Ten cu aspect mai sănătos prin creșterea nivelului de colagen?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Colagenul este o proteină importantă, de care organismul are nevoie pentru a menține aspectul tânăr și sănătos al pielii.

Există câteva metode naturale și non-invazive de a stimula colagenul, dar există și câteva mituri în jurul acestuia. Înainte de a adăuga orice fel de tratament cu colagen in rutina ta personală, poate ai dori să afli despre numeroasele opțiuni prin care poți stimula colagenul.

Ce este colagenul?

Corpul produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânim, ducând la apariția ridurilor și a articulațiilor rigide.

Colagenul este cea mai frecventă și abundentă formă de proteine din organism.

Se găsește în numeroase țesuturi ale mușchilor, oaselor, tendoanelor, vaselor de sânge și ale sistemului digestiv.

Cu toate acestea, atunci când oamenii vorbesc despre importanța colagenului, ei se referă în general la beneficiile sale pentru piele.

Ce face colagenul pentru piele?

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul produce tot mai puțin colagen. Această lipsă de colagen duce la semnele comune ale îmbătrânirii. Ridurile, pielea lăsată care și-a pierdut elasticitatea și articulațiile rigide sunt toate semne că organismul produce mai puțin colagen.

Când nivelul de colagen este ridicat, pielea este fină, netedă și fermă.

Colagenul ajută celulele pielii să se reînnoiască și să se repare singure. De asemenea, colagenul ajută la menținerea umezelii pielii. Acesta este motivul pentru care, de-a lungul anilor, colagenul a fost văzut ca un ingredient extrem de important pentru îngrijirea pielii.

Cum putem stimula colagenul?

Există numeroase modalități prin care putem stimula nivelul de colagen. Poți adăuga pur și simplu un aliment diferit în dieta ta, poți lua un supliment sau poți adăuga un obicei nou în rutina zilnică.

1) Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o componentă importantă pentru colagen în piele. Se găsește în alimente bogate în aminoacizi, precum fasole, legume rădăcinoase și soia. Adăugarea de acid hialuronic în dietă prin alimente poate ajuta cu ușurință stimularea nivelului de colagen. Acidul hialuronic este disponibil și ca supliment.

2) Vitamina C

Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute vitamine. Organismul uman nu poate produce vitamina C, de aceea este foarte important să o luați din dietă.

Vitamina C este parte importantă a unei diete sănătoase și poate fi găsită în alimente precum citricele și legumele cu frunze verzi.
ResearchTrusted Source din The Indian Dermatology Online Journal sugerează că vitamina C joacă, de asemenea, un rol important în protejarea pielii și în crearea unei cantități mai mari de colagen în organism.

Motiv pentru care multe companii de produse de îngrijire a pielii adaugă vitamina C în propriile creme protectoare.

Vitamina C poate fi luată ca supliment sau adăugată pe piele și se găsește în multe alimente. Fructele citrice, legumele cu frunze verzi, papaya, căpșunile și broccoli sunt toate bogate în vitamina C.

3) Gel de aloe vera

Oamenii folosesc adesea gelul de aloe vera pentru a trata pielea după arsurile solare sau pentru a calma o erupție. Însă New Research Trusted Source sugerează în dermatologie Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology că aloe vera poate avea mai multe beneficii. În loc să aștepte să apară leziuni ale pielii și să o trateze cu aloe vera, cercetătorii le-au oferit oamenilor un extract de aloe numit steroli de Aloe cu administrare orală.

Rezultatele au arătat că producția de acid hialuronic și colagen aproape s-au dublat la participanți. De asemenea, a existat o reducere semnificativă a ridurilor faciale. Se pare că aloe stimulează de fapt celulele corecte să crească și că este recomandat să folosim produse de îngrijire a pielii care conțin aloe, topic sau ca supliment oral.

4) Ginsengul

Ginsengul a fost folosit de secole în medicina tradițională. Un studiu Trusted Source publicat în Journal of Ginseng Research în 2012 a constatat că ginsengul crește cantitatea de colagen din fluxul sanguin.

Ginsengul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și anti-oxidative. Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că ginsengul ar putea avea potențialul de a opri îmbătrânirea celulelor pielii. Ginsengul se găsește adesea sub formă de ceai, tincturi și suplimente.

5) Antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule care pot deteriora organismul. Nu toți antioxidanții vor stimula producția de colagen, dar vor ajuta colagenul prezent să facă cea mai bună treabă posibilă.

Există numeroase tipuri diferite de antioxidanți care pot proteja și întări pielea în diferite moduri.

Antioxidanții pot fi găsiți din abundență în natură și în alimente. Conform ResearchTrusted Source, postat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, alimentele și băuturile care conțin antioxidanți includ:

Ceaiul verde conține antioxidanți care pot ajuta colagenul la reînnoirea și întinerirea pielii.

  • coacăze
  • ceai verde (sau EGCG, componenta sa activă)
  • yerba mate
  • extract de lemn dulce
  • extract de dud
  • extract de rodie
  • extract de cafea
  • Astragalus
  • scorțișoară
  • uleiuri esențiale de busuioc, oregano și cimbru

6) Retinolul

Retinolul este un alt tip de antioxidant utilizat în mod obișnuit pentru a stimula nivelul de colagen al pielii. Ajută la creșterea duratei de viață a colagenului precum și la blocarea anumitor enzime care distrug colagenul, ceea ce îl face un adaos perfect pentru numeroase pachete de îngrijire a pielii.

7) Terapia cu lumină roșie

Unele tratamente ale pielii, cum ar fi microdermabraziunea, peelingurile chimice și tratamentul pielii cu laser ar putea da naștere unor complicații. După aceste tratamente, pielea are nevoie de mult timp pentru a se reface.

Conform unui studiu Trusted Source în Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, terapia cu lumină roșie este un mod rapid și sigur prin care putem crește colagenul la nivelul pielii.

S-a demonstrat că terapia cu lumină roșie sau terapia cu lumină cu laser la nivel scăzut (LLLT) îmbunătățește producția de colagen și atenuează ridurile și crește elasticitatea pielii. Terapia cu lumină roșie este o metodă non-invazivă de stimulare a colagenului fără efecte secundare.

8) Protejarea pielii împotriva acțiunii mediului înconjurător

Folosirea protecției solare va proteja pielea de expunerea la soare și de razele UV.

Celulele pielii se află într-un ciclu permanent de creare și distrugere. Cu toate acestea, există unii factori, precum mediul, care înrăutățesc lucrurile. Vremea rea, poluarea, expunerea la soare și chiar particulele de praf pot deteriora pielea.

Celulele deteriorate trebuie înlocuite, ceea ce reduce nivelul de colagen și mai mult. O soluție ușoară în acest sens este să păstrezi pur și simplu pielea curată. Spălarea și exfolierea zilnică pot ajuta la protejarea colagenului aflat deja în piele.

În zilele însorite, ar trebui să folosești întotdeauna o protecție solară de calitate. De asemenea, ar trebui să îți protejezi fața cu o pălărie ori de câte ori este posibil. În zilele foarte luminoase, ochelarii de soare pot ajuta la protejarea colagenului delicat din jurul ochilor.

Cunoscută și sub denumirea de Terapia de inducție de colagen (CIT), aceasta efectuează o perforare controlată și precisă a pielii, creând micro-canale care declanșează procesele reparatorii, stimulează organismul să producă elastină și colagen, 2 substanțe vitale pentru crearea de celule noi, proces cunoscut sub numele de neocolagenogeneza.

► încurajează pielea să producă mai mult colagen
► pielea este astfel permeabilizată, iar cocktailul cu seruri bogate în substanțe active & nutrienți de puritate medicală pătrunde direct în straturile profunde ale pielii
► Odată cu vârsta pielea pierde colagen, acid hialuronic și elastină, devenind mai uscată, prin dermapen pielea este încurajată să producă țesut nou
► Mezoterapia fracționată se bazează pe capacitatea extraordinară a organismului uman de a se reface.
► declanșează reacția de vindecare a organismului, formarea de vase noi de sânge, de fibre noi colagen și elastină
► Producția de straturi de colagen nou continuă chiar și 3 – 6 luni după tratament.
► Conform studiilor, la 5 zile de la tratament începe depunerea de colagen nou care persistă timp de 5 – 7 ani.
► Studiile clinice arată o creștere de 400% a colagenului și a elastinei în pielea tratată, după 4 ședințe de mezoterapia fracționată la interval de 1 lună.
► Pe plan mondial, au fost efectuate peste 150.000.000 de proceduri.

Mituri despre colagen

Unul dintre cele mai mari mituri despre creșterea nivelului de colagen este că îl puteți aplica direct pe piele. Timp de mai mulți ani, cremele de corp, loțiunile, unguentele medicamentoase și cremele hidratante care conțin colagen au pretins că pot să crească nivelul de colagen.

Cu toate acestea, în realitate, moleculele de colagen sunt prea mari pentru a trece în straturile inferioare ale pielii și nu au niciun folos real de fapt. Asta înseamnă că unele dintre cremele de pe piață care conțin colagen pot reprezenta o pierdere de bani.

Un alt mit legat de colagen este practica adăugării de colagen într-o ceașcă de cafea dimineața, ca supliment. Conform ResearchTrusted Source în Drug Design, Development, and Therapycofeina are efect negativ asupra procesului de îmbătrânire a pielii. Acest lucru ar putea însemna că adăugând colagen la o ceașcă de cafea putem reduce daunele cauzate de cofeină.

Dacă sănătatea colagenului și a pielii reprezintă o problemă serioasă, cel mai bine ar fi să evitați complet cofeina.

Articole recomandate

25 octombrie 2024

Carbon Peel: trucul de frumusețe pentru o piele impecabilă

Carbon Peel, cunoscut și sub numele de laser Carbon Laser Peel sau carbon peeling facial, este o metodă avansată de…

22 octombrie 2024

HydraFacial Syndeo™ versus alte tipuri de tratamente faciale

Într-o eră în care pielea sănătoasă și radiantă este un obiectiv dorit de toată lumea, alegerea tratamentului facial potrivit devine…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin