Epilarea definitivă și menstruația

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Epilarea definitivă a devenit cea mai populară soluție pentru oamenii care își doresc să scape de părul nedorit. Până la urmă, e soluția care poate reduce creșterea părului cu până la 95%, ceea ce înseamnă că nu trebuie să mai folosești niciodată ceară, epilator sau lamă. Fiind o procedură care a crescut în popularitate în ultimii ani, încă sunt multe lucruri neclare. Una din întrebările cel mai des adresate în clinicile Doctor SKiN este dacă se pot efectua ședințele de epilare definitivă în timpul menstruației.

Răspunsul nu este niciodată simplu. Ca să înțelegi, contraindicațiile epilării cu laser se referă mai mult la medicamente, expunerea la soare și alte tratamente anterioare. În afară de femeile însărcinate și cele care alăptează, pentru care nu există suficiente studii realizate care să evalueze impactul procedurii, pentru femeie aflate la menstruație, nu există neapărat contraindicații, dar tratamentul cu laser nu este recomandat de către specialiști.

Ce se poate întâmpla în timpul epilării definitive cu laser, dacă ești la menstruație?

Pentru început, trebuie să știi că poți să programezi ședința de epilare definitivă și în timpul menstruației, mai ales dacă intervenția nu include zona inghinală, fiindcă devine mult mai sensibilă în această perioadă. Epilarea cu ceară, de exemplu, este considerată de multe persoane ca fiind practic o experiență fără durere, dar pentru altele reprezintă o agonie.

Cercetătorii au observat că femeile au cel mai scăzut prag de toleranță la durere în timpul perioadei pre-menstruale și menstruale, când estrogenul este și el la nivel minim. În traducere, devii mult mai sensibilă la durere chiar cu o săptămână înainte de ciclul menstrual, dar și în zilele în care acesta are loc.

Din acest motiv, multe doamne și domnișoare se organizează astfel încât să beneficieze de ședința de epilare laser înainte sau după menstruație, deoarece este un inconvenient uriaș să urmezi un tratament care îți poate provoca disconfort, când deja suferi din cauza durerilor menstruale.
În concluzie, un sfat de urmat este să fii atentă la organizarea ședințelor de epilare definitivă în jurul perioadei menstruale și să eviți această perioadă deși, unele cliente Doctor SKiN au continuat ședințele fără probleme și fără să se plângă de vreun disconfort. Mai ales dacă nu se urmărește eliminarea părului din zona inghinală, menstruația nu are niciun impact asupra epilării definitive de pe picioare sau axilă, de exemplu.

Dacă vii însă pentru o ședință în zona liniei bikinilor sau orice procedură din zona inghinală, lucrurile sunt puțin diferite. Va trebui să porți un tampon intern pentru a putea beneficia de epilarea laser și cu 24 de ore înainte va trebui să razi părul din zona de tratament.

Faptul că ești la menstruație nu trebuie să reprezinte un stres în plus pentru tine. Dimpotrivă, specialistele noastre în epilare definitivă vor încerca să-ți reducă orice potențial disconfort la minimum, adaptând tratamentul și intensitatea laserului pentru tine. Totuși, sunt șanse mai mari ca efectele secundare precum roșeața și inflamarea ușoară, să dureze mai mult până să dispară.
Deși este o procedură laser absolut suportabilă și nedureroasă, toleranța ta va scădea în timpul menstruației, iar durerea se resimte diferit de la o persoană la alta. În cazul în care nu te simți în largul tău sau nu te simți în stare să faci procedura de epilare definitivă în ziua menstruației, reprogramează ședința pentru când aceasta nu se suprapune cu perioada menstruală.

Dacă ți s-a spus că epilarea definitivă îți va deregla hormonii iar în același timp, și menstruația, trebuie să știi că e doar un mit.

Epilarea laser nu are niciun efect asupra ciclului tău menstrual.

Cum mă pregătesc pentru o ședință de epilare definitivă în timpul menstruației?

Îndepărtarea părului cu laser în timpul menstruației nu necesită pregătire suplimentară. Ca de obicei, va trebui să folosești lama de ras pe zonele care urmează să fie epilate cu laser, cu o zi înainte, ca să acorzi suficient timp pielii să se vindece și să-și revină după ras.

Curăță cu atenție pielea și îndepărtează orice urma de cremă sau loțiune care ar putea face reacție adversă cu fascicolul laserului.

Poartă haine mai largi, pentru a evita frecarea pielii după epilarea laser.

De asemenea, poartă un tampon intern.

După ședința de tratament, așteaptă 24 de ore înainte de a te antrena sau de a face un duș fierbinte.
În rest, trebuie să respecți aceleași indicații generale, ca de obicei.

Cât de dureroasă este epilarea definitivă cu laser?

Mulți clienți Doctor SKiN vor să știe cât de tare doare epilarea definitivă. Durerea și nu doar cea asociată cu menstruația, ține cont de 2 lucruri importante, și anume:

 • zona de tratament

Senzația de disconfort sau chiar de durere depinde și de zona care este epilată cu laser. Axilele, picioarele, antebrațele și anumite zone ale feței nu dor deloc.

Pentru buza superioară (mustață) și zonele interioare ale bikinilor, la nivelul pielii ai putea resimți mici înțepături sau o căldură mai puternică.

Fiecare dintre noi este diferit, iar aceeași persoană poate să aibă o sensibilitate diferită, în funcție de anumite zone ale corpului.

 • dispozitivul laser folosit

Nu toate echipamentele de epilare definitivă sunt la fel!

Sunt mai multe tipuri de laser pe care le vei întâlni în clinicile și saloanele de epilare, dar trebuie să știi că acestea sunt împărțite în două categorii:

 • Lasere cu lumină roșie, cu lungime de undă mai scurtă, cum ar fi laserul Ruby, care are lungime de undă de aproximativ 694 nm.
 • Lasere cu infraroșu, de exemplu laserul Alexandrite, care are o lungime de undă mult mai mare, ajungând până la 755 nm, laserul diodă cu lungime de undă de 800 – 810 nm și laserul Nd:Yag care are o lungime de undă de 1064nm. Lungimile de undă mai mari au ca rezultat o absorbție mai mică a melaninei, dar lumina laserului are capacitate mai mare de penetrare, fapt ce reduce riscul de deteriorare a epidermei pentru tonurile de piele mai închise.

Caracteristicile laserelor diferă destul de mult și de aceea e bine pentru tine să înțelegi cum funcționează, pentru a face o alegere bună pentru pielea ta.

În ceea ce privește laserul Ruby, a fost primul laser folosit pentru epilare definitivă și chiar dacă nu mai este popular, era indicat pentru persoanele cu un ton al pielii între 1 și 3 pe scala Fitzpatrick. Tratamentul pe care îl oferă nu este unul dureros. Fiind totuși un laser vechi, vine la rândul său cu multe dezavantaje:

 • Nu funcționează pentru părul blond, roșcat sau cărunt.
 • Tratează deodată doar o zonă mică (cuprinsă între 3 – 10mm).
 • La acest tip de laser, comparativ cu alte tipuri de laser, o sa fie nevoie de mai multe ședințe din cauza lungimii de undă mare care trebuie administrată printr-un tratament de lungă durată.
 • Atacă melanina la persoanele cu tonul închis, existând riscul de hipopigmentare.

Laserul Alexandrite este un laser eficient pentru clienții cu părul blond și firele subțiri. Îți oferă un tratament precis și eficient asupra firelor de păr din zonele mari, dar are și anumite dezavantaje:

 • Asemănător cu laserul Ruby, variantele de echipamente vechi și neperformante pot produce o hipopigmentare a pielii bronzate sau a pielii cu tonalitate închisă, afectând melanina.
 • Intervenția de epilare definitivă poate fi una foarte dureroasă pentru pacient dacă aparatul utilizat pentru procedura cu laserul Alexandrite este unul vechi, uzat.

Laserul diodă este cel mai nou laser din piață. Este singurul tip de laser care distruge rădăcina și fluxul de sânge către folicul, eliminând permanent creșterea părului, fără să afecteze țesuturile din jur. Are impulsuri cu frecvență înaltă, fluență scăzută și se poate folosi pe toate tonurile de piele, inclusiv pielea bronzată. Poți să alegi acest laser pentru a-ți trata suprafețele mari, dar și suprafețe mici fiindcă penetrează mai adânc pielea în comparație cu laserul Alexandrite.

Totuși, prezintă un dezavantaj și anume faptul că, în cazul în care dispozitivele cu laser diodă nu sunt noi, performante, rezultate pe care o să îl ai nu o să fie la nivelul așteptărilor tale, fiindcă nu funcționează pe firele subțiri de păr sau mai deschise. Dacă dispozitivul nu are și un sistem eficient de răcire încorporat, ai parte de un tratament deloc confortabil și chiar dureros.

Ultimul tip de laser, și anume laserul Nd:Yag are caracteristica de q-switched, adică două lungimi de undă: 532nm și 1064nm. Cele două diferă prin faptul că lungimea de undă de 1064nm pătrunde până la cei mai adânci foliculi, fără să distrugă termic țesuturile din jur, în timp ce lungimea de undă de 532nm este perfectă pentru a interveni asupra firelor de păr mai superficiale.

Este recomandat pentru persoanele care au firul de păr gros sau foarte gros, oferind rezultate până și pentru tonurile foarte închise ale pielii.

Până la apariția tehnologiei dezvoltate de Lumenis pentru echipamentul laser Splendor X, era considerat un tratament de nesuportat și cu rezultate nesatisfăcătoare.

Așadar, exceptând laserul Ruby, tipul laserului este mai puțin important ca performanța dispozitivului. În prezent, există echipamente care utilizează simultan mai multe tipuri de lasere, pentru a oferi un tratament mai eficient și mai puțin dureros.

De exemplu, PrimeLase, cel mai puternic laser din lume și ultra-performantul Splendor-X este singurul laser din lume care combină 2 în același timp lasere diferite pentru a oferi rezultate excepționale, după mai puține ședințe.
Mai mult decât atât, timpul de tratament se înjumătățește.

De exemplu, pentru ambele dispozitive menționate, o ședință de epilare definitivă full body durează în jur de 30 de minute, în timp ce cu alte echipamente, trebuie să petreci pe masa de tratament între 90 și 120 de minute!
În concluzie, niciuna dintre metodele de epilare temporare nu sunt ușoare în timpul ciclului menstrual.

Specialiștii Doctor SKiN îți recomandă să reprogramezi din timp ședința de tratament, pentru a evita să te supui la un stres în plus, mai ales dacă nu te simți bine. Oricare ar fi alegerea ta, te primim cu brațele deschise, în aceeași atmosferă caldă și înțelegătoare cu care te-am obișnuit!

Nu ne crezi pe cuvânt? Vino la o testare gratuită în clinicile Doctor SKiN din București sau Corbeanca și bucură-te de cele mai bune servicii de epilare definitivă, la prețuri fără concurență!

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin