Melasma și hiperpigmentarea
Categorii
412 lei – 3.296 lei
discounturile, promoțiile nu se cumulează
Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.
Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.
Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.
Achiziționarea procedurii nu reprezintă o dovadă a angajamentului medicului că vă va face procedura.
În funcție de mai mulți factori [printre care vârsta, starea Dvs. de sănătate, așteptările pe care le aveți de la tratament], în urma consultului, medicul poate considera că nu sunteți compatibilă cu procedura achiziționată sau nu veți avea rezultatele dorite.
Caz în care vă va face recomandări bazate pe experiența și cazuistica similară avută iar, dacă recomandările nu răspund așteptărilor Dvs., vă vom restitui suma achitată.
Ce este melasma?
Melasma este o afecțiune dermatologică, rebelă la tratament, care se manifestă prin apariția unor pete mai închise la culoare, simetrice, cu margini difuze, în zone ale feței precum: frunte, obraji, nas, deasupra buzei superioare sau bărbie. Aceste pete mai pot apărea și în alte zone ale corpului, cum ar fi gâtul, brațele sau linia maxilarului.
Spre deosebire de alte afecțiuni ale pielii, melasma nu doare, nu provoacă mâncărime și nu se transformă în cancer de piele. Melasma este o condiție medicală complexă care nu poate fi rezolvată la cosmetică nici cu cea mai bună cremă pentru pete pigmentare din comerț.
Nu s-a concluzionat cu exactitate ce declanșează melasma însă, la nivel internațional, se consideră că poate fi cauzată de o combinație de factori precum schimbări hormonale, expunere la soare, factori genetici și anumite medicamente.
Petele cafenii sunt rezultatul unei producții excesive de melanină, pigmentul care dă culoarea pielii, părului și ochilor. Pigmentarea excesivă poate fi cauzată de mai mulți factori, precum:
Tulburările hormonale
Fluctuațiile anumitor hormoni, precum estrogenul, progesteronul și hormonii care stimulează melanocitele, pot reprezenta triggeri care să determine apariția melasmei. Studiile au constatat o creștere a receptorilor de estrogen și progesteron în petele pigmentare de melasmă. Când estrogenul se leagă de acești receptori, poate activa căile responsabile de producția excesivă de melanină. Acesta este și motivul pentru care melasma mai este numită și „masca de sarcină”.
Îmbătrânirea
Modificările nivelurilor de hormoni care au loc la menopauză pot influența pigmentarea pielii și pot crește riscul de apariție a melasmei.
Predispoziția genetică
Aproximativ jumătate dintre persoanele care dezvoltă pete pigmentare spun că au în familie rude cu melasmă.
Bolile tiroidiene
Când nivelurile de hormoni tiroidieni oscilează, fiind dezechilibrate, acest lucru poate influența apariția petelor de melasmă.
Expunerea la soare și la solar
Lumina solară produce radiații UV care deteriorează membranele celulare. Daunele sunt cu atât mai mari cu cât nu folosești protecție solară adecvată. Astfel, se formează radicalii liberi, care la rândul lor stimulează producția excesivă de melanină. Cu cât petreci mai mult timp la soare, cu atât melasma devine mai vizibilă.
Diverse medicamente
Medicamentele anti-convulsive, pilulele contraceptive orale și medicamentele care fac pielea mai sensibilă la lumina soarelui (de exemplu antibiotice, retinoizi și medicamente pentru tensiunea arterială) pot favoriza apariția melasmei și a leziunilor pigmentare.
Melasma durează toată viața?
Există situații în care melasma poate să dispară de la sine, dacă factorul declanșator nu mai este prezent. De exemplu, când o femeie însărcinată naște copilul sau când o femeie încetează să mai ia contraceptive orale.
Cu toate acestea, odată declanșată producția excesivă de melanină din cauze precum îmbătrânirea sau expunerea la soare, de cele mai multe ori, melasma devine o afecțiune cronică, pentru care nu s-a inventat încă un tratament care să o îndepărteze definitiv și are nevoie de prevenție și proceduri constante pentru restul vieții, prin care să fie ținută sub control și să nu se agraveze.
Ce este hiperpigmentarea?
Hiperpigmentarea se referă la apariția unor pete la nivel cutanat, care variază în dimensiuni și forme. Aceste pete au natură recurentă, se agravează vara și pot avea culori de la maro deschis până la negru și sunt asociate cu o producție crescută de melanină.
Principalii factori care pot declanșa o producție crescută a melaninei sunt:
înaintarea în vârstă
dezechilibrul hormonal
expunerea la soare în mod repetat, fără protecție solară
anumite leziuni sau inflamații ale pielii.
Există două moduri prin care petele pigmentare se manifestă la nivelul pielii:
hiperpigmentarea localizată: când petele sunt mai mici și mai concentrate într-o anumită zonă a corpului;
hiperpigmentarea difuză: când petele sunt dispersate și se regăsesc în zone extinse ale corpului.
Totodată, există 3 tipuri de hiperpigmentare:
hiperpigmentarea post-inflamatorie (PIH)
petele de vârstă, numite și lentigo solar
melasma sau acele „pete-tip-fluture” de pe obraji și frunte.
Melasma și hiperpigmentarea: principalele diferențe
Hiperpigmentarea este o condiție generală a pielii, un termen-umbrelă care face referire la mai multe tipuri de decolorare a pielii, în timp ce melasma este o formă de hiperpigmentare.
Melasma este localizată cel mai frecvent la nivelul feței, în timp ce hiperpigmentarea poate să apară în orice zonă a corpului expusă la soare, inclusiv pe brațe, picioare ori spate.
Ce persoane sunt mai predispuse să se confrunte cu melasmă și hiperpigmentare?
Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, 90% din persoanele care se confruntă cu melasmă și hiperpigmentări tegumentare sunt femei.
Cu toate acestea, în funcție de stilul de viață, starea de sănătate și predispozițiile genetice, există câteva categorii de persoane predispuse la apariția acestor pete pigmentare, de exemplu:
- 50% din femeile însărcinate sunt afectate de schimbările hormonale care au loc pe durata sarcinii.
- femeile care iau contraceptive orale sau cele sub tratamentul hormonal al menopauzei – anumite pilule pot provoca schimbări hormonale care stimulează creșterea pigmentului de melanină.
- persoanele cu pielea mai închisă la culoare – acestea au în general un nivel ridicat de melanină, fiind mai predispuse la apariția de pete.
- persoanele care se expun la soare fără protecție solară – radiațiile ultraviolete solare stimulează în piele producția de melanină în exces;
- fototipurile de piele III & IV au o predispoziție genetică;
- persoanele cu afecțiune tiroidiană & cele cu nivel scăzut de testosteron.
Factorii care provoacă apariția melasmei vor continua să stimuleze pielea să dezvolte pigmentul melasmei cât timp cât persoana este expusă la acești factori.
Care este cel mai bun tratament pentru melasmă și hiperpigmentare?
Melasma este una din cele mai dificile condiții de tratat, din toate formele de pete pigmentare.
Nu există cel mai bun tratament pentru melasmă dar există opțiuni care pot îmbunătăți vizibil aspectul pielii. Deși aceste tratamente sunt eficiente, ele nu sunt curative.
Odată declanșată producția exacerbată de melanină, tot ce ne rămâne de făcut este să ținem sub control această problemă, pentru restul vieții.
Melasma nu poate fi prevenită în totalitate dar o serie de reguli te pot ajuta să minimizezi riscul de a face melasmă sau de a-i reduce din gravitate:
- aplică creme de protecție solară cu SPF 50+ în fiecare zi, preferabil pe cele care conțin oxid de fier, deoarece acest compus blochează lumina și razele UVA/UVB;
- aplică fotoprotecția cu cel puțin 20 de minute înainte să te expui la soare și reaplic-o cât de des;
- evită expunerea directă la soare între orele 10:00 – 16:00;
- poartă pălării cu boruri largi când este soare puternic afară;
- respectă tratamentul topic de urmat acasă pe care medicul dermatolog ți-l poate recomanda, în completarea altor tratamente precum cel cu laser CO2 sau PlasmAge.
Tratamente pentru melasmă și hiperpigmentare
Pentru o îmbunătățire remarcabilă a aspectului melasmei și hiperpigmentării, există multiple opțiuni de tratament însă primul pas este să te prezinți la medicul dermatolog și a determina cât de profund s-au dus petele pigmentare în straturile pielii și de câți ani sunt instalate.
Medicul dermatolog va dezvolta un plan de tratament ideal, ținând cont de: fototipul pielii tale, severitatea afecțiunii (pete pigmentare profunde și vechi), cauzele care au stat la originea declanșării producției exacerbate de melanină, istoricul tău medical, complianța ta ca pacient și așteptările legate de rezultat. Un dermatolog cu o abordare medicală solidă este cel mai bun mod prin care să rezolvi melasma, nicidecum cel mai recent sau cel mai scump laser.
Majoritatea persoanelor cu melasmă și pete pigmentare pot avea nevoie de o combinație de tratamente din următoarele categorii:
- proceduri dermato-cosmetice realizate în clinică: tratamente laser care inhibă producția excesivă de pigment, mezoterapie facială depigmentantă cu produse precum RRS whitening, peeling chimic, microneedling cu Dermapen;
- tratamente de aplicat topic acasă, preparate în farmacie:
Hidrochinona este un depigmentant eficient pentru piele și, deși au existat îngrijorări cu privire la aplicarea sa pe termen lung, rămâne standardul de aur în curățarea de unele hiperpigmentări precum melasma, lentiginele solare și o parte din pistrui.
La recomandarea medicului dermatolog, poate fi combinat eficient cu retinoizi și un corticosteroid ușor.
- Pe lângă hidrochinonă și retinoizi, există și alte ingrediente benefice despre care s-a demonstrat că funcționează într-o mai mică măsură: acidul kojic, arbutina, acidul azelaic și vitamina C.
- Cyspera este o cremă care conține cisteamină, o moleculă prezentă în mod normal în organismul nostru care reglează sinteza de melanină din piele, având astfel efect de depigmentare a pielii pătate. Aplicarea cremei poate ajuta la reducerea excesului de melanină din petele pigmentare.
- In funcție de specificul hiperpigmentării, medicul poate prescrie medicamente orale precum acidul tranexamic, util în atenuarea leziunilor de melasmă.
Studiile efectuate au arătat că ajută în tratamentul melasmei prin inhibarea activatorului de plasminogen și că previne formarea pigmentului. - măsuri de prevenție pe care să le respecți cu sfințenie, în tot restul timpului.
Toate acestea se completează reciproc și conduc spre rezultate mai bune.
Important de reținut!
Melasma are o rezistență crescută la multe tipuri de tratamente.
Procedurile pentru melasmă și pete pigmentare au scopul de a:
- reduce cantitatea de pigment produsă de corp: unele pete se vor duce cu totul iar altele vor fi estompate doar temporar
- lumina și uniformiza nuanța pielii, redându-i culoarea obișnuită.
Dincolo de faptul că melanocitele sunt stimulate de schimbările hormonale pentru a declanșa cu ușurință pigmentarea melaninei, studii recente au arătat că keratinocitele (celule normale ale pielii, care nu produc pigment) și vasele de sânge joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea melasmei.
Cum tratăm melasma și hiperpigmentarea în clinicile Doctor SKiN?
Deși reprezintă o adevărată provocare terapeutică, cele mai eficiente proceduri pentru a îmbunătăți aspectul neuniform și inestetic al petelor pigmentare sunt:
- Protocolul Luminescens®: această procedură implică injectarea în piele a unui cocktail de substanțe cu o formulă pe bază de vitamine și antioxidanți, pentru a uniformiza nuanța dermului și a reduce hiperpigmentarea.
- Tratamentul laser cu LaseMD™ Lutronic: laserul emite energie fracționată în piele, care fragmentează excesul de pigment și stimulează regenerarea celulară, îmbunătățind aspectul general al pielii.
- Laser toning cu Hollywood Spectra este una din cele mai eficiente opțiuni în tratamentul melasmei. Poate să reducă dimensiunea, omogenitatea și pigmentarea leziunilor de melasmă.
Laser toning folosește o fluență joasă și tehnica multi-treceri, putând fi astfel eficient în mod deosebit în îndepărtarea pigmentării din straturile profunde ale pielii.
Medicul dermatolog va recomanda una din aceste opțiuni de tratament:
- în caz de melasmă recurentă: când melasma are un răspuns slab la cremele și medicamentele topice după 6 – 8 săptămâni de terapie
- când ai mai multe forme combinate de pete pigmentare, tratamentele laser pot îmbunătăți alte hiperpigmentări în timp ce simultan este tratată și melasma (de exemplu, pistrui, pete de soare, lentigo etc.)
- când ai nevoie să scapi mai repede de melasmă deși sunt necesare oricum minim 4 – 6 luni de tratament.
Tratamentul Luminescens® pentru melasmă și pete pigmentare
Ce este protocolul Luminescens®?
Luminescens® este un tratament minim-invaziv și sigur, cu eficiență crescută, ce are la bază un kit complet de mezoterapie și o cremă pe care o vei folosi acasă, pe toată durata tratamentului. Mezoterapia se face doar în clinică, de către medicul dermatolog și este necesară o ședință la 2 săptămâni.
Protocolul Luminescens® a fost conceput special pentru a estompa petele pigmentare de pe față și corp. Formula este compatibilă cu toate fototipurile, de la tenul gras până la cel uscat.
Luminescens conține ingrediente active specifice, care vizează reducerea hiperpigmentării și stimularea producției de colagen, cu scopul de a îmbunătăți textura și luminozitatea pielii tale. Aceste ingrediente sunt asistate de un peeling superficial, al cărui scop este să reînnoiască celulele epidermice și să favorizeze livrarea substanțelor în straturile profunde ale pielii.
Cele 4 ingrediente active din formulă sunt:
- blocanți ai enzimelor melanogene, care vizează proteine specifice, cum ar fi tirozinaza, enzima responsabilă cu producerea melaninei
- blocanți de formare și transport ai melaninei, cum ar fi chelatorii de cupru și inhibitorii MC1R
- keratolitice, care ajută la eliminarea melaninei existente
- antioxidanți și dermo-normalizanți, care inhibă radicalii liberi și previn cascada sintezei de melanină.
Deși există tratamente care descompun pigmenții de melanină, nu exista o soluție care să împiedice formarea de noi pigmenți. Până la Luminescens®.
Celulele pielii au memorie. Asta înseamnă că celulele responsabile cu producerea pigmentului de melanină vor continua să-l producă, atâta timp cât nu le putem schimba comportamentul și memoria. Formula unică a Luminescens® face întocmai asta: schimbă memoria celulară, astfel încât melanocitele să nu mai producă melanină în exces atunci când stai la soare.
De ce să alegi protocolul cu kitul Luminescens®?
Pentru beneficiile remarcabile pe care le are asupra pielii afectate de melasmă și hiperpigmentare:
reduce pigmentarea recurentă
previne formarea de noi pete pigmentare
cu rezultate dovedite științific și testate dermatologic
nu provoacă exfoliere nici disconfort la nivelul pielii.
Preț protocol Luminescens pentru melasmă & pete pigmentare: 2.500 lei
Cuprinde:
- 2 ședințe protocol Luminescens efectuat de medicul dermatolog
BioRePeel & microneedling cu Luminescens & mezoterapie dermo restructurantă - 1 cremă specială care se va folosi acasă [ obligatorie pentru succesul tratamentului ]
Tratamentul laser pentru melasmă și hiperpigmentare: LaseMD™ Lutronic
Ce este LaseMD™ Lutronic?
LaseMD este un laser fracționat non-ablativ, potrivit oricărui tip de ten, care vizează multe dintre problemele pielii, inclusiv melasma și hiperpigmentarea.
Tehnologia sa „state-of-the-art” combină tratamentul laser cu cosmeceutice profesionale care oferă pielii doar ingrediente esențiale, necesare pentru a- și recăpăta acea strălucire sănătoasă.
Spre deosebire de alte tratamente laser care îndepărtează stratul superficial al pielii și distrug celulele țintă, procedurile cu LaseMD se pot realiza pe tot parcursului anului, în deplină siguranță, atât la nivelul feței, cât și pe gât, decolteu, brațe sau mâini. Timpul de refacere post-tratament este mult mai scurt, comparativ cu alte proceduri pe bază de laser și nu are efecte secundare.
Cum funcționează LaseMD?
Energia laser creează mii de microcanale în stratul dermic. Aceste microcanale permit cosmeceuticelor aplicate imediat după tratament să pătrundă cât mai adânc în piele, maximizând efectele benefice. Microcanalele se închid apoi ușor într-un interval de 2 până la 30 de minute, timp în care moleculele sunt absorbite în derm.
De ce să tratezi melasma și hiperpigmentarea cu Lutronic LaseMD™?
Cosmeceuticele dezvoltate de Lutronic sunt bogate în ingrediente precum vitamina C, acid tranexamic, resveratrol, care:
- inhibă activitatea tirozinazei, enzima cheie implicată în producția de melanină;
- combat radicalii liberi, un factor care stimulează producția exacerbată de melanină;
- oferă luminozitate pielii, reducând pigmentarea în exces.
Astfel, tratamentul laser cu LaseMD Lutronic, prin gama de cosmeceutice specifice, uniformizează textura pielii și te ajută să te bucuri de un ten mai luminos, fără pete pigmentare inestetice.
Bine de știut:
- Primele rezultate apar în termen de 7 – 10 zile post-tratament.
- Rezultatele cumulative se mențin între 6 luni și un an. Este necesar să urmezi întreg protocolul de tratament cu numărul de ședințe indicat de medicul dermatolog.
- Sunt necesare cel puțin 5 ședințe de LaseMD efectuate la 2 săptămâni, pentru a observa schimbări notabile la nivelul pielii tale.
Preț LaseMD Lutronic pentru melasmă & pete pigmentare:
- 1 ședință Acid Tranexamic: 599 lei
- 1 ședință RRS whitening: 499 lei
Tratamentul pentru melasmă și hiperpigmentare cu laserul Q-Switch: Hollywood Spectra Lutronic
Hollywood Spectra de la prestigiosul producător de lasere – Lutronic este un laser cu undă ultra-scurtă care reușește să livreze impulsuri concentrate de energie în nanosecunde pentru a elimina sau reduce petele pigmentare, fără a leza în vreun fel țesutul din jur.
Hollywood Spectra oferă avantajul înglobării a 4 lungimi de undă ale laserului Nd:Yag, care se livrează în nanosecunde Q-Switch: 532 nm, 585 nm, 650 nm dar și 1.064 nm, ceea ce permite un tratament eficient pentru orice tip de leziune pigmentară, în funcție de adâncimea, intensitatea pigmentului conținut, astfel încât să se obțină cele mai bune rezultate.
Laserul Nd:YAG de pe Hollywood Spectra folosește diferite lungimi de undă pentru a ținti melasma din diferitele straturi ale pielii. Impulsurile laser cu energie concentrată penetrează pielea adaptând lungimea de undă în funcție de profunzimea leziunii și încălzește pigmenții din celulele pielii.
Medicul dermatolog va aplica focusat pe suprafața petelor pigmentare impulsuri laser cu scopul absorbției energiei de către pigmentul melanic și inducerea, prin căldură, a procesului natural de eliminare a pigmentării, cu un risc mic de reacții adverse.
Hollywood Spectra fragmentează cu ajutorul impulsurilor laser particulele mari de melanină (melanozomi) în particule mai mici, eliminând astfel mai ușor, dar si mai eficient, pigmentul din structură. Particulele mici de melanină sunt astfel disipate și preluate de către sistemul imunitar, pe măsură ce corpul se vindecă.
Sunt necesare minim 4 ședințe de laser Q-Switch pentru îndepărtarea petelor pigmentare dar cu fiecare ședință tonul și textura pielii sunt net îmbunătățite.
Preț Hollywood Spectra Lutronic pentru melasmă & pete pigmentare:
- 1 ședință Laser Toning: 400 lei
- 10 ședințe Laser Toning:
4.000 lei3.200 lei
Alte opțiuni de tratament pentru melasmă și hiperpigmentare
În cele mai multe cazuri, melasma și hiperpigmentarea devin cronice, cu efect de revenire și sunt imposibil de tratat printr-o singură procedură, motiv pentru care medicul dermatolog îți poate recomanda alte tratamente în completare.
De exemplu, poate fi necesar să urmezi în mod obligatoriu un tratament topic acasă, ca parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii.
Tratamentul topic presupune să aplici, cu precauție, pe zonele afectate de petele pigmentare produsele recomandate de medicul dermatolog. Aceste produse pot fi:
- creme depigmentante, care au la bază ingrediente precum:
- hidrochinona, un decolorant pentru piele care ajută la uniformizarea nuanței;
- tretinoină (un retinoid) și un corticosteroid ușor, pentru a reduce inflamația la nivel cutanat;
- un mix între cele 3 ingrediente de mai sus.
- serumuri îmbogățite cu acid azelaic, acid kojic sau vitamina C – substanțe care albesc pielea, respectiv blochează tirozinaza.
Alte proceduri care ar putea ameliora aspectul pielii pătate sunt:
- peelingul chimic cu BioRePeel: presupune aplicarea pe piele a unor straturi de substanță care produce o “arsură” controlată, precum acidul glicolic, alfa-hidroxiacizii și acidul salicilic pentru a îndepărta, ca și microdermabraziunea, stratul superficial al pielii, care conține excesul de pigment, fără un efect de ardere și descuamare a pielii, ca în cazul peelingului clasic la care pacienții cu melasmă au riscul de a dezvolta o altă complicație, Pigmentare Post Inflamatorie (PIH). Prin urmare, în tratamentul melasmei nu se recomandă peelinguri agresive pentru că riscul este să vii cu un tip de pete pigmentare (melasma) și să pleci cu altul (PIH).
Orice tip de peeling doar îndepărtează stratul superficial al pielii afectat de pete pigmentare și nu stopează producția de pigment de melanină. - microneedling sau Dermapen 4: este o procedură minim-invazivă prin care se creează microcanale în piele, cu scopul de a declanșa procesul de reînnoire celulară a pielii, prin stimularea factorilor de regenerare. Pe măsură ce pielea se vindecă, tinde să capete o culoare mai uniformă.
- plasma bogată în trombocite sau terapia PRP: procedura prin care se colectează o cantitate mică de sânge, plasat într-o centrifugă care separă sângele în straturi, apoi se injectează stratul de sânge numit plasmă în pielea afectată de melasmă, cu scopul de a dispersa pigmentul.
- RRS® HA Whitening are o formulă avansată, special gândită pentru petele pigmentare. Serul conține acid hialuronic nestabilizat, compuși activi pentru depigmentare, vitamine, antioxidanți AHA, ßHA microelemente și aminoacizi. Această variantă are un disconfort redus și este recomandată pentru depigmentarea feței, gâtului și decolteului, frecvența fiind de o ședință pe săptămână, în jur de 6 ședințe.
Melasma nu are leac, dar NU este sfârșitul lumii.
Dacă te confrunți cu pete pigmentare pe față sau pe corp, nu înseamnă că trebuie să te împaci cu gândul că „așa e pielea ta” și nu poți face nimic în privința asta.
Este adevărat că niciunul din tratamentele disponibile în lume la momentul actual nu vindecă melasma iar din acest motiv, prevenția joacă un rol cheie.
Recidiva poate apărea la cea mai mică sensibilizare a melanocitelor, predicția în avans a calității rezultatelor rămâne dificilă dar, în lipsa tratamentului, riscul de agravare a melasmei este unul mare.
În managementul melasmei și al petelor pigmentare, cel mai important este să respecți cu sfințenie regulile de prevenție, să folosești SPF 50+ din farmacie și nu din supermarket, de față și nu de corp, care să nu fie deschis de când ai fost la plajă vara trecută, și să eviți, pe cât posibil, factorii trigger care pot declanșa melasma, cum ar fi medicamentele hormonale.
Dacă dispui de un buget limitat, cea mai bună opțiune este să începi cu medicație topică, sub supravegherea atentă a medicului dermatolog întrucât petele pigmentare, cu tratament dozat nepotrivit, se pot agrava.
La Doctor SKiN, avem o întreagă echipă de medici dermatologi și specialiști în tratamente dermato-cosmetice. Te putem ajuta să redobândești textura uniformă a pielii tale și să ții sub control afecțiunile de tip melasmă și hiperpigmentare. Fă-ne o vizită și convinge-te!
De ce ai alege Doctor SKiN?
- echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
- echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
- contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
- consumabile de calitate, accesorii acreditate
- investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
- suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
- personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
- atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
- cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
- protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
- igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
- nu facem rabat la calitatea consumabilelor
- folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
- echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.
Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.
Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.
Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.
Produse similare
Tratamentul cu laser CO2 periocular
Laserul CO2 are un efect puternic de rejuvenare, reușind să realizeze și liftingul periocular, adică…515 lei – 1.545 leiVezi produsul- 35%Mezoterapie păr – tratament pentru creșterea părului la femei
Mezoterapia este indicată ca și tratament pentru stoparea căderii părului și stimularea regenerării acestuia în…514 lei – 3.069 leiVezi produsulTratamente dermatologie
Indiferent de problema dermatologică de care suferi, Doctor SKiN îți pune la dispoziție o echipă…15 lei – 639 leiVezi produsul- 29%Blefaroplastia fără bisturiu – PlasmAge®
PlasmAge® este cel mai performant dispozitiv medical pentru microchirurgie non-invazivă, care folosește energia plasmei, cu…62 lei – 1.545 leiVezi produsulEchipa Doctor SKiN
Dr. Rareș Giurgiu
Medic specialist chirurgie plastică- Baneasa
- Drumul Taberei
- Corbeanca
Citeste mai mult
Newsletter
Abonează-te la noutățile Doctor SKiN și primești un voucher în valoare de 10% reducere din primul abonament (*voucher cu proceduri din clinică) vezi detalii×Când faci programarea, trebuie doar să anunți pe colega noastră că te-ai
abonat la newsletter iar ea va verifica înregistrarea și va opera
direct discountul în contul tău de client.Cum se calculează discountul?
Dacă vrei să faci la noi un tratament,
iar acel tratament costă 500 lei, când vei plăti la casă,
atenționezi pe colega care face încasarea că te-ai abonat la newsletter,
iar ea va scădea 10% din acel prim tratament la noi în clinică,
adică 500 lei – 50 lei = vei plăti 450 lei.Dacă vrei să îți iei la noi un abonament cu mai multe proceduri,
iar acel abonament costă 5.000 lei,
atenționezi pe colega care face încasarea că te-ai abonat la newsletter,
vei plăti 5.000 lei,
iar colega din front desk va înregistra în contul tău de client 10% din
valoarea acelui abonament la noi în clinică,
adică 500 lei, pe care îi poți folosi la orice procedura viitoare dorești din
cele de pe site-ul skinmedspa.ro (fără injectări & dermatologie).Data de naștere este utilizată doar pentru oferirea de cadouri personalizate.
Luna se introduce în cifre.Melasma și hiperpigmentarea412 lei – 3.296 leiGestionați consimțământulFolosim Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze, pentru a personaliza continutul si anunturile publicitare afisate in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website. De asemenea, transmitem datele personale colectate, despre modul in care utilizati website-ul nostru, catre parteneri (retelele de socializare si agentiile de publicitate partenere, precum si furnizorii nostri de servicii de date analitice). Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate, inclusiv crearea de profiluri, care produc efecte juridice sau care va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Aceste drepturi pot fi exercitate prin modalitatea indicata aici. De asemenea, aveti dreptul de a depune plangere la ANSPDCP.
Functionalitate Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu solicitat în mod explicit de către abonat sau utilizator, sau în scopul exclusiv de a efectua transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scopul legitim de stocare a preferințelor care nu sunt solicitate de abonat sau utilizator.Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care este utilizat exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care este utilizat exclusiv în scopuri statistice.Publicitate
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.