Blefaroplastia chirurgicală

Categorii

Suferi din cauza excesului de piele care îți fac pleoapele să pară lăsate, ochii căzuți și din cauza pungilor inestetice de sub ochi? Blefaroplastia chirurgicală, adică liftingul sau chirurgia pleoapelor superioare sau inferioare, oferă o îmbunătățire remarcabilă și îți dă un aspect mai tânăr, mai vioi, mai atent și mai plin de viață. Ochii tăi vor părea mai mari și mai deschiși, iar recuperarea este scurtă și foarte ușor de gestionat.

Pentru anumiți pacienți, liftingul pleoapelor superioare îmbunătățește inclusiv câmpul vizual. Prin blefaroplastie chirurgicală se strânge și ridică pielea lăsată, se îndepărtează sau chiar se redistribuie grăsimea din jurul ochilor, obținându-se rejuvenarea zonei perioculare, pe termen lung. Intervenția este realizată de medic specialist în chirurgie estetică și plastică.

799 

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.

Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.

Achiziționarea procedurii nu reprezintă o dovadă a angajamentului medicului că vă va face procedura.

În funcție de mai mulți factori [printre care vârsta, starea Dvs. de sănătate, așteptările pe care le aveți de la tratament], în urma consultului, medicul poate considera că nu sunteți compatibilă cu procedura achiziționată sau nu veți avea rezultatele dorite.

Caz în care vă va face recomandări bazate pe experiența și cazuistica similară avută iar, dacă recomandările nu răspund așteptărilor Dvs., vă vom restitui suma achitată.

citește mai mult

Ce poate face blefaroplastia chirurgicală pentru mine?

 • elimină excesul de piele și pielea lăsată din jurul ochilor

 • produce un efect vizibil de lifting al ochilor și de ridicare a pleoapelor

 • te întinerește și îți revitalizează aspectul

 • îți oferă rezultate funcționale benefice, inclusiv un câmp vizual crescut și o îmbunătățire a calității vieții legate de cefalee (migrene) și vedere.

 • intervenția durează puțin

 • recuperarea este ușoară

 • fără urme, semnele inciziilor dispar treptat după vindecare

 • corectează vederea.

Ce este blefaroplastia chirurgicală?

Chirurgia pleoapelor, cunoscută și sub numele de blefaroplastie sau liftingul pleoapelor, este o procedură chirurgicală estetică comună, care îmbunătățește aspectul pleoapelor căzute sau lăsate. De asemenea, poate ameliora orice probleme cauzate de excesul de piele și grăsime din jurul ochilor.

Pe măsură ce îmbătrânești, pleoapele tale se întind, iar mușchii care le susțin slăbesc. Ca urmare, excesul de grăsime se adună deasupra și sub pleoape, făcând sprâncenele să aibă un aspect lăsat, iar pleoapele superioare un aspect căzut. Excesul de piele din jurul ochilor poate fi cauzat și de alergii sau infecții pe termen lung, de fumat sau de expunerea la soare pentru perioade lungi de timp. Unele persoane au, de asemenea, “buzunare de grăsime” în exces împrejurul ochilor, care duc la același aspect de pleoape căzute.

Uneori, acest exces de piele poate avea o greutate suficient de mare încât să facă dificilă deschiderea ochilor, fapt ce poate afecta vederea. Așadar, pe lângă faptul că ochii obosiți te îmbătrânesc, pielea lăsată sever din jurul ochilor reduce vederea laterală (viziune periferică), în special părțile superioare și exterioare ale câmpului vizual. Blefaroplastia reduce sau chiar elimină astfel de probleme și întinerește considerabil aspectul ochilor, redându-le vioiciunea. Din acest motiv, este privită ca pe o intervenție chirurgicală care îmbunătățește calitatea vieții atât din punct de vedere medical cât și din punct de vedere estetic.

Blefaroplastia chirurgicală - Doctor SKiN

Blefaroplastia chirurgicală se efectuează pentru a ridica pleoapele căzute, cu “glugă” ori “hooded eyes”, iar în cazul pleoapelor inferioare, îndepărtează pungile oculare. Poți alege dacă vrei să îți faci una sau ambele proceduri în același timp sau separat.

Peste 94% din pacienți o consideră ca fiind “cea mai bună decizie pe care au luat-o vreodată”. Pentru a-ți îmbunătăți șansele de a avea o experiența pozitivă, alege cu atenție chirurgul plastician care-ți va efectua operația! Majoritatea persoanelor interesate de intervenția chirurgicală a pleoapelor au peste 40 de ani, vârsta la care de obicei se observă schimbări semnificative, pe măsură ce pielea din jurul ochilor își pierde elasticitatea și începe “să cadă”.

Cu toate acestea, blefaroplastia poate fi o opțiune și pentru persoanele mai tinere care suferă din cauza pungilor de ochi, pentru cei care prezintă mai devreme semne de îmbătrânire sau pentru oricine este nemulțumit de forma naturală a pleoapelor sale.

Ce se întâmplă în timpul procedurii de blefaroplastie chirurgicală?

Blefaroplastia chirurgicală cu liftingul pleoapelor se poate face pentru pleoapele superioare, pentru cele inferioare sau o combinație a ambelor. Pleoapele superioare și inferioare sunt foarte asemănătoare din punct de vedere chirurgical, dar au câteva distincții importante.

În blefaroplastia chirurgicală a pleoapelor superioare se face o incizie în afara pleoapei, pentru a îndepărta o parte din piele ca să se obțină îmbunătățirea estetică dorită. În plus, se poate elimina grăsimea în exces, care poate fi cauza edemului (umflarea inestetică). În schimb, în ​​chirurgia pleoapei inferioare, se face o incizie pe interiorul pleoapei, iar eliminarea grăsimii este obiectivul principal. Excesul de piele este eliminat ocazional.

Majoritatea pacienților vor beneficia de o operație cu sedare ușoară. Un agent anestezic este injectat în pleoape pentru a amorți zona, în timp ce sedativul va face pacientul să se simtă relaxat și somnoros, eliminând riscul apariției durerilor.

Procedura are loc în sala de intervenții ușoare.
Durata intervenției chirurgicale în sine este undeva între 60 și 90 de minute, în funcție dacă se abordează doar pleoapele superioare / inferioare ori ambele.
La procedura propriu-zisă, se adaugă pregătirea și recuperarea post-operatorie.

În cazul operației pleoapelor superioare, chirurgul plastician va marca zona unde urmează să facă intervenția, pentru a stabili cantitatea de piele care trebuie îndepărtată. Chirurgul face o incizie de-a lungul cutei pleoapei, unde pielea se încrețește în mod natural, pentru a minimiza cicatricile și îndepărtează orice exces de țesut care cauzează pleoapele căzute (piele, grăsime, țesut muscular). Chiar dacă se îndepărtează doar pielea, uneori se realizează și un mic lifting muscular, pentru a face ca ochiul să pară mai deschis.

Blefaroplastia chirurgicală - Doctor SKiN

În ceea ce privește intervenția la nivelul pleoapelor inferioare, incizia se face chiar sub sau în spatele liniei inferioare a genelor sau pe partea din spate a pleoapei. Scopul blefaroplastiei pleoapelor inferioare este de a elimina grăsimea în exces, de a reduce umflarea și, în unele cazuri, de a întinde pielea lăsată. Dacă trebuie îndepărtat doar excesul de grăsime, chirurgul va face incizia doar în interiorul pleoapei inferioare. Este o tehnică chirurgicală care nu lasă cicatrici vizibile, numită abordare transconjuctivală.

Unii chirurgi plasticieni folosesc această tehnică transconjunctivală pentru pleoapele inferioare, în loc să îndepărteze pielea și grăsimea de sub ochi, pentru a evita formarea golurilor și instalarea cearcănelor adâncite pe termen lung. Cu abordarea transconjunctivală, grăsimea existentă este repoziționată în loc să fie complet îndepărtată, oferind rezultate mult mai bune, cu un potențial mai mic de complicații. Mai ales că pielea pleoapei inferioare poate fi abordată, în mod obișnuit, prin îndepărtarea cantității în exces sau “strângere” dar și prin tratament cu laser CO2, HIFU sau radiofrecvență medicală.

Atât operațiile la pleoapa superioară cât și cele la pleoapa inferioară pot fi efectuate cu bisturiul sau cu un laser ablativ. Ambele instrumente dau rezultate similare, cât timp sunt utilizare corect. Poate fi necesar în unele cazuri, liftingul și suspensia de mușchi ocular sau cantopexia cu suturi de susținere, în cazul pacienților care suferă de pleoape slăbite.

Ce trebuie să fac înainte de intervenția de blefaroplastie?

Pentru o intervenție reușită, pe care să nu o regreți, trebuie să te prezinți la o consultație la medicul chirurg plastician, căruia să-i explici motivul pentru care îți dorești această intervenție și desigur, care sunt obiectivele tale. Medicul îți va verifica complet istoricul medical și se va asigura că ai așteptări realiste.
Următoarea etapă este examinarea propriu-zisă. Este esențial să înțelegi atât procedura în sine dar și la ce rezultate să te aștepți.

 • Atenție, nimeni nu are nevoie de un lifting urgent al pleoapelor!

Dacă nu ți se oferă timpul necesar să te gândești la asta, este un semn că trebui să apelezi la aceleași servicii medicale în altă parte!

Recuperarea după blefaroplastia chirurgicală

Este posibil să prezinți sângerări ușoare la nivelul pleoapelor în primele două zile după operație. Cea mai grea perioadă este prima săptămână, deși nu sunt deloc asociate în mod obișnuit cu operația de ridicare a pleoapelor durerile mari.
Este indicat să eviți activitățile care măresc fluxul sangvin la nivelul feței (aplecarea, încordarea, ridicarea de greutăți sau băile fierbinți).

După intervenția chirurgicală, ți se vor administra medicamente pentru ameliorarea durerii, pe care trebuie să le folosești după ce anestezicul dispare. Pentru rezultate optime, trebuie să acorzi mare atenție instrucțiunilor primite de la medicul specialist.

Imediat după operație, pielea este mai sensibilă, apare edemul (umflarea) și vânătăile, iar ochii se poți simți uscați. Zona intervenției va trebui menținută curată și îngrijită în mod special, pentru a preveni dezvoltarea unei infecții în timp ce rănile se vindecă. Mulți consideră că umflarea și vânătăile sunt cea mai grea parte a recuperării, dar sunt manifestări care apar de obicei când se operează pleoapele inferioare și care durează de la două până la trei săptămâni.
Simptomele se ameliorează după aproximativ o săptămână. În mod normal, după blefaroplastia chirurgicală, ai nevoie de o săptămână liberă pentru a te recupera complet.
De asemenea, condusul trebuie amânat până când primești aprobarea mediului chirurg.

În general, există un grad ușor de durere post-chirurgicală, dar care se poate ameliora și prin aplicarea pungilor de gheață. Procesul complet de vindecare poate dura câteva luni, în funcție de amploarea intervenției chirurgicale. Dacă se îndepărtează un exces minim de grăsime, vindecarea poate fi mai rapidă.
Când intervenția este mai complexă, pot trece de la câteva săptămâni la câteva luni, până când vei arăta excelent.

Blefaroplastia chirurgicală - Doctor SKiN

Evită medicamentele pentru durere fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, deoarece acestea pot crește sângerarea. Pentru gestionarea durerii, consultă-te cu medicul chirurg cu privire la metodele preferate. Dacă folosirea suturilor solubile nu este oportună, în cadrul consultului post-operator la cinci-șapte zile post-intervenție, medicul le va îndepărta. Odată scoase firele, poți aplica machiaj peste linia de incizie, pentru a ajuta la camuflarea acesteia.

De asemenea, vei putea relua activitățile intense, inclusiv exercițiile fizice, după una sau două săptămâni, conform indicațiilor medicului. Dacă porți lentile de contact, va trebui să renunți la ele, timp de cel puțin două săptămâni după operație.
Rezultatele se observă din prima săptămână, dar doar după vindecarea completă și dispariția echimozelor și a edemului te poți bucura, în sfârșit, de rezultatul final.
În funcție de caracteristicile individuale, poate dura până la 6 luni instalarea rezultatelor definitive.

Sfaturi pentru o recuperare de succes după blefaroplastia chirurgicală

 • Utilizează mai multe perne când dormi, pentru a menține capul într-o poziție verticală cu scopul de a reduce umflăturile.

 • Aplică comprese reci pe ochi.

 • Poartă ochelari de soare de protecție când ești afară, pentru a evita pătarea zonei sau iritația cauzată de vânt, praf, murdărie ori de lumina puternică a soarelui.

 • Urmează sfaturile medicului chirurg cu privire la curățarea ochilor și tratamentul topic necesar.

 • Evită purtarea lentilelor de contact.

 • Evită activitățile care te fac să transpiri.

 • Nu fuma cel puțin o săptămână.

 • Atingerea sau tragerea zonei din apropierea inciziilor poate crește riscul de infecție și poate provoca redeschiderea acestora!

Când mă pot bucura de rezultatele intervenției chirurgicale de lifting pleoape?

La început, este normal ca pielea ochilor să fie strânsă, umflată și învinețită.
Durează câteva săptămâni ca edemul să dispară și câteva luni ca rezultatul final să se instaleze. Mulți pacienți sunt extrem de mulțumiți de rezultatul final, dar sunt și cazuri în care pacienților le este greu să se obișnuiască cu noul aspect.

Blefaroplastia chirurgicală oferă rezultate care durează între 10 – 15 ani și chiar mai mult, în funcție de vârsta pacientului, de stilul de viață, de moștenirea genetică etc. Dar, odată ce îmbătrânești, este posibil să ai nevoie de încă o intervenție chirurgicală de blefaroplastie, mai ales dacă nu întreții rezultatele.
Niciun tratament chirurgical sau non-chirurgical nu poate opri procesul de îmbătrânire, ci doar îl dă mai mult sau mai puțin înapoi.

Cât de sigură este procedura de blefaroplastie chirurgicală?

Operația de blefaroplastie chirurgicală este considerată sigură, cu efecte secundare minime. Cu toate acestea, ca orice procedură chirurgicală, aceasta vine cu riscuri și posibile complicații, inclusiv cu reacții alergice la anestezie.

Riscurile și efectele secundare asociate atât cu blefaroplastia superioară cât și cu cea inferioară includ umflarea, vânătăile, sângerarea, vederea temporar încețoșată (de la unguentul lubrifiant care este aplicat pe ochi), chemoza (umflarea mucoasei globului ocular), uscarea și infecția.

Este posibil, de asemenea, ca ochii să-ți lăcrimeze, să ai vedere dublă, sensibilitate la lumină sau disconfort, în special în timpul recuperării. Potrivit unui studiu din 2013 din Journal of American Medicine Association Facial Plastic Surgery, problemele cu ochii care se simt uscați se pot dezvolta sau deveni mai vizibile după un lifting al pleoapelor. Acest lucru poate fi tratat ușor, cu picături pentru ochi. De aceea, este important să mergi la un consult oftalmologic înainte de operație, pentru a vedea dacă există această tendință preexistentă. Acest lucru nu înseamnă că nu ești un candidat bun pentru intervenție, ci doar că ar trebui să folosești picături pentru ochi înainte de operație, iar medicul chirurg poate alege o abordare mai conservatoare.

Una dintre cele mai rare, dar greu de corectat complicații ale blefaroplastiei, este îndepărtarea în exces a pielii, fapt ce poate face dificilă închiderea completă a ochilor. Alegerea unui medic chirurg cu experiență, specializat în liftingul pleoapelor, va ajuta la reducerea acestui risc.
Pentru a înțelege toate riscurile potențiale, discută cu medicul chirurg și asigură-te că știe despre toate afecțiunile pe care le ai și are acces la istoricul tău medical complet.

Blefaroplastia chirurgicală - Doctor SKiN

Contraindicațiile blefaroplastiei chirurgicale

 • sarcina și alăptarea

 • obezitatea

 • alergii la anestezicul folosit

 • boli tiroidiene, hipertensiune arterială, diabet sau tulburare oculară

 • infecții acute

 • persoanelor cu așteptări nerealiste.

Există alternative pentru blefaroplastia chirurgicală?

Uneori, fruntea și sprâncenele lăsate pot face ca pleoapele să arate ca și cum ar fi căzute. Medicul chirurg îți va recomanda în acest caz un lifting de sprâncene, în loc de, sau în același timp cu liftingul pleoapelor.

Doar ridurile din pielea care este tăiată de intervenție chirurgicală vor fi îmbunătățite. Pliurile de piele care se extind pe obraz nu se vor ameliora. Dacă ai riduri și piele lăsată în altă parte a feței și a gâtului, poate fi util să apelezi la un lifting facial lichid sau liftingul gâtului (sau ambele), în același timp cu reducerea pleoapelor.

Deși blefaroplastia chirurgicală este cea mai bună modalitate pentru a scăpa de pielea în exces de pe pleoape, uneori, se pot folosi tratamente minim-invazive, cu laser CO2 special destinat zonei perioculare ori blefaroplastia fără bisturiu.

Pentru a elimina ridurile din colțurile ochilor (“laba gâștei”), dar și pentru a ridica sprâncenele, se pot folosi injecțiile antirid cu toxina botulinică. Toate aceste tratamente non sau minim-invazive sunt disponibile în clinicile Doctor SKiN.

Crezi că a venit timpul pentru o schimbare și o rejuvenare completă a zonei ochilor? Vino în clinicile SKiN din București și Corbeanca pentru o consultație GRATUITĂ! Pacienților noștri le place să discute cu noi despre nevoile lor, ne știu atenți și dedicați să găsim împreună tratamentul potrivit, care să-ți îndeplinească în mod eficient și realist orice obiectiv.
Programează-te la ☎️031.005.10.15 sau pe contact@doctorskin.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
 • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
 • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
 • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugă o recenzie la „Blefaroplastia chirurgicală”

Blefaroplastia chirurgicala, Operație ridicare pleoape
Blefaroplastia chirurgicală
799 
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin