Tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu toxină botulinică

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Începem materialul nostru de azi adresându-ți o întrebare: tu ce părere ai despre toxina botulinică? Una dintre cele mai controversate substanțe folosite în industria de beauty, toxina botulinică este în egală măsură adulată și condamnată.

Azi îți spunem dacă ai într-adevăr motive să te temi de mitica toxina botulinică, ce „vrăji” poate să facă pentru tine, care sunt utilizările sale și, mai ales, când anume o poți pofti în viața ta! Află tot ce trebuie să știi despre toxina botulinică de la Doctor SKiN din rândurile de mai jos!

Injecțiile cu toxina botulinică, cheia tinereții fără bătrânețe?

O neurotoxină puternică, ce are drept rol inhibarea transmiterii impulsurilor nervoase către mușchi, toxina botulinică relaxează musculatura facială, o netezește și reduce ridurile într-un mod impresionant. Injectarea cu toxină botulinică este executată doar de un medic specialist, care știe cu certitudine ce cantitate infimă trebuie să insereze în mușchii specifici, unul dintre cele mai importante argumente pentru care această procedură este listată imediat după liftingul chirurgical, în topul celor mai eficiente tratamente anti-age.

Minim invazivă, rapidă, cu rezultate sigure, fără a necesita perioadă de recuperare și fără a presupune riscul unor intervenții chirurgicale sau al anesteziei generale, toxina botulinică a devenit un aliat al doamnelor și domnișoarelor de pretutindeni. Specialiștii insistă că e una dintre procedurile de top care estompează ridurile și liniile existente pe chip, dar și că previne apariția semnelor noi de îmbătrânire prin efectul de rejuvenare cu totul waw.

Dar are toxina botulinică o eficacitate universal valabilă? Pentru că am decis ca azi să îți spunem totul despre toxina botulinică, îți certificăm faptul că acest ingredient oferă rezultate ce ți se vor părea aproape miraculoase, mai ales în cazul ridurilor de expresie.

Despre ce e vorba? Despre ridurile dinamice, cele cauzate de contractarea mușchilor faciali: când te încrunți în fața unui proiect dificil sau a unui șef recalcitrant, când râzi cu gura până la urechi, când te strâmbi, când te miri, când te înfurii, cu alte cuvinte, când trăiești. Ne naștem cu ridurile dinamice, dar acestea se accentuează odată cu trecerea prin viață, iar toxina botulinică va avea grijă să păstreze pentru tine toate sentimentele în suflet, dar să estompeze semnele trecerii lor pe chip. Doar suntem de acord că emoțiile viețuiesc în inimă, nu pe piele.

Tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu toxină botulinică - Doctor SKiN

De partea cealaltă, când este vorba despre liniile fine, cele cauzate de deteriorarea producției de colagen sau de arsurile solare, eficiența toxinei botulinice este mai scăzută decât a altor proceduri. În acest caz, specialiștii vor recomanda terapia fracționatămezoterapia sau terapia de regenerare a pielii cu plachete îmbogățite.

Ce mai trebuie să știi? Injecțiile cu toxină botulinică nu sunt deloc atât de înspăimântătoare pe cât ai putea crede. Acele folosite sunt extrem de fine, iar tu ești „ocrotită” cu un anestezic local care va reduce considerabil disconfortul pe care l-ai putea experimenta. Cu totul, procedura nu durează mai mult de 15 – 20 de minute, timp în care te poți liniști sufletește visând la noul tău chip cu aspect proaspăt și relaxat.

Rezultatele injecțiilor cu toxină botulinică au nevoie de circa 2 săptămâni pentru a se instala în întreaga lor splendoare și se pot menține pe chipul tău până la 8 luni, moment în care vei avea nevoie de o altă injecție. Un atu de luat în calcul? Dacă apelezi constant la tratamentul cu toxină botulinică, vei constata că rezultatele durează mai mult iar intervalul dintre proceduri va crește. Cu alte cuvinte, nu e deloc vorba despre dependență sau despre minimizarea efectelor, ba dimpotrivă.

Dar ai motive să te temi? Iată o întrebare care ne este adesea adresată de femeile care vor să țintească în semnele îmbătrânirii cu injecțiile cu toxină botulinică. Dacă problema durerii am discutat-o deja, este cazul să luăm în considerare și riscul „blocajului” facial. În ciuda controverselor, toxina botulinică nu îți împietrește fața, nu îți va șterge pentru totdeauna surâsurile, nu îți va imprima un „aspect ciudat”.

Și, ca să te liniștim cu totul, restul mușchilor feței, care nu au beneficiat de injecția cu toxina botulinică, nu vor fi deloc afectați. Și, cum rezultatele sunt reversibile, noi suntem de părere că cel mai bine e să încerci.

Toxina botulinică și corecția nazală

Cea mai cerută intervenție estetică din saloane este rinoplastia. Un nas cu forme armonioase, drept și grațios sau „în vânt” și cârn, desăvârșește chipul și înfrumusețează trăsăturile. Dar atunci când acest dar poate presupune operații chirurgicale și anestezii totale, parcă perspectiva nu mai e atât de atrăgătoare.

Din fericire, toxina botulinică și-a făcut loc și această părticică plină de temeri a universului nostru și este gata să ne spulbere îndoielile. Alături de acidul hialuronic, injecțiile cu toxină botulinică acționează în vederea corecției profilului nazal și ridicării vârfului acestuia. O procedură simplă, ce poate fi efectuată în cabinetul estetic, ce necesită doar anestezie topică și se efectuează în maximum 30 de minute, fără timpi de recuperare și cu rezultate demne de a fi remarcate, așa cum vei vedea în imaginile de mai jos, toxina botulinică injectată a început să înlocuiască cu succes terifianta rinoplastie.

Cum acționează toxina botulinică pentru obținerea acelui nas de păpușă la care visezi? Mușchii vizați sunt cei implicați în rotația vârfului nazal spre osul maxilar, injecțiile fiind făcute local, uneori chiar și în pauza de prânz, fără semne, fără ca tu să te confrunți cu durere în urma procedurii sau să ai nevoie de timp de recuperare.

Sună ca un vis transformat în realitate? Așa și este. Mai mult, spre deosebire de rinoplastie, rezultatele corecției nazale prin intermediul toxinei botulinice sunt reversibile, durând circa 3 – 4 luni, astfel că ai un control total asupra look-ului final.

Toxina botulinică schimbă vieți la Doctor SKiN

Te-am convins că reputația negativă a toxinei botulinice este evident nemeritată și că beneficiile sale sunt inestimabile? Îți mai garantăm că la Doctor SKiN folosim numai produse de cea mai bună calitate, 100% sigure și aprobate de Agenția Națională a Medicamentului și de Ministerul Sănătății, respectiv Vistabel. Specialiștii noștri sunt medici esteticieni cu experiență și cu cunoștințe temeinice, a căror principală preocupare este mulțumirea ta.

Fie că ștergem riduri de expresie sau netezim linii de încruntare, de un lucru poți fi sigură. Vom monitoriza în permanență gradul de confort, vom veni cu soluții personalizate și vom adopta cele mai noi inovații de pe piață. La Doctor SKiN, frumusețea se scrie cu literă mare, cu suflet și cu respect pentru clientul nostru. Te așteptăm să descoperi alături de noi toate beneficiile toxinei botulinice și să parcurgem împreună noul drum al tinereții și fericirii tale.

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin