Mai putem menține aspectul natural al feței după injecțiile cu toxina botulinică?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

„O să îți lase fața împietrită”, „nu o să mai ai nicio expresie”, „o să arăți complet artificial”: iată numai câteva dintre afirmațiile care ne trec prin cap atunci când ne gândim la toxina botulinică. Iar atunci când în arenă intră și temerile legate de disconfortul fizic sau anxietatea că ne vom „strica fața pentru totdeauna”, multe dintre noi preferăm compania neplăcută dar constantă a ridurilor, a efectelor necunoscute și potențial distructive ale unei proceduri pe care nu o înțelegem.

Dacă ți-am spune însă că mare parte din ceea ce ai citit mai sus sunt doar mituri care circulă la adresa injecțiilor cu toxina botulinică? Ajungând să capete o reputație negativă mai ales în urma propagării în tabloide sau în social media a unor operații nereușite, dar care de multe ori nici măcar nu includ toxina botulinică, aceste proceduri sunt în mare parte pur și simplu neînțelese.

Azi, medicii Doctor SKiN îți povestesc despre toxina botulinică și despre efectele pe care le poate avea asupra chipului tău. Află tot ceea ce trebuie să știi și vezi dacă este cazul să tremuri de frică în fața așa-zisului efect artificial al acestei proceduri!

Ce este toxina botulinică?

Pe numele său științific toxina botulinică, această substanță este o neurotoxină care, injectată în cantități mici în piele, duce la estomparea ridurilor și a liniilor existente. Cum?

Blochează impulsurile nervoase transmise către mușchi, astfel că are loc o relaxare a feței. Netezit, chipul este mai tânăr, cu mai puține riduri, mai proaspăt, expresia e mai tonică și mai senină. Nu degeaba este toxina botulinică cotată imediat a doua după liftingul chirurgical, în topul celor mai eficiente proceduri antiage.

Mai putem menține aspectul natural al feței după injecțiile cu toxina botulinică? - Doctor SKiN

De partea cealaltă, trebuie să știi că toxina botulinică nu e recomandată pentru orice tipuri de riduri. Relaxând expresia facială, toxina botulinică face minuni în cazul ridurilor dinamice, cele cu care te naști și care se adâncesc în timp. Fie că vorbim despre cutele dintre sprâncene (acel „11” care te face să pari mereu supărată), de laba gâștei, de ridurile din jurul buzelor sau de pe frunte, orice linie care este provocată de o contracție musculară își va găsi un inamic în toxina botulinică.

Un alt avantaj al procedurii este legat de funcția sa de prevenție a apariției cutelor pe care atât le urâm. Este motivul pentru care mulți specialiști recomandă toxina botulinică încă de la vârste fragede, de dinainte de 30 de ani, atunci când poți acționa asupra formării ridurilor, în special a celor dintre sprâncene care, netratate la timp, formează o denivelare pe care apoi – pentru a o remedia – va trebui să o umpli cu acid hialuronic.

Ce mai trebuie remarcat? Toxina botulinică nu dă dependență, așa cum tot circulă „vorba” prin târg, ci dimpotrivă, pe măsură ce repeți tratamentul, vei vedea că efectele sale se mențin tot mai mult. Astfel, dacă la primele injecții ridurile se vor da duse pentru 6 – 8 luni (în funcție de specificul pielii tale și de stilul de viață), odată cu timpul poți beneficia de rezultate care se mențin și peste 9 luni!

Injecțiile își afișează cu generozitate primele rezultate după câteva zile, iar efectele se concretizează în circa 2 săptămâni. Pielea e luminoasă, tânără, expresia e serenă, iar tu ești în sfârșit împăcată cu tine. Ca să menții această stare de bine, experții îți recomandă să repeți tratamentul o dată la 9 luni.

Ce mai trebuie să știi? Că injecțiile pot presupune un oarecare disconfort, totul depinzând de sensibilitatea ta la durere. La Doctor SKiN, știi că avem de grijă de tine cu dragoste și loialitate, așa că vom aplica un anestezic local și vom folosi ace fine, a căror înțepătură e aproape insesizabilă. Iar când te gândești cum vei arăta în oglindă, parcă și disconfortul se topește într-un nor de fericire.

Poți arăta natural după injecțiile cu toxina botulinică?

Atunci când sunt realizate ca la carte, de un medic specialist cu experiență și tehnică, injecțiile cu toxina botulinică sunt nedetectabile. Lumea nu va considera că ți-ai „lucrat fața”, nu vei fi arătată cu degetul pe stradă, nu vei fi comparată cu un robot. Evident că vei putea să zâmbești în continuare și nu, expresia ta nu va fi imobilă.

Dimpotrivă, tenul va avea un aspect proaspăt și senin, iar ridurile vor fi estompate. Toxina botulinică nu îți blochează fața și nici nu va avea efect asupra zonelor în care nu a fost injectată, un alt mit care circulă voios printre noi.

Expresivitatea este și ea garantată. Vei putea să îți manifești sentimentele ca înainte, așa că nu te teme că iubitul tău nu își va mai da seama când îi surâzi sau copiii nu vor realiza când te-ai supărat pe ei pentru boacăna comisă.

Ba, dimpotrivă, toxina botulinică redă o expresie mult mai naturală decât procedurile chirurgicale de îndepărtare a ridurilor. Dat fiind că acestea „lucrează” cu excesul de piele, îndepărtându-l și modificând astfel structura feței, e evident că efectele vor fi departe de ceea ce ai primit la naștere.

Desigur, vom fi primii care vom recunoaște că există și proceduri de injectare cu toxina botulinică nereușite. Tocmai de aceea, e musai să cauți un medic profesionist care știe ce face, nu un amator care a obținut câteva rezerve de toxină botulinică, a făcut un curs online sau a privit un tutorial pe Youtube și acum pretinde că e as în materie. Pentru toate aceste cazuri, expresia frozen face va fi cea mai mică preocupare a ta.

Relaxarea musculară cu toxina botulinică, sursa fericirii tale?

De când relaxarea mușchilor a devenit pricină de griji? Dacă acest fapt încă te mai îngrijorează, în ciuda informațiilor de mai sus, avem o veste bună pentru tine. Blocând transmiterea impulsurilor nervoase, toxina botulinică te va împiedica să te mai încrunți așa cum o făceai odată.

Iar pentru noi, acesta este unul dintre cele mai plăcute aspecte pozitive ale injecțiilor cu toxina botulinică, din păcate de-a dreptul ignorat. Nu numai că astfel previi instalarea ridurilor și pari automat mai fericită, fără acele cute dătătoare de fiori dintre sprâncene, dar vei avea și o dispoziție mai bună.

Și avem susținerea psihologilor! Știi cum se spune că, atunci când forțezi un zâmbet, chiar dacă nu îl simți până în străfundul inimii, tot îți vei schimba starea de spirit. E valabil și cu încruntarea. Atunci când îți împreunezi sprâncenele amenințător, repercusiunile se experimentează și pe plan mental, tulburându-ți calmul. E suficient să intervină toxina botulinică pentru ca situația să se schimbe.

Și nu o spunem noi, ci cercetătorii. Un studiu realizat în 2009 și publicat în Journal of Cosmetic Dermatology afirma tare și răspicat că persoanele care aleseseră toxina botulinică nu se mai încruntau atât de des și aveau, per total, o stare de spirit mult mai bună.

Bun pentru stima de sine, bun pentru liniștea ta sufletească, necesar pentru stare de bine, dar și pentru încredere. Informează-te întotdeauna din surse temeinice și învață să discerni manipularea de adevăr! La Doctor SKiN îți vom răspunde mereu cu sinceritate la toate întrebările și îți garantăm că toxina botulinică nu e nici pe departe „baubau”, ci poate fi salvator de mine luminoase și de suflete frumoase.

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin