Când și de ce se epilează bărbații?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Epilarea, în general, a fost dintotdeauna atractivă pentru femei, fiind sinonimă cu grija de sine. Chiar dacă există curentul hippie și chiar și o categorie specială pe platformele pentru adulți, majoritatea bărbaților nu consideră atractiv părul de pe picioare sau de la subțioară! 

Procesul tehnologic a făcut cadou femeilor de pretutindeni posibilitatea de a elimina părul nedorit din orice zonă a corpului prin epilare definitivă cu laser, o gură uriașă de aer pentru doamnele și domnișoarele sătule să meargă periodic la saloanele de înfrumusețare și să reziste la chinul smulgerii părului cu ceară. 

Întrebarea este: cum pot bărbații să profite de beneficiile epilării laser? Crezi că doar “pițiponcii” și modelele masculine de videochat se duc să se epileze? 

În primul rând, trebuie să știi că epilarea definitivă cu laser este o procedură non-invazivă, în urma căreia este eliminat părul nedorit de pe orice parte a corpului (mâini, picioare, axilă, piept, spate, zona inghinală, față etc.) folosind un fascicul de lumină. Laserul acționează asupra foliculilor firelor de păr, distrugând permanent rădăcinile. Cea mai frumoasă parte la această intervenție este că pielea nu este sub nicio formă afectată sau iritată de procedură.

Ce bărbați apelează la epilare definitivă cu laser?

Primii bărbați care au apelat la epilarea definitivă au fost sportivii. Spre exemplu, unii culturiști nu își doresc păr pe piept, pentru că astfel pot vedea mai bine modul în care lucrează mușchii și știu pe ce zonă se pot concentra pentru a obține rezultate mai bune. Crezi că Arnold Schwarzenegger nu avea nativ păr pe piept sau că la concursurile de culturism participă doar cei care nu au nici un fir de păr pe spate?

De asemenea, bicicliștii apelează la epilarea definitivă pentru că părul în exces îi incomodează și le irita pielea în timpul unei curse, iar înotătorii de performantă, pentru că speră că odată cu dispariția părului, să poată scoate rezultate mai bune în cadrul competițiilor.

Ulterior, pragul clinicilor de epilare definitivă a fost trecut din ce în ce mai des de bărbați obișnuiți, care doreau eliminarea definitivă a pilozității de pe anumite zone ale corpului, care era deranjantă sau care îi incomoda.

Când și de ce se epilează bărbații? - Doctor SKiN

Dacă în cazul sportivilor este perfect de înțeles de ce își doresc eliminarea părului, care sunt motivele care i-au convins pe bărbații obișnuiți să opteze pentru epilarea definitivă?

Primul și cel mai important motiv este că pilozitatea excesivă de pe corp li se pare inestetică, iar părul de pe spate, piept sau burtă îi incomodează. De asemenea, fără să ne ascundem după deget, eliminarea părului în exces îți oferă mai multă încredere în tine și te poate face să te simți mult mai bine în pielea ta. Chiar și cea mai fermecătoare personalitate are de suferit atunci când e însoțită de un spate păros.

Un alt motiv pentru care bărbații doresc să elimine o parte sau să renunțe la părul din anumite zone de pe corp este igiena. Unul din cele mai mari avantaje este că eliminarea părului cu laser te poate scăpa de iritația și mâncărimile din zilele toride, în care transpiri abundent.

Nu în ultimul rând, epilarea definitivă cu laser reprezintă și un excelent tratament dermatologic. Există bărbați pentru care bărbieritul zilnic este o corvoadă, deoarece se confruntă cu cu pseudofoliculita bărbii, o iritație persistentă, cauzată de aparatul de ras. Din păcate nu apare doar pe barbă, ci și pe față, pe gât, la axile, pe picioare sau în zona inghinală. 

Cei mai mulți dintre cei care vor să scape de iritație, și chiar de coșurile mari, pustulele sau papulele dureroase, care se formează la baza firelor de păr, au nevoie de epilarea definitivă cu laser. În acest caz, epilarea nu elimină toate firele de păr, ci distruge doar o parte din rădăcini și nu permite firelor de păr să mai crească sub piele.

Pacienții se bucură și simt diferențe vizibile chiar și după două ședințe, deoarece pielea problematică revine la starea sa naturală fără loțiuni, creme, medicamente sau vreun alt efort. Epilarea cu laser este mai mult decât benefică și în cazul pacienților cu foliculită recurentă, în cazul cărora apar, la baza firului de păr, coșuri (puncte) albe.

Cât de tare doare epilarea definitivă cu laser?

Dacă la început, epilarea IPL durea la fel de rău ca smulgerea cu ceară, tehnologia modernă a rezolvat și această problemă, pentru că majoritatea dispozitivelor laser cu adevărat performante au și un sistem de răcire integrat, care asigură confortul pe toată durata tratamentului. 

Cei mai mulți dintre cei care apelează la epilarea cu laser nu vor simți absolut nimic, alții au precizat că senzația a fost precum o mică înțepătură extrem de fină, nedureroasă. Cum fiecare pacient are un prag al toleranței la durere diferit, este important ca specialistul care realizează epilarea să comunice cu pacientul și să seteze dispozitivul astfel încât tratamentul să fie confortabil. 

De câte ședințe de epilare definitivă laser au nevoie bărbații?

În funcție de dimensiunea zonei vizate, de tipul de păr, de tipul de piele, dar mai ales, de dispozitivul cu care se realizează epilarea, majoritatea are nevoie de mai multe sesiuni de îndepărtare a părului, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Spatele sau pieptul unui bărbat, spre exemplu, pot avea nevoie de șase până la opt tratamente efectuate la distanță de aproximativ două luni, timp în care pacientul va obține o reducere permanentă a densității părului, nu o îndepărtare definitivă. Acest lucru se întâmplă pentru că, deși un folicul moare, ar putea exista un altul lângă el, care poate produce fire de păr în continuare. 

Părul, în procesul său de creștere, trece prin trei etape diferite, iar laserul este eficient numai pe părul aflat în faza de creștere. Programarea mai multor tratamente, pe parcursul mai multor săptămâni, înseamnă că laserul va elimina cât mai multe fire de păr în faza de creștere.

Per ansamblu, cei care respectă toate regulile și merg la tratament în intervalul de timp recomandat de specialistul în epilare definitivă, poate obține rezultatele dorite.

Ce ar trebui să știi înainte de prima ta ședință de epilare cu laser?

 • Părul de pe zona care urmează să fie tratată, trebuie să fie ras cu lama în prealabil. Dacă nu există această posibilitate, tehnicianul va avea grijă să curețe zona corespunzător pentru tine.

 • Există anumite tipuri de laser care dau rezultate doar în timpul sezonului rece, pentru că există aparatură care nu dă deloc randament pe pielea bronzată! Chiar și dacă alegi un laser de ultimă generație, trebuie să ții cont de faptul că zona tratată nu trebuie expusă la soare cu aproximativ 1 săptămână înainte.

 • Ședințele de epilare, în principiu, nu durează mult. Spre exemplu, ședința de epilare a pieptului poate dura în jur de 15 – 20 de minute, în timp ce spatele aproximativ 30 de minute. Timpul de tratament variază din nou, în funcție de tipul de dispozitiv.

 • După 72 de ore de la tratament, poți merge la saună, poți folosi o cadă cu hidromasaj sau merge la sala de fitness pentru antrenamente.

 • În cadrul consultației inițiale, specialistul în epilare definitivă va explica pacientului ce presupune procedura de epilare cu laser. Apoi, acesta va examina zona și va estima un numărul necesar de sesiuni, care va depinde în funcție de mărimea zonei, de tipul de piele al pacientului, precum și de tipul firului de păr. Tot în cadrul primei consultații, tehnicianul va oferi, de asemenea, instrucțiuni despre modul în care pacientul va trebui să se pregătească pentru epilarea cu laser.

 • Epilarea definitivă cu laser poate fi făcută pe orice parte a corpului, mai puțin pe pleoape. Pentru bărbați, cele mai populare zone pentru epilarea cu laser sunt pieptul, spatele, abdomenul, gâtul, picioarele, fața, urechile, nasul sau ceafa.

 • Epilarea cu laser poate chiar să schimbe definitiv și mirosul corporal. Mai puțină transpirație, înseamnă un parfum natural mai plăcut.

Ce tip de echipament laser să aleg? Ce mi se potrivește?

Există o multitudine de dispozitive laser și oferte care de care mai atractive din punct de vedere preț și promisiuni. Însă echipamentele laser nu sunt toate la fel: pot fi dispozitive replică, care nu doar că nu obțin rezultate, dar pot să îți pună în pericol și sănătatea. 

Există și echipamente originale vechi și/ori cu putere slabă, care, la fel, nu reușesc să obțină rezultate satisfăcătoare. Așadar, înainte de a face o alegere, mergi la o ședință de test! Dacă nu ești mulțumit de rezultate, de informațiile oferite de către terapeut, dacă nu vezi nici măcar o mică îmbunătățire, nu insista! 

În clinicile Doctor SKiN din Drumul Taberelor și din Corbeanca, pentru oricare din dispozitivele de epilare laser, ai la dispoziție o ședință de test gratuită pe o zonă mică, tocmai pentru a lua o hotărâre în deplină cunoștință de cauză. 

Mai mult decât atât, există nu mai puțin de 5 echipamente ultra-performante cu laser diodălaser Alexandritelaser Nd:Yag și laser mix, care sunt toate de tipul Gold standard. Nici un echipament nu are mai mult de 2 ani de zile și toate sunt folosite doar de către terapeuți cu experiență. 

Tot personalul Doctor SKiN este evaluat și instruit periodic, pentru că o mare parte din succesul tratamentului de epilare definitivă depinde nu doar de tipul sau puterea laserului, ci și de persoana care realizează procedura. 

Nu în ultimul rând, la Doctor SKiN vei găsi cele mai bune prețuri din piață pentru că nimeni nu vrea să plătească mai mult și să primească mai puțin! 

Oricare ar fi zona, oricare ar fi motivul, epilarea cu laser este o procedură sigură și eficientă pe care o fac din ce în ce mai mulți bărbați. Mai ales că, absolut oricine vrea să se simtă mai bine în pielea sa!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin