75 de euro pe ședință. Această metodă este nedureroasă și se practică fără anestezie. Cu toate acestea, opiniile sunt împărțite: mezoterapia poate fi eficientă pentru a consolida pielea, dar mai puțin pentru a ataca celulele grase. Cel mai bine este să o asociați cu alte metode, cum ar fi drenajul limfatic.

Undele de șoc, tehnologie cu rezultate remarcabile pentru a nivela celulita

În cazul în care celulita este într-un stadiu avansat, ar fi bine să optezi pentru tratamentul cu unde acustice de șoc.

Acestea acționează direct pe celulele de grăsime țintite și produc o spargere și o redistribuire a adipocitelor, fără durere și fără a provoca leziuni asupra pielii.

Electrolipoliza, pentru a învinge celulita

Electrolipoliza constă în implantarea unor ace de lungimi diferite în zonele afectate de celulită. Acestea sunt apoi conectate la un generator care trimite un curent electric de intensitate scăzută menit să distrugă celulele grase, diminuându-le volumul și accelerând drenarea toxinelor. Această tehnică este indicată pentru celulită mică și foarte localizată, dar nu va avea absolut niciun efect asupra celulitei difuze și foarte pronunțată. Cu toate acestea, se pare că efectul său se resimte mai mult în ceea ce privește fermitatea țesuturilor, dând un aspect mai neted pielii. În ceea ce privește frecvența ședințelor, aceasta variază: poate varia de la șase la douăsprezece ședințe, la două săptămâni, cu o durată de la patruzeci și cinci de minute pe ședință! Atenție însă: electrolipoliza este departe de a fi relaxantă. Zgomotul și senzațiile nu invită în niciun caz la relaxare. Dacă după trei ședințe nu se văd îmbunătățiri, nu este indicat să insistăm.

Ultrasunetele, o metodă recentă, dar nu lipsită de riscuri

Această altă metodă de tratament extern a celulitei se bazează pe plăci generatoare de ultrasunete care sunt dispuse pe zonele care urmează să fie tratate. Ultrasunetele atacă celulele grase cu scopul de a le transforma în deșeuri, care vor fi eliminate pe cale naturală. În cele din urmă, coaja de portocală ar trebui să fie diminuată cu o pierdere în centimetri. Evident, această metodă nu promite miracole și ar trebui asociată, pe cât posibil, cu alte tehnici precum mezoterapia sau drenajul limfatic. Cu toate acestea, dezavantajul real al ultrasunetelor (și nu în ultimul rând) este riscul de mici arsuri dacă plăcile au ajuns să se încălzească puțin prea mult sau dacă pielea este subțire sau sensibilizată. În ceea ce privește frecvența ședințelor, aceasta variază între opt și zece, de 60 de euro, pentru a observa o posibilă îmbunătățire a aspectului cojii de portocală.

Lipotomia, o inovație anticelulitică

Este cea mai recentă metodă anticelulitică disponibilă pe piață. Principiul constă în a distruge celulita superfluă, pielea cu aspect de coajă de portocală și de a reduce pielea lăsată prin „umflarea la maxim” a celulelor grase (hiperhidratare intracelulară) cu o injecție de ser fiziologicalină care distruge membranele acestor celule. Pentru a optimiza efectul, este necesar să adăugați ședințe cu ultrasunete specifice, apoi masaje precum radiofrecvența medicală și Cellu M6 Alliance. Grăsimile trec apoi în fluxul sanguin, sunt distruse de ficat și în final deșeurile sunt eliberate prin sistemul limfatic. Totuși, această tehnică necesită anestezie locală și este necesar să purtați lenjerie specială pentru contenție timp de cincisprezece zile. În plus, pot rămâne unele hematoame. Potrivit creatorului său, lipotomia are avantajul de a fi realizată în doar trei ședințe (aproximativ 380 de euro una) și de a oferi rezultate vizibile rapid, stabile în timp.

Liposucția, o metodă mai radicală

Liposucția, cunoscută în mod obișnuit ca liposucție sau liposcultură, este una dintre cele mai solicitate și efectuate operații de chirurgie plastică din lume. Ea constă în corectarea semnificativă a siluetei prin aspirarea celulelor grase localizate în diferite părți ale corpului, folosind canule introduse pe sub piele prin incizii mici, în special la nivelul pantalonilor, șoldurilor, feselor, coapsele și abdomenului. Chiar dacă rezultatele sunt adesea spectaculoase, cu o siluetă cu adevărat rafinată și o pierdere semnificativă de cm (uneori până la 2 mărimi), este important să specificăm că tratamentul chirurgical nu acționează asupra tuturor tipurilor de celulită. Prin urmare, există riscul ca coaja de portocală să reapară după procedură. Specialiștii tind să recomande liposucția în cazul grăsimilor bine instalate, în asociere cu o celulită adipoasă bine localizată, cu pielea care este încă fermă și elastică. Pe de altă parte, nu va avea niciun efect asupra unei celulite infiltrate sau fibroase, deoarece pielea este destul de relaxată. Și chiar în cazul celulitei adipoase, s-ar părea că doar două treimi dintre pacienți observă o atenuare vizibilă a celulitei.

Acționează pe mai multe planuri

Ar fi fost ideal dacă, să bei doi litri de apă pe zi, îți garanta că vei scăpa de celulită, dar nu e deloc așa. Dieta și un stil de viată activ te pot ajuta să ameliorezi aspectul pielii tale, să-i dai un aspect mai ferm. Insă semne ale celulitei vor persista. Trebuie să acționezi pe toate planurile – alimentație, mișcare și tratamente de remodelare corporală. E un stil de viață nou și nu îți va fi deloc ușor. Ai nevoie de motivație și consecvență, să îți pese de tine și să-ți acorzi puțin timp doar pentru tine. Dacă îți este greu să practici un sport, mergi pe jos. Este gratis.

Dacă nu te abați de la planul tău, vei vedea primele rezultate după câteva săptămâni.

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin