Beneficiile combinării toxinei botulinice cu Acidul Hialuronic

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Foarte puțini știu că, de cele mai multe ori, toxina botulinică și fillerele cu Acid Hialuronic sunt mult mai eficiente și au un efect mai durabil atunci când sunt folosite împreună. Află de la specialiștii Doctor SKiN când și de ce ai nevoie în tratamentul ridurilor de combinații de injecții cu toxină botulinică, dar și de fillerele pe bază de Acid Hialuronic.

Toxina botulinică și Acidul Hialuronic sunt două tipuri de substanțe injectabile foarte diferite. Fiecare dintre acestea are propriile beneficii estetice și medicale, dar atunci când sunt folosite împreună, se pot completa și complimenta în cel mai fericit mod pentru beneficiarul tratamentului.

Ultimele studii privind tratamentele anti-ageing au demonstrat din plin acest lucru: după 3 luni de la folosirea acestor tratamente împreună, cercetătorii au descoperit cu ajutorul examenului RMN că toxina botulinică a încetinit degradarea fillerului dermic, reducând absorbția Acidului Hialuronic de către organism cu 42%. În plus, volumul Acidului Hialuronic a crescut cu 50% pe partea în care a fost utilizată toxina botulinică, iar diferența a fost vizibilă și măsurabilă.

Beneficiile combinării toxinei botulinice cu Acidul Hialuronic - Doctor SKiN

47 de ani, Tratament riduri cu toxină botulinică și Acid Hialuronic

Ce este toxina botulinică și la ce se folosește?

Toxina botulinică este o neurotoxină în formă purificată, utilizată ca medicament injectabil și care ajută din punct de vedere estetic la minimizarea sau eliminarea aspectului liniilor și ridurilor cauzate de expresiile faciale, de mișcarea musculară. În general se injectează în treimea superioară a feței, adică: zona frunții și în colțurile ochilor, deoarece corectează ridurile dinamice, cum ar fi:

 • ridurile din mijlocul frunții, liniile de încruntare (riduri glabelare),

 • ridurile periorbitale laterale “laba gâștei”, care apar în colțurile ochilor,

 • ridurile sau liniile orizontale de pe frunte,

 • ridurile din colțurile gurii (șanțuri melomentale/ridurile marionetă)

 • ridurile mentoniere (încrețiturile de la nivelul bărbiei).

Toxina botulinică funcționează prin blocarea semnalelor nervoase din mușchii în care este injectată. Când semnalele nervoase sunt întrerupte, mușchiul afectat este temporar paralizat sau “înghețat”. Fără mișcarea acestor mușchi de pe față, anumite riduri pot fi “înmuiate”, reduse sau chiar îndepărtate.

Unii medici plasticieni o folosesc inclusiv pentru ridurile din colțurile gurii sau pentru un efect ușor de lifting a sprâncenelor. Tratamentele cu toxină botulinică sunt vândute sub numele de marcă Vistabel®Dysport® și Xeomin®.

Toxina botulinică nu va funcționa asupra liniilor fine și a ridurilor cauzate de căderea sau pierderea de volum a feței. Aceste linii sunt cunoscute sub numele de riduri statice. Ridurile statice includ ridurile care brăzdează obrajii, gâtul sau conturul mandibular (fălcuțele).

De asemenea, tratamentul cu toxină botulinică nu este un tratament permanent. Tratamentele repetate sunt necesare pentru un efect continuu de reducere a ridurilor. Majoritatea consideră că efectul relaxant muscular al toxinei botulinice durează între 3 până la 8 luni, în funcție de vârstă, de mișcările faciale, de starea tenului și de caracteristicile individuale.

Ce sunt fillerele dermice cu Acid Hialuronic și la ce se folosesc?

Fillerele, injecțiile sau “umpluturile” dermice au la bază Acid Hialuronic, care are rolul de a adăuga volum și plinătate zonelor care s-au subțiat și s-au adâncit din cauza îmbătrânirii. Această subțiere a pielii este frecventă în zona obrajilor, a buzelor, sub ochi și în jurul gurii.

De asemenea, dacă vârsta este înaintată, inclusiv ridurile de expresie se pot adânci suficient de mult încât toxina botulinică să nu le mai poată face față ca tratament singular. Așadar, injecțiile cu Acid Hialuronic pot fi folosite pentru a:

 • netezi liniile din jurul nasului și ale gurii (ridurile marionetă, ridurile zâmbetului sau șanțurile nazogeniene/nazolabiale),

 • îmbunătățiți și restabili volumul obrajilor sau tâmplelor mult prea adâncite,
 • estompa sau elimina ridurile verticale de deasupra buzelor/ridurile fumătorilor,

 • reda volumul pierdut sau pentru a mări buzele,

 • netezi ridurile sau încrețiturile de la nivelul bărbiei,

 • îmbunătățiți simetria dintre trăsăturile feței,

 • umple ridurile de expresie adânci.

Așadar toxina botulinică și fillerele dermice cu Acid hialuronic, cum ar fi Restylane, Perlane, Prevelle, Juvederm și Radiesse au performanțe diferite. Toxina botulinică paralizează mușchiul facial subiacent, în timp ce fillerele dermice cu Acid Hialuronic redau – prin umplere – volumul pielii și netezesc liniile fine și ridurile.

Este drept și corect că persoanele tinere, care au doar linii și riduri superficiale de expresie vor avea nevoie doar de injecții cu toxină botulinică. Dar toxina botulinică nu va face ca ridurile profunde ale frunții sau ridurile marionetă (cutele verticale care se formează între gură și bărbie) să dispară. Pentru a obține acest lucru, este nevoie de umplerea ridurilor cu Acid Hialuronic.

Fillerele dermice sunt compuse din Acid Hialuronic care, fiind o substanță naturală, regăsită în organismul uman, se va descompune și va fi absorbită în totalitate de corp. Cu cât fața este mai animată și mai activă, cu atât Acidul Hialuronic se va absoarbe mai repede.

Prevelle, unul dintre fillerele dermice cu un conținut mai redus de Acid Hialuronic are o remanență de aproximativ patru luni, în timp ce Perlane și Juvederm Ultra Plus își pot păstra efectul între aproximativ opt luni până la un an. Cu toate acestea, durata oricărui filler pe bază de Acid Hialuronic va crește semnificativ dacă se administrează mai întâi injecții cu toxină botulinică în zona tratată.

Pentru frunte, de exemplu, dacă tratamentul cu toxină botulinică este completat de injectarea ridurilor cu Acid Hialuronic, fruntea se va păstra perfect netedă și fără riduri 9-10 luni sau chiar mai mult. În plus, dacă toxina botulinică netezește și relaxează, eliminând din punct de vedere vizual liniile de expresie și ridurile superficiale, Acidul hialuronic va umple ridurile profunde.

De câți ml de Acid Hialuronic și de toxină botulinică am nevoie?

Vestea bună este că este nevoie doar de câțiva mililitri de Acid hialuronic bine plasat și de câteva unități de toxină botulinică pentru a netezi și a completa o parte din pierderile de volum, întinerind dramatic o față. Dacă la început este nevoie de mai mult, în cazul de menținere, numărul de ml necesari scade, iar intervalul de injectare crește.

În ceea ce privește toxina botulinică, numărul de unități diferă de la caz la caz și de aceea, în cazul acesteia se folosesc zonele ca și reper. De cele mai multe ori se injectează ridurile dintre sprâncene, ridurile de pe frunte și ridurile din colțurile ochilor, fiecare dintre acestea reprezentând o zonă distinctă.

Dacă la început remanența toxinei botulinice, mai ales în cazul în care fața este mobilă și vârsta mai mare de 30-35 de ani, este de 4-6 luni, pe măsură ce tratamentul se repetă de minim 2 ori pe an, intervalul dintre injectări crește din ce în ce mai mult.

Astfel că, există situații când o singură injectare pe an este necesară pentru a păstra un aspect odihnit, proaspăt și relaxat. Numărul de unități necesare și frecvența este stabilită doar de către medicul chirurg plastician sau medicul dermatolog care execută injectarea și care evaluează nevoile pacientului sau ale pacientei.

Lucrurile stau puțin diferit privind numărul de mililitri necesari de Acid Hialuronic. Există situații când este nevoie de 10 sau chiar mai multe seringi cu Acid Hialuronic pentru rezultate naturale, însă, în general, se pot obține rezultate excelente cu 3-4 ml de fillere dermice. Persoanele mai tinere, cu vârsta de 20 sau 30 de ani au mai multe șanse să aibă nevoie doar de 1 sau 2 mililitri de Acid Hialuronic.

Vrei să știi de câți ml de Acid hialuronic ai nevoie pentru anumite zone ale feței?

Consultă ghidul creat de specialiștii Doctor SKiN:

Buze

Majoritatea pacientelor Doctor SKiN au nevoie doar o jumătate până la un ml de Acid Hialuronic în buze la prima injectare. O jumătate de ml oferă un rezultat foarte subtil și natural. Un ml va da un rezultat vizibil, dar totuși natural.

Pentru buze pronunțate, foarte mari, este nevoie de obicei 2-4 ml de Acid Hialuronic. Crezul nostru este că mai puțin înseamnă mai mult și că un aspect natural aduce mai multe priviri admirative pe termen lung, de aceea încurajăm și creăm rezultate care arată bine, fără exagerări.

Tâmple “scufundate”

Tâmplele sunt o zonă cheie a feței și adesea este trecută cu vederea pierderea de volum din această parte, care tinde să facă sprâncenele să iasă nefericit în evidență și modifică și forma feței, prin concavitatea care nu este niciodată prezentă în tinerețe. Re-volumizarea acestei zone poate provoca o schimbare subtilă, dar dramatică, în mult mai bine. Fiind o suprafață mai mare, cel mai adesea se utilizează 1 ml de Acid Hialuronic pe fiecare parte.

Zona inferioară a feței și linia maxilarului

Obrazul mijlociu este zona obrazului de sub ochi. Este o zonă obișnuită de unde se pierde volumul o dată cu trecerea anilor și un volum mic în obrazul mijlociu poate face o diferență uriașă în aspectul estetic. De obicei, este nevoie de 0,5 – 1 ml de Acid Hialuronic pe fiecare parte.

Obrazul lateral, la fel ca tâmplele, este o zonă mare unde pierderea volumului schimbă forma feței, alungind-o, secționând-o și creând aspectul de “fălcuțe”. De obicei este nevoie de 1 – 2 ml de Acid Hialuronic pe fiecare parte.

Nasul poate fi îndreptat și ridicat cu o injectare și poziționare atentă a fillerului cu Acid Hialuronic. Este un tratament specializat, pe care multe clinici nu îl oferă, dar rezultatele pot fi spectaculoase. De obicei, în această zonă este nevoie de 0,5 – 1 ml de Acid Hialuronic.

Riduri, linii fine și cicatrici. La Doctor SKiN tratăm cu ajutorul fillerelor cu Acid Hialuronic liniile fine, ridurile și micile cicatrici post-traumatice sau cauzate de acnee. Folosind un anumit tip de Acid Hialuronic și un ac și o seringă minuscule, medicul folosește doar o jumătate de ml sau 1 ml de Acid Hialuronic pentru zonele mai răspândite.

Deși cu toții tindem să îmbătrânim în același mod, majoritatea are una sau două zone în care a pierdut în mod deosebit volumul, iar concentrarea asupra acestor zone poate face o mare diferență cu tratamentul potrivit.

Remanența, adică timpul în care Acidul Hialuronic rămâne în locul injectat până când este absorbit de organism, depinde însă foarte mult de la caz la caz. O persoană cu vârsta până în 30 de ani se va bucura de mai multă vreme de efectele injecțiilor cu Acid Hialuronic și toxină botulinică, față de o persoană cu vârsta de peste 35 de ani, care face pentru prima oară acest tratament pentru riduri.

Cheia succesului acestor tratamente este prevenția și constanța. Medicul va decide dacă ai sau nu nevoie de toxină botulinică sau de Acid Hialuronic, deoarece o persoană fumătoare de 25 de ani care are tenul uscat va avea nevoie de aceste tratamente mult mai devreme față de o persoană care nu fumează și are un ten gras și hidratat.

Pe de altă parte, la pacienții cu vârsta de peste 60 de ani, care nu au beneficiat de tratamente faciale de întreținere, toxina botulinică nu prea mai poate face mare lucru ca tratament singular.

Așadar, tratamente faciale de întreținere au o mare importanță și, deși niciodată nu este prea târziu să începi să ai grijă de tine, trebuie să te aștepți ca, atunci când este nevoie de intervenții pentru prima oară iar ridurile adânci sunt deja instalate, prețul tratamentelor și frecvența acestora să fie mai ridicate.

Nu amâna pentru că, abordate din timp ridurile, vei economisi bani pe termen lung și te vei bucura de un aspect mai tânăr, dar fără a fi nevoie de intervenții agresive!

De asemenea, frecvența cu care faci aceste tratamente este extrem de importantă! Cu o floare nu se poate face primăvară și dacă vii o singură dată, nu te vei bucura cu adevărat de magia acestor tratamente.

Dacă nu ne crezi pe cuvânt, iată câteva exemple ale unor persoane care au ascultat indicațiile medicilor și care beneficiază de rezultatul tratamentului combinat de toxină botulinică și Acid Hialuronic efectuat de 2 ori pe an, în faza de menținere.

45 vs. 50 de ani – Toxină botulinică & Acid Hialuronic timp de 5 ani

46 Vs. 54 de ani – Toxină botulinică & Acid Hialuronic timp de 8 ani

Este nevoie de experiență și cunoștințe aprofundate pentru a privi o față și a vedea de unde un pacient va obține cele mai bune rezultate folosind tratamentul și produsele potrivite, dar la Doctor SKiN ne mândrim că reușim să schimbăm vieți printr-o abordare personalizată, expertiză și o echipă de medici și terapeuți bine pregătiți și 100% dedicați.

Programează-te pentru o evaluare gratuită a tenului tău!

Sună la ☎️0729 740 704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro!

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin