Tot ce trebuie să știi despre depigmentarea cearcănelor

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Ochii luminoși, strălucind de bucurie și de tinerețe, indiferent de vârsta pe care o are trupul tău, sunt un semn al prospețimii. O privire senină sfidează anii din buletin, dar și efectul advers este posibil: chiar și la 20 de ani, cearcănele îți pot umbri frăgezimea și te pot îmbătrâni înainte de vreme.

Se spune că ochii sunt fereastra sufletului, și cine și-ar dori să stea cearcănele „de veghe” la acest hotar? Cu toate acestea, în condițiile în care cearcănele sunt tot mai prezente pe chipurile femeilor de pretutindeni, estetica medicală a căutat cu asiduitate o soluție viabilă. Și, din fericire, a identificat-o prin procedura de depigmentare a cearcănelor.

Află azi cum poți să restabilești luminozitatea tinerească a pielii de sub ochi, să estompezi cearcănele și să cucerești din nou cu o privire strălucitoare, odihnită și proaspătă!

De ce apar cearcănele?

Lipsa somnului este principala cauză a cearcănelor, așa că nu ne miră umbrele vineții sau maronii de sub ochi de după un maraton de seriale sau după o noapte în care am recuperat proiectele neterminate la muncă. Dar ce ne facem cu acele cearcăne care se încăpățânează să apară în ciuda unui somn odihnitor?

Moștenirea genetică poate avea și ea un cuvânt greu de spus. Dacă părinții tăi au avut cearcăne, este posibil să te confrunți și tu cu acest fenomen, și încă de la vârste fragede. Un amănunt de reținut este legat aici și de culoarea pielii: femeile cu ten închis la culoare sau măsliniu pot afișa mai pregnant cearcănele deoarece, în mod natural, pielea lor are o tentă de galben sau de maroniu care se poate agrava odată cu trecerea timpului.

Dar îmbătrânirea este factorul declanșator al cearcănelor care ne sperie cel mai tare. După 29 de ani, suplețea și strălucirea pielii încep să fie compromise, iar experții sunt de părere că, în general, după 35 de ani cearcănele devin o problemă.

Alte cauze potențiale ale apariției cearcănelor sunt legate de dieta săracă în nutrienți, de stres, dereglări hormonale, alergii sau unele afecțiuni, așa cum sunt tulburarea tiroidiană sau a glandelor suprarenale.

Oricare ar fi însă cauzele, efectul este același: piele închisă la culoare, pierderea volumului și a netezimii, uneori pungi sub ochi, iar consecințele se resimt și pe plan psihologic; dintr-odată, oglinda nu ne mai este prietenă, ci ne devine dușman!

Ce este depigmentarea cearcănelor?

O procedură non-chirurgicală și minim-invazivă, depigmentarea cearcănelor va restabili luminozitatea în jurul ochilor și va atenua acea nuanță de violet sau de maroniu care te tulbură. Nu credeai că mai poți admira din nou acea piele albă și diafană? Iată că este posibil!

Tot ce trebuie să știi despre depigmentarea cearcănelor - Doctor SKiN

Depigmentarea presupune injectarea în zona ochilor a unui cocktail bazat pe diverse substanțe, cel mai des fiind uzitată vitamina C, cu efect antioxidant. Procedura poate presupune un disconfort minor, dar nu trebuie să îți faci griji, deoarece zona este tratată cu o cremă anestezică, iar acul folosit este extrem de fin (subțire precum un fir de păr). Injecția este sigură, efectuată în condiții de deplină siguranță, iar înțepătura atât de subtilă, încât nu va putea fi observată cu ochiul liber.

Depigmentarea cearcănelor este în general realizată în cadrul ședințelor de mezoterapie, cocktail-ul injectat fiind personalizat în funcție de necesitățile tale. Depigmentarea mai poate fi realizată și cu ajutorul laserului.

Cât durează o ședință de depigmentare a cearcănelor?

În general, ședința de depigmentare a cearcănelor durează până la 30 de minute. Procedura nu presupune durere, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi și să visezi la mina fresh care te va întâmpina la ieșirea din salon. Mai mult, efectele se vor vedea imediat: pregătește-te să ieși la lumină cu o față la fel de strălucitoare, odihnită și proaspătă precum razele soarelui. Astfel, zona ochilor va arăta la fel de netedă și de fragedă de parcă ai fi dormit neîntrerupt, precum un prunc, cele 8 ore atât de necesare (și vorbim despre „orele bune”, cele de după 10 seara).

Numărul de ședințe de care este nevoie depinde de specificul tenului tău, de cauza cearcănelor și de reacția organismului. În cazul mezoterapiei, sunt indicate 6 – 8 ședințe, la câteva săptămâni una de cealaltă, urmate de proceduri de întreținere anuală. Numărul de ședințe va fi stabilit alături de expertul nostru.

Ce alte tratamente sunt recomandate pentru cearcăne?

Pe lângă depigmentarea cearcănelor, specialistul îți poate recomanda și tratamentul pentru cearcăne Teoxane Teoysal PureSense Redensity [II], respectiv un gel injectabil ce conține cea mai pură concentrație de acid hialuronic, înlocuind volumul pierdut, hidratând pielea, reparând dermul cu un cocktail de aminoacizi, antioxidanți, vitamina B6, cupru și zinc.

Efectele tratamentului anti-cearcăne Teoysal Redensity II presupun estomparea zonelor întunecate, a pigmentării maronii sau violacee, umplerea liniilor fine de sub ochi, îmbunătățirea texturii, a netezimii și a elasticității pielii, întinerirea și împrospătarea acestei regiuni sensibile.

Primul filler special formulat pentru zona ochilor, Teoysal Redensity II e un tratament non-invaziv, ce conține și lidocaină, un anestezic ce îți va asigura tot confortul în timpul procedurii. De asemenea, medicii noștri vor folosi anestezice și înainte de procedură, ca să se asigure că nu simți nici un disconfort. Ședința poate dura până la 30 de minute, iar efectul durează pentru până la un an. Tratamentul este 100% sigur, cu eficiență dovedită prin teste, fără efecte nocive asupra sănătății. Îți poți relua activitatea imediat!

Scapă de cearcăne, recâștigă luminozitatea pielii de sub ochi, bucură-te de tinerețe în suflet și în priviri cu procedura de depigmentare a cearcănelor.
La Doctor SKiN, experții noștri te vor aștepta cu zâmbete și cele mai bune sfaturi, astfel ca tu să recapeți relația armonioasă pe care o aveai cu frumusețea ta.

Ne găsești în complexul comercial Auchan din Drumul Taberei!

Mai avem o veste bună: dacă te abonezi la newsletter-ul nostru, poți obține o reducere de 10% la primul tratament așa că, fă-ne parte acum din viața ta: nu vei regreta!

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

2 comentarii la „Tot ce trebuie să știi despre depigmentarea cearcănelor”

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin