Lentigo și lentigine

Scapă de petele maronii de bătrânețe, cauzate de soare, de pe față și mâini cu cele mai noi și mai performante lasere: Hollywood SpectraLaseMD si Clarity 2 Lutronic!

100 lei1.000 lei

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.

Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.

Achiziționarea procedurii nu reprezintă o dovadă a angajamentului medicului că vă va face procedura.

În funcție de mai mulți factori [printre care vârsta, starea Dvs. de sănătate, așteptările pe care le aveți de la tratament], în urma consultului, medicul poate considera că nu sunteți compatibilă cu procedura achiziționată sau nu veți avea rezultatele dorite.

Caz în care vă va face recomandări bazate pe experiența și cazuistica similară avută iar, dacă recomandările nu răspund așteptărilor Dvs., vă vom restitui suma achitată.

citește mai mult

Odată cu trecerea timpului dar și în urma expunerilor repetate la soare și la acțiunea razelor ultraviolete, mai mulți ani, în mod excesiv, pielea noastră începe să-și piardă din vitalitate, elasticitate și fermitate, intervine îmbătrânirea prematură cu dezvoltarea de pete pigmentare.
După vârsta de 40 de ani, zonele cele mai frecvent expuse la soare, fața și mâinile, pot fi afectate de prezența unor pete pigmentare numite lentigine senile sau lentigo

Ce sunt lentigo?

Poate ai observat că recent au apărut pe pielea ta niște pete mai închise la culoare sau poate le-ai avut dintotdeauna, dar nu ai știut că poți scăpa de ele.

Cunoscute și sub numele de „pete de bătrânețe” sau „pete solare”, aceste pete mai închise la culoare decât nuanța obișnuită a pielii tale, care apar cel mai adesea din cauza unor factori precum îmbătrânirea și expunerea repetată la soare, sunt leziuni benigne care, deși nu au nicio legătură cu ficatul, mai sunt cunoscute și ca „pete hepatice”. Denumirea de Lentigo vine din limba engleză datorită asemănării dintre boabele de linte și petele hiperpigmentate de pe piele.

Maculele de lentigo sunt acumulări focale de melanină în exces și pot avea forme neregulate și diferite dimensiuni (de la 0,2 cm până la 2 cm), iar culoarea lor variază de la maro deschis la maro închis. Aceste pete afectează aspectul general al pielii prin culoarea neuniformă și senzația de îmbătrânire prematură.
Mai multe pete pigmentare la un loc formează un grup de lentigo, numit lentigine.

Lentigo și lentigine - Doctor SKiN
 • Reține! lentigo nu reprezintă o problemă medicală, nu sunt dăunătoare, nu au risc de transformare malignă și nu necesită tratament medical. Nu sunt dureroase, nu irită pielea și nu cauzează mâncărimi.

Singura neplăcere cauzată de apariția acestor pete, cunoscute ca fiind semne de bătrânețe, este de natură vizuală, estetică. De aceea, unele persoane aleg să îndepărteze lentigo, strict din motive estetice.
Este vorba despre o alegere de natură estetică, nu de o necesitate medicală.
Dar, dacă apar devreme, aceste pete pigmentare, asociate cu bătrânețea, pot afecta starea de bine și încrederea în sine.
Totuși, în unele cazuri lentigo poate ascunde de fapt leziuni cutanate maligne incipiente iar dacă ai suspiciuni de orice fel, observi modificări de contur sau de culoare, mergi la medicul dermatolog și fă-ți un control.
Doar medicul dermatolog poate face diferența dintre periculos și inofensiv.

Cum apar lentigo și în ce zone ale corpului se manifestă?

Factorul principal care cauzează apariția petelor lentigo este expunerea la soare.
Radiațiile UV determină celulele pielii numite melanociteelanocite să producă mai multă pigmentare. Așa cum știi, melanina este pigmentul responsabil pentru pigmentația pielii, culoarea părului și a ochilor.
Expunerea repetată la soare de-a lungul anilor face ca radiațiile UV să cauzeze depuneri de pigment în piele. Aceste depuneri se acumulează în timp și formează lentigo.
De obicei, lentigo sau lentiginele apar în zone ale corpului precum: fața, fruntea, umeri, antebrațe, dosul mâinilor, spate.

Cine poate avea lentigo sau lentigine?

Oricine se expune la soare și radiații UV poate să se confrunte cu apariția acestor pete, indiferent de vârstă sau de culoarea pielii. Inclusiv lumina artificială de la mersul la solar contribuie la apariția acestor pete de vârstă

Predispoziția genetică este un alt factor de risc. Lentiginea apare îndeosebi la persoanele care au pielea deschisă la culoare și părul blond. Dar factorul declanșator al petelor de tip lentigo solar este gradul de radiații și de nocivitate la care a fost expusă o persoană pe parcursul vieții.

Totodată, începând cu vârsta de 40 de ani, pielea devine mai puțin capabilă să se regenereze în urma expunerii la soare, prin urmare, lentigo pot apărea mai frecvent la această grupă de vârstă.

Poate fi prevenită apariția petelor de bătrânețe?

La un moment dat, vârsta își va spune cuvântul inclusiv la nivelul pielii, însă poți întârzia apariția acestor pete asociate cu bătrânețea dacă

 • Eviți expunerea la soare între orele 10 - 16, când soarele este puternic.
 • Nu uiți să folosești protecție solară, chiar și atunci când nu mergi la plajă.

Câte tipuri de lentigo există?

 • Lentigo simplex. Este cel mai frecvent tip de lentigo întâlnit. Apare de obicei pe corp, brațe și picioare și poate să dispară în timp, de la sine.
 • Lentigo solar. Aceste pete apar din cauza expunerii la soare și pot crește în dimensiuni, de-a lungul timpului. Se observă mai frecvent pe față, mâini, umeri și brațe.
 • Lentigo PUVA. Acest tip de lentigo apare în urma expunerii la razele ultraviolete A (PUVA), utilizate pentru a trata anumite afecțiuni precum eczema și psoriazisul.
 • Lentigo „pată de cerneală”. Apare după o arsură solară, în cazul persoanelor cu piele mai deschisă. Este mai închisă la culoare, similar cu cerneala.
 • Lentigo cauzate de bronzarea artificială la solar, similare în aspect și comportament cu lentigo „pată de cerneală”.
 • Lentigo de la tratamentele cu radiații, atunci când radiațiile sunt folosite în scop medical (tratament oncologic).

Ce tratamente există pentru îndepărtarea lentigo?

În scop estetic, există mai multe soluții de îndepărtare a petelor lentigo, dintre care amintim:

 • crioterapia
 • peelingul chimic
 • cremele depigmentante
 • tratamente cu lumină intens pulsată
 • tratamente laser.

Cea mai eficientă soluție de îndepărtare a hiperpigmentărilor localizate de tip lentigine solară este reprezentată de tratamentele laser care îndepărtează eficient și fără durere petele brune, acționând strict asupra depozitelor pigmentare, fără să afecteze țesuturile din jur. Energia laserului este direcționată asupra pigmentului de melanină iar prin căldura declanșată contribuie la eliminarea treptată a petelor.

Este natural să ne dorim ca pielea să-și păstreze aspectul întinerit pe parcursul anilor.
De aceea, la Doctor SKiN, ne-am asumat misiunea de a contribui la menținerea frumuseții și sănătății pielii tale, punându-ți la dispoziție 3 opțiuni diferite de tratament laser de ultimă generație, cele mai bune de pe piață, care combat petele maronii numite lentigo:

 • Însă, înainte de a face programarea, este nevoie ca medicul dermatolog din echipa Doctor SKiN să stabilească printr-un examen clinic și dermatoscopic dacă respectiva pată pigmentară se pretează sau nu tratamentului cu laser.

I. De ce să alegi tratamentul lentigo cu laserul Hollywood Spectra?

 • îndepărtează lentiginea și alte tipuri de pete pigmentare, uniformizând nuanța pielii

 • potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea mai sensibilă

 • tratament sigur, rapid și nedureros

 • stimulează producția de colagen și îmbunătățește tonusul pielii

 • nu necesită o rutină specială de îngrijire a pielii post-tratament

 • nu necesită cremă anestezică.

Laserul Hollywood Spectra țintește și descompune lentigo în particule mai mici, pe care organismul le îndepărtează apoi în mod natural. Tehnologia sa avansată permite îndepărtarea pigmentărilor nedorite în mod precis și eficient.

Pe măsură ce energia laserului încălzește pielea, aceasta se contractă și stimulează producția de colagen, fapt care va îmbunătăți considerabil aspectul și tonusul pielii tale. Pielea devine mai luminoasă și mai uniformă, fără urme de lentigine.

Laserul Hollywood Spectra este sigur pentru toate tipurile de piele, tratamentul este unul confortabil, iar timpul de recuperare este unul foarte scurt.

Cât timp durează tratamentul și de câte ședințe am nevoie?

Tratamentul laser pentru o pată pigmentară de tip lentigo nu durează mai mult de 10 de minute, dar pentru rezultate pe termen lung, sunt necesare 4 – 6 ședințe efectuate la distanță de 2 – 4 săptămâni.
Medicul dermatolog îți va face recomandări personalizate, în funcție de nevoile pielii tale.

La ce să te aștepți în timpul tratamentului cu Hollywood Spectra?

În timp ce laserul este ghidat de către medic pe suprafața pielii tratate, este posibil să resimți o senzație de căldură sau mici furnicături, însă procedura este foarte blândă și nu necesită anestezie topică.
Majoritatea persoanelor spun că nu resimt niciun disconfort.

În cât timp se văd rezultatele tratamentului?

În cazul lentigo, tratamentul laser cu Hollywood Spectra are o eficiență testată și dovedită iar cele mai bune rezultate se obțin în cazul petelor intens pigmentate. La început, poți observa că petele tratate cu laserul se vor întuneca treptat într-o perioadă de 1 sau 2 săptămâni, iar în cele din urmă se vor descompune și estompa, dispărând complet.
Pentru menținerea aspectului uniform al pielii pe termen lung, este necesar să respecți planul de tratament recomandat de medicul specialist și să repeți ședințele de tratament la intervale regulate.

Cum mă pregătesc pentru prima ședință?

Iată câteva recomandări de care este bine să ții cont, cu ceva timp înainte de primul tratament laser pentru lentigo:

 • cu 2 săptămâni înainte de tratament, evită expunerea directă la soare și folosirea autobronzantelor
 • cu 1 săptămână înainte de tratament, evită epilarea sau raderea zonelor asupra cărora vom interveni
 • folosește mereu factor de protecție solară
 • bea multă apă, pentru a menține pielea bine hidratată înainte de tratament.

Prezintă-te la programare cu 15 minute înainte, pentru a avea timp să curățăm și pregătim zona de tratament.

Cum mă îngrijesc după tratamentul lentigo cu laserul Hollywood Spectra?

În urma tratamentului laser cu Hollywood Spectra pentru lentigine, nu ai nevoie de o rutină specială de îngrijire a pielii. Poți continua să folosești produsele de îngrijire corporală la fel ca până acum.

Cu toate acestea, post-tratament te rugăm să respecți câteva recomandări:

 • menține zonele tratate bine hidratate, conform recomandărilor primite de la medic
 • evită expunerea directă la soare timp de 1 săptămână după tratament
 • folosește în permanență cremă cu protecție solară SPF 50+.

În rest, poți aplica machiaj pe zonele tratate chiar imediat după și îți poți relua activitățile obișnuite.

 • Atenție: imediat după tratamentul cu laser, este posibil să ai o ușoară sensibilitate. De asemenea, leziunea pigmentară tratată se va face mai închisă la culoare și e posibil să observi o ușoară roșeață de jur-împrejurul zonei tratate, care va trece de la sine în următoarele zile.
  Dacă apar alte manifestări, te rugăm să iei legătura cu noi.

Care sunt contraindicațiile tratamentului lentigo cu laserul Hollywood Spectra?

Nu este indicată procedura în cazul în care:

 • ești însărcinată sau alăptezi
 • ai primit diagnosticul de diabet
 • ai afecțiuni ale țesutului conjunctiv
 • ai afecțiuni oncologice
 • ai așteptări nerealiste.

Cât ține rezultatul tratamentului cu laser pentru petele pigmentare de tip lentigo?

Procedura laser nu poate trata cauza care a dus la apariția petelor pigmentare, ci corectează numai acele leziuni deja instalate la momentul la care se face tratamentul.
Dacă însă nu se va folosi protecție solară și se va continua expunerea la factorii care au favorizat apariția petelor pigmentare de vârstă, acestea se vor reface sau chiar vor apărea noi leziuni.

II. De ce să alegi tratamentul lentigo cu laserul Thulium LaseMD Lutronic?

 •  îndepărtează lentiginea, uniformizând nuanța pielii

 •  potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea mai sensibilă

 •  tratament sigur, rapid și nedureros

 • ten mai luminos, fără pete

 •  super rejuvenare a pielii pe zona de tratament.

Laserul Thulium LaseMD Lutronic acționează eficient asupra petelor de bătrânețe prin emiterea unor impulsuri cu laser Thulium, care creează niște micro-canale în derm. Ingredientele active depigmentante sunt apoi livrate în profunzimea pielii, unde sunt absorbite mai rapid și încep să amelioreze problemele de pigmentare ale pielii.

Energia laserului Thulium LaseMD Lutronic stimulează simultan producția de colagen și regenerarea celulară, oferind pielii tale mai multă luminozitate.

Tratamentul cu laser Thulium LaseMD Lutronic poate fi efectuat pe tot parcursul anului, atât pe față, cât și pe piept, gât sau mâini. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru persoanele care au o piele mai sensibilă.

Cât timp durează tratamentul și de câte ședințe am nevoie?

În funcție de mărimea zone tratate, ședința de tratament pentru lentigo cu laserul Thulium LaseMD Lutronic poate dura în jur de 20 de minute.

Pentru a vedea rezultate notabile, este nevoie de cel puțin 5 ședințe de tratament realizate la câte 2 săptămâni distanță. Pielea ta va arăta din ce în ce mai bine, mai ales dacă respecți planul de tratament conceput de medicul specialist.

Rezultatele se mențin între 6 și 12 luni, însă poți face ședințe periodice de întreținere, pentru a întârzia procesul de îmbătrânire naturală.

La ce să te aștepți în timpul tratamentului cu laserul Thulium LaseMD Lutronic?

În timpul procedurii, laserul Thulium MD Lutronic emite căldură, așadar, este natural să resimți o senzație de căldură sau de ușoare furnicături la nivelul zonei tratate.
Însă tratamentul nu implică durere ori senzație de arsură, mai ales că înainte de procedură putem aplica local cremă anestezică pentru a elimina orice disconfort.

În cât timp se văd rezultatele tratamentului?

Rezultatele sunt influențate atât de cantitatea de pigment melanic cât și de dispunerea sa la nivelul pielii. Dar, pe măsură ce pielea se vindecă, vei începe să observi că petele maronii lentigo încep să se estompeze, iar pielea ta va dobândi un aspect uniform, întinerit. Aceste lucruri vor fi vizibile după primele 7 – 10 zile post-tratament.
Pentru a menține rezultatele, te încurajăm să faci toate ședințele recomandate de medicul specialist și să revii la ședințele de întreținer

Cum mă pregătesc pentru prima ședință?

Iată câteva recomandări de care este bine să ții cont, cu ceva timp înainte de primul tratament laser pentru lentigo:

 • cu 2 săptămâni înainte de tratament, evită expunerea directă la soare și folosirea autobronzantelor
 • cu 1 săptămână înainte de tratament, evită epilarea sau raderea zonelor asupra cărora vom interveni
 • folosește mereu factor de protecție solară
 • bea multă apă, pentru a menține pielea bine hidratată înainte de tratament

Prezintă-te la programare cu 15 minute înainte, pentru a avea timp să curățăm și pregătim zona de tratament.

Cum mă îngrijesc după tratamentul lentigo cu laserul Thulium LaseMD Lutronic?

Dacă decizi să continui tratamentul cu fiole LaseMD acasă, respectă următoarele indicații:

 • păstrează fiola într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui
 • spală zona tratată cu apă caldă înainte de somn, apoi agită fiola
 • aplică 0,5 ml de ser pe zona respectivă
 • folosește crema ta obișnuită, doar după ce serul s-a absorbit în piele
 • vizitează-ne după 2 săptămâni de la aplicarea fiolei, ca să ne asigurăm că totul este în regulă

În rest, se mențin valabile recomandările obișnuite în urma tratamentelor laser:

 • hidratează bine pielea
 • evită expunerea directă la soare în prima săptămână
 • poartă mereu factor de protecție solară SPF 50+ .

Care sunt contraindicațiile tratamentului lentigo cu laserul Thulium LaseMD Lutronic?

Această procedură de tratament nu este indicată în cazul în care:

 • ești însărcinată sau alăptezi

 • ai primit diagnosticul de diabet

 • ai afecțiuni ale țesutului conjunctiv

 • ai afecțiuni oncologice

 • ai așteptări nerealiste.

III. De ce să alegi tratamentul lentigo cu laserul Clarity II Lutronic?

 • îndepărtează lentigo, uniformizând nuanța pielii

 • potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea mai sensibilă

 • tratament sigur, rapid și nedureros

 • ten mai luminos, fără pete

 • nu necesită o rutină specială de îngrijire a pielii post-tratament.

Laserul Clarity II Lutronic este bine cunoscut pentru eficiența sa în epilare definitivă, însă are aplicabilitate și asupra pigmentărilor cauzate de petele solare, lentigo și lentigine.

Clarity II Lutronic emite o lumină intens pulsată care este direcționată precis asupra depozitelor de pigment din piele. Energia laserului se transformă în căldură, care dizolvă ulterior depozitele de pigment și contribuie la uniformizarea aspectului pielii tale.

Lungimile de undă laser vizează doar depozitele de melanină din leziunile pigmentate, astfel că țesuturile din jur rămân intacte, disconfortul este minim sau inexistent, iar timpul de recuperare este foarte scurt, comparativ cu alte metode clasice de tratament lentigo.

Cât timp durează tratamentul și de câte ședințe am nevoie?

Tratamentul acestor pete cauzate de îmbătrânirea pielii cu laserul Clarity II Lutronic durează aproximativ 30 de minute, în funcție de mărimea zonei tratate.

De obicei, sunt necesare 2 – 6 ședințe de tratament, la distanță de 4 – 6 săptămâni. Numărul necesar de ședințe diferă de la o persoană la alta, în funcție de fototipul cutanat, de conținutul de pigment, zona tratată și de caracteristicile individuale.

La ce să te aștepți în timpul tratamentului cu laserul Clarity II Lutronic?

Pe măsură ce energia luminii intens pulsate pătrunde în straturile dermice, este posibil să resimți o ușoară senzație de căldură, furnicătură sau arsură. Totuși, laserul Clarity II Lutronic este prevăzut cu un vârf de safir care răcește pielea și reduce disconfortul.

Imediat după procedura de tratament, este posibil să observi o ușoară roșeață sau umflare, însă acestea dispar de la sine în următoarele 24 de ore.
Dacă vei experimenta senzații de furnicături sau arsuri în următoarele ore după tratament, le poți ameliora cu ajutorul unor comprese reci aplicate la 10 minute.
În primele zile după tratament, pe măsură ce pielea se vindecă, te poți confrunta cu ușoare descuamări care sunt absolut normale și nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

 • Crustele nu trebuie să fie îndepărtate mecanic, nu se trage de cruste. Se aplică des strat gros de crema reepitelizantă, de tip cicaplast, cicabio pe zona tratată cu laserul până se duce natural orice cojită.

În cât timp se văd rezultatele tratamentului?

Deși vei putea observa ceva rezultate după prima ședință de tratament, îmbunătățiri apar după primele 3 tratamente, când iluminarea pielii în jurul zonei tratate începe să fie din ce în ce mai vizibilă. În cazul leziunilor cu un conținut mare de pigment, decolorarea va avea loc treptat, pe parcursul mai multor ședințe.

Cum mă pregătesc pentru prima ședință?

Înainte de prima ședință de tratament lentigo cu laserul Clarity II Lutronic, îți recomandăm să:

 • eviți expunerea excesivă la soare ori mersul la solar, cu câteva săptămâni înainte de programare
 • eviți tratamentele care pot afecta pielea, cum ar fi peelingul chimic, epilarea, raderea
 • menții pielea curată și bine hidratată
 • eviți aplicarea de produse pe piele, înainte de ședință.

Cum mă îngrijesc după tratamentul lentigo cu laserul Clarity II Lutronic?

Principalele recomandări de care să ții cont după efectuarea tratamentului pentru lentigo cu laserul Clarity II Lutronic sunt:

 • evitarea expunerii directe la soare a zonelor tratate, timp de cel puțin 2 zile după tratament
 • aplicarea permanentă a unui factor de protecție solară cu spectru larg: SPF 50+ cumpărat de la farmacii.

Care sunt contraindicațiile tratamentului lentigo cu laserul Clarity II Lutronic?

Tratamentul pentru lentigo cu laserul Clarity II Lutronic nu este recomandat în cazul în care:

 • ești însărcinată sau alăptezi

 • ai fotosensibilitate crescută

 • ai istoric de cheloide sau cicatrici anormale

 • ai infecții cutanate active în zona tratată

 • ai istoric de boli de piele, cancer cutanat sau proliferare suspectă de celule, de la tratamente anterioare nepotrivite

 • ai bronz rezidual

 • ai fost expusă la soare în ultimele 4 săptămâni înainte de programare

 • ai piele cu fototip 4A, pe care laserul este contraindicat din cauza riscului foarte mare de arsuri

 • folosești anumite medicamente sau substanțe care schimbă metabolismul pielii

 • ai probleme de coagulare a sângelui sau tulburări dermatologice specifice

 • ai așteptări nerealiste.

Nu știi ce ți se potrivește, ai temeri despre rezultatul final sau vrei să afli mai multe detalii înainte de a lua o hotărâre? Programează-te acum pentru o consultație la medicul dermatolog 031 005.10.15 sau pe adresa contact@doctorskin.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
 • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
 • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
 • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugă o recenzie la „Lentigo și lentigine”

Echipa Doctor SKiN

Lentigo și lentigine - Doctor SKiN
Lentigo și lentigine
100 lei1.000 lei
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin