Ce este și cum acționează mezoterapia împotriva căderii parului

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

De la prințesele cu care am crescut, din poveștile noastre preferate, la frumoasele actrițe de la Hollywood, idealul unei podoabe capilare dese, bogate și strălucitoare este atotprezent. Cu toate acestea, în sânul societății complicate în care trăim, până și firele de păr au de suferit. Astfel, căderea părului, subțierea cuticulei, pierderea strălucirii și a volumului sunt probleme ce devin tot mai acute și de care suferă atât bărbații, cât și femeile.

Dacă ți-am spune însă că îți poți recăpăta părul des și frumos apelând la o procedură de estetică medicală minim invazivă, non-chirurgicală, pe care o foloseai până acum doar pentru a reda tinerețea și strălucirea pielii? E posibil! Îți povestim azi cum să îți recâștiga acele cosițe ce ar face-o și pe Rapunzel să pălească de invidie, în rândurile de mai jos!

Alopecia, coșmarul vieții moderne: care sunt cauzele sale

Căderea generalizată sau localizată a părului poartă numele de alopecie și afectează fără să discrimineze, fiind prezentă atât la femei, cât și la bărbați. Sexul masculin prezintă semne de Mezoterapie impotriva caderii parului – Doctor SKiNalopecie prin apariția cheliei, în timp ce la femei alopecia se manifestă prin rărirea părului, subțierea în zona frontală, avansând apoi spre vârful capului, căderea sau dificultatea de a menține o anumită lungime a părului.

Deși atât de ușor de remarcat, alopecia e mai dificil de înțeles, cauzele sale fiind numeroase. În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că părul prezintă un ritm de creștere ciclic, ceea ce înseamnă că e perfect normal să cadă în anumite perioade. Însă, atunci când rărirea sau dispariția firelor este generalizată, la mijloc pot sta anumiți factori. Cei mai potenți sunt ereditatea, urmați de modificările hormonale (părul poate cădea ca urmare a excesului de hormoni androgini, la menopauză sau când alăptezi), bolile tiroidei, anemia feriprivă, stresul, carențele de vitamine și minerale, administrarea anumitor medicamente sau o circulație deficitară. Oricare ar fi sursa, efectul este același: tu, în fața oglinzii, cu peria plină de păr și disperarea așternută pe față.

Ce este și cum acționează mezoterapia împotriva căderii parului - Doctor SKiN

Te confrunți cu căderea părului? Apelează la mezoterapia împotriva căderii parului!

Părul are nevoie, ca orice alt organ, de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi nucleici, antioxidanți și coenzime pentru a crește lung, strălucitor și frumos. Cu toate acestea, șuvițele sunt considerate de către organism ca fiind puțin utile supraviețuirii și, prin urmare, primesc ultimele substanțele benefice, după ce „s-au ospătat” toate celelalte părți ale corpului. În cazul unei alimentații sănătoase, părul tău nu va avea de suferit, dar problema intervine când ești deja pe muchia unei carențe de vitamine.

Aici intervine, generoasă, mezoterapia împotriva căderii parului. Tratamentul non-chirurgical și minim invaziv presupune injectarea directă a substanțelor necesare la nivelul zonelor care suferă de căderea părului. Este vorba despre un cocktail perfect personalizat, ce poate conține vitamine, vasodilatatoare pentru o circulație mai bună, substanțe bioactive, minerale, aminoacizi, toate în mod ideal adaptate nevoilor tale.

Efectele? În primul rând, este stimulată circulația de la nivelul scalpului, este diminuat sau chiar stopat fenomenul de cădere a părului, este accelerată regenerarea cuticulei. Pe termen lung, părul își recapătă densitatea și corporalitatea, firul se îngroașă și își reface structura, iar scalpul este oxigenat, ceea ce va stimula creșterea părului.

Sună prea frumos ca să fie adevărat? Nici măcar nu ai aflat tot ce îți poate oferi mezoterapia! Un alt beneficiu al procedurii este legat de intensificarea producției de colagen și elastină, care scade în mod dramatic pe parcursul trecerii timpului. Cu alte cuvinte, părul tău va întineri văzând cu ochii.

Un alt motiv pentru care să alegi mezoterapia împotriva căderii parului? Fiind injectate la nivel local, substanțele benefice pătrund imediat în piele, dovedindu-se astfel înmiit mai eficiente decât șampoanele sau tratamentele cosmetice care promit stoparea căderii părului. Pe de altă parte, mezoterapia împotriva căderii parului este de preferat unei intervenții chirurgicale pentru tratarea alopeciei, ferindu-te de disconfortul accentuat, de necesitatea unei perioade de recuperare sau de neplăcerea de a purta un bandaj sau un pansament.

Nu în ultimul rând, așa cum te-am obișnuit la Doctor SKiN, mezoterapia împotriva căderii parului în clinica noastră se desfășoară în condiții de maximă siguranță. Toate produsele utilizate sunt de ultimă generație, testate continuu prin studii de specialitate, acele sunt întotdeauna de unică folosință, iar tratamentul are loc într-un mediu steril, controlat. Doar știi cât de mult ne place să avem grijă de tine!

Cum se desfășoară o ședință de mezoterapie împotriva căderii părului?

De fiecare dată când auzi cuvintele „injecție” sau „înțepătură” deja simți cum te trec fiorii? Nu ai de ce să îți faci griji în cazul mezoterapiei împotriva căderii parului. Acele pe care le folosim nu sunt mai groase decât firul de păr, iar presiunea e aproape inexistentă: nici nu vei simți când te facem și mai frumoasă. Dacă ai totuși pielea scalpului sensibilă și nu tolerezi deloc disconfortul, putem apela la o anestezie locală.

Cum te pregătești pentru o ședință de mezoterapie împotriva căderii părului și ce se întâmplă după tratament

Mezoterapia de la nivelul scalpului nu are nevoie de o pregătire specială, deși îți recomandăm totuși un consult prealabil care să stabilească cu cât de multă precizie care sunt cauzele pentru care îți cade părul. Tot ce trebuie să faci este să te speli pe cap și să nu folosești produse de styling care să interfereze cu mezoterapia împotriva căderii parului.

În general, nu există efecte adverse ale procedurii, deși poate apărea o sensibilitate a scalpului, ce dispare însă rapid. Dacă dermul tău e ușor iritabil, pot apărea vânătăi la locul injectării sau o înroșire a scalpului, dar aceste efecte sunt foarte rare și dispar în general în circa 24 – 48 de ore.

Este indicat ca după ședința de mezoterapie împotriva căderii parului să nu te speli pe cap, să nu te vopsești și să eviți folosirea produselor de styling pentru câteva zile. De asemenea, specialiștii recomandă să te ții departe de saună și să oprești pentru câteva zile activitățile sportive intense.

De câte ședințe de mezoterapie împotriva căderii parului ai nevoie?

O ședință de mezoterapie împotriva căderii parului durează circa 30 – 45 de minute, iar rezultatele sunt vizibile după aproximativ 4 ședințe. În general, ședințele pot fi efectuate la distanță de 7-14 zile una de alta, ceea ce înseamnă că după două luni sunt șanse mari să îți dai întâlnire cu părul tău frumos. În medie, specialiștii recomandă 6 – 10 ședințe urmate de proceduri de întreținere desfășurate o dată sau de două ori pe an. E timpul să te transformi în acea zeiță cu plete bogate și strălucitoare precum razele!

Sigură, non-invazivă, nedureroasă, mezoterapia împotriva căderii parului este nu numai soluția pentru un păr de zeiță, dar mai poate fi utilizată și pentru întinerirea tenului, diminuarea cicatricilor post-acnee, estomparea petelor pigmentare, reducerea celulitei, a vergeturilor, a ridurilor și a liniilor fine.

Te așteptăm cu mare drag în clinica noastră, situată în complexul comercial Auchan din Drumul Taberei, pentru o ședință binevenită de răsfăț pentru păr, trup, ten sau suflet. Programează-te aici pentru o ședință de mezoterapie injectabilă și nu uita: avem 10% reducere la primul tratament dacă te abonezi la newsletter-ul nostru!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin