Sculptra: umplere riduri adânci, volumizare și lifting facial pentru 2 ani de zile

Ești gata să arăți mai tânăr(ă), fără să se vadă că ai intervenit în vreun fel? Încearcă Sculptra! Pe bază de acid polilactic, Sculptra oferă rezultate semnificative dar subtile, care se mențin aproximativ 2 ani de zile, datorită stimulării producției naturale de colagen.

Sculptra este un filler dermic ideal pentru umplerea șanțurilor nazolabiale (riduri nazogeniene), a ridurilor marionetă, pentru un contur facial rejuvenat, dar și volumizarea obrajilor aplatizați, căzuți și a zonelor feței unde grăsimea facială se pierde odată cu înaintarea în vârstă.

2.000 lei12.000 lei

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.

Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.

Achiziționarea procedurii nu reprezintă o dovadă a angajamentului medicului că vă va face procedura.

În funcție de mai mulți factori [printre care vârsta, starea Dvs. de sănătate, așteptările pe care le aveți de la tratament], în urma consultului, medicul poate considera că nu sunteți compatibilă cu procedura achiziționată sau nu veți avea rezultatele dorite.

Caz în care vă va face recomandări bazate pe experiența și cazuistica similară avută iar, dacă recomandările nu răspund așteptărilor Dvs., vă vom restitui suma achitată.

citește mai mult

De ce să alegi Sculptra?

 • rezultate cu aspect 100% natural, care se mențin până la 2 ani de zile

 • ridică și conturează obrajii căzuți, pomeții aplatizați

 • volumizează în mod natural tâmplele “înfundate”

 • elimină ridurile adânci din jurul gurii: ridurile marionetă, șanțurile nazogeniene (pliurile nazolabiale)

 • creează un contur facial mai tineresc

 • redă un volum discret la nivelul bărbiei

 • corectează pliurile dintre gură și bărbie

 • piele mai fermă, mai tânără, mai elastică

 • stimulează producția naturală de colagen

 • material biocompatibil, cu risc redus de reacții alergice severe.

Sculptra Aesthetic este un filler dermic injectabil aprobat de FDA, care netezește ridurile profunde și substituie pierderea de volum la nivel facial. Pe bază din acid polilactic (PLLA), un material sintetic biocompatibil care adaugă volum și stimulează producția de colagen nou în derm (stratul profund al pielii), Sculptra are o rezistență superioară față de fillerele dermice pe bază de Acid Hialuronic. Se injectează la nivelul feței, dar nu este recomandat pentru mărirea buzelor sau în injectarea perioculară (sub ochi).

Sculptra stimulează crearea de colagen în interiorul și sub piele, dar și al tampoanelor adipoase subcutanate, acționând literalmente ca un regenerator pentru a înlocui colagenul pierdut. Nu există niciun alt produs pe piață cu același protocol & mecanism de acțiune.
Recent, Sculptra a devenit popular pe rețelele de socializare pentru o serie de utilizări off-label (adică, neincluse în aprobarea FDA). Cel mai renumit este „Sculptra butt lift”, în care se folosește pentru a adăuga volum subtil și un contur mai ferm feselor. Dar, unele clinici utilizează Sculptra și pentru a crește definiția și volumul coapselor, tricepsului, bicepsului și pectoralilor; pentru a diminua ridurile de pe coate, piept și genunchi și pentru a umple gropițele provocate de celulită.

Folosită inițial în tratamentul lipodistrofiei (pierderea de grăsime facială), la pacienții cu HIV, Sculptra abordează încă din 1999 cauza principală a îmbătrânirii și anume, pierderea de colagen. Produsul este extrem de eficient în eliminarea ridurilor sau șanțurilor nazolabiale sau nazogeniene, a ridurilor marionetă, și restabilirea volumului obrajilor înfundați, căzuți și/sau aplatizați.

Se injectează și de-a lungul marginii exterioare a feței, de la tâmple până la bărbie, pentru a restabili un contur facial mai tineresc. Pot fi tratate cu Sculptra și pliurile dintre gură și bărbie și chiar bărbia, cât timp injecțiile nu sunt administrate în jurul buzelor sau lângă structura musculară.

Tratamentul cu Sculptra este ideal pentru persoanele predispuse la pierderea grăsimii faciale și pentru cei care metabolizează mult prea rapid Acidul Hialuronic, cum sunt sportivii de performanță sau cei care au un stil de viață foarte activ. Spre deosebire de filierele dermice pe bază de Acid Hialuronic, efectele la Sculptra apar treptat, producând o transformare subtilă, care pare foarte naturală.

În urma injectărilor repetate cu Sculptra se corectează aspectul liniilor fine și al ridurilor existente, îmbunătățindu-se și structura pielii, dar rezultatele dorite apar treptat, deoarece fibrele de colagen au nevoie de timp pentru a se reconstrui, ceea ce înseamnă că nimeni nu-și va da seama că ai intervenit la nivelul feței. Un studiu a constatat că 94% dintre participanți consideră că rezultatele îți mențin aspectul natural și la 2 ani după tratament.

Cum funcționează Sculptra?

Cercetările au arătat că Sculptra stimulează producția de colagen nou prin crearea unei inflamații la nivel redus în straturile mai profunde ale pielii, ceea ce menține producția de colagen timp de până la 24 de luni. Colagenul nou produs de către organism întinerește vizibil pielea, redând volumul, redensificând structura și îmbunătățind textura acesteia. Odată injectat, acidul polilactic acționează ca o schelă, oferind o structură pe care colagenul poate crește și oferindu-i organismului condițiile necesare pentru a recrea volumul tineresc al trăsăturilor.

Deoarece sinteza colagenului durează în mod obișnuit de la 6 până la 12 săptămâni, umflarea imediată pe care o vei observa post injectare este în esență greutatea soluției saline. În aproximativ 48 de ore, corpul absoarbe soluția salină, zonele tratate revin la normal și începe perioada de așteptare. Este necesar un al doilea și chiar al treilea tratament, într-un interval de aproximativ opt săptămâni. Rezultatele durează până la doi ani iar, în unele cazuri, când se acționează sinergic prin mai multe proceduri, chiar mai mult.

Medicii au descoperit că, odată creat acest suport structural asemănător unei schele, nu doar că se stimulează și întreține producția de colagen, ci un nou tratament cu Sculptra are o longevitate mai mare și oferă un rezultat general mai bun, deoarece există o bază pe care țesuturile se pot reconstrui.

Sculptra Aesthetic nu este indicat pentru liniile superficiale, ci îmbunătățește ridurile profunde din anumite zone ale feței, cum ar fi pliurile nazolabiale, care apar din cauza pierderii de grăsime provocată de înaintarea în vârstă, dar și a elasticități pielii, care devine mult mai sensibilă la gravitație și atârnă inestetic peste conturul facial.

După injectare, Sculptra se descompune treptat în corp, lăsând în urmă particule mici de acid polilactic care interacționează cu celulele din piele, stimulând producerea de colagen. Colagenul nou format întărește și umple pielea, oferind volum și, în același timp, un efect de lifting natural. Rezultatele Sculptra sunt progresive și pot fi observate gradual, iar efectul de volumizare se produce în mod uniform și natural.

Sculptra este o opțiune de tratament non-chirurgicală, care nu necesită perioadă de recuperare. Sunt necesare 3 ședințe de tratament, efectuate într-un interval de 6 luni de zile, deoarece altfel nu se văd rezultate.

Ce zone îmi pot îmbunătăți cu Sculptra?

Sculptra poate fi utilizat pentru a îmbunătăți aspectul și volumul în următoarele zone:
 • Pomeți: Sculptra poate fi utilizat pentru a volumiza, contura și sublinia subtil zona pomeților, oferindu-le astfel o formă frumoasă și o structură mai bine definită.
 • Bărbie: Sculptra poate fi folosit pentru a crea o linie clară a bărbiei, oferind un contur facial mă atrăgător și mai tineresc, netezind și pliurile existente de la nivelul acesteia.
 • Tâmple: Sculptra poate fi folosit pentru a umple zonele ușor scobite ale tâmplelor, oferindu-le astfel un aspect mai tânăr și mai plin.
 • Regiunea nazolabială: Sculptra poate fi utilizat pentru a umple șanțurile, ridurile sau liniile adânci ale acestei regiuni, reducând astfel aspectul creponat, care îmbătrânește și asprește expresia feței.
 • Linia maxilarului: Sculptra poate fi utilizat pentru a crea o linie bine definită a maxilarului și, implicit, a feței.
Sculptra: umplere riduri adânci, volumizare și lifting facial pentru 2 ani de zile - Doctor SKiN
FDA recomandă Sculptra pentru corectarea deficiențelor de volum și contur ale ridurilor nazolabiale profunde, dar și ale altor riduri faciale în care este adecvată abordarea tehnicii de injectare în formă de grilă (hașură încrucișată) în dermul profund.

Medicii chirurgi plasticieni preferă Sculptra pentru zonele care au tendința de “scufundare”, cum ar fi tâmplele și vârfurile pliurilor nazolabiale din ambele părți ale nasului, care nu se “umplu” suficient nici și după mai multe seringi cu filler pe bază de Acid Hialuronic. Organismul produce cu ajutorul Sculptra o volumizare foarte plăcută și blândă a tâmplelor, pentru un aspect tânăr, care nu este prea umflat sau exagerat.

De asemenea, obrajii scobiți, golurile din fața urechii și bărbia retrasă, însoțită de riduri pot beneficia, de asemenea, de boost-ul natural de colagen oferit de tratamentul cu Sculptra.

Pe corp, injecțiile hiperdiluate de Sculptra sunt utilizate off-label (nu sunt aprobate de FDA) pentru a redensifica și netezi pielea cu aspect creponat de pe partea superioară a brațelor, pe gât și decolteu, pe abdomenul afectat de sarcină, pe partea interioară a coapselor și pe genunchi. Poate nivela treptat gropițele provocate de celulită, neregularitățile de contur și poate crește cu aproximativ 10% volumul feselor.

Pe măsură ce popularitatea Sculptra crește, medicii explorează noi modalități de a-i valorifica efectele. De exemplu, unii medici utilizează în mod sinergic Sculptra cu laserul fracționat ablativ în tratamentul ridurilor profunde. În mod independent, fiecare poate declanșa sinteza colagenului. Când sunt însă folosite împreună, laserul creează canale în piele ce permit acidului polilactic din Sculptra să pătrundă și să fie distribuit mult mai uniform la nivelul pielii, sporind efectul acestuia.

Sculptra versus filierele dermice pe bază Acid Hialuronic

Fillerele dermice sunt folosite pe scară largă pentru modelarea trăsăturilor, crearea și/sau restabilirea volumului pierdut de la nivelul feței și al buzelor, dar și pentru a simula o structură osoasă mai bună. Dacă majoritatea au la bază Acidul Hialuronic, care acționează pentru o perioadă limitată, există câteva opțiuni de fillere dermice din materiale biocompatibile diferite, mai durabile, precum Ellansé, Radiesse și Sculptra. Aceste fillere dermice sunt biostimulatoare, deoarece stimulează procesul biologic de producție de colagen, pentru a crea un efect mai de durată față de Acidul Hialuronic.

Sculptra este un filler dermic potrivit pentru obraji și tâmple, dar nu este o alegere bună pentru umplerea zonei perioculare, adică a zonei de sub ochi sau a buzelor. Aceste zone sunt mult mai bine abordate cu un filler pe bază de Acid Hialuronic, cum ar fi Juvederm. Cum Sculptra este o suspensie, particulele se pot depune și au tendința de a se mișca mai mult, ca o consecință a mișcărilor musculare, față de Juvederm sau Restylane.

De asemenea, efectele Acidului Hialuronic se pot inversa prin injecțiile cu hialuronidază. Sculptra nu are însă un antidot sau agent de inversare. Dacă nu-ți plac rezultatele trebuie să aștepți 2 ani de zile până când efectul tratamentului cu Sculptra dispare.

O altă mare diferență este că Acidul Hialuronic oferă volum imediat zonei de tratament, în timp ce efectele Sculptra nu sunt la fel de rapide: poate fi nevoie de mai multe sesiuni de injectare cu Sculptra și de câteva luni, timp în care aștepți ca acesta să demareze producția de colagen nou a organismului. Cu toate acestea, rezultatele Sculptra le depășesc cu mult pe cele ale fillerelor cu Acid Hialuronic, având o remanență de aproximativ 2 ani de zile.

Sculptra Aesthetic versus Toxina botulinică

Atât Sculptra Aesthetic cât și toxina botulinică sunt folosite pentru a trata semnele îmbătrânirii faciale, dar există o diferență majoră între aceste două injectabile: Sculptra este un filler dermic gros, care înlocuiește volumul facial, în timp ce toxina botulinică este un neuromodulator care relaxează temporar mușchii prin blocarea semnalelor nervoase care-i determină să se miște. Acest lucru limitează apariția „ridurilor dinamice” (de obicei pe frunte și în jurul ochilor) cauzate de expresiile faciale repetate.

Sculptra funcționează cel mai bine pentru volumizarea zonelor care suferă din cauza pierderii de grăsime faciale și netezirea ridurilor profunde ale feței.
Medicii specialiști în estetică medicală folosesc adesea aceste două produse injectabile în combinație, pentru a trata atât pierderea de volum cât și ridurile, cu un efect de rejuvenare generală.

Ce simți în timpul tratamentului cu Sculptra?

Sculptra se injectează numai cu canula iar procedura durează de obicei mai puțin de o oră. În cadrul evaluării gratuite din clinicile Doctor SKiN, medicul specialist va discuta cu tine mai întâi obiectivele tale, va examina zona de tratament, va marca locul injectării și va pregăti zona cu un antiseptic. De asemenea, va aplica un anestezic topic înainte de injectare și poate amesteca injecția Sculptra cu un agent de amorțire, cum ar fi lidocaina, pentru a ajuta la atenuarea oricărui disconfort.

În timpul injectării, se poate simți o ușoară senzație de presiune sau arsură, dar aceasta este temporară și se duce rapid. După injectare, medicul va masa zona pentru a ajuta la distribuirea substanței dar și pentru a preveni formarea nodulilor și îți va arăta cum va trebui să masezi zona acasă, deoarece vei aplica și acasă protocolul de masaj 5-5-5.

Tot pentru a preveni formarea nodulilor, este recomandat să combini tratamentul Sculptra cu Morpheus, abordând zonele vizate în mod alternativ: luna 1 injectare cu Sculptra, luna 2 Morpheus8, luna 3 injectare cu Sculptra, luna 4 Morpheus8, luna 5 injectare cu Sculptra și luna 6 din nou, Morpheus8.

Rezultatele tratamentului cu Sculptra sunt progresive și pot fi observate treptat: primele rezultate se instalează la aproximativ 3 luni după prima serie de injecții, iar cele maxime între 4 și 6 luni după prima sesiune de tratament.
Dacă efectele inițiale pot fi subtile, acestea se vor intensifica pe măsură ce trece timpul, oferindu-ți un aspect tânăr și revitalizat, deoarece reușește să creeze un efect de lifting natural și uniform pe întreaga zonă tratată.
Este obligatoriu să faci minim 3 ședințe la un interval 2 luni distanță, deoarece altfel nu te poți bucura de rezultatele maxime. Este esențial să urmezi sfaturile medicului și să ai răbdare, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile și pentru a te bucura de o piele cu aspect tânăr pentru o perioadă îndelungată.

Instrucțiuni obligatorii după injectarea cu Sculptra

După injectarea cu Sculptra, este necesar să respecți întocmai instrucțiunile medicului pentru a maximiza beneficiile tratamentului și pentru a minimiza potențialele efecte secundare. Iată câteva recomandări care nu sunt negociabile:
 • Regula de masaj 5-5-5. Trebuie să masezi zonele injectate cu Sculptra de cel puțin 5 ori pe zi, timp de 5 minute de fiecare dată, în primele 5 zile după tratament. Masajul ajută la uniformizarea substanței injectate și la distribuirea acesteia în mod egal în zona tratată și elimină riscul formării nodulilor.

 • Nu te expune la soare sau solar! După procedură, este recomandat să eviți expunerea directă la soare și să porți o protecție solară adecvată (SPF 50+) pentru protejarea pielii și prevenirea deteriorării substanței injectate.

 • Evită activitățile intense. După procedură, nu depune efort intens și nu face activități sportive timp de 48 - 72 de ore. Orice activitate care te pot face să transpiri abundent ( precum este sauna) este strict interzisă!

 • Ai grijă la cum îți îngrijești pielea. Este important să ai grijă de pielea ta după procedură, astfel încât să nu afectezi zona tratată. Evită utilizarea produselor de înfrumusețare care conțin ingrediente dure și amâna orice tratament facial sau estetic, conform recomandărilor medicului.

 • Respectă intervalul de 2 luni dintre cele 3 ședințe. Medicul tău te va sfătui când poți programa următoarea ședință, înainte de a părăsi clinica. Este important să respecți programarea recomandată, pentru a maximiza beneficiile tratamentului cu Sculptra și pentru a obține cele mai bune rezultate.

 • Apelează la tratamentul cu Morpheus 8 în lunile de pauză la Sculptra. Dispozitivul funcționează excelent în completarea efectelor obținute cu Sculptra și reduce semnificativ riscul apariției de granuloame în zonele de tratament.

SCULPTRA NU SE POATE DIZOLVA PRECUM ACIDUL HIALURONIC! Nodulii se formează din cauza faptului că organismul nu poate asimila microsferele sau microparticulele din formula Sculptra și de aceea este obligatorie efectuarea masajului! Formarea acestor noduli nu ține de tehnica de injectare sau profesionalismul medicului, ci de respectarea cu sfințenie a instrucțiunilor de îngrijire post injectare, iar responsabilitatea în acest caz aparține DOAR pacientului.

Cât de sigur este tratamentul cu Sculptra?

Sculptra este considerat un tratament sigur și eficient pentru îmbunătățirea aspectului feței. Este aprobat de FDA și de alte organizații de reglementare din întreaga lume, pentru utilizare în procedurile cosmetice și medicale.
Dacă în trecut Sculptra putea să provoace niște efecte secundare mai neplăcute, în prezent tratamentul este mult mai sigur, deoarece a fost schimbată diluția, a fost modificat protocolul, iar noile tehnici de injectare asigură niște rezultate cu adevărat WOW.

Imediat după injectare pot apărea mici noduli sub piele, care însă trebuie să dispară în decurs de o lună de zile, dacă respecți protocolul de îngrijire post tratament. Așa-numiții noduli Sculptra pot fi o dezvoltare târzie din cauza acumulărilor mici de material (acid polilactic) care nu au fost distribuite uniform, provocând un granulom mic, asemănător unei cicatrici. De asemenea, acești noduli pot provoca și decolorarea pielii.
Efectele secundare Sculptra pot include, de asemenea, formarea de cheloizi și cicatrici hipertrofice, întrucât Sculptra funcționează prin stimularea colagenului, iar sursa cheloizilor este stimularea excesivă a colagenului. Din acest motiv, Sculptra⚠️nu este recomandat ca tratament pentru persoanele cu antecedente de cheloizi și cicatrici hipertrofice ⚠️(care sunt în mod similar cauzate de excesul de colagen, deși într-o măsură mai mică).

Mai mult decât atât, toate filierele dermice prezintă un anumit risc de ocluzie vasculară, care apare atunci când produsul este injectat accidental într-un vas de sânge și blochează fluxul sanguin. În timp ce fillerele pe bază de Acid Hialuronic pot fi dizolvate imediat cu hialuronidază, dacă se întâmplă acest lucru, protocolul este mai complicat cu Sculptra.
Cu toate acestea, Sculptra este un produs foarte sigur în mâinile potrivite! Riscul acestor efecte secundare este scăzut dacă tratamentul este efectuat de un medic specialist, care cunoaște foarte bine anatomia facială și are experiență în tehnicile de volumizare facială, precum medicii din clinicile Doctor SKiN. Este important să respecți instrucțiunile specialistului legate de îngrijirea post-tratament, pentru a minimiza riscurile și a obține cele mai bune rezultate.

În clinicile Doctor SKiN, poți discuta cu medicul specialist despre zonele pe care dorești să le îmbunătățești iar acesta te va îndruma dacă Sculptra este sau nu soluția potrivită pentru tine.

Tratamentul nu este recomandat persoanelor cu așteptări nerealiste.

Nu știi ce ți se potrivește, ai temeri despre rezultatul final sau vrei să afli mai multe detalii înainte de a lua o hotărâre? La Doctor SKiN, consultația la medicul specialist în chirurgie plastică, cu o experiență solidă în injectări, medicină anti-ageing și volumetrie facială este gratuită și neangajantă.

Programează-te acum pentru o consultație la ☎️ 031 005.10.15 sau pe adresa contact@doctorskin.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
 • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
 • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
 • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugă o recenzie la „Sculptra: umplere riduri adânci, volumizare și lifting facial pentru 2 ani de zile”

Echipa Doctor SKiN

Sculptra, rejuvenare și lifting facial care durează 2 ani
Sculptra: umplere riduri adânci, volumizare și lifting facial pentru 2 ani de zile
2.000 lei12.000 lei
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin