Ce este tratamentul facial de fototerapie cu LED?
Atunci când vorbim de tratamentul facial de fototerapie, lampa LED (Low Light Level Laser Therapy) sau PDT (Photo Dynamic Therapy) este dispozitivul anti-aging care se face tot mai remarcat în rândul femeilor preocupate de o piele sănătoasă, cu aspect tânăr.
Lampa de fototerapie LED pentru față, gât și spate utilizează o diodă care emite o combinație unică de lungimi de undă ale luminii pentru a trata diverse probleme ale epidermei: riduri ușoare și linii fine, pete pigmentare, acnee moderată. Te poți gândi la ea ca la o mască de revitalizare, pentru că, prin energia luminoasă, declanșează o întreagă cascadă de procese complexe de îmbunătățire a calității tegumentare pentru o piele mai fină, lipsită de erupții cutanate și imperfecțiuni.
Cum funcționează un tratament cu lampa LED?
Pielea noastră are capacitatea naturală de a absorbi energia luminii și de a o folosi pentru a impulsiona procesele esențiale ale celulelor sale.
Lampa de fototerapie cu LLLT folosește un spectru de lungimi de undă de lumină controlată, de nivel scăzut, sigură pentru piele, care pătrund în straturile profunde ale pielii, stimulează metabolismul celulelor și declanșează schimburi energetice mai eficiente la nivel molecular. Fiecare spectru de lumină produce o culoare diferită, care declanșează un efect natural în țesutul uman, stimulează funcționarea mitocondriei din celula umană, energizează celulele pielii pentru a-și îndeplini mai bine procesele biologice și a impulsiona reînnoirea cu o viteză de până la 200%.
Ce lungimi de undă sunt benefice pentru pielea ta?
Lumina roșie (620 - 630 nm)
A fost dovedit clinic că lumina roșie țintește epidermul, zona superficială a pielii și, prin biostimularea receptorilor celulari, are un rol anti-îmbătrânire. Aceasta supraîncarcă celulele pielii cu energie pentru a provoca accelerarea reînnoirii, îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul tegumentului, reduce producția de radicali liberi și stimulează producția de fibroblaste în derm, principalele celule ale țesutului conjunctiv care produc componente intercelulare, materiale de construcție pentru colagen și elastină.
Dacă pielea ta prezintă linii fine sau îmbătrânire cauzată de soare, expunerea la lumina roșie emisă de lampa facială cu LED va activa colagenul și proliferarea celulară, care va contribui la redobândirea fermității și elasticității pielii tale, încetinind procesul de îmbătrânire.
Lumina albastră (420 - 470nm)
Lumina albastră are un rol antibacterian și țintește bacteriile care provoacă acnee la sursă, adânc, sub suprafața pielii. Expunerea la lumina albastră, rece, ajută mult în acneea juvenilă sau acneea adultă pentru că împiedică aceste bacterii să se dezvolte, ceea ce întrerupe ciclul erupțiilor cutanate. Această lungime de undă este potrivită pentru persoanele cu ten gras, pori dilatați și tendințe acneice, pentru că optimizează activitatea limfei, calmează tenul, reduce inflamația, coșurile, roșeața asociate cu acneea și reduce activitatea glandelor sebacee.
Blue LED Light Therapy este o opțiune de tratament extraordinară în managementul acneei, care face ca rezultatele să fie mai rapide.
Nu necesită aplicarea de substanțe chimice dimpotrivă, completează tratamentul prescris de către medicul dermatolog, îmbunătățind textura pielii din interior spre exterior.
În tratamentele cu lampa de fototerapie cu LLT, lumina roșie și lumina albastră sunt cele mai frecvente culori întâlnite, de bioregenerare celulară cu efect antiage sau ca opțiune complementară eficientă în tratamentul acneei inflamatorii. Cu toate acestea, există și măști LED care folosesc lumini suplimentare, precum verde (atenuează petele pigmentare și uniformizează culorii pielii) sau galben (reduce urmele de roșeață).
Este tratamentul facial cu mască LED de fototerapie sigur? Chiar funcționează?
Studiile realizate până acum pe lungimile de undă de lumină pe baza cărora funcționează fototerapia cu mască LED profesională arată că acest tip de tratament are beneficii remarcabile pentru piele: stimulează limfa și circulația sângelui, reduce inflamația, accelerează refacerea, îmbunătățește atât metabolismul din țesut cât și sinteza proteinelor de colagen, sporind astfel elasticitatea pielii.
Într-un studiu cu 52 de femei participante, cercetătorii au descoperit că tratamentul cu lumină roșie LED a îmbunătățit aspectul ridurilor din zona ochilor. În privința acneei, un alt studiu a concluzionat că atât terapia cu lumină roșie, cât și terapia cu lumină albastră pentru acnee, au redus leziunile cu 46% până la 76% în decursul a 12 săptămâni de tratament.
Lumina albastră penetrează porii și foliculii de păr. Spre deosebire de tratamentele topice, care acționează prin a reduce inflamația și numărul de bacterii de la suprafața pielii, terapia cu lumină elimină bacteriile ce cauzează acneea înainte ca acestea să inflameze și înroșească pielea. Lumina roșie reduce inflamația, iar combinată cu lumina albastră reprezintă un tratament eficient și sigur pentru acneea vulgară.
Deși lampa facială cu LED se poate folosi și la domiciliu (ai grijă să alegi doar modelele aprobate de FDA), recomandarea noastră este să mergi într-o clinică de specialitate pentru acest tip de tratament, din mai multe motive:
- dispozitivul din clinică are cu siguranță suficientă putere cat să nu faci zeci de ședințe degeaba, cum ai face cu unul pe care l-ai folosi acasă;
- în clinică, un terapeut va fi alături de tine pentru a se asigura că tratamentul decurge în condiții optime de siguranță și pentru a-ți ameliora teama.
La ce să te aștepți în timpul unui tratament cu lampa LED?
Tratamentul de rejuvenare facială cu lampa LED este unul natural, non-invaziv, complet nedureros și potrivit pentru toate tipurile de piele, în orice anotimp. Lampa de fototerapie îți va fi aplicată pe față, gât, mâini sau spate, cu ochelari de protecție pe tot parcursul ședinței de tratament.
Poți resimți o senzație blândă de căldură în timp ce energia luminii este absorbită în piele, însă fără disconfort asociat, doar o senzație relaxantă de expunere la lumina soarelui. Procedura durează 20 de minute, în funcție de problemele care sunt tratate.
Ce trebuie să faci după un tratament facial de fototerapie cu lampa LED?
Nu există recomandări speciale de îngrijire a pielii post-tratament pentru că nu necesită timp de recuperare, însă este important să ții cont de câteva aspecte generale:
nu aplica machiaj imediat după tratament, pentru a-i permite pielii să se recupereze
evită să folosești produse agresive sau iritante pentru piele imediat după tratament
evită expunerea directă la soare
poartă un factor de protecție solară SPF 50+ atunci când ieși afară.
În rest, poți continua rutina de îngrijire a pielii folosind produse blânde, potrivite nevoilor tenului tău.
Fototerapia cu lumină LED: lampa Lutronic® Healite II™
Dacă îți dorești să începi un tratament de rejuvenare facială pentru a schimba aspectul nestrălucitor al pielii și a-i reda luminozitatea, fără acnee, vino în clinicile Doctor SKiN pentru o ședință de fototerapie cu lumină LED, cu Lutronic Healite II, unul din cele mai performante lasere de fototerapie din industria de skincare, certificat medical.
Fototerapia cu lampa Lutronic Healite II este un tratament non-ablativ, non-invaziv, aprobat FDA și testat riguros în numeroase situații clinice.
Conceput pentru a maximiza confortul în timpul tratamentului, Lutronic Healite II este unul din cele mai avansate dispozitive care folosește terapia cu lumină LED pentru a stimula receptorii țintă din celulele pielii care, la rândul lor, activează procesele naturale de regenerare și refacere a celulelor tisulare compromise. Printre acestea se numără și creșterea producției de colagen, ce are ca efect energizarea pielii și reducerea liniilor fine.
Lampa utilizează 3 lungimi de undă – de 830 nm cu 590 nm fotosecvențiere, 633 nm și 415 nm – concepute pentru tratamente de sine stătătoare sau adjuvante, cu beneficii precum:
rejuvenarea pielii;
creșterea circulației sângelui cu activare celulară;
ameliorarea acneei active;
reducerea inflamației și a iritației locale;
stimularea procesului de reparare a leziunilor cutanate;
stimularea creșterii părului;
Există riscuri în privința tratamentelor faciale cu lumină LED?
Lutronic Healite II este dotat cu tehnologia LED-OLAT™ și emite o lumină concentrată prin care tratează eficient, fără posibilitatea de a crea daune fizice sau termale.
Te așteptăm în clinicile Doctor SKiN în aceeași atmosferă caldă și înțelegătoare, cu care te-am obișnuit! Medicii dermatologi din echipa noastră au o vastă experiență în procedura de fototerapie cu lumină LED și sunt calificați în tratamentele cu Lutronic Healite II.
Garantăm atenție maximă la nevoile particulare ale pielii tale, pentru a te ajuta să-ți păstrezi sănătatea și frumusețea pe termen cât mai lung.
Meniu Articol
- Ce este tratamentul facial de fototerapie cu LED?
- Cum funcționează un tratament cu lampa LED?
- Ce lungimi de undă sunt benefice pentru pielea ta?
- Lumina roșie (620-630 nm)
- Lumina albastră (420-470nm)
- Este tratamentul facial cu mască LED de fototerapie sigur? Chiar funcționează?
- La ce să te aștepți în timpul unui tratament cu lampa LED?
- Ce trebuie să faci după un tratament facial de fototerapie cu lampa LED?
- Fototerapia cu lumină LED: lampa Lutronic® Healite II™
- Există riscuri în privința tratamentelor faciale cu lumină LED?