De ce nu se mai face doar iarna terapia cu laser fracțional CO2

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Cine nu și-ar dori ca, atunci când se uită în oglindă, timpul să se oprească în loc? Să nu vadă riduri, piele lăsată, imperfecțiuni, pete pigmentare. Noroc că trăim într-o eră în care tehnologia – mai mult decât oricând – încearcă – și de cele mai multe ori și reușește, să ne ajute să păstrăm tinerețea pielii și aspectul fresh al tenului, cât mai mult timp. Terapia cu laser este recunoscută pentru faptul că reușește să regenereze pielea din interior și să șteargă ridurile fine, să le estompeze pe cele adânci, să ofere lifting și să repare efectele negative produse de soare . Iar laserul fracțional cu CO2 este considerat, pe scară largă, soluția standard de aur pentru remedierea tuturor acestor probleme majore ale pielii. Iată câteva motive pentru care, totuși, iarna este cel mai bun anotimp pentru a beneficia de terapia cu laser fracțional CO2.

Terapia cu laser este una dintre cele mai eficiente metode de regenerare profundă a pielii

Cu toate că există foarte multe tehnici de regenerare a pielii, inclusiv peelinguri chimicemicrodermabraziune sau alte metode, regenerarea pe care o oferă terapia cu laser este una profundă, fiind una dintre cele mai eficiente: ameliorează ridurile adânci, le elimină pe cele fine, are un efect de lifting și transformă vizibil structura epidermei. 

Pe scurt, fasciculele luminoase ale laserului pătrund în straturile profunde ale pielii și acționează în două feluri. În primul rând încălzesc țesuturile pielii din interior, activând astfel producția de colagen. Știți deja că rețeaua de colagen, pe lângă că ajută la hidratarea și hrănirea pielii, e ca o structură care susține fizic pielea. Colagenul este acea proteină structurală care menține pielea suplă și elastică. 

Laserul fracționat CO2

Laserul fracționat CO2 este apreciat pentru puterea și controlul său, fiind un laser ablativ, astfel încât dispozitivul CO2 are capacitatea de a funcționa atât pe epidermă, cât și în straturile profunde ale pielii. Laserul fracționat pentru regenerarea pielii sparge lumina în fascicule mici, minimizând astfel impactul laserului asupra epidermei, reușind să regenereze pielea din interior. Acest lucru are ca rezultat o regenerare profundă a țesuturilor epidermei.

Laserul fracționat CO2 reprezintă cea mai avansată tehnologie existentă în piață pentru regenerarea pielii! Deka SmartXide Punto este un dispozitiv capabil să ofere tratamente complexe pentru reducerea considerabilă a aspectului cicatricilor, vergeturilor, a ridurilor profunde și a pigmentării cauzate de expunerea excesivă la soare, chiar și în zone foarte delicate ale pielii, precum gâtul, pleoapele sau zona buzelor. Întinerirea pielii cu ajutorul laserului este folosită de zeci de ani pentru a reduce semnele îmbătrânirii. Ridurile, petele și pielea fără tonus, laxă, cauzate de îmbătrânirea naturală și de prea multă expunere la soare sau la solar îți pot adăuga ani în plus și îți pot oferi un aspect trist și mohorât.

Tratamentul de laser resurfacing, adică de regenerare a pielii cu laserul fracționat ablativ Deka întinerește pielea și netezește liniile fine, elimină petele pigmentare și îmbunătățește textura pielii.

Cum funcționează tratamentul cu laser CO2 fracționat?

SmartXide Punto este cel mai nou sistem de laser CO2 fracționat ablativ disponibil în întreaga lume, care combină caracteristici tehnice de înaltă calitate cu cea mai evoluată tehnologie laser RF-CO₂, potențată de tehnologia PSD® care poate produce impulsuri laser fracționate cu forme variabile ale impulsului, duratei, energiei produse, dar și a vârfului de putere emisă.

Pacienții care apelează la tratamentul cu laser CO2 se vor bucura de rezultate excelente, de lungă durată, chiar și după doar o singură ședință de tratament!

Colagenul existent este încălzit ușor de către laser până în punctul în care corpul detectează țesutul ca fiind deteriorat. Procesul de inducere a colagenului pornește din momentul în care începem tratamentul și continuă să se desfășoare în următoarele câteva săptămâni, țesuturile îmbătrânite fiind eliminate pe măsură ce țesutul nou le înlocuiește. Avantajele includ o colorare mai uniformă a pielii și un nivel de elasticitate îmbunătățit al pielii.

Efectul termic al laserului fracționat: în urma ablației imediate a epidermei și a straturilor superficiale ale pielii, energia laserului CO2 este absorbită de apa din țesuturi, se transformă în căldură propagându-se adânc în straturile profunde ale tenului, producând o „contracție” imediată a țesuturilor, dar și o stimulare puternică a producției de colagen nou.

Cum funcționează ablația laser? prima parte a pulsului eliberează o cantitate mare de energie foarte rapid și provoacă ablația imediată a epidermei și a straturilor superioare ale pielii printr-o vaporizare controlată.

Microleziunile create de laserul CO2 în timpul tratamentului se vindecă complet în doar câteva ore, dar producția de colagen din zona tratată poate continua luni de zile. Este îmbunătățită astfel textura și calitatea pielii și este redus aspectul inestetic al ridurilor, al petelor pigmentare, al vergeturilor și al cicatricilor acneice. De asemenea, tratamentul cu laser DEKA SmartXide Punto este extrem de precis deoarece încălzirea selectivă permite protejarea țesuturilor dimprejur. Astfel, pielea sănătoasă înconjoară microleziunile create de energia laserului, facilitând vindecarea mult mai rapidă. Ori, în acest context, vindecarea înseamnă o piele regenerată, mai tânără, mai luminoasă, fără imperfecțiuni.

Tratamentele cu laser CO2 te pot ajuta să corectezi și să repari următoarele neplăceri:

 • petele care apar odată cu înaintarea în vârstă

 • petele cauzate de tulburări ale ficatului

 • pistruii

 • liniile fine

 • ridurile

 • uniformizarea tonului

 • scăderea nivelului de colagen

 • decolorarea

 • laxitatea pielii

 • problemele texturale

De ce este vital să apelăm la acest tratament iarna?

În primul rând, în lunile de iarnă avem parte de mai puține ore de lumină naturală, deci expunem tenul ce a fost sub acțiunea laserului la mai puține raze UV. Refacerea pielii de orice fel poate cauza o serie de efecte temporare, printre care se enumeră sensibilitatea pielii. Chiar și în cazul laserului CO2 fracționat, acest țesut este sensibil. „Noua piele” necesită timp pentru a se dezvolta complet sub suprafață, iar ca drept urmare putem ajunge să fim mult mai sensibili la efectele luminii ultraviolete în lunile următoare refacerii.

Perioada de la sfârșitul toamnei – începutul iernii – este un moment excelent pentru a face tratamente puternice pentru piele, deoarece nu vom mai fi expuși la soare și acesta nu va mai afecta pielea sensibilizată de tratamente. În plus, aceasta este perioada ideală din an când putem opta pentru tratamente profunde de regenerare, pentru că, stand mai mult în casă, pielea beneficiază de perioada de recuperare de care are nevoie pentru refacerea în totalitate. 

Tratamentele cu laser CO2 sunt ideale dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate dintr-un tratament cu o singură vizită. Acest tip de tratament presupune cu un timp de vindecare de șapte până la 14 zile. Cu toate acestea, are impactul mai multor tratamente realizate simultan. Majoritatea pacienților au nevoie doar de o sesiune cu laser CO2 pentru a vedea rezultatele dorite.

Tratamentul cu laser CO2 CoolPeel, pentru tot timpul anului

CoolPeel, tratamentul cu laser CO2 pe care-l poți face oricând

CoolPeel este un mod nou de a oferi pielii în siguranță și fără disconfort beneficiile unui tratament cu laser CO2. Prin vizarea strict a stratului superficial de țesut al pielii, pielea deteriorată este îndepărtată, în urma tratamentului regenerându-se o piele mai tânără și mai sănătoasă.

Oamenii de știință au făcut numeroase progrese pentru a îmbunătăți efectele secundare ale tratamentelor cu CO2, dar s-a constatat că doar laserul CoolPeel poate oferi un tratament fracțional ablativ fără timpi morți. Mai mult decât atât, este recomandat deoarece are un risc minim de hiperpigmentare, demarcare sau infecție.

Beneficiile tratamentului cu laser CO2 CoolPeel:

 • reduce liniile fine

 • reduce aspectul de pori măriți

 • minimizează daunele provocate de soare

 • îmbunătățește textura pielii

Tratamentele cu laser fracționat CO2 reprezintă de multă vreme standardul de aur în tratarea 🛑ridurilor, 🛑 a petelor pigmentare, 🛑a cicatricilor post-acnee, precum și în tonifierea pielii și ca procedură-suport în tratamentul 🛑 acneei. Cu toate acestea, ocazional, tratamentul tradițional cu laser CO2 a fost asociat cu un ușor disconfort și necesitatea unei perioade mai mari de recuperare. Precizia și controlul în tratamentul CoolPeel permit obținerea rezultatelor oferite de laserele clasice, mai rapidfără durere și fără perioadă de recuperare. CoolPeel este un tratament laser care se poate face tot timpul anului, inclusiv vara. 

Laserul reduce în mod eficient liniile fine, daunele provocate de expunerea la soare, porii dilatați, îmbunătățește textura pielii și echilibrează producția de sebum.

Cum funcționează laserul CoolPeel?

CoolPeel este un tratament laser de rejuvenare care realizează ceea ce specialiștii numesc „laser resurfacing” sau peeling cu laser. Procedura este realizată cu laserul CO2 SmartXide produs de Deka. La fel ca alte lasere ablative, CoolPeel rejuvenează pielea prin încălzirea rapidă a moleculelor de apă din straturile profunde ale acesteia, ceea ce declanșează răspunsul natural de vindecare a organismului și stimulează producția proprie de colagen.

DOAR laserul fracționat CO2 SmartXide Punto, cel mai recent și mai avansat laser CO2 de la DEKA, lider global în tehnologia dermatologică și estetică, oferă rezultate impresionante de peeling al pielii (skin resurfacing), fără căldura persistentă care ar afecta pielea din jur. Lipsa căldurii inutile este motivul pentru care procedura este denumită CoolPeel.

Laserul SmartXide Punto CO2 oferă medicilor dermatologi posibilitatea de a adapta puterea laserului și dimensiunea impulsului, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Faptul că dimensiunea impulsului este personalizabilă înseamnă, de asemenea, că se pot trata zone mai mici, cum ar fi zona sensibilă perioculară (din jurul ochilor).

În plus, pe lângă impulsurile super-scurte care previn deteriorarea termică a pielii, laserul are, de asemenea, un model unic de „pulverizare” care scurtează semnificativ timpul total de tratament. Durează doar 15 – 20 de minute pentru a realiza un tratament facial complet, în timp ce alte proceduri ablative cu laser pot dura până la două ore, în funcție de zona tratată.

Tratamentul cu laser CoolPeel™ se poate completa la nevoie cu tratamentul de radiofrecvență nano-fracționată, pentru a maximiza eliberarea factorilor de creștere care încurajează formarea de colagen și pentru a stimula formarea de celule noi și sănătoase.

Candidații perfecți pentru tratamentul cu laser CoolPeel

Ești un bun candidat pentru tratamentul cu laser CoolPeel dacă dorești să reduci ridurile liniile fine și a petelor pigmentare provocate de soare, să minimizați porii și să îmbunătățești textura pielii. Pielea ta va arăta mai sănătoasă și mai tânără.

Cât durează un tratament cu laserul CoolPeel și ce presupune recuperarea?

Un tratament cu laserul CoolPeel are avantajul de a dura doar 15 – 20 de minute pe o zonă precum fața, pe lângă faptul că poate fi făcut pe tot parcursul anului! Este nevoie de timp suplimentar dacă sunt tratate și alte zone, cum ar fi gâtul, pieptul sau mâinile. Impulsurile scurte de energie sunt livrate în zona de tratament folosind dispozitivul cu laser CO2 Punto. Pot fi văzute rezultate și după o singură ședință dar, pentru a obține rezultate optime, specialiștii Doctor SKiN recomandă 4 – 6 ședințe de CoolPeel™, realizate la 4 săptămâni distanță.

Unul dintre principalele beneficii ale unui tratament CoolPeel constă în faptul că este nevoie de o perioadă minimă de recuperare

La ce să te aștepți imediat după? Cei mai mulți pacienți experimentează o ușoară roșeață, similară unei arsuri solare moderate, care nu durează mai mult de 1 zi sau 2, dar nimic nu ar trebui să te împiedice să revii la activitățile zilnice normale. Pielea se mai poate simți uscată și poate căpăta un aspect solzos/ descuamat (pot apărea cojițe), deoarece se vindecă, deci este importantă menținerea unei hidratări optime! O regulă universal valabilă este că timp de 24 de ore după ședința de tratament cu laser CO2 trebuie să eviți expunerea directă la soare ⛔și că trebuie să îți aplici o cremă cu factor de protecție 50+.

Cât de des pot efectua tratamentul cu laserul CoolPeel?

Specialiștii au constatat de-a lungul timpului faptul că 1 până la 3 tratamente oferă fix rezultatele pe care le caută pacienții. Mai departe, pentru reînnoirea continuă, ar fi indicat să iei în considerare tratamentele CoolPeel de întreținere anuală (cel puțin unul pe an).

Care sunt efectele secundare ale tratamentelor cu laser CoolPeel?

Secretul CoolPeel este că laserul Tetra furnizează energie ridicată, dar o face în impulsuri extrem de scurte. Acest lucru elimină problemele cu căldura persistentă și deteriorarea pielii. Din acest motiv, CoolPeel oferă rezultate de tip ablativ, cu confort total și fără daune la nivelul țesutului.

Singurul risc real de efecte secundare este potențialul de hiper- sau hipopigmentare, în cazul pacienților care au pielea măslinie sau mai închisă la culoare. Acest lucru este valabil pentru orice tratament cu laser. De asemenea, ca și în cazul altor tratamente cu laser, dacă ai Papiloma Virus, există riscul ca energia laserului să declanșeze un focar de leziuni. 

Medicul dermatolog te va ghida în acest proces și îți poate oferi în prealabil o rețetă pentru medicamente antivirale, dacă este cazul.

Este dureros un tratament cu laser Tetra CoolPeel?

Nu este nevoie de anestezie locală la tratamentele CoolPeel.

De regulă, pentru a asigura confortul aplicăm pe zonele de tratament o cremă specială. Vei începe să observi îmbunătățiri după o săptămână. Producția de colagen a fost stimulată, iar refacerea pielii a început. Vei vedea îmbunătățiri reale pe măsură ce straturile exterioare de celule ale pielii deteriorate sunt înlăturate și înlocuite cu celule mai tinere și sănătoase. 

Nu uita că terapia cu laser CO2 este una dintre cele mai eficiente metode de regenerare în profunzime a pielii tale

La Doctor SKiN, lumea noastră ești tu! 

Iar cum petele pigmentare si cicatricile post acnee nu sunt niciodată la modă, în clinicile Doctor SKiN sunt disponibile oferte permanente, cu prețuri speciale, așa că vei găsi opțiuni, indiferent de buget. 

Când ai nevoie de rezultate în lupta cu acneea, petele pigmentare sau cicatricile, vino în clinicile Doctor SKiN! Nu uita să te programezi la:   

☎️0729 740 704 sau la ☎️0749 11 40 60

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin