Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și cu încrederea în sine. De aceea există femei și bărbați care pur și simplu strălucesc la orice vârstă, care reușesc să-și păstreze tonusul, vioiciunea și să mențină atractivitatea pe termen lung.

Cu toate acestea, toate persoanele considerate frumoase au câteva trăsături în comun, și anume: o piele curată, netedă și luminoasă, care conferă un aspect mai tânăr față de vârsta din buletin, păr bogat, trăsături ferme, lipsa cearcănelor, a pungilor de sub ochi, a cicatricilor sau a acneei, un corp armonios, fără grăsime în exces sau cu grăsime corporală acumulată inestetic doar pe anumite zone ale corpului.

Frumusețea este atât de importantă în societate, încât în jurul ei s-a dezvoltat în timp o întreagă industrie care acum poate corecta, remodela, îmbunătăți sau contracara moștenirea genetică și, mai nou, poate da chiar timpul înapoi în favoarea ta! Multe proceduri sună prea bine pentru a fi adevărate, feed-urile rețelelor de socializare sunt inundate de reclame și influenceri care promovează de la creme și produse de îngrijire ale tenului la tratamente dermatologice, de estetică medicală sau chirurgicale, de la pastile minune la diete speciale, astfel încât nu știi ce să crezi sau pe cine să mai crezi.

În ciuda abundenței de informații, este din ce în ce mai greu să faci diferența între onestitate și necinste, între rezultate reale și placebo și, mai ales, între profesionalism și amatorism. În România ultimilor ani, au existat cazuri de persoane fără nicio calificare care se dădeau drept medici chirurgi plasticieni sau de apartamente de bloc sau saloane de coafor unde se efectuau proceduri care-și au locul doar în clinicile medicale. Nu puține sunt cazurile pacienților care au întâmpinat probleme și după ce au apelat la clinici de renume, promovate de vedetele autohtone.

Din acest motiv, mulți pacienți renunță să apeleze la un tratament perfect sigur, care le-ar putea reda încrederea în sine, de teama unor complicații de sănătate, a exagerărilor care frizează ridicolul dar, mai ales, de frica de a pierde bani într-o direcție care nu le va aduce niciun fel de satisfacție.

Cum este din ce în ce mai dificil să ajungi la un medic sau la o clinică medicală care să prezinte încredere și care să facă exact ceea ce promite, mai jos regăsești niște criterii obligatorii, pe care orice furnizor de servicii de frumusețe ar trebui să le respecte.

Echipamentele și produsele folosite

Cum procedurile de înfrumusețare sunt mult mai accesibile ca preț față de cum erau în trecut, din ce în ce mai mulți pacienți își pun în pericol propria sănătate și siguranța, fără să știe. Este ușor să presupui că tratamentele dermatologice, corporale sau de estetică medicală care nu implică bisturiul sunt mai sigure decât procedurile chirurgicale. Desigur, sunt mai sigure în sensul că nu necesită incizii, anestezie sau suturi. Dar toate aceste tratamente sunt proceduri medicale care necesită teste clinice avansate, abilități și precizie de specialitate.

De fapt, medicii dermatologi, chirurgii plasticieni sau tehnicienii în epilare definitivă au parte de o pregătire extinsă pentru a efectua aceste proceduri minim invazive, cum ar fi tratamente injectabile, microneedling sau epilarea definitivă laser. Fără pregătirea și experiența corespunzătoare, pacienții sunt supuși la diferite riscuri de efecte secundare, inclusiv complicații, infecții, cicatrici și modificări pigmentare. În funcție de tratament, aceste probleme se pot întinde pe ani de zile, iar unele devin permanente.

Mai mult decât atât, nu toate echipamentele sunt fabricate cu materiale de calitate. Un produs care pare a fi în stare bună poate fi de fapt plin de piese de schimb contrafăcute. Un echipament original prezintă o garanție clară, mai exact că producătorul se asigură că dispozitivul este sigur în conformitate cu toate legile aplicabile, pentru tot ciclul său de viață, inclusiv instalarea, operarea, întreținerea, reparațiile și eliminarea sa. În acest context, produsul nu prezintă nici un pericol pentru viață, sănătate și mediu. Echipamentele replică nu respectă niciun fel de regulă, nu au niciun studiu în spate care să le confirme siguranța, eficiența sau lipsa de efecte secundare pentru sănătatea ta.

De asemenea, tot ce înseamnă produse folosite în injectări sau ca tratamente cosmetice contrafăcute conțin deseori agenți cancerigeni, au un nivel ridicat de aluminiu și de bacterii din surse precum urina, deoarece sunt realizate în medii improprii, cu igienă precară. Elementele simple ale ambalajului, cum ar fi culorile mărcii, siglele, cutiile de carton pot fi înșelătoare, mai ales dacă nu știi să recunoști etichetele de securitate și sigiliile de siguranță. Produsele fake pot provoca afecțiuni precum erupții cutanate, acnee, infecții oculare sau și alte complicații grave.
Din păcate, nu prețul este cel care face diferența între un echipament contrafăcut și unul original. Există clinici care folosesc echipamente de tip replică și au prețuri mari.

Cum te poți feri de echipamente de tip replică și de produse contrafăcute

Verifică înainte să alegi tratamentul site-ul clinicii și vezi dacă se face referire la numele echipamentului. Caută apoi site-ul producătorului pe Google, deoarece majoritatea companiilor de renume au o prezență online și multe informații transparente despre dispozitivele proprii, despre studiile clinice, istoria companiei ș.a.m.d.

Solicită clinicii informații despre vechimea aparatului, despre cât de des este întreținut și vezi cât de transparentă este comunicarea.
În general, ți se pot pune la dispoziție certificatele care-i atestă proveniența, dar și informații despre procesul de mentenanță.

În ceea ce privește substanțele de tip fillere dermice pe bază de toxină botulinică sau Acid Hialuronic, acestea vin însoțite de un certificat de trasabilitate, care-ți garantează că produsul este original.

O parte din tratamentele non-invazive de reducere a grăsimii localizate, precum Morpheus 8 sau radiofrecvența corporală, abordează inclusiv problema pielii care atârnă, deoarece reușesc, pe lângă slăbire, și o rejuvenare a zonei tratate, prin stimularea producției de colagen și elastină. Această rejuvenare se traduce prin efectul de lifting, cu condiția ca gradul de laxitate a pielii să fie ușor spre moderat. Pentru cazurile în care are loc o slăbire masivă sau vârsta este foarte înaintată, singura soluție este liposucția chirurgicală, care elimină și excesul de piele.

Ca și liposucția chirurgicală, tratamentele de criolipoliză și Vanquish ME folosesc o abordare generală de reducere a grăsimii, dar nu pot defini musculatura brațelor, precum EMS Sculpt. Masa musculară are un rol foarte important în aspectul armonios al brațelor, iar impulsurile electromagnetice de înaltă intensitate produse de dispozitivul EMS Sculpt reușesc s-o crească cu până la 14%. Este o scurtătură ideală pentru toți cei care nu au timpul necesar să meargă la sală, deoarece dispozitivul reușește să obțină aceleași rezultate precum 6 luni de efort intensiv în sala de fitness, după doar câteva ședințe de tratament.

Cum fiecare persoană are nevoi unice, cel mai bine este să combini mai multe proceduri, pentru a trata în întregime problema brațelor prea groase și pentru a te bucura de efectele lor pe o durată cât mai lungă. Nu știi ce ți se potrivește? Programează-te pentru o evaluare gratuită în oricare din clinicile Doctor SKiN!

Personal instruit și specializat pentru fiecare procedură în parte

Știi că și pentru procedurile aparent simple, precum epilarea definitivă, e nevoie de o pregătire temeinică? Aparatura laser de ultimă generație este extrem de complexă. Anumite dispozitive laser sunt utilizate doar de către medicii specialiști dermatologi sau chirurgi plasticieni care au finalizat stagii de instruire și practică. Modul de configurare este extrem de important pentru siguranța și succesul tratamentului de epilare, iar o persoană care nu este instruită de producătorul dispozitivului folosit, care nu face practică și a cărei activitate nu este evaluată în mod periodic, nu ar trebui să aibă voie să efectueze procedura în sine.

Aici intervine unul dintre punctele cele mai dureroase legate de aparatura de tip replică. Dacă în cazul aparaturii originale, există traineri certificați, o instruire și-o comunicare permanentă pentru a exploata la maximum și în condiții sigure potențialul echipamentului. În cazul fake-urilor, nu se întâmplă nimic din toate acestea. Nu există traineri, nu există o instruire a personalului făcută de un expert, nu se pot raporta eventualele probleme și așa apar arsuri ale pielii, depigmentări sau hiperpigmentări permanente, pe lângă efectele pe termen lung asupra sănătății, care nu sunt măsurabile, deoarece nimeni nu le contorizează! Și mai sus am luat în calcul doar epilarea definitivă…

Cum intuiești, cu cât procedura este mai dificilă, cu atât este mai important nivelul de pregătire și specializare. De exemplu, deși există numeroase cursuri de injectare sau alte tehnici de înfrumusețare disponibile pe piață, acest lucru nu înseamnă că absolvenții acestora sunt tocmai cele mai indicate persoane la care să apelezi dacă îți dorești o procedură de înfrumusețare, deoarece aceștia nu vor avea niciodată precizia și cunoștințele unui medic chirurg plastician sau dermatolog instruit, care are în spate ani de studiu, practică și experiență. Mai mult decât atât, o procedură efectuată de o persoană neautorizată poate aduce după sine numeroase consecințe, printre care și mutilarea temporară sau chiar permanentă.

În general, clinicile care colaborează cu personal medical sunt deschise în ceea ce privește certificarea personalului lor. Pentru a afla mai multe detalii, verifică site-ul clinicii sau al medicului la care vrei să apelezi.
În cazul în care nu găsești autorizările sau calificările medicului la care vrei să-ți efectuezi procedura, îl poți căuta în baza de date a Societății Române de Chirurgie Estetica (SRCE) sau în Registrul Medicilor din România (registrul C.M.R.).

Reputația medicului sau a clinicii

De cele mai multe ori, nu e destul să te ghidezi doar după certificările medicului la care vrei să apelezi, ci și după reputația acestuia. Iar ceea ce vezi pe Instagram sau TikTok nu înseamnă că este și adevărat. Mulți practicieni împrumută imaginile de pe internet. Like-urile și comentariile pozitive pot fi plătite, iar cele negative șterse cu ușurință.

Locul cel mai sigur este reprezentat de recenziile pe Google sau Facebook, date de persoane reale. Dacă sunt multe recenzii pozitive date de utilizatori care au mai dat una sau două recenzii, este posibil ca acestea să fie false.

Dacă există recenzii negative, citește răspunsurile clinicii sau ale medicului, ca să vezi care a fost abordarea, modul în care i se răspunde clientului nemulțumit etc.

Regula este că numărul contează, iar la peste 400 – 500 de recenzii, majoritar pozitive, înseamnă că medicul sau clinica sunt de încredere și că fac o treabă cel puțin bună.

De asemenea, în cazul în care ai prieteni sau membri din familie care au apelat la astfel de proceduri în trecut, le poți cere sfatul. Chiar și în cazul în care nu au fost mulțumiți de serviciile și rezultatele obținute, te pot îndruma cu informații utile.

Gama de servicii oferite de clinica sau de cabinetul medicului

O clinică de specialitate, care oferă o gamă largă de opțiuni de tratamente și produse folosite în proceduri este de dorit. Tipul de filler sau de substanță folosită, concentrația de substanță injectată, metoda prin care se efectuează procedura, toate joacă un rol foarte important în vederea obținerii rezultatelor pe care și le dorește pacientul. Pentru unii pacienți, un anumit tip de Acid Hialuronic nu este eficient, iar pentru alții toxina botulinică nu este potrivită.
De aceea, este necesar ca medicul sau clinica la care apelezi să lucreze cu mai multe tipuri de fillere sau substanțe, pentru a-ți oferi mai multe posibilități de tratament, mai ales în cazul în care cel pentru care ai venit inițial nu se potrivește nevoilor și obiectivelor tale.

Acest lucru nu este valabil doar în cazul tratamentelor injectabile. În clinicile Doctor SKiN ai la dispoziție 8 tipuri diferite de laser pentru epilare definitivă, deoarece fiecare are propriile avantaje și limitări, chiar dacă unele țin doar de buget. Cel mai bun tratament pentru celulită, de exemplu, nu este realizat doar de un dispozitiv, ci este un protocol din mai multe proceduri care țintesc în mod diferit aceeași problemă.

În concluzie, cu cât gama de servicii oferite este mai largă, cu atât este mai bine pentru pacienți, deoarece fiecare are propriile nevoi și obiective în ceea ce privește procedurile de înfrumusețare. Astfel, poți beneficia de planuri de tratament personalizate, care să-ți rezolve într-adevăr problema.

Tehnologie de ultimă generație

Tehnologia folosită joacă un rol foarte important atunci când vorbim despre cât de eficient este tratamentul și de rezultatele obținute. Cu cât tehnologia utilizată este mai nouă, cu atât este mai avansată, iar eficacitatea oricărei proceduri și siguranța ta pe parcursul acesteia sunt mai mari.

Datorită accesului la date în timp real, industria frumuseții a intrat într-o nouă eră de soluții orientate pe date și personalizare, care este bazată pe obiectivele fiecărui client în parte, tipul de piele, dar și pe feedback-ul medicilor și ale personalului care folosesc echipamentele sau produsele. Astfel, soluțiile se pot îmbunătăți în mod constant, iar mai nou, tehnologiile de ultimă generație permit upgrade-uri ale dispozitivelor fizice, de la distanță.

Atenție! Tehnologie de ultimă generație înseamnă dispozitive și produse noi. Din acest motiv, niciun echipament din clinicile Doctor SKiN nu are o vechime mai mare de 2 ani de zile. Tehnologiile avansează atât de rapid, încât este nevoie de o investiție semnificativă și constantă, pe care nu oricine este dispus să o facă. Acesta este unul dintre motivele pentru care piața de dispozitive de tip replică este atât de prosperă.

Ca să beneficiezi de tehnologie de ultimă generație pe bune, verifică atent site-ul clinicii și interesează-te despre dispozitivul sau produsele pe care le vor folosi. În mod contrar, ajungi să plătești un preț prea mare, pentru aparatură veche, ineficientă, care nu are cum să aibă același randament precum cele mai noi și mai performante echipamente.

Modul în care se comunică cu pacienții

Transparența este un aspect esențial în ceea ce privește alegerea unui medic la care să îți efectuezi o procedură de înfrumusețare. Dacă medicul chirurg plastician, dermatologul sau terapeutul la care ai apelat nu îți explică în mod deschis la ce să te aștepți și nu verifică înainte cu tine care sunt așteptările tale, este posibil să nu fi făcut alegerea potrivită!

Un pacient care nu este informat corespunzător cu privire la ce i se va întâmpla, este un pacient care are sănătatea, aspectul fizic și siguranța în pericol. Este esențial ca medicul sau personalul clinicii să înștiințeze pacientul cu privire la:

 • etapele procedurii și cum va decurge aceasta;
 • produsele folosite sau injectate în timpul procedurii;
 • riscurile tratamentului și efectele adverse;
 • numărul aproximativ de ședințe care trebuie efectuate, dacă e cazul;
 • costurile procedurii sau schimbările de preț.

Atitudinea medicului sau a personalului clinicii

Fie că este vorba de o frică, nesiguranță sau de o prejudecată, medicul trebuie să se asigure că nu îți afectează starea de bine și chiar sănătatea mintală. Este normal și omenesc să ai rețineri, însă este foarte important ca toate acestea să fie discutate cu medicul sau personalul medical pentru ca să-ți poată recomanda cea mai bună variantă pentru tine.

Medicul trebuie să fie deschis la comunicare și post procedură, adică să discute cu tine, să te poată liniști sau să-ți dea sfaturile corecte în caz de nevoie. Este foarte important să alegi un medic chirurg plastician, dermatolog sau terapeut care să fie conștient de faptul că este responsabil de siguranța și sănătatea pacientului, chiar și după efectuarea procedurii.

Pentru noi, echipa Doctor SKiN, toate aceste criterii sunt extrem de importante. Ne-am clădit numele în jurul respectului pentru pacienți, în credința că onestitatea, transparența și investițiile în aparatură și în oameni pot face diferența pentru fiecare persoană care ne alege și care-și lasă în mâinile noastre frumusețea și sănătatea! Și nu trebuie să ne crezi pe cuvânt!

Vino la o evaluare gratuită și complet neangajantă și lasă-ne să te ajutăm să-ți evidențiem frumusețea ta unică!

Programează-te la 031 005.10.15, direct pe site sau scrie-ne la contact@doctor.ro!

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin