De ce este atât de ieftin laserul CO2 la Doctor SKiN?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Popularitatea tratamentului de resurfacing cu laser CO2 a crescut constant în ultimii 5 ani de zile. De aceea, dacă înainte de 2020 erau doar câteva echipamente laser în București, piața este în prezent invadată de oferte care mai de care mai tentante. Cu toate acestea, la Doctor SKiN prețul tratamentului cu laser CO2 fracționat este unul fără concurență.

Așadar, cel puțin săptămânal primim mesaje de la diferite persoane care observă că tratamentul de rejuvenare cu laser CO2 este la jumătate sau doar la o treime din preț față de alte cabinete sau clinici medicale din București și împrejurimi. Mulți ne abordează cu neîncredere, alimentată și de zvonurile propagate în mod neloial, în lupta pentru clienți.

Cum am comunicat mereu deschis cu pacienții noștri, am decis să elucidăm și acest aspect, mai ales că un preț mare NU este sinonim cu calitatea, iar informația corectă te poate salva de la o alegere care-ți periclitează sănătatea și frumusețea.

Ce este și la ce folosește tratamentul cu laserul CO2?

Laserul CO2 reprezintă de departe unul dintre cele mai puternice instrumente folosite de medicii din întreaga lume pentru a:

  • rejuvena și reînnoi pielea de pe față, gât, decolteu, mâini, zona din jurul ochilor și a gurii;

  • „strânge” pielea și a ajuta la reducerea consecințelor laxității acesteia;

  • estompa sau elimina ridurile și liniile fine;

  • îmbunătăți elasticitatea și textura pielii;

  • îndepărta celulele precanceroase, care pot duce la formarea cancerului de piele;

  • combate daunele solare vizibile de la nivelul pielii;

  • elimina leziunile benigne, precum adenoamele/angioamele sebacee, condiloamele, keratoza seboreică, molluscum contagiosum, nevii papilomatoși de pe față și corp, papiloamele și verucile vulgare.

Istoria dispozitivelor cu laser CO2 și potențialele efecte secundare

Dacă ești familiarizat cu tratamentul cu laser, probabil că știi deja că laserul CO2 este extrem de benefic, dar procedura necesită recuperare. Orice dispozitiv de acest tip emite un fascicul puternic, ablativ, de lumină infraroșie, care vizează moleculele de apă din piele, vaporizând țesutul pentru a declanșa vindecarea și reînnoirea colagenului.

Cele mai multe dispozitive cu laser CO2 comportă o recuperare mai îndelungată, în sensul că timp de circa 2 săptămâni pielea este afectată, poate să apară și edemul, apoi se formează crustele. Pielea rămâne sensibilă și are o culoare roz pentru aproximativ o lună de zile.

Există și dispozitive avansate, precum laserul fracționat de la Deka, SmartXide Punto, alegerea Doctor SKiN, care deține în prezent 3 dispozitive originale, noi, cu cea mai performantă tehnologie laser CO2 fracționat ablativ din piață și cea mai sigură pentru pacient, în cazul căruia vindecarea, cicatrizarea și recuperarea este mult mai rapidă decât la oricare alt laser, dar diferențele dintre echipamente nu se opresc aici.

Laserul CO2 a fost inventat în 1964, însă nu a început să fie utilizat pe scară largă în medicina estetică până în anii ’80 dar chiar și atunci, medicii l-au folosit în principal pentru a îndepărta leziunile benigne de la nivelul pielii și cicatricile. Utilizarea să cu precauție era cauzată de energia greu de controlat a laserului și de rezultatele complet imprevizibile la acel moment.

La mijlocul anilor ’90, progresele tehnologice au întărit fiabilitatea laserului CO2, făcându-l un instrument des folosit în cabinetele dermatologilor și ale chirurgilor plasticieni, dar efectele secundare, precum modificările pigmentare și cicatricile, erau încă destul de frecvente.

Trebuie să știi că și în prezent dispozitivele vechi de laser CO2 sunt complet ablative, adică îndepărtează în totalitate suprafața pielii. Acestea există și sunt în continuare folosite pe piață, iar riscurile de pete pigmentare și cicatrici, asociate cu acestea, sunt la fel de mari.

Din acest motiv, multe clinici medicale care-și respectă pacienții au înlocuit dispozitivele vechi cu unele noi, originale, cu laser CO2 fracționat, care acționează într-un model pixelat, creând leziuni microscopice. Microleziunile sunt înconjurate de piele neafectată de energia laserului, fapt ce reduce substanțial riscurile de efecte secundare.
Întrucât nu elimină toate celulele pielii care produc pigment sau toate celulele stem din zona tratată, laserul CO2 fracționat permite o vindecare mai rapidă și nu provoacă decolorarea sau pigmentare permanentă a pielii.

Diferențele dintre laserele CO2 și de ce contează pentru succesul tratamentului tău?

  • Echipamentul cu laser CO2 aparține clinicii?

  • Unul din lucrurile la care trebuie să fii atent(ă) atunci când vrei să începi un tratament cu laser CO2 este să te asiguri că laserul aparține și rămâne mereu în cabinetul sau clinica unde ți-ai făcut programarea. Mulți medici, cabinete și clinici împart dispozitivele cu laser CO2, programând o zi a săptămânii pentru efectuarea tratamentelor. Chiar și aceeași clinică poate muta un aparat dintr-o locație în alta, în funcție de programări. Din păcate, dispozitivele laser au accesorii optice sensibile, dar și alte elemente electrice calibrate cu precizie, care nu sunt concepute pentru a fi transportate dintr-un loc în altul, așa că nu-și pot menține constant calibrările în parametrii siguri.

  • Dispozitivul cu laser CO2 este suficient de performant?

  • Pentru că tratamentul cu laser CO2 fracționat să fie sigur și eficient, fasciculul laser trebuie să atingă niveluri de energie specifice, iar interacțiunea fasciculului laser cu pielea trebuie să fie excepțional de rapidă.
    Atenție! Viteza fasciculului laser și rapiditatea medicului NU sunt același lucru!

  • De ce este important acest aspect? Nivelul de energie furnizat de laser și viteza fasciculului laser determină calitatea rezultatului; adică acești doi factori sunt esențiali și produc condițiile optime pentru îmbunătățirea aspectului pielii tale, stimulând producția de colagen, netezind ridurile și „strângând” pielea lăsată. Din păcate, multe sisteme cu laser CO2 fracționat de tip replică, dar și aparate mai vechi sau mai puțin performante pot atinge nivelurile adecvate de energie, dar viteza fasciculului laser NU este suficient de mare sau pot avea un fascicul laser cu o viteză bună, dar nivelul de energie al laserului NU este suficient.

  • Lipsa de performanță a echipamentului laser duce la rezultate nesatisfăcătoare, producție limitată și dezorganizată de colagen, cu o eliminare mică spre deloc a ridurilor și cicatricilor, dar și riscuri mai mari de complicații.

  • Echipamentul cu laser CO2 este nou, original și de calitate?

  • Diferența cea mai pregnantă este dată de prețul dispozitivului cu laser CO2, pentru că echipamentele de calitate sunt scumpe.
    Cât de scumpe? Vorbim despre zeci de mii de euro versus câteva mii de euro, pentru un aparat de tip replică, unul care imită însă foarte bine originalul și care se poate comanda direct de pe Alibaba.

  • De ce este important că dispozitivul cu laser CO2 cu care ți se va face tratamentul să fie unul original, nu mai vechi de câțiva ani de zile și de calitate?

  • Pentru siguranța ta. Unui aparat de laser CO2 de tip replică sau de calitate slabă îi lipsește precizia și controlul, ceea ce crește riscul de arsuri, cicatrici permanente sau alte complicații severe. Echipamentele de tip replică nu sunt supuse acelorași teste riguroase că cele originale, deci utilizarea lor poate duce la rezultate nedorite. Când alegi o clinică, trebuie să ai încredere că vei beneficia de un tratament care nu-ți periclitează sănătatea.

  • Pentru rezultate. Laserele CO2 de calitate inferioară nu-ți vor oferi niciodată aceleași rezultate precum unul performant. În loc să te bucuri de o piele netedă și rejuvenată, e foarte posibil să te confrunți cu pete, cicatrici sau o vindecare mult mai lentă și mai dureroasă. Investiția ta într-un tratament cu laser CO2 ar trebui să-ți ofere un progres vizibil și încredere în sine. O clinică unde sunt folosite echipamente contrafăcute nu va putea vreodată să-ți garanteze aceste rezultate.

  • Pentru recuperare ușoară, fără complicații. Echipamentele cu laser CO2 de tip replică pot provoca cu ușurință daune severe pielii tale, ceea ce se traduce prin sângerare profundă, perioade de recuperare mult mai lungi și dureroase. Dispozitivele laser originale sunt perfect calibrate pentru a fi sigure și eficiente, pentru a reduce disconfortul și timpul de vindecare. În schimb, un aparat contrafăcut poate să-ți lase pielea iritată sau deteriorată pentru mult timp, afectându-ți calitatea vieții tale după procedură.

Mai mult decât atât, echipamentele originale cu laser CO2 vin cu garanție, suport tehnic din partea producătorilor și sesiuni speciale de pregătire pentru personalul medical. Ai mereu garanția că orice problemă tehnică este soluționată rapid și eficient și că medicii știu perfect cum să folosească, să personalizeze și să exploateze la maximum capacitatea de vindecare oferită prin tratamentul cu laser.

Orice clinică serioasă investește în echipamente originale și performante pentru a se asigura că oferă cele mai bune servicii cu putință. Dacă nu este dispusă să facă această investiție, este un semnal clar că nu își pune pacienții pe primul loc și ar trebui să te întrebi cât de mult îi pasă de rezultatele și siguranța ta.

De ce este atât de ieftin laserul CO2 la Doctor SKiN?

În clinicile Doctor SKiN Băneasa, Drumul Taberei și Corbeanca am ales să folosim cel mai performant echipament laser CO2 fracționat din lume, și anume Deka SmartXide Punto, un dispozitiv foarte scump, pe care puține clinici și-l permit. Cum reușim așadar să avem prețuri atât de mici pentru tratamentul laser CO2 dacă dispozitivul este atât de scump?
Calitatea serviciilor noastre și rezultatele vizibile pe care le obținem pentru pacienții noștri reprezintă o carte de vizită care atrage de la sine un număr mare de persoane din cele care au nevoie de tratament cu laser CO2.
Oricine vrea să vadă rezultate, indiferent cât de mult sau cât de puțin plătește pentru ele.

Mai mult decât atât, viziunea noastră este că frumusețea trebuie să fie accesibilă și cât mai la îndemână. Un echipament laser nou are o durată morală de viață de circa 3 ani. La fiecare câțiva ani, producătorii scot pe piață un mod îmbunătățit, cu un design modern, cu soft și comenzi atractive, astfel încât să poată vinde cât mai multe modele. Când un medic ține preturile sus, prețuindu-și timpul personal dar și anii investiți în educație, riscul este ca acel laser să nu poată fi amortizat nici în 3 ani, iar atunci el nu mai are căutare pentru că vor fi promovate modelele noi, recent lansate.
Din acest motiv, în loc să ne axăm pe un număr mic de pacienți și prețuri mari, am ales să lucrăm cu un număr mare de pacienți și prețuri mici ceea ce ne permite amortizarea rapidă a laserului și totodată, să facem buy-back cumpărând mereu modelul nou care apare.

Considerăm că printr-o astfel de abordare toată lumea are de câștigat: am reușit să amortizăm costul dispozitivului laser într-un an de zile, să facem câteva sute dacă nu mii de ședințe de tratament cu laser CO2, astfel încât medicii noștri să poată vedea și trata o paletă largă de probleme ale tenului, oferindu-li-se șansa să poată folosi la capacitate reală echipamentul laser, iar de cealaltă parte, prețul să nu mai reprezinte o problemă pentru pacienții care amânau la nesfârșit să vină să-și trateze cicatricele sau semnele post acnee.

Am investit și investim în permanență în personalul nostru medical, deoarece o echipă bine pregătită oferă tratamente laser eficiente, ceea ce reduce costurile per pacient. Rezultatele pozitive obținute grație expertizei echipei de medici dermatologi și performanței dispozitivului cu laser CO2 fracționat ne-a adus nenumărate recenzii pozitive și recomandări, cu ajutorul cărora ținem sub control și costurile de marketing.

De asemenea, în clinicile Doctor SKiN știi clar și de la bun început care sunt costurile, dar și că plătești doar pentru ce ai nevoie, că nu ți se adaugă „bonus” alte tratamente, precum terapia 🧛, pentru a justifica prețul nejustificat de mare al tratamentului cu laser. Dacă îți dorești să completezi cu PRP, o poți face fără probleme, iar prețul celor 2 tratamente luate separat tot nu se va ridica la nivelul unui singur tratament cu laser CO2 la o altă clinică.

În concluzie, atunci când alegi o clinică pentru tratamente cu laser CO2, asigură-te că folosește echipamente originale, noi și de calitate superioară. Asigură-te că cel care îți face ședința de tratament nu este asistent medical nici cosmeticiană nici chirurg plastician ci medic dermatolog! Pentru că, chiar dacă ți se pare că acest laser este sigur în mâna oricărui medic, în cazul apariției efectelor adverse, doar medicul dermatolog cunoaște ce protocol trebuie urmat pentru a limita agravarea lor.

În plus, protocoalele de tratament se schimbă, uneori chiar de la an la an, fiind mereu îmbunătățite pentru a obține cele mai bune rezultate cu minim de probleme. Un medic dermatolog participă an de an la congresele internaționale de dermatologie și cunoaște cum avansează recomandările terapeutice. De exemplu, în trecut se credea că, cu cât tratamentul cu laser este făcut mai agresiv cu atât rezultatele sunt mai bune. Dar, pe măsură ce s-a continuat cu această ipoteză terapeutică, s-a descoperit că procentul persoanelor cu diferite complicații a crescut îngrijorător.
Recent, s-a concluzionat că protocolul terapeutic corect, în cazul cicatricelor și semnelor post acnee, este să se facă 4 – 8 ședințe cu intensitate medie în loc de 3 – 4 ședințe cu intensitate agresivă, pentru a evita o recuperare anevoioasă, în minim 4 săptămâni în loc de 2, cu apariția pigmentării post inflamatorie (PIH) în multe cazuri (de care se scapă foarte greu, în luni de zile, cu un mix de alte tratamente), cu instalarea pe alocuri a cicatricilor idiosincratice (urme ale laserului pe piele care se duc în câteva luni).

Medicii care nu sunt dermatologi nu sunt la curent cu ultimele abordări în materie și își vor induce în eroare clienții spunându-le că agresiv este cel mai bine deși, ulterior, riști să te chinui luni bune pentru a limita efectele adverse care puteau fi evitate. Toți ne dorim să scăpăm repede, cu o singură ședință, dacă se poate. Dar pacientul cu cicatrici post acnee este și-așa unul care suferă, pentru că, în sufletul nostru, toți ne dorim să ne simțim impecabili în ochii celor dragi și, uneori, sperăm că, odată ce se duc semnele post acneice de pe față, toate problemele din viața noastră se vor fi rezolvat.
De aceea, documentează-te bine și întreabă de mai multe ori atunci când un medic, de dragul banilor, te expune unei recuperări anevoioase.

Siguranța, sănătatea și rezultatele tale depind direct de toate aceste aspecte. Alege cu atenție și nu te arunca! Verifică cu ce frecvență investește clinica în tehnologie de top și care medic îți oferă cele mai bune condiții pentru reușita tratamentului tău.
Nu face compromisuri atunci când vine vorba de sănătatea și frumusețea ta!

Articole recomandate

18 septembrie 2024

Cum te pregătești pentru prima ședință de epilare definitivă la axilă

În lupta împotriva părului nedorit, epilarea definitivă cu laser se distinge ca fiind cea mai eficientă soluție, cu rezultate care…

13 septembrie 2024

Ce nu ți-a spus nimeni despre epilarea cu laser: informații esențiale de la specialiști

Întreabă 100 de femei ce le stresează cel mai mult când vine vorba de aspectul fizic, și majoritatea îți vor…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin