Cum poți să elimini bărbia dublă?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

De ce se formează bărbia dublă?

Deseori asociată cu persoanele supraponderale, bărbia dublă, acea gușă inestetică formată din stratul de grăsime acumulat sub bărbie, nu este neapărat un semn al vreunei afecțiuni legate de glanda sau hormonii tiroidieni, iar apariția ei nu este neapărat legată de creșterea în greutate.

Bineînțeles că în cazul excesului ponderal apare și bărbia dublă. În ultimul timp însă, mulți pacienți și paciente cu o greutate normală se plâng de bărbie dublă, fapt ce într-adevăr, are un impact major asupra aspectului persoanei afectate. Genetica fiecăruia are un rol important în acest caz, dar și înaintarea în vârstă, moment în care pielea își pierde din elasticitate.

Dacă pielea este lipsită de fermitate și se lasă o dată cu trecerea anilor din ce în ce mai mult, formând unul sau mai multe pliuri sub piele, acest lucru nu înseamnă că suferi de vreo afecțiune. Ci doar că, din cauza faptului că pielea nu mai are suficient colagen și elastină, începe să se lase.

Cum poți să elimini bărbia dublă? - Doctor SKiN

Mai mult decât atât, înaintarea în vârstă aduce cu sine modificări de structură ale feței și atât femeile, cât și bărbații, au tendința de a pierde grăsimea subcutanată de la nivelul feței și al gâtului, factor ce contribuie la  lipsa de elasticitate a pielii.

Cum poți scăpa de bărbia dublă?

Partea bună este că, în momentul în care te decizi să scapi de această problemă, ai la îndemână câteva soluții.

Deși dieta (în caz de exces ponderal) și exercițiile sunt primele încercate în cazul în care cineva încearcă să scape de gușă, nu există dovezi științifice potrivit cărora exercițiile pentru a scăpa de bărbia dublă funcționează. Dieta poate să te ajute să elimini grăsimea și de la nivelul feței și al gâtului, dar poate să lase în urmă o piele neelastică, fapt ce nu va îmbunătăți situația din punct de vedere estetic.

Cu toate acestea, există câteva exerciții pe care le poți face pentru întărirea și tonifierea mușchilor și pielii din zona bărbiei duble. Poți repeta fiecare exercițiu zilnic de 10 până la 15 ori.

Aceste exerciții au rolul de a întinde cât mai bine zona de sub bărbie, și se pot face cu o minge moale de 9-10 cm sau fără vreun alt dispozitiv:

  • Uită-te spre tavan și împinge în față bărbia, până simți că toată zona gâtului este perfect întinsă. Ține poziția timp de 10 secunde și apoi adu înapoi capul într-o poziție neutră. Repetă de 10-15 ori.
  • Plasează o minge mică sub bărbie și apasă bărbia pe minge, de 10-25 de ori, fără ca mingea să cadă.
  • Privind drept înainte, scoate limba cât de mult poți. Ridică limba în sus, spre nas. Vei simți că se întinde foarte bine zona de sub bărbie. Stai în această poziție 10 secunde și apoi revino în poziția normală.
  • Înclină capul pe spate și privește tavanul. Întoarce capul spre dreapta și întinde bărbia de jos în sus. Stai cu capul aplecat și bărbia în sus 5-10 secunde și apoi repetă procesul cu capul întors spre stânga.

Poți încerca să repeți aceste exerciții, însă pot sau nu să aibă efect, de la o persoană la alta. O dietă poate fi indicată dacă bărbia dublă se datorează creșterii în greutate. Dacă slăbești, și bărbia dublă se va reduce în volum sau poți scăpa de ea în totalitate. Cel mai bun mod de a pierde în greutate este să adopți o dietă sănătoasă și să faci exerciții fizice în mod regulat. Pe măsură ce elimini kilogramele în plus, fața ta va deveni mai suplă și gușa va dispărea aproape în totalitate.

Însă, fiecare persoană are anumite caracteristici ce țin de forma feței, de vârstă, sex, moștenire genetică, cât și tip de ten. De aceea, dieta și exercițiile fizice pot să nu dea rezultate mulțumitoare sau să aducă mult prea greu rezultate vizibile. Din păcate, o dietă nu ameliorează ridurile, cutele sau faldurile de piele rămase în urma slăbirii.

Nu arunca banii pe creme sau dispozitivele ciudate care promit multe însă nu reușesc mai mult decât o cremă hidratantă obișnuită!

În cazul în care dieta și exercițiile fizice nu par să dea rezultate, există și alte  opțiuni mai rapide, sub forma procedurilor faciale invazive sau non invazive. Iată care sunt procedurile aprobate de către medici în scopul eliminării gușii inestetice:

Lipoliza

Lipoliza folosește liposucția sau laserul pentru a topi grăsimea și a contura mai bine zona. Din păcate, lipoliza poate doar să elimine grăsimea în exces. Nu îndepărtează excesul de piele și nici nu mărește elasticitatea pielii. Efectele secundare ale lipolizei pot include: umflături, echimoze și durere.

Mezoterapie injectabilă

Mezoterapia pentru eliminarea bărbiei duble este o procedură minim invazivă prin care se introduc în zona respectivă mici cantități de compuși care dizolvă grăsimea printr-o serie de injecții.

În 2015, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat acidul deoxicolic un medicament injectabil utilizat în mezoterapie. Acidul deoxicolic ajută organismul să absoarbă grăsimile. Pentru tratarea bărbie duble, poate fi nevoie de 20 sau mai multe injecții de acid deoxicolic, iar timpul de așteptare între sesiunile de tratament este de o lună de zile.

Acidul deoxicolic poate provoca leziuni nervoase grave dacă este injectat în mod necorespunzător. Doar un dermatolog sau un medic cu experiență în chirurgie plastică care cunoaște medicamentul ar trebui să efectueze aceste injecții.

Radiofrecvența medicală

Radiofrecvența medicală este o procedură non invazivă, confortabilă și eficientă în eliminarea bărbiei duble. Aceasta acționează prin impulsionarea  circulației sângelui din zona și a producției de colagen, ajutând, de asemenea, la eliminarea celulelor grase și îmbunătățind concomitent textura și elasticitatea tenului.

Venus Legacy 2.0 este cel mai performant dispozitiv de radiofrecvență medicală, cu rezultate excelente în tratarea și eliminarea grăsimii de sub bărbie. Acest tratament de remodelare facială non-chirurgical și non-invaziv dă rezultate imediate și de lungă durată.

Folosind radiofrecvența multipolară și câmpurile electromagnetice, Venus Legacy 2.0 ajută la înmulțirea pe cale naturală a colagenului și elastinei din piele. În același timp, nivelul celulelor adipoase scade în volum. De asemenea, structura fibrelor de colagen se modifică în momentul în care sunt expuse la căldură, ceea ce face ca pielea să devină mai fermă. În consecință, sângele este oxigenat și circulația îmbunătățită, ceea ce face ca pielea să devină mai fină și mai luminoasă, oferindu-i un aspect mai tânăr.

Radiofrecvența medicală este capabilă să tonifieze pielea din zona mandibulei și să elimine bărbia dublă care, în timp, netratată, devine din ce în ce mai vizibilă.

Cea mai frumoasă parte a acestui tratament facial este dată de faptul că tratamentul implică ZERO efort, durere sau disconfort. După 12 ședințe de tratament, realizate la câteva zile distanță se vor vedea rezultate foarte bune.

În tratamentul bărbiei duble de reținut este că păstrarea unei greutăți în limite normale te va ține departe de ea.

Dacă însă nu vrei să aștepți până când adoptarea unui stil de viață sănătos își va demonstra efectele sau vrei să îți tonifiezi pielea de față și de pe gât, vino la Doctor SKiN!

În clinica noastră folosim cele mai performante și mai sigure dispozitive din domeniul remodelării corporale și esteticii faciale, pentru a obține cele mai bune rezultate, fără niciun risc pentru pacienții și pacientele noastre.

Nu uita să te programezi la un consult gratuit!

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin