Adevăruri și neadevăruri despre tratamentul de întindere a ridurilor cu toxină botulinică

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Ridurile reprezintă o problemă cu care fiecare dintre noi se confruntă la un moment dat. Trecerea timpului nu iartă pe nimeni, iar acest lucru este marcat pe piele prin riduri mai adânci sau mai fine.
Oamenii au luptat dintotdeauna împotriva îmbătrânirii și, deși nu au reușit să găsească soluția tinereții veșnice, au reușit să găsească diverse metode prin care aspectul fizic să nu fie marcat de trecerea anilor.

Una dintre aceste soluții este toxina botulinică, recunoscută și sub denumirea de Vistabel. Folosită de peste 20 de ani în industria cosmetică, toxina botulinică este o variantă rapidă și sigură pentru îndepărtarea ridurilor, foarte eficientă pentru ridurile vizibile de pe frunte, ochi sau gât.

Ce este toxina botulinică și ce face?

Toxina botulinică este o substanță proteică provenită din bacteria Clostridium Botulinum. Deși în mod normal bacteria Clostridium Botulium este destul de periculoasă pentru organism, substanța proteică folosită în estetică este purificată, fiind cât se poate de sigură.

Chiar dacă a fost descoperită destul de târziu (în urmă cu aproximativ 30 de ani), toxina botulinică a devenit un element important în frumusețe și medicină, fiind o soluție excelentă pentru tratarea strabismului, a blefaro-smasmului sau a altor afecțiuni ce apar la nivelul feței și al gâtului.

De-a lungul timpului, această substanță a dat rezultate și în probleme precum transpirația excesivă, migrena cronică sau bruxismul. Recunoașterea sa la nivel mondial însă, a venit după ce a început să fie folosită în tratamentele estetice.

Astăzi, injecțiile cu toxină botulinică sunt extrem de populare în întreaga lume, fiind una din cele mai apreciate proceduri de netezire a ridurilor.

Cum acționează toxina botulinică?

Odată ce este injectată, această substanță blochează acțiunea anumitor nervi, ceea ce duce la o paralizie temporară a mușchilor. Mai exact, mușchii feței nu mai sunt capabili să se contracte, ceea ce duce la întinderea tegumentului supradiacent și automat ridurile faciale devin invizibile. Efectele unei injecții durează până la 6 luni iar pielea devine mai luminoasă ca urmare a oxigenării mai bogate a tegumentului și a vasodilatației locale.

Cum se injectează toxina botulinică?

Deși ideea de injecție este una care poate să sperie, aceasta nu creează disconfort. Cel mai adesea, injecțiile se fac cu cantități foarte mici de substanță cu ajutorul unor ace foarte fine.

Întreaga procedură durează 10 – 15 minute.

Ce trebuie să știi înainte de a merge la doctor pentru o injecție cu toxină botulinică?

În principiu, înainte de o astfel de procedură trebuie să te asiguri că nu ai alergii la toxina botulinică, nu ai afecțiuni neurologice și nici infecții pe zona în care urmează să fii injectată.

Procedura poate da anumite efecte adverse, însă niciunul foarte neplăcut sau de durată. Astfel, imediat după injecție pot apărea dureri de cap, dureri faciale, greață, vederea în ceață sau simptome asemănătoare celor gripale.

Rezultatele se văd în 3 – 7 zile și durează până la 6 luni. Ulterior însă, ridurile vor redeveni vizibile, ceea ce necesită o altă intervenție.

Cel mai adesea, toxina botulinică este folosită pentru ștergerea ridurilor orizontale ale frunții, ștergerea ridurilor dintre sprâncene sau a ridurilor de la colțurile ochilor și de la nivelul gâtului. Folosirea acidului hialuronic in combinație cu injecțiile cu Vistabel poate îmbunătăți rezultatele și să reducă în mod considerabil frecvența injecțiilor.

Persoanele care apelează la injecții cu toxină botulinică le repetă anual sau o dată la 6 luni.

Adevăruri și neadevăruri despre toxina botulinică

De-a lungul timpului s-au născut o serie de mituri despre această substanță.

Nu toate sunt adevărate însă:

 1. Toxina botulinică anesteziază zona în care este injectată. Este un mit cât se poate de fals. Este adevărat că este blocat impulsul care vine de la creier și merge către mușchi, însă nu este îndepărtată percepția atingerii. Atingerile în zona în care se injectează substanța se vor simți cât se poate de natural.
 2. O simplă injectare cu toxină botulinică poate elimina definitiv ridurile. Este parțial adevărat. La persoanele tinere, care nu au suferit încă modificări semnificative ale pielii, acest mit este cât se poate de adevărat. La persoanele cu riduri profunde, accentuate, instalate de mult timp, toxina botulinică doar le mai atenuează. Pentru menținerea rezultatelor este nevoie de repetări la 6 luni și chiar cu combinarea injecțiilor cu diverse alte tratamente precum umplere cu acid hialuronicradiofrecvență fracționatăpeelinguri sau proceduri cu laser.
 3. Toxina botulinică duce la un aspect nenatural al feței. Este, de asemenea, parțial adevărat. Atâta vreme cât se apelează la medici cu experiență, iar cantitatea de substanță injectată nu este una mare, riscurile sunt inexistente. Dacă nu se respectă cantitățile și schemele de tratament, pot apărea situații în care fața ajunge să aibă un aspect artificial.
 4. Dacă se întrerupe tratamentul cu toxină botulinică, ridurile revin, devenind mult mai accentuate decât inițial. Este cât se poate de fals faptul că ridurile sunt accentuate după un astfel de tratament. Din contră, o parte dintre rezultatele pozitive rămân pe termen lung. Întreruperea tratamentului reactivează transmiterea impulsurilor nervoase către mușchi și automat, ridurile încep să se formeze din nou în urma expresiilor faciale. Acestea nu vor fi mai mari decât erau înainte de tratament.
 5. Toxina botulinică poate otrăvi organismul, ducând la apariția anumitor boli. Este adevărat că în cantități mari această substanță este dăunătoare. În tratamentele estetice însă, concentrațiile folosite sunt de 100 de ori mai mici decât cele care ar putea dăuna organismului. Efectele substanței sunt strict locale, fiind necesară doar o atenție sporită la alegerea clinicii în care se fac procedurile de injectare.
 6. Injecțiile cu Vistabel duc la reacții alergice. Da! În cazul în care prezinți alergii la proteine animale, ai toate șansele să suferi și de alergie la toxină botulinică. Există, însă, o substanță analogă care poate fi injectată pacienților cu alergii. Aceasta se numește hyomin.
 7. Există riscul ca injecțiile cu toxină botulinică să fie total ineficiente. Este adevărat, însă doar pentru foarte puține persoane. Doar 1% dintre oameni nu reacționează la toxina botulinică, iar acest lucru este datorat anticorpilor pe care i-au dezvoltat și care anihilează această substanță. Există persoane care s-au născut cu imunitate la toxina botulinică și persoane care dezvoltă imunitate după câteva injecții.

Toxina botulinică este, așadar, o soluție sigură și eficientă cu ajutorul căreia pot fi estompate ridurile. Atâta vreme cât se respectă indicațiile doctorilor, riscurile sunt inexistente, iar beneficiile majore.

Te gândești să sfidezi și tu trecerea timpului apelând la toxina botulinică?
La Doctor SKiN toxina botulinică schimbă vieți.
Folosim numai produse de cea mai bună calitate, 100% sigure și aprobate de Agenția Națională a Medicamentului, respectiv Vistabel. Specialiștii noștri sunt medici esteticieni cu experiență, a căror principală preocupare este mulțumirea ta.

La Doctor SKiN, frumusețea se scrie cu suflet și cu respect pentru clientul nostru.
Te așteptăm să descoperi alături de noi toate beneficiile toxinei botulinice și să parcurgem împreună noul drum al tinereții și fericirii tale.

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin