Ridurile marionetă

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Deși pot să nu pară importante pentru fizionomia feței, ridurile marionetă sau șanțurile nazogeniene au un impact negativ major asupra aspectului oricărei persoane. Ridurile marionetă adaugă 5 sau chiar 10 ani în plus peste vârsta din buletin și dau feței un aspect trist, obosit și îmbătrânit prematur.

Pierderea de volum și pierderea elasticității tenului sunt cauzele principale ale formării ridurilor. Liniile care apar în jurul gurii și bărbiei se numesc riduri marionetă și sunt un semn natural de îmbătrânire a feței. Din păcate însă, unele fizionomii sunt predispuse la formarea lor imediat după 30 de ani sau chiar mai devreme. De aceea, tratamente faciale antirid cu rol de prevenție sunt un mod excelent de a evita instalarea liniilor de tip marionetă.

Ce sunt ridurile marionetă?

Dacă te întrebi de ce se numesc ridurile marionetă astfel, trebuie să îți imaginezi cum arată fața unei marionete, cu acele linii care pornesc de la marginea gurii și care ajung până la bărbie, permițând maxilarului să se poate deschide sau închide, pentru a imita vorbirea. Aceste linii arată similar și pe chipul uman.

Ridurile marionetă sunt cutele sau pliurile care, de obicei, sunt drepte, dar care se pot curba și spre exterior, în funcție de fizionomie. La început, aceste riduri apar ca niște linii fine, nu precum ridurile pronunțate de tipul șanțurilor nazolabiale, fiind dificil să le urmărești traiectoria exactă. Ridurile marionetă îmbătrânesc pe oricine, pentru că se creează o umbră între bărbie și obraz, care dă senzația de tristețe și de lipsă de volum specifică persoanelor cu o vârstă de peste 60 de ani.

Ridurile marionetă - Doctor SKiN

În general, ridurile marionetă sub forma liniilor fine apar oricând în intervalul 30-40 de ani, în funcție de piele, de alți factori precum fumatul sau ritualul propriu de îngrijire. În primele etape ale dezvoltării, abia dacă se pot vedea, iar atunci când devin vizibile, evoluția lor este diferită de la o persoană la alta.

Adesea, ridurile marionetă sunt confundate cu pliurile nazolabiale, dar acestea din urmă au trăsături distincte. Ridurile nazolabiale pornesc de la nas spre exteriorul gurii și mai poartă denumirea de linii ale zâmbetului. În afară de înaintarea în vârstă, ele se instalează mai ales în cazul anumitor structuri faciale și a pierderii de volum la nivelul pomeților.

Care sunt cauzele formării ridurilor marionetă?

Printre cauzele principale se află structura osoasă, cantitatea de grăsime și colagen de la nivelul feței, precum și tipul de piele. Pierderea de volum facial cauzată de scăderea nivelului de colagen înseamnă un sprijin mai slab pentru pielea de pe față. O piele lipsită de elasticitate va începe să se plieze, formând riduri, inclusiv riduri de tip marionetă.

Este un proces prin care trecem cu toții la un moment dat, însă unii dintre noi vor dezvolta riduri mai proeminente, mai profunde, mai repede, în timp ce alții linii mai fine mai târziu. Totul depinde până la urmă de moștenirea genetică, de stilul de viață și de cât de mult îți îngrijești tenul.

Spre exemplu, dacă părinții sau bunicii au avut aceste linii pe față, este posibil să fi mai predispus să te “bucuri” de acest tip de riduri, însă contează mult și calitatea pielii tale. Fumătorii sunt cei mai expuși la apariția ridurilor marionetă însoțite sau nu de ridurile fumătorului, dar și de o piele mai ternă și mai lipsită de elasticitate la nivel general.

Printre alte cauze se mai află și stresul sau expunerea neprotejată la soare, factori care pot provoca daune suprafeței pielii și structurii sale de bază. Lipsa somnului, o îngrijire necorespunzătoare a pielii, alimentația precară și lipsa unei hidratări adecvate contribuie și ele semnificativ la apariția sau întârzierea apariției ridurilor în general.

Cum poți scăpa de ridurile marionetă?

Există multe opțiuni de tratament care restabilesc volumul și elasticitatea pielii, dar care reduc și semnele îmbătrânirii acesteia. Primul pas ar fi acela de a identifica dacă liniile de tip marionetă sunt fine sau adânci, deoarece, deși cauzele sunt similare, tratamentele pot fi diferite.

Linii fine

Ridurile și liniile fine de tip marionetă pot fi estompate cu ajutorul toxinei botulinice. Este o soluție rapidă, o procedură care nu durează mai mult de un sfert de oră și un tratament antirid cu adevărat eficient. Injecțiile cu toxină botulinică previn apariția ridurilor noi, rejuvenează fața și au un efect ce persistă până la opt luni, în funcție de anumiți factori.

Dacă îți este frică de orice fel de injecție, tratamentul facial natural cu ATX NAT este unul dintre cele mai noi descoperiri în materie de tratamente faciale complet non invazive, cu efecte asemănătoare toxinei botulinice. Tratamentul cu ATX NAT are un puternic efect de diminuare a ridurilor care se instalează la doar câteva zile distanță.

Tratamente de peeling cu laser îndepărtează straturile exterioare deteriorate ale pielii pentru a dezvălui o piele mai netedă și mai sănătoasă, stimulând și producția de colagen în piele. Laserul CO2 este ideal pentru a reduce și a elimina aspectul liniilor fine și al ridurilor.

Chiar și peeling-ul chimic reprezintă un tratament puternic care îndepărtează liniile marionetă. Este o metodă non invazivă pentru reîntinerirea și rejuvenarea pielii, precum și pentru îmbunătățirea aspectului și a texturii tenului. Rezultatele depind foarte mult de tipul de peeling folosit. Liniile mai profunde vor avea nevoie de un peeling chimic profund, care să poată îndepărta celulele pielii atât din epidermă, cât și din straturile inferioare ale pielii.

Microneedling-ul, indiferent de dispozitivul folosit (Dermapen sau Mesopen), datorită terapiei cu microace este un tratament avansat pentru tonifiere și lifting. Pielea este redensificată, liniile fine și ridurile sunt reduse, rezultatele fiind spectaculoase, în special în cazul pielii îmbătrânite sau afectate de soare.

Riduri profunde

Injecțiile cu acid hialuronic, cunoscute ca fillere reprezintă soluția pentru un aspect mai tânăr imediat. Liniile sunt astupate, cutele umplute, iar problemele tratate dispar aproape în întregime.

Injecțiile cu acid hialuronic sunt utilizate pentru a restabili volumul pierdut și pentru a corecta chiar și linia maxilarului sau pomeții, redând, astfel, elasticitatea și tinerețea pielii căzute.

Ca și în cazul toxinei botulinice, injecțiile cu acid hialuronic sunt o soluție temporară, însă remanența lor este până la 24 de luni, în funcție de tipul de piele, de vârstă, dar și de substanța injectată. Nu orice tip de acid hialuronic este potrivit ca tratament pentru ridurile marionetă, iar rezultatul final depinde foarte mult de tehnica de injectare și de experiența medicului.

De aceea, sfatul specialiștilor Doctor SKiN este să consulți întotdeauna un profesionist pentru a determina cel mai bun tratament facial pentru tenul tău și problemele sale specifice.

Cum se poate preveni apariția ridurilor marionetă?

Pentru că este imposibil și neindicat să îți suprimi expresiile faciale, un stil de viață sănătos va preveni și va întârzia apariția ridurilor. Îngrijirea tenului înseamnă un ritual propriu de îngrijire, tratamente faciale personalizate și sfaturi corecte date de către un specialist, în funcție de nevoile tenului tău. Doar așa poți să arăți și să te simți cât mai bine în propria piele.

Programează-te azi la o evaluare gratuită a tenului tău la Doctor SKiN. Prevenim și tratăm orice tip de riduri și te ajutăm să alegi cele mai bune creme și tratamente antirid disponibile în piață, pentru a obține cele mai bune rezultate, mai repede și mai sigur.

Profită de promoțiile permanente și de prețurile accesibile la toate tratamentele faciale disponibile în clinica noastră! Sună-ne la 0729 740.704 sau scrie-ne întrebările tale.

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

4 comentarii la „Ridurile marionetă”

 1. Am fost de curând ptr liniile marioneta cu acid hialuronic, dar sunt tare dezamăgită, după 3 zile sunt la fel ca înainte.Ar trebui sa specificați ca se tratează foarte superficial prin injectare sau dna dr nu a fost prea experimentata.

  Răspunde
 2. Am fost de curând ptr liniile marioneta cu acid hialuronic, dar sunt tare dezamăgită, după 3 zile sunt la fel ca înainte.Ar trebui sa specificați ca se tratează foarte superficial prin injectare sau dna dr nu a fost prea experimentata.

  Răspunde

  Răspunde

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin