Tratamentul injectabil Sculptra: aliatul longeviv pentru întinerirea pielii tale

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Ai observat că pielea ta începe să-și piardă din fermitate și să arate mai obosită? Poate simți că nu mai are același volum sau contur ca înainte, în special dacă obrajii devin aplatizați, iar ridurile nazolabiale pare că se adâncesc.

Multe persoane se confruntă cu aceste semne ale trecerii timpului și caută soluții de rejuvenare facială și întinerire a pielii. Dacă ești și tu una dintre ele, încearcă Sculptra, un tratament injectabil revoluționar, aprobat FDA, care ajută la restabilirea volumului facial, în mod treptat și subtil, cu rezultat care persistă până la 2 ani.

Ce este Sculptra?

Sculptra este un filler dermic bazat pe ingredientul activ PLLA (poly-L-lactic acid) – acid polilactic – ce ajută la refacerea colagenului facial pierdut.

Tratamentul implică injectarea substanței active direct în piele, pentru a stimula producția de colagen pe termen lung, susținând astfel efectul de întinerire facială.

Sculptra se injectează de regulă în zone ale feței precum pomeți, obraji, frunte, bărbie, dar substanța poate fi aplicată și în alte zone ale corpului în care pielea a pierdut volum, cum ar fi gâtul, decolteul sau zona brațelor.

Efectul de întinerire a pielii poate dura până la 2 ani, fiind cel mai longeviv filler dermic disponibil pe piață, cu un mecanism unic de acțiune. Rezultatele devin vizibile treptat, în mod natural, fără să se vadă că ai intervenit.

Cum funcționează tratamentul injectabil Sculptra?

Sculptra este un biostimulator de colagen, de origine vegetală, care conține microparticule de acid L-polilactic.

Odată injectat în piele, acidul polilactic se descompune treptat în corp, iar microparticulele interacționează cu celulele din piele, stimulând intens producția de colagen în dermul profund. Colagenul nou format umple pielea, oferindu-i volum și un efect de lifting natural.
Acțiunea este subtilă, dar produce o întinerire a pielii naturală și de lungă durată.

 • Tratamentul injectabil Sculptra nu oferă rezultate vizibile instantaneu. În schimb, încurajează pielea să se revitalizeze în timp, oferindu-i plenitudine. Rezultatele Sculptra sunt graduale și de lungă durată, spre deosebire de alte fillere dermice bazate pe acid hialuronic ce au rezultate imediate, dar care nu persistă la fel de mult timp.

Când se văd primele efecte ale tratamentului injectabil Sculptra?

Efectele inițiale de volumizare facială și de reducere a aspectului ridurilor se pot observa subtil, abia la câteva săptămâni după injectare.
După aproximativ 3 luni de la tratament, regenerarea continuă a colagenului va oferi pielii o textură mai fermă și un contur facial mai pronunțat. Procesul de întinerire a pielii este gradual, iar beneficiile depline ale tratamentului se vor observa după cel puțin 3 ședințe de injectare, realizate pe parcursul a 6 luni.

Planul de tratament va fi agreat cu medicul injectolog, în acord cu nevoile și caracteristicile individuale ale pielii tale.

Injecțiile cu Sculptra sunt potrivite pentru tine?

Tratamentul injectabil cu Sculptra este recomandat atât femeilor cât și bărbaților cu sistem imunitar sănătos, care își doresc să îmbunătățească calitatea, volumul, textura și fermitatea pielii, să reducă aspectul ridurilor și liniilor fine și să refacă în mod natural volumul facial pierdut odată cu înaintarea în vârstă.

La ce să te aștepți de la un tratament injectabil Sculptra?

Înaintea ședinței de injectare

Cu cel puțin 24 de ore înainte de tratamentul de volumetrie facială cu Sculptra, evită:

 • consumul de alcool;

 • administrarea de medicamente care subțiază sângele;

 • administrarea de antiinflamatoare, aspirină, agenți antiplachetari.

Procedura de injectare cu Sculptra este contraindicată dacă:

 • urmezi un tratament cu anticoagulante;

 • ești însărcinată;

 • ai sub 18 ani;

 • ai afecțiuni oncologice;

 • ai istoric de formare de cheloizi, de cicatrici hipertrofice sau leziuni la nivelul zonei injectate.

În timpul ședinței de injectare

Fillerul dermic Sculptra se injectează numai cu micro-canula, în stratul subcutanat sau în dermul profund iar procedura durează sub o oră, în funcție de zonele tratate și de necesitățile pielii tale.

Medicul va pregăti zona asupra căreia se intervine cu un antiseptic. Pentru a elimina senzația de teamă și disconfort, vom aplica o cremă anestezică înainte de injectare.
In zonele de intrare a canulei, medicul va face anestezie locală, pentru a atenua orice disconfort.

În timpul injectării cu Sculptra, poți simți o ușoară presiune ori senzație de strângere. Acestea sunt efecte temporare și vor dispărea rapid. După injectare, medicul specialist masează zona pentru ca substanța să fie distribuită uniform și eficient.

Pentru a preveni formarea de mici granuloame, medicul îți va arăta și cum trebuie să masezi zona injectată acasă, folosind tehnica de masaj 5-5-5: masaj facial de cel puțin 5 ori pe zi, timp de 5 minute de fiecare dată, în primele 5 zile după tratament.

Dacă optezi pentru un tratament injectabil Sculptra, este obligatoriu să faci minimum 3 ședințe la un interval 2 luni distanță, altfel nu vei putea vedea rezultatele maxime.

Te poți aștepta să vezi primele rezultate la 3 luni după primele 3 ședințe de Sculptra, iar pe cele maxime la distanță de 4 – 6 luni după prima ședință de tratament.

După injectare

Îți poți relua activitățile obișnuite imediat după injectarea cu Sculptra. Poți aplica machiaj, fără timp de așteptare post-procedură.

Cu toate acestea, trebuie să respecți anumite recomandări pentru a maximiza beneficiile tratamentului și a minimiza potențialele efecte secundare. Iată care sunt acestea:

 • respectă tehnica de masaj 5-5-5;

 • nu te expune la soare sau la solar;

 • poartă protecție solară SPF50+ atunci când ieși afară, mereu;

 • nu depune efort intens și nu participa la activități sportive timp de 48 - 72 de ore după injectare;

 • nu folosi produse de îngrijire a pielii cu ingrediente dure;

 • amână orice tratament facial sau estetic, conform recomandărilor medicului;

 • respectă intervalul de 2 luni dintre cele 3 ședințe;

 • completează tratamentul cu Morpheus 8 în lunile de pauză de la ședințele cu Sculptra, pentru a potența efectele.

Injecțiile Sculptra au efecte secundare?

Cu noul protocol îmbunătățit, tratamentul cu Sculptra este considerat sigur și eficient pentru corectarea problemelor estetice legate de volumul facial, fiind reglementat de FDA.
Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui tratament, pot apărea efecte secundare minore, care dispar de la sine în următoarele zile: umflarea, roșeața, sensibilitatea zonei tratate.

Alte efecte secundare raportate:

 • uscăciunea și descuamarea pielii în zona tratată;
 • umflarea ganglionilor limfatici;
 • formarea de noduli sau granule sub piele, care dispar în decurs de 1 lună dacă respecți indicațiile de masaj realizate acasă;
 • complicații rare, cum ar fi infecții sau reacții alergice severe.

Există factori care pot interfera cu rezultatele Sculptra?

Da, rezultatele variază în funcție de vârsta și de starea pielii tale, în special când vine vorba de metabolismul individual, de gradul de laxitate al pielii și dacă intervin factori precum menopauza și premenopauza, când pielea este golită de colagen cu viteză super sonică.
Astfel de factori dar nu numai, influențează cât de rapid sau de lent vei vedea transformări la nivelul pielii tale.

Cum maximizezi rezultatele Sculptra?

Este în puterea ta să maximizezi efectele de întinerire a pielii și de volumetrie facială oferite de injecțiile cu Sculptra, prin constanță, prin rutina zilnică de îngrijire și un stil de viață echilibrat, sănătos.

Sculptra activează procesul natural de regenerare a pielii dar pentru a susține efectele tratamentului, îți recomandăm:

 • să folosești mereu un factor de protecție solară cu spectru larg;

 • să aplici pe față creme hidratante, bogate în nutrienți care mențin elasticitatea și umiditatea pielii;

 • să introduci în rutina de îngrijire produse cu ingrediente active precum retinoizii și vitamina C; aceste ingrediente sprijină mecanismele reparatorii ale pielii, prelungind efectul de întinerire a dermului generat de tratamentul cu Sculptra;

 • să consumi alimente bogate în antioxidanți și acizi grași Omega-3, care hrănesc pielea din interior spre exterior, sporesc strălucirea naturală a tenului și susțin efectul regenerant inițiat de acidul polilactic din fillerul dermic Sculptra;

 • să reduci sau să elimini obiceiurile care accelerează îmbătrânirea prematură a pielii, cum ar fi consumul excesiv de alcool și fumatul; abținerea de la astfel de obiceiuri păstrează fermitatea și textura netedă a pielii mai mult timp, amplificând longevitatea efectelor de volumetrie facială generate de Sculptra.

De ce să alegi fillerul dermic Sculptra?

Pentru că se adresează cauzei de bază a îmbătrânirii faciale, care este pierderea de colagen – un fenomen care intervine odată cu înaintarea în vârstă. Colagenul este proteina care susține funcțiile elastinei și ale acidului hialuronic, prin formarea unui schelet de susținere a țesutului și a celulelor din cadrul pielii.

Altfel spus, un aport sănătos de colagen îți face pielea să arate mai tânără.

Sculptra Vs. alte fillere dermice: care sunt mai eficiente?

O alternativă la tratamentul injectabil Sculptra sunt fillerele dermice cu acid hialuronic, precum Restylane sau Juvederm.

Principala diferență dintre ele este durata de timp în care poți observa rezultatele. Deși Sculptra are efecte care durează până la 2 ani, acestea se observă gradual, pe când în cazul fillerelor cu acid hialuronic, rezultatele sunt vizibile mai rapid, însă durează mai puțin, ceea ce înseamnă că trebuie să repeți tratamentele mai des.

Tipul de filler

Ingredient primar

Longevitate medie

Debutul rezultatelor

Sculptra

acid poli-L-lactic

până la 2 ani

gradual

Restylane/Juvederm

acid hialuronic

între 6 luni și 1 an

imediat

În timp ce unele persoane preferă să vadă rezultate mai rapide, deși de scurtă durată, altele se vor orienta către o soluție pe termen lung, de îmbunătățire a sănătății generale a pielii, așa cum este Sculptra. Depinde de tine spre ce variantă înclini – cea a rapidității sau cea a longevității.

Cum îți dai seama că ai nevoie de un nou tratament de întreținere?

Dacă optezi pentru tratamentul injectabil cu Sculptra, trebuie să ții cont de faptul că longevitatea efectelor Sculptra este remarcabilă – de până la 2 ani – însă nu este nelimitată.

Deși se obține o ameliorare evidentă a laxității cutanate, la un moment dat, va fi necesar să reiei procedura de injectare, pentru a menține volumul facial. Iată cum îți dai seama că este cazul să revii la o nouă ședință de întreținere a rezultatelor:

 • observi modificări de volum la nivelul feței – conturul facial restaurat anterior începe să regreseze, semn că este necesară o nouă ședință de stimulare a colagenului care va menține pielea netedă și bine hidratată;
 • observi schimbări subtile în elasticitatea, fermitatea sau textura pielii;
 • observi că reapar liniile fine în jurul nasului și buzelor.

În concluzie, tratamentul injectabil Sculptra este unul din cel mai longevive fillere care stimulează producția naturală de colagen și reconstruiește astfel fundația structurală a pielii pentru a-i reda un aspect proaspăt, reîntinerit, cu mai mult volum, cu riduri și linii fine estompate.

Pentru a maximiza beneficiile injectării cu Sculptra, îți recomandăm să urmezi o rutină de îngrijire a pielii cu produse cât mai blânde, să ai o alimentație sănătoasă și să revii în clinicile Doctor SKiN în mod constant pentru întreținerea rezultatelor, ca să te bucuri de o piele întinerită și frumoasă, pe care să nu se vadă urme de la intervenții.

Vreau consultație gratuită

Articole recomandate

23 iulie 2024

Remodelarea corporală: separarea miturilor de adevăr

Remodelarea corporală este un subiect de mare interes în lumea îngrijirii personale, însă adesea este învăluită în mituri și informații…

16 iulie 2024

Metode eficiente pentru redarea elasticității și fermității pielii

Pielea, organul care ne protejează de mediul extern, își pierde din elasticitate în timp, devenind mai puțin tonifiată. Cu toate…

Lasă un comentariu

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin