De ce este laserul cel mai puternic tratament de rejuvenare?

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Dacă te confrunți cu riduri, pete, cicatrici post-acneice, pori dilatați, exces de sebum sau alte afecțiuni din sfera medicului dermatolog, tratamentul cu laser poate fi soluția ideală pentru a menține o piele fermă, tânără și luminoasă.

Procedurile de rejuvenare cu laser sunt din ce în ce mai populare datorită eficienței lor în remedierea diverselor inestetisme ale pielii.
Fie că vrei să reduci ridurile, să estompezi petele pigmentare, să ai o piele mult mai fermă și mai luminoasă, să îmbunătățești textura, tratamentul cu laser poate fi personalizat în funcție de nevoile tale specifice, fiind o alegere excelentă pentru rejuvenarea pielii.

Ce este procedura de rejuvenare a pielii cu laser?

Cunoscut și sub denumirea de peeling cu laser, vaporizare cu laser sau laser skin resurfacing, tratamentul folosește energia luminoasă concentrată a laserului pentru a elimina stratul exterior de piele deteriorată stimulând totodată producția de colagen, elastină și regenerarea tegumentară, cu rezultate impresionante în tratarea diverselor probleme ale pielii, de la riduri și pete pigmentare până la cicatrici și pori dilatați.

Beneficiile tratamentului cu laser skin resurfacing:

  • reduce ridurile și liniile fine - netezește pielea și diminuează semnele de îmbătrânire.

  • îmbunătățește aspectul cicatricilor - inclusiv pe cele provocate de acnee, pentru o textură mai uniformă.

  • micșorează porii dilatați pentru o piele mai netedă și rafinată

  • stimulează producția de colagen - îmbunătățește elasticitatea pielii și contribuie la fermitatea acesteia.

  • îmbunătățește textura pielii - oferă un aspect mai neted și mai luminos.
    catifelată pielea, estompând denivelările și semnele lăsate de acnee.

Laserul este o soluție modernă și eficientă pentru a reda pielii un aspect sănătos și întinerit.

  • deși tratamentul cu laser este unul extrem de eficient, nu este recomandat pentru pielea lăsată sau flască.

Ce tipuri de lasere se folosesc pentru rejuvenarea pielii?

Alegerea între un laser ablativ și unul non-ablativ depinde de nevoile și obiectivele pe care le ai:

  • laserul ablativ – adesea utilizat în abordarea imperfecțiunilor profunde ale pielii, cum ar fi cicatricile, leziunile cauzate de acnee, semnele de îmbătrânire avansată, ridurile adânci, stimulând regenerarea celulară și producția de colagen în profunzime.
  • laserul non-ablativ este non invaziv, nu îndepărtează niciun strat de piele. Penetrează straturile de suprafață ale pielii pentru a stimula producția de colagen și a-i îmbunătăți textura.
    Laserul non-ablativ este ideal dacă îți dorești o recuperare rapidă și o îmbunătățire treptată a aspectului pielii.

Laserele disponibile în clinicile Doctor SKiN, pentru rejuvenarea pielii:

  • Laserul fracționat CO2 SmartXide Punto laser ablativ care îndepărtează stratul superficial de piele pentru a-i stimula regenerarea. Se folosește preponderent pentru cicatrici, semne post acnee, rejuvenare dar și îmbunătățirea elasticității și texturii pielii.
    Rezultatul după un întreg protocol de tratament este unul vizibil dar comportă un timp de recuperare de 5 - 7 zile.

  • Laserul vascular AvalancheLase® Fotona laser non ablativ care utilizează tehnologia Frac și Piano de pe laserul ND:Yag pentru a îmbunătăți textura pielii, cu un impact semnificativ asupra epidermei și un timp de recuperare scurt comparativ cu laserul CO2.

  • Laser Hollywood Spectra laser non-ablativ, utilizat pentru a trata diverse imperfecțiuni ale pielii, cum ar fi melasma, hiperpigmentarea și îmbunătățirea aspectului general al pielii, fără a îndepărta vreun strat de piele. Tratamentul cu carbon peel nu are timp de recuperare, funcționează prin stimularea instantanee a producției de colagen și a fost folosit inițial de vedete înaintea unui eveniment, de aici și denumirea de Hollywood glow.

  • LaseMD™ de la Lutronic laser non-ablativ care utilizează tehnologia laserului fracțional pentru a trata o gamă largă de afecțiuni ale pielii, inclusiv textură neregulată și pigmentare. Acesta stimulează regenerarea pielii fără a cauza daune semnificative suprafeței pielii și este ideal pentru pacienții care doresc o recuperare rapidă.

  • CoolPeel peeling laser ablativ, cu timp scurt de recuperare care îndepărtează stratul superior al pielii pentru a-i îmbunătăți aspectul general.

Când însă îți dorești rezultate și mai frumoase, rejuvenarea cu laser poate fi combinată cu proceduri estetice precum

  • Fillere cu Acid Hialuronic pentru a umple denivelările pielii sau ridurile adânci.
  • Toxina botulinică pentru a scăpa de ridurile de expresie și a oferi astfel pielii un aspect neted, vizibil întinerit
  • Radiofrecvență pentru îmbunătățirea elasticității și fermității pielii.
  • Peelinguri chimice care accelerează turnoverul celular, ajută la exfolierea pielii moarte și amplificarea rezultatelor obținute prin tratamentul cu laser.
  • Microneedling care poate fi făcut inclusiv în lunile cu soare puternic afară, în combinație cu produse care oferă celulelor fibroblaste un plus de substanțe nutritive, hidratare intensă și implicit o mai bună calitate a pielii precum mezoterapie, skin boostere, polinucleotide sau exozomi.

Aceste tratamente estetice pot fi realizate fie în paralel fie în completare, la intervale regulate, pentru a maximiza rezultatele și a menține pielea tânără și sănătoasă.

Cum se realizează peelingul cu laser?

Înainte de a efectua procedura de laser resurfacing al pielii, medicul va evalua istoricul tău medical pentru a se asigura că intervenția ți se potrivește. De asemenea, va face o trecere în revistă a beneficiilor așteptate, a riscurilor, cu timpul de recuperare și instrucțiunile pentru îngrijirea de după tratament.

În cazul în care te știi cu predispoziție să faci herpes, cere medicului dermatolog să îți prescrie tratament pe care să îl iei cu câteva zile înainte să te prezinți la procedură.

În timpul ședinței, medicul va ajusta setările și parametrii laserului astfel încât tratamentul cu laser să fie unul progresiv, confortabil dar și eficient în același timp.
La final, ți se va aplica o cremă de protecție pe zona tratată.

Îngrijirea post-procedură

Îngrijirea corectă după tratamentul cu laser este esențială pentru a asigura o vindecare fără surprize dar și pentru a reduce riscul de complicații. În primele zile post procedură, pielea poate fi umflată, roșie, sensibilă și predispusă la pătare, mai ales dacă o expunem la soare.

Ce trebuie să faci:

  •  aplică comprese sterile, bine umezite în apă rece pentru a reduce inflamația

  • bea minim 2 litri de apă pe zi, pentru a reface repede echilibrul hidric al pielii

  • aplică des cremă hidratantă și nu permite pielii să se usuce

  • fiolele buvabile cu colagen lichid, administrate timp de 30 de zile și începute cu minim 7 zile înainte de tratamentul cu laser, ajută la obținerea unui rezultat net îmbunătățit

  • protocoalele recent introduse arată că, produse precum Profhilo, 7 zile înainte și 7 zile după tratamentul cu laser CO2, contribuie la obținerea unui rezultat cu rată mai mare de satisfacție

  • evită maxim fumatul, deoarece încetinește procesul de recuperare și predispune la formarea de cicatrici.

Cât de dureros este tratamentul cu laser?

Tratamentul cu laser CO2 este unul ablativ, prin care se îndepărtează stratul de piele superficial și comportă un oarecare disconfort însă se aplică în prealabil local o cremă anestezică.

Tratamentul cu laser non-ablativ LaseMD (la care energia laserului trece prin piele fără a determina evaporarea apei din țesut) este nedureros și, doar în cazul persoanelor sensibile, cu un prag scăzut la durere, necesită topic o cremă anestezică pentru a reduce orice eventual disconfort.

Când este sezonul potrivit pentru peelingul cu laser?

Pentru că pielea tratată cu laser este extrem de sensibilă la expunerea la soare, sezonul rece este considerat a fi „sezonul laserelor”.
Din acest motiv, medicul dermatolog recomandă efectuarea tratamentelor cu laser în lunile de toamnă, iarnă maxim în cele de primăvară devreme, când soarele nu este încă puternic.

Indiferent dacă optezi pentru un tratament cu laser CO2, vascular, Er:Yag sau orice alt laser ablativ, este esențial ca, în primele 14 zile de după, să aplici zilnic o cremă de protecție solară cu spectru larg, cu SPF 50+.

Laser vs. alte Tratamente de Rejuvenare

Laserul este una din cele mai eficiente opțiuni pentru rejuvenarea pielii, având avantajul de a trata imperfecțiuni ale pielii atât superficial cât și profund. Făcut din timp, laserul CO2 are efect de age-reverse.

  • Spre deosebire de peelingul chimic sau microdermabraziune, care acționează doar la suprafața pielii, laserul stimulează regenerarea celulară în profunzime, oferind rezultate de durată.
  • În comparație cu tratamentele injectabile precum fillerele cu Acid Hialuronic, care oferă efect imediat dar temporar, laserul îmbunătățește textura, crește elasticitatea, uniformizează tonul pielii și reduce semnele, pe termen lung.
  • Dacă ești o persoană preocupată de cum va arăta și la 50+, cu un prag scăzut la durere, tratamentul de rejuvenare cu radiofrecvență se face în completare, în lunile în care laserele sunt contraindicate.
  • Dacă nu prea ai timp sau multă răbdare, cele 12 ședințe din protocolul de NuEra facial pot fi înlocuite cu 2 ședințe de Morpheus8, spațiate la 8 săptămâni sau mai mult.
  • Liftingul chirurgical, deep plane sau cervico-facial, deși aduce o întinerire imediată este o operație complexă, cu recuperare anevoioasă și rezultate care țin maxim 5 ani, cu riscul formării de cicatrici cheloide sau, și mai grav, de paralizie temporară a mușchilor faciali. Dar, chiar și după operația de lifting care comportă îndepărtarea excesului de piele cu întinderea mușchilor situați în profunzime, obținându-se astfel netezirea ridurilor și a pliurilor de la nivelul feței, dacă nu întreții calitatea pielii prin tratamente constante, fie acestea laser sau/și injectabile, aceasta se va rida rapid la scurt timp după.
  • De exemplu, pentru excesul de piele de la nivelul pleoapelor sau în cazul cearcănelor cu pungi, tratamentul cu laser CO2 efectuat constant în combinație cu mezoterapie precum NCTF de la Fillmed reprezintă una dintre puținele opțiuni de tratament, dacă nu vrei să repeți operația de blefaroplastie odată la câțiva ani.

Dacă ești în căutarea unei metode de rejuvenare cu rezultate vizibile și de durată, laserul este o tehnologie obligatorie în îngrijirea femeii moderne care ajută la îmbunătățirea aspectului, tonusului și texturii pielii, oferind soluții eficiente pentru mai multe probleme de competența medicului dermatolog.

Întrebări frecvente despre tratamentul cu laser

Alegerea laserului potrivit ține de tipul tău de piele, de problema pe care dorești să o rezolvi și de rezultatele pe care le urmărești.

  • Laserele ablative precum laserul fracționat CO2 sau cele cu tehnologie Er:Yag de la Fotona, sunt ideale pentru rejuvenare, riduri adânci și cicatrici vizibile, având un impact mare asupra pielii, dar și o perioadă ceva mai lungă de recuperare.
  • Laserele non-ablative precum LaseMD, Clear + Brilliant, Moxi, Halo, Nordlys Frax, Ellipse 1550nm Ydun de la Candela, corectează eficient petele pigmentare și îmbunătățesc tonusul pielii cu o recuperare aproape imperceptibilă.

Începe cu o consultație la medicul dermatolog pentru a afla dacă tratamentul cu laser este sau nu potrivit pentru tine.

⚠️ Amână tratamentul dacă ești răcit/ă sau ai herpes, tratamentul cu laser poate agrava aceste afecțiuni.

⚠️ Evită expunerea directă la soare cu cel puțin o lună luni înainte de tratamentul cu laser.

⚠️ Renunță la fumat cu cel puțin două săptămâni înainte și după tratament.

Înainte de procedură, zona tratată este bine curățată și se va aplica topic o cremă anestezică pentru a reduce orice eventual disconfort. Medicul va face apoi câteva treceri, în funcție de tolerabilitate, pe zona de tratament, ajustând setările la profunzimea denivelărilor. Tratamentul este unul rapid, sub 20 de minute întreaga față.

Tip: cu cât crema anestezică are timp mai mare de acțiune (minim 30 de minute), cu atât va fi redus orice posibilă durere.

Rezultatele tratamentului cu laser CO2 sunt vizibile nu mai devreme de 6 săptămâni, pe măsură ce pielea se regenerează iar neocolageneza creează tegument nou, proaspăt, lipsit de orice semn de afectare de soare sau timp.

Dacă ești o persoană care se ține de treabă și, după finalizarea protocolului recomandat de medic, te prezinți anual la ședințele de întreținere, rezultatele se mențin ani iar cel mai important este important să aplici zilnic protecție solară în cele 30 de zile post tratament.

În clinicile Doctor SKiN, tratamentele cu laser sunt realizate exclusiv de către medici dermatologi cu experiență, asigurând astfel cel mai înalt nivel de profesionalism și siguranță pentru pacienți. Pentru a alege tratamentul cu laser care ți se potrivește este important să discuți în prealabil cu medicul care va ști, pe baza cazuisticii și experienței celor câteva sute de pacienți, să te îndrume astfel încât să fii mulțumit, să revii și să ne recomanzi.

Rejuvenarea pielii cu laser este ideală pentru toate vârstele.

Dacă ai vârsta cuprinsă între 20 – 30 de ani, tratamentul cu laser non-ablativ, cum este LaseMD, este excelent pentru a preveni instalarea timpurie a primelor semne de îmbătrânire.

Pentru vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani se recomandă tratamentul cu laser CO2, necesar pentru a menține elasticitatea pielii.

Pentru 40 de ani, odată cu intrarea în premenopauză, tratamentul cu laser CO2, oricât de puternic ar fi, singur nu mai are puterea să șteargă semnele instalate de-a lungul multor ani. Este nevoie de un protocol personalizat compus din diverse alte tratamente care să includă stimulatoare de colagen și care să țină cont cu mai multă acuratețe de ceea ce ai nevoie, de metabolism, de moștenirea genetică și de stilul de viață.

Se recomandă folosirea regulată a unei creme intens hidratante, aplicarea unei creme cu protecție solară de 50+ și evitarea expunerii directe la soare.
Nu folosi produse abrazive sau acizi exfolianți timp de 2 – 3 săptămâni după ședința de tratament cu laser.

De asemenea, un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, fără fumat sau nopți pierdute are o contribuție semnificativa în menținerea fermității și elasticității pielii.

Dacă selecția pacientului este bine făcută, tratamentul cu laser ablativ este sigur iar cele mai frecvente efecte secundare includ roșeață, umflare sau sensibilitate, sunt minore și tranzitorii.
În cazul tratamentului cu laser non-ablativ, riscurile sunt considerabil mai mici.

După tratamentul cu laser CO2, este posibil să resimți o senzație ca de arsură, însoțită de roșeață și umflare, toate reacții normale ale pielii.
Aceste simptome sunt temporare și se duc de la sine în câteva ore sau zile, în funcție de tipul de laser făcut și de intensitatea cu care s-a lucrat.

Dacă s-a lucrat agresiv sau ai tenul cu predispoziție la cuperoză, este firesc să ai tenul reactiv câteva luni bune post tratament.

❌ pacienții diagnosticați cu boli fotosensibile, precum Lupus eritematos, trebuie să evite acest tratament.
❌ tratamentul nu este recomandat celor care au luat recent medicamente fotosensibilizante, deoarece acestea pot amplifica reacțiile pielii la laser.
❌ persoanele care au infecții, plăgi deschise, ulcerații sau tatuaje pe zona ce urmează a fi tratată
❌ sarcină sau alăptare
❌ zonele care au fost supuse recent oricărui tratament de exfoliere, inclusiv retinol, peeling chimic sau expuse la soare sau solar în ultimele 14 zile
❌ cancer
❌ tratamentul nu este recomandat persoanelor care au așteptări nerealiste, care pretind rezultate dintr-o singura ședință sau la puține zile după finalizarea procedurii. Așa cum cu o floare nu se face primăvară, cu o pastilă de antibiotic nu se duce infecția, nici cu o ședință de tratament laser nu este posibil să vezi vreo diferență sesizabilă. Pe lângă faptul că energia este crescută progresiv de la ședință la ședință, pentru a putea observa cum reacționează pielea, tratamentul cu laser necesită perseverență, constanță, răbdare și o relație de încredere cu medicul. Altfel, în eventualitatea apariției unei reacții adverse, te vei panica și vei face alegeri proaste.

Laserul CO2 nu este recomandat persoanelor cu piele închisă la culoare, cu pielea bronzată sau expusă la soare, deoarece riscul de pete pigmentare este unul mare.

În schimb, dacă îți place să stai la soare sau să mergi la solar și totuși să faci ceva pentru elasticitatea și luminozitatea pielii poți încerca liniștită tratamente laser soft cum sunt Hollywood Spectra, Morpheus 8 sau LaseMD.

Numărul de ședințe necesare depinde atât de tipul de laser utilizat cât și de afecțiunile pielii care necesită tratament.

Orientativ, tratamentul cu laser non-ablativ, cum este și LaseMD, în funcție de ceea ce urmărim să obținem, poate necesita 8 ședințe de tratament, în timp ce, pentru reducerea semnelor post acnee, laserul CO2 obține aceleași rezultate în numai 4 ședințe. Desigur, recuperarea după laserul CO2 este dublă ca timp comparativ cu cea după LaseMD și este de cântărit în cazul în care ai puține zile de concediu pe an, pe care vrei să le folosești înțelept.

Dacă ți-l permiți și nu faci un efort de timp și de bani, astfel încât să ai așteptări nerealiste, tratamentul cu laser este ideal când vrei să îmbunătățești aspectul pielii, să reduci ridurile fine, petele pigmentare sau cicatricile. Este excelent pentru uniformizarea texturii pielii, micșorarea porilor dilatați sau reducerea roșeții.

⚠️ Cu siguranță, nu se obține vreo îmbunătățire după o singură ședință de tratament cu laser. Dacă asta aștepți, nu te apuca. Este nevoie de răbdare, de urmat un întreg protocol de tratament iar uneori, combinarea cu alte proceduri complementare.

Dacă ai afecțiuni active cum ar fi eczeme, herpes sau alte asemenea infecții la nivelul tegumentului, este important să anunți medicul înainte de a începe pentru că, pe lângă o recuperare cu risc de complicații, tratamentul cu laser ar putea să le agraveze.

Prețul unui tratament cu laser depinde de tipul procedurii, de zona vizată și de tehnologia folosită. La Doctor SKiN suntem bucuroși să ne adresezi orice întrebări sau nelămuriri ai avea și ne vom strădui de fiecare dată ca tu să primești cel mai bun raport calitate – preț.

A fost acest articol util?
DaNu

Articole recomandate

20 decembrie 2024

Dermatologie Sector 6: Protejează-ți eficient pielea sensibilă de afecțiunile sezonului rece!

Dermatologie Sector 6, afecțiuni dermatologice, piele afectată de sezonul rece? Ai ajuns unde trebuie! Sunt iDoctor SKiN, doctorul tău virtual…

28 noiembrie 2024

Procedura de întinerire a pielii cu ajutorul fillerelor hibride JuveLook si Lenisna. Workshop hands-on cu dr. Daniela Catanas

Pentru că instruirea continuă a medicilor din echipa noastră este esențială pentru siguranța și satisfacția fiecărei persoane care ne calcă…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin