Peeling chimic cu TCA

5.00 out of 5
(O recenzie client)

Peeling-ul chimic cu TCA oferă rezultate minunate în caz de acnee, pete pigmentare, melasmă, cicatrici, riduri și linii fine, printr-o exfoliere nedureroasă a pielii.

Peeling-ul cu TCA este printre cele mai sigure peeling-uri chimice și funcționează pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru persoanele cu ten închis.Este indicat și pentru uniformizarea aspectului tenului, reducerea aspectului porilor măriți și se poate aplica pe față, decolteu, dar și pe spate sau umeri. Peeling-ul cu TCA este realizat în clinicile Doctor SKiN București și Doctor SKiN Corbeanca exclusiv de către medicul dermatolog.

500 lei

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Peeling chimic cu TCA

Ofertă

Preț

1 ședință

350 lei

4 ședințe

1200 lei

acest peeling poate fi făcut doar în sezonul rece

De ce să alegi peeling-ul cu TCA?

  • reduce aspectul cicatricilor post-acneice și al petelor pigmentare

  • oferă pielii luminozitate și un aspect mai tânăr, mai sănătos

  • șterge liniile fine și ridurile superficiale

  • eficient în tratamentul acneei și al melasme

  • crește gradul de absorbție a produselor cosmetice, potențând astfel acțiunea acestora asupra pielii

  • curăță și micșorează porii dilatați

  • îmbunătățește elasticitatea pielii prin creșterea producției de colagen

  • curăță și îndepărtează punctele negre

  • uniformizează nuanța tenului

  • reglează producția de sebum

  • îmbunătățește textura și aspectul general al pielii

  • ideal pentru a combate efectele fotoîmbătrânirii

Peeling chimic cu TCA - Doctor SKiN

Cum se face peeling-ul cu TCA?

Peeling-ul este unul dintre cele mai populare tratamente estetice, fiind folosit de peste 100 de ani în medicina estetică și în tratamentele dermatologice pentru corectarea diverselor imperfecțiuni ale pielii și pentru tratarea unor afecțiuni cutanate.

Peeling-ul cu TCA este un tratament estetic non-invaziv care utilizează acidul tricloracetic (TCA) pentru a îmbunătăți aspectul pielii și pentru a estompa cicatricile lăsate de acnee, ridurile și petele pigmentare.

Acidul tricloracetic este o substanță chimică cu un PH acid, cu ajutorul căreia se realizează o exfoliere controlată a straturilor pielii, precum și o remodelare a țesutului conjunctiv la nivelul dermului, prin stimularea sintezei de noi fibre de colagen și de glicoaminoglicani

La Doctor SKiN, peeling-ul cu TCA poate fi realizat folosind diferite concentrații de acid lăsat în contact cu pielea pentru o perioadă de timp atent determinată, în funcție de rezultatele dorite. Astfel, se pot efectua peeling-uri superficiale, medii sau profunde. 

După curățarea temeinică a tenului cu o substanță de curățare specială și degresată, pentru a elimina celulele moarte și sebumul, soluția de peeling cu acid tricloracetic este aplicată pe față cu o pensulă, bețișoare cu vată sau comprese, făcând una sau mai multe treceri. 

Când acidul tricloracetic începe să acționeze, pielea capătă un aspect albicios, sidefiu sau gălbui, acesta fiind un semn că celulele deteriorate de la nivelul epidermei au murit. Acest fenomen poartă numele de “frosting” și se referă la coagularea proteinelor dermice, ceea ce indică profunzimea peeling-ului la nivelul straturilor pielii.

Astfel, peeling-ul cu TCA dizolvă celulele din stratul superior al pielii (epiderm) și declanșează procesul de epitelizare și de rejuvenare facială prin forțarea proceselor proprii de regenerare celulară. Pe măsură ce pielea se epitelizează, se formează colagen nou, rezultatul fiind o piele lipsită de imperfecțiuni, regenerată și cu un aspect mai tânăr. 

După ce acidul acționează, se neutralizează efectul acestuia cu o cremă calmantă post-peeling.

Peeling-ul cu TCA Vs. Peeling-ul cu alți acizi

Peeling-ul cu TCA este mai eficient și mai puternic decât peeling-urile efectuate cu acid glicolic sau acid lactic și mai puțin agresiv față de peeling-ul cu fenol. Acidul tricloracetic acționează în profunzimea pielii, până la nivelul dermului papilar, pentru a îmbunătăți vizibil textura pielii și pentru a atenua imperfecțiunile. 

Pentru rezultate spectaculoase, peeling-ul cu TCA poate fi combinat și cu alte proceduri cosmetice, precum terapia 🧛🏻mezoterapia fracționatătoxina botulinică sau filierele cu acid hialuronic.

Cui se adresează peeling-ul cu TCA?

Peeling-ul cu TCA se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și îmbunătățească tonusul și aspectul general al pielii. Deși este, în principal, un tratament facial, peeling-ul chimic cu TCA poate fi folosit și pentru alte zone ale corpului, cum ar fi: gâtul, decolteul sau mâinile. 

Astfel, peeling-ul cu TCA este soluția ideală pentru tine dacă îți dorești o piele mai netedă, mai fermă și mai luminoasă, lipsită de imperfecțiuni precum:

  • piele fotoîmbătrânită și ridată

  • piele afectată de fumat, lipsită de luminozitate

  • acnee

  • cicatrici cauzate de acnee sau varicelă

  • pori dilatați

  • hiperpigmentări (melasmă, hiperpigmentări post-inflamatorii)

  • pistrui

  • lentigo

  • keratoze

Indiferent de problema pe care vrei să o tratezi cu ajutorul peeling-ului cu TCA, primul pas este o evaluare de către medicul dermatolog. Peeling-ul cu TCA este o procedură medicală din cauza faptului că orice greșeală poate avea un impact negativ major asupra sănătății tale și trebuie realizat DOAR de către medicul dermatolog. 

Mai mult decât atât, doar medicul este cel care decide dacă peeling-ul cu TCA ți se potrivește, îți poate construi un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor tenului tău și îți poate recomanda produse pe care să le folosești post-tratament.

Ce simți în timpul unei ședințe de peeling cu TCA?

În primele câteva minute, în timp ce acidul începe să acționeze asupra pielii, va exfolia și curăța straturile superioare de piele și este posibil să resimți o ușoară senzație de arsură tranzitorie urmată de o usturime înțepătoare dar perfect suportabilă, care se va diminua odată cu aplicarea cremei calmante post-peeling., odată ce vei resimți o senzație de arsură făcută suportabilă prin ventilarea feței.

Disconfortul resimțit în timpul peeling-ului cu TCA este minim, astfel că procedura nu necesită anestezie. Însă, pentru a maximiza confortul pacienților noștri, în clinicile Doctor SKiN ventilăm zona tratată pe tot parcursul efectuării procedurii.

Cât durează o ședință de peeling cu TCA și de câte am nevoie?

O ședință de peeling cu TCA durează aproximativ 30 de minute. Numărul de ședințe necesar pentru a ajunge la rezultatele dorite diferă de la persoană la persoană, în funcție de gravitatea problemei cu care te confrunți, tipul de piele, precum și de concentrația de acid folosită. Profunzimea peelingului, și implicit a stratului epidermal și dermal distrus, poate fi controlată în funcție de gradul de concentrație a substanței exfoliante. 

Pentru a obține rezultatele pe care le aștepți, în orice clinică Doctor SKiN beneficiezi de o schemă de tratament adaptată nevoilor pielii tale. De obicei, sunt recomandate 4 – 5 ședințe efectuate la un anumit interval de timp, stabilit de către medicul dermatolog, în funcție de profunzimea peeling-ului – o dată pe lună pentru peeling-urile medii – superficiale și o dată la câteva săptămâni pentru peeling-urile medii – profunde.

În cât timp văd rezultatele după procedura de peeling cu TCA?

Imediat după peeling-ul cu TCA, pielea poate prezenta sensibilitate și un eritem discret (roșeață) care dispare în maxim 1 oră. În următoarele 3 – 5 zile, pielea tratată cu TCA începe să se descuameze și să formeze mici cruste maronii care vor începe să cadă singure în 2 – 3 zile și vor dispărea progresiv în următoarele 10 – 14 zile. Asta înseamnă că stratul exterior de piele este înlăturat, făcând loc unui strat nou, regenerat, cu aspect mai neted, mai tânăr și mai puțin afectat de imperfecțiuni. 

Maximum de intensitate este la aproximativ 48 ore. Ai grijă să NU rupi cojițele, să scarpini zona tratată sau să o cojești cu unghiile, pentru a nu agresa pielea aflată încă în stadiu de vindecare! Crustele vor cădea treptat de la sine, odată cu încheierea procesului de regenerare.

Gradul de descuamare depinde de profunzime peeling-ului efectuat, iar întreg procesul poate dura până la una sau două săptămâni. Pe perioada descuamării pot fi aplicate, doar la recomandarea medicului dermatolog, unguente cu antibiotic și o cremă nutritivă pentru reepitelizare rapidă, ce vor favoriza eliminarea cojițelor.

Curăță fața cu un demachiant blând, fără alcool, pentru a împiedica agresarea excesivă a pielii. După peeling, va trebui să folosești cold cream în strat subțire, de mai multe ori pe zi.

După peeling-ul cu TCA, este esențial

  • să folosești produse suplimentare de hidratare pentru a proteja fața în perioada de vindecare

  • să aplici protecție solară cu SPF 50+ 

  • să eviți expunerea la soare timp de o lună, pentru a preveni riscul de pigmentare post-inflamatorie.

După peeling-ul cu TCA profund, se va evita expunerea la soare, saună și raze ultraviolete timp de 3 luni.

Astfel, rezultatele finale ale peeling-ului cu TCA vor fi vizibile la circa 14 zile, după ce crustele cad complet, pielea de dedesubt s-a regenerat complet, pare mai fermă, mai întinsă, mai catifelată, mai luminoasă și mai tânără.

Va fi necesară repetarea dar rezultatele merită efortul.

Care sunt contraindicațiile peeling-ului cu TCA?

Nu pot beneficia de efectele peeling-ului cu TCA:

  • femeile însărcinate sau care alăptează

  • pacienții care au utilizat creme de depigmentare a pielii cu 48 de ore înainte de tratament

  • pacienții care au luat retinoizi în ultimele 6 luni

  • pacienții care prezintă herpes, eczeme sau care suferă de rozacee, psoriazis sau dermatită

  • pacienții care prezintă cicatrici cheloide sau răni vindecate incomplet

  • pacienții cu boli autoimune (lupus, artrită reumatoidă, vitiligo, etc.)

  • pacienții care fumează mai mult de 20 de țigări pe zi

  • pacienții care se expun la soare excesiv sau în mod frecvent

  • pacienții care au un loc de muncă unde trebuie să stea în exterior

  • tratamentul facial recent cu radiofrecvență încetinește regenerarea tegumentului

  • sistemul imunitar slăbit crește riscul de infecții

  • Epilarea cu ceară pe zona în care ai făcut peelingul cu TCA poate răni pielea inclusiv la câteva săptămâni după

  • persoane cu așteptări nerealiste.

Din cauza riscului de hiperpigmentare post-inflamatorie, peeling-ul chimic cu TCA este recomandat în sezonul rece, când expunerea la soare este limitată.

Este peeling-ul cu TCA sigur?

Peeling-ul cu acid tricloracetic este o procedură 100% sigură atunci când este realizată de către un expert, adică de către un medic. Atunci când este respectat cu strictețe protocolul de lucru, apariția unor reacții adverse precum arsura, este extrem de rară. 

Majoritatea efectelor secundare sunt rezultatul a ceea ce faci după peeling. Este important să eviți expunerea la soare, deoarece acesta este principalul motiv pentru problemele de pigmentare. Evită expunerea excesivă la lumina UV și continuă să aplici zilnic protecția solară.

Deși unele peeling-uri chimice pot fi efectuate și de către terapeuți calificați, cu experiență în utilizarea substanțelor active, în cazul peeling-ului cu TCA, numai un medic specializat poate obține rezultatele dorite, în condiții de maximă siguranță. 

În clinicile Doctor SKiN București și Corbeanca, peeling-urile chimice sunt efectuate doar de către medicul dermatolog sau sub urmărirea și la recomandarea acestuia. 

Numai un medic dermatolog cu experiență în efectuarea peelingului cu TCA va scădea riscurile efectelor secundare negative iar în întreaga lume, au fost efectuate de către dermatologi peste 130.000 de peelinguri chimice medicale.

Ce efecte secundare comportă peelingul cu TCA?

Înainte de peeling, medicul va discuta schema terapeutică, rezultatele așteptate și posibilele complicații, specifice tipului de piele, și anume:

  • piele extrem de roșie și iritată care durează câteva zile sau, arareori, săptămâni

  • erupția herpesului, dacă ai virusul herpes simplex

  • modificarea culorii pielii

  • este posibil să apară puncte albe care vor dispărea de la sine sau care pot fi tratate cu ușurință.

Extrem de rar, peelingul cu TCA poate cauza:

  • o infecție bacteriană sau fungică

  • afectarea organelor din cauza expunerii chimice

Persoanele cu ten mai închis la culoare au risc ridicat de hiperpigmentare după peelingul chimic.

Peelingurile pe bază de acid tricloracetic (TCA) pot fi periculoase dacă sunt folosite incorect și nu sunt recomandate fără supravegherea unui medic expert.

Dacă peelingul este folosit incorect, pot apărea cicatrici.

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru prima ședință de peeling cu TCA?

Pentru a optimiza la maxim rezultatele, cu câteva săptămâni înainte de peelingul cu TCA va fi nevoie să modifici ritualul de îngrijire a pielii.

  • Urmează indicațiile dermatologului referitoare la pregătirea pielii înainte de peeling.
  • Pentru a crește gradul de penetrare a acidului tricloracetic, pentru a obține un rezultat uniform dar și pentru a scădea riscul apariției reacțiilor adverse, pielea va fi pregătită cu creme pe bază de vitamina C, acid glicolic.
  • pregătirea tenului cu acidului retinoic (retinol), înlătură stratul cornos și permite o pătrundere mai bună și rezultate mai eficiente a substanței active. Însă, cu 14 zile înainte de peeling sistează produsele de îngrijire a pielii pe bază de retinol întrucât pot subția stratul de piele, afectându-l.
  • cu cel puțin 2 săptămâni înainte de peelingul cu TCA, este necesară o exfoliere superficială de tip microdermabraziune sau gomaj cu frimatorul.
  • Cu cel puțin 2 săptămâni înainte de peeling-ul cu TCA trebuie întreruptă folosirea produselor cosmetice pe bază de retinol.
  • În cazul în care ai avut recent herpes, trebuie luat Aciclovir pentru a preveni infecția virală. În anumite cazuri, medicul dermatolog poate prescrie antibiotic profilactic 5 zile după peeling.
  • Tenul trebuie să fie foarte bine curățat înainte de procedură, pentru a nu avea nicio urmă de machiaj sau alt produs cosmetic.
  • Pentru a obține un ton uniform al pielii după peeling și pentru a preveni hiperpigmentările, este obligatorie aplicarea zilnică a protecției solare cel puțin 4 săptămâni înainte și după peeling-ul cu TCA, iar de preferat timp de 3 luni.

Nu lăsa acneea, cicatricile sau petele pigmentare să îți afecteze frumusețea naturală! Te așteptăm în clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca pentru o evaluare GRATUITĂ a tenului tău, pentru a afla de ce anume are nevoie pielea ta pentru a rămâne tânără și sănătoasă mult timp de acum înainte! 

Programează-te acum la ☎0729 740.704 în clinica Doctor SKiN Drumul Taberelor sau la ☎0749 11.40.60 în clinica Doctor SKiN Corbeanca sau pe mail, pe adresa contact@doctorskin.ro!

*Consultația la medicul dermatolog este gratuită, dacă în aceeași zi este realizată și procedura.

De ce ai alege Doctor SKiN?

  • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
  • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
  • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
  • consumabile de calitate, accesorii acreditate
  • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
  • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
  • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
  • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
  • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
  • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
  • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
  • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
  • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
  • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

În clinica Doctor SKiN acest peeling este efectuat de medicul dermatolog specialist

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

1 recenzie pentru Peeling chimic cu TCA

  1. 5 out of 5

    Mihaela Ungureanu

    Sunt foarte încântată și mulțumită de rezultatul obținut!
    Am încercat nenumărate creme pentru petele pigmentare(unele scumpe altele ieftine),fără a avea rezultatele promise.
    Peelingul chimic a fost singurul procedeu care a dat rezultate și nu numai pentru petele pigmentare care s-au diminuat vizibil.Tenul meu este mai luminos și chiar ridurile fine au dispărut.
    Doamna Doctor și întreg personalul de nota 10.
    Mulțumesc SKIN Corbeanca!

Adaugă o recenzie

peeling TCA acnee, cicatrici
Peeling chimic cu TCA
500 lei
0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin