Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază

Categorii

Buze mai mari, rejuvenare facială sau umplerea ridurilor sunt doar câteva din tratamentele estetice pe bază de acid hialuronic. Ce se întâmplă însă dacă nu ești mulțumit(ă) de rezultatele procedurii sau pur și simplu vrei să revii la aspectul de dinainte? Dacă ai ajuns pe mână unor neprofesioniști sau apar complicații medicale? 

Hialuronidaza este cea mai eficientă și mai sigură soluție pentru a inversa rezultatele injecțiilor cu acid hialuronic, indiferent dacă la mijloc stau lipsa de pregătire a personalului care a efectuat injectarea sau reacții secundare ale organismului tău, care nu puteau fi anticipate sau prevenite.

500 lei699 lei

Total:

vreau să știu cum plătesc voucher cu discount de 10% la următoarea achiziție pentru toate plățile online (click pentru detalii)

discounturile, promoțiile nu se cumulează

Rezervă în deplină liniște sufletească! Procedurile noastre sunt modificabile și rambursabile, indiferent de pachetul ales. **rambursabile sub forma unui voucher, valabil 1 an de la data emiterii.

Aceasta este o procedură medicală și este nevoie de consultul medicului specialist din cadrul echipei Doctor SKiN.

Consultul la medicul estetician este gratuit în limita a 15 minute.

Achiziționarea procedurii nu reprezintă o dovadă a angajamentului medicului că vă va face procedura.

În funcție de mai mulți factori [printre care vârsta, starea Dvs. de sănătate, așteptările pe care le aveți de la tratament], în urma consultului, medicul poate considera că nu sunteți compatibilă cu procedura achiziționată sau nu veți avea rezultatele dorite.

Caz în care vă va face recomandări bazate pe experiența și cazuistica similară avută iar, dacă recomandările nu răspund așteptărilor Dvs., vă vom restitui suma achitată.

citește mai mult

Când și de ce ai nevoie de topirea acidului hialuronic cu hialuronidază?

 • Când vrei să scapi de efectul de “prea-plin”, de “pillow face” sau “facial overfilled syndrome”, cauzat de injectarea unei cantități prea mari de acid hialuronic.

 • Când ai nevoie să elimini efectul Tyndall, adică asimetriilecolorarea și umflăturile care apar în zona perioculară (de sub ochi), după injectarea incorectă cu acid hialuronic.

 • Când s-au format granuloame sau noduli post-injectare.

 • Când ai nevoie de corectarea asimetriilor.

 • Când trebuie eliminat edemul (umflarea) din jurul ochilor.

 • Când acidul hialuronic a migrat în alte zone ale feței.

 • Pentru a contracara complicațiile medicale, inclusiv ocluzia vasculară sau necroza.

 • Când există o reacție alergică la acidul hialuronic injectat.

Ce este hialuronidaza?

Hialuronidaza este o enzimă care facilitează degradarea sau topirea acidului hialuronic sintetic, introdus în piele prin injectare. Această substanță este folosită de către medici de mai bine de două decenii pentru a topi acidul hialuronic injectat deficitar sau în exces.

Acidul hialuronic pe care îl conțin fillerele dermice este descompus în mod normal de propriile enzime ale corpului, dar acest proces durează luni sau chiar ani, în funcție de metabolismul fiecărui pacient, de tipul de acid hialuronic utilizat și de locul unde a fost injectat. 

Hialuronidaza accelerează procesul de topire a acidului hialuronic, având un efect aproape instantaneu.

Cum funcționează topirea acidului hialuronic cu hialuronidază?

Procesul de topire a acidului hialuronic cu ajutorul hialuronidazei se numește hidroliză. Mai exact, acidul hialuronic este depolimerizat, iar vâscozitatea acestuia este redusă până la degradarea sa completă.

Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază - Doctor SKiN

Astfel, în doar 24 de ore, hialuronidaza poate topi aproximativ 80% din acidul hialuronic injectat în exces. Ceea ce face această substanță eficientă și sigură este faptul că hialuronidaza dizolvă doar acidul hialuronic injectat, nu și acidul hialuronic produs de propriul organism!

Hialuronidaza funcționează numai în cazul fillerelor pe bază de Acid Hialuronic nu acționează și asupra  celor pe bază de PoliCaproLactonă precum EllanseRadiesse sau Sculptra.

Ce situații necesită topirea acidului hialuronic cu hialuronidază?

Pe scurt, se folosește hialuronidaza pentru a corecta rezultatele și efectele nedorite ale injecțiilor cu acid hialuronic.

Un motiv frecvent pentru care pacientele solicită topirea acidului hialuronic cu hialuronidază este acela că rezultatul estetic nu corespunde așteptărilor lor. Sunt mulți care ajung la concluzia că și-au injectat la nivelul feței, în special la nivelul buzelor, prea mult acid hialuronic. 

În mod evident, un medic specialist, care își respectă meseria și pacienții, nu va încuraja exagerările și se va asigura că pacientul este mulțumit de rezultate prin injectări progresive, treptate. Din păcate, există situații dese cu persoane care nu au pregătirea necesară, expertiza și nici suficientă etică pentru a avertiza cu privire la eventualele rezultate inestetice, exagerate, care pot să deformează în loc să înfrumusețeze. 

Cel mai frecvent, hialuronidaza este solicitată pentru topirea acidului hialuronic din buze sau a celui injectat în zona cearcănelor, pentru corectarea asimetriilor și a exagerărilor. 

De asemenea, hialuronidaza corectează problemele legate de migrarea acidului hialuronic. Atunci când sunt introduse mai multe seringi de acid hialuronic într-un interval de timp scurt, capacitatea elastică a pielii este depășită, caz în care acidul tinde să migreze. Alte cauze care pot determina migrarea acidului hialuronic sunt injectarea neglijentă și nerespectarea indicațiilor post-procedură, oferite de către medicul specialist, pentru a minimiza acest risc. 

Din aceste motive, în oricare din clinicile Doctor SKiN, fillerele dermice pe bază de acid hialuronic sunt injectate la intervale de timp bine stabilite, după o schemă de injectare personalizată, care ține cont de nevoile și dorințele pacientului. 

De exemplu, injectarea acidului hialuronic la nivelul cearcănelor trebuie să se realizeze în dermul profund. Dacă fillerul este injectat superficial, poate apărea efectul Tyndall, adică prin transparența pielii se observă o colorație albăstruie, violacee și un edem (umflătură) care accentuează aspectul inestetic al cearcănelor. 

Acest fenomen apare fie când acidul hialuronic nu a fost injectat corect, fie cantitatea a fost aleasă incorect sau pur și simplu, tratamentul cu acid hialuronic nu era deloc indicat! Când există probleme legate de retenția de apă, piele laxă sau pungi sub ochi, injectarea de acid hialuronic va agrava mai mult probleme estetice în loc să le rezolve! Din fericire, hialuronidaza rezolvă rapid și aceste situații. 

Pentru a evita disconfortul, frustrarea și investiția realizată de către pacient, injectarea acidului hialuronic pentru cearcăne este mai indicată celor cu lipsă de volum la nivelul zonei de sub ochi, cu cearcăne adâncite, care au un șanț lacrimal foarte adâncit.

Cea mai complicată și mai rară situație care necesită topirea acidului hialuronic cu hialuronidază este atunci când există o complicație medicală. Acidul hialuronic este o substanță de umplere și de volumizare. Din păcate, se poate întâmpla ca acesta să fie injectat intravascular, adică în interiorul unui vas de sânge, mai ales dacă injectarea se realizează cu acul. 

Injectarea intravasculară a acidului hialuronic poate bloca circulația locală a sângelui. Un țesut care nu este vascularizat, devine ischemic (zona se albește) și în câteva zile, poate apărea necroza. 

Deși sună înfricoșător, nu este cazul să-ți griji! Un medic cu experiență va identifica rapid primele semne de ischemie, adică de circulație deficitară, și va putea interveni cu hialuronidază pentru a topi acidul hialuronic injectat intravascular, prevenind astfel alte complicații.

În cazuri grave, dacă trec mai mult de 72 de ore de la injectarea intravasculară a acidului hialuronic, poate apărea ocluzia vasculară, adică o compromitere a funcției țesutului injectat. Însă cu cât se injectează hialuronidază mai rapid, cu atât sunt mai multe șanse ca pielea să-și revină la normal în următoarele zile. 

Acestea sunt reacții adverse rare, injecțiile cu acid hialuronic fiind în general sigure. Trebuie menționat faptul că, indiferent de expertiza medicului și de miile de injectări reușite pe care acesta le are la activ, există oricând posibilitatea să intervină o eroare medicală, întrucât anatomia fiecărui pacient este diferită.

Însă calitatea serviciului medical constă tocmai în faptul că un medic cu experiență va reuși întotdeauna să depisteze la timp eventualele reacții adverse și va interveni prompt cu hialuronidază pentru a repermeabiliza vasul de sânge blocat și astfel, poate inversa chiar și cele mai grave efecte adverse.

Pentru a preveni astfel de situații stresante și potențial periculoase pentru pacienții noștri, în clinicile Doctor SKiN există protocoale de control și monitorizare a evoluției procedurii, de comunicare între medic și pacient, cât și investiția continuă în cursuri de supra-specializare pentru tot personalul nostru medical și terapeuți. 

Ce simți în timpul injecțiilor cu hialuronidază?

Disconfortul din timpul injecțiilor cu hialuronidază este minim. Este posibil să resimți o senzație ușoară de usturime de scurtă durată. 

Pentru a spori confortul chiar și pentru pacienții mai sensibili la durere, în clinicile Doctor SKiN folosim o cremă anestezică aplicată înainte de procedură, care va diminua orice senzație neplăcută.

Cât durează topirea acidului hialuronic cu hialuronidază și de câte injecții am nevoie?

Hialuronidaza acționează rapid, începând să descompună imediat acidul hialuronic. Cu toate acestea, unele formule sunt mai greu de dizolvat decât altele, ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoie de mai multe injecții pe parcursul a câteva zile sau săptămâni pentru a le descompune complet.

Cantitatea de hialuronidază necesară depinde de cantitatea de filler cu Acid Hialuronic care trebuie dizolvată.

Rezultatul final se apreciază la aproximativ 2 zile de la injectarea hialuronidazei.

Ce rezultate se obțin cu ajutorul hialuronidazei?

Cu ajutorul hialuronidazei se pot corecta:

 • zonele supraîncărcate

 • efectul Tyndall

 • granuloamele sau nodulii post-injectare

 • asimetriile

 • edemul (umflarea) din jurul ochilor

 • migrarea produsului

 • complicațiile medicale, inclusiv ocluzia vasculară sau necroza

 • reacțiile alergice

 • ischemia țesutului de la injectarea cu acid hialuronic.

Care sunt contraindicațiile hialuronidazei?

Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază este contraindicată:

 • femeilor însărcinate sau care alăptează

 • persoanelor cu alergie la înțepătura de albină (veninul de la albină conține hialuronidază)

 • persoanelor cu hipersensibilitate cunoscută la hialuronidază sau componentele acesteia

 • persoanelor sub tratament cu furosemid, epinefrină, benzodiazepină, heparină sau fenitoină

 • persoanelor cu așteptări nerealiste.

Cât de sigură este topirea acidului hialuronic cu hialuronidază?

Hialuronidaza este o substanță sigură, care nu are contraindicații și prezintă un risc scăzut de efecte secundare.
Imediat după injectare, pot apărea edemul ușor și echimozele (vânătăi), mai ales în zona cearcănelor, dar acestea se vor diminua în următoarele zile, odată ce acidul hialuronic este resorbit de către organism. Totodată, în cazuri rare, poate apărea o ușoară usturime, care trece în decurs de 1 săptămână.

Când îmi pot injecta din nou acid hialuronic?

Vestea bună este că, deși dintr-un motiv sau altul, a trebuit să apelezi la hialuronidază, visul tău de a avea pomeți bine definiți, buze voluptoase și un ten fără riduri și cearcăne încă se poate realiza!

Recomandarea specialiștilor este ca următoarele injecții cu acid hialuronic să se facă la circa 2 – 3 săptămâni după tratamentul cu hialuronidază.

Topirea acidului hialuronic cu PB Serum HA Total Corrector
Dacă îți dorești rezultate excepționale, fără riscuri sau perioade lungi de recuperare, în clinicile Doctor SKiN, îți punem la dispoziție un produs premium de hialuronidază, cu o tehnologie de manufacturare de ultimă oră, obținut prin biotehnologie cu ingrediente active pure, pentru corectarea aspectului neplăcut sau a complicațiilor care pot apărea în urma acidului hialuronic injectat greșit sau în exces: HA Total Corrector de la PB Serum medical.

Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază - Doctor SKiN

PB Serum HA Total Corrector de 1.500 IU (25 µkat) este o hialuronidază recombinată de origine bacteriană, a doua generație, singura autorizată în țară și înregistrată la Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. La acest moment, este considerată a fi cea mai bună hialuronidază din lume.

Hialuronidaza HA Total Corrector de la PB Serum utilizează biotehnologia și puterea microorganismelor, pentru a face posibilă folosirea cu succes și în condiții de maximă siguranță a enzimelor recombinante pentru îndepărtarea completă și eficientă a acidului hialuronic în cazul complicațiilor severe, precum:

 • corecția parțială sau totală a fillerelor pe baza de acid hialuronic
 • îndepărtarea acidului hialuronic migrat în buze
 • dizolvare gâlme
 • remediere aspectul de pungi din pomeți sau cearcăne
 • granulom
 • necroză tisulară
 • ischemie
 • edem
 • infecții.

 

Care sunt diferențele dintre hialuronidaza obișnuită și hialuronidaza recombinată PB Serum Ha Total Corrector?

Diferențele dintre hialuronidaza obișnuită și hialuronidaza recombinată PB Serum HA Total Corrector constau în profilul înalt de siguranță, originea enzimei, formula și tehnologia folosite.

Injecțiile cu HA Total Corrector de la PB Serum Medical au la bază o enzimă recombinată de origine bacteriană, identică cu cele din organismul uman, cu o calitate, eficiență și siguranță net superioare, care acționează într-un mod unic asupra zonei de tratament comparativ cu produsele obișnuite de hialuronidază, care au la bază o enzimă nerecombinată de origine animală.

PB Serum HA Total Corrector face parte dintr-o linie inovativă de produse pentru estetica medicală și folosește enzime capabile să rupă legăturile moleculare ale acidului hialuronic și se distinge printr-un grad mai înalt de stabilitate, puritate și țintire, având un risc scăzut de alergii, în cazul administrării repetate.

Formula liofilizată din selecții de microorganisme, lipsită de aditivi și conservanți a injectărilor enzimatice PB Serum HA Total Corrector nu necesită refrigerare, fiind mai ușor de stocat, spre deosebire de alte produse de hialuronidază cu formule neliofilizate, mai puțin concentrate și care sunt disponibile sub formă de soluții lichide sau micro-emulsii ce necesită condiții speciale de depozitare.

În ciuda celor mai bune intenții, nu toate tratamentele de injectare cu acid hialuronic duc la rezultatele dorite. Dacă tenul sau buzele tale nu arată exact așa cum îți dorești sau experimentezi efecte secundare ce nu puteau fi anticipate sau pur și simplu dorești să revii la aspectul inițial, PB Serum HA Total Corrector are efecte vizibile după numai câteva minute de la administrare.
Deși procesul de dizolvare a substanțelor din fillere se realizează progresiv, în circa 3 săptămâni, ca urmare a administrării de hialuronidază recombinată, excesul de acid hialuronic este hidrolizat, pielea de la locul injectării devine netedă, iar umflarea este semnificativ redusă.

Oricare ar fi motivația pentru care îți dorești sau este nevoie să topești acidul hialuronic injectat, este o ușurare să știi că întotdeauna există o soluție! Cu toate acestea, este mai bine să previi decât să tratezi. 

Așadar, când vrei să te bucuri de o față mai tânărăpomeți mai conturați, augmentarea buzelor sau un lifting facial lichid cu acid hialuronic, este important să fii precaut(ă) și să apelezi doar la profesioniști. Medicii specialiști, cu experiență în estetica medicală, cunosc foarte bine anatomia facială și stăpânesc protocoalele de injectare, astfel încât rezultatele tratamentului să nu pună în pericol nici sănătatea, și nici visele pacientului!

Când vrei să repari ce au stricat alții sau vrei să revii la aspectul de dinainte, poți apela oricând la procedura de topire a acidului hialuronic cu hialuronidază, disponibilă în oricare din clinicile Doctor SKiN. 

Programează-te acum la o evaluare gratuită efectuată de către unul dintre medicii noștri specialiști în chirurgie plastică și estetică la ☎️031 005.10.15 sau pe mail, la adresa: contact@doctorskin.ro!

De ce ai alege Doctor SKiN?

 • echipă medicală de excepție, care beneficiază de formare și training continuu susținut de specialiști de renume mondial
 • echipamente originale, de tip linie de 🔝 sau premium
 • contracte de service premium, cu mentenanță la standardele prevăzute de producător
 • consumabile de calitate, accesorii acreditate
 • investim constant astfel încât la noi să beneficiezi de cel mai recent model de echipament apărut în lume
 • suntem obsedați de rezultate și ne străduim permanent să le optimizăm
 • personal instruit constant cu cele mai noi protocoale de lucru
 • atmosferă caldă & atitudine prietenoasă
 • cabinete moderne, reamenajate cu cele mai confortabile paturi de tratament
 • protocoale de tratament, special concepute pentru siguranța ta
 • igiena & protocoalele de siguranță fac parte din ADN-ul nostru
 • nu facem rabat la calitatea consumabilelor
 • folosim exclusiv fillere originale, de calitate, Premium, corect păstrate
 • echipa noastră de medici este disponibilă pentru întrebări și suport în orice probleme, înainte & după tratament, 7 zile din 7.

Rezultatele pot varia, în funcție de caracteristicile individuale și de stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau problemă, nu ezita să ne contactezi la numărul 0729 740.704 sau scrie-ne pe contact@doctorskin.ro.

Suntem aici 24 ore/7 zile să îți răspundem la orice întrebare ai avea să ne adresezi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugă o recenzie la „Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază”

Întrebări frecvente

Cât trebuie așteptat după topirea acidului hialuronic migrat cu hialuronidaza pentru a injecta filler din nou?

Timpul necesar pentru ca hialuronidaza să își facă efectul și să se poată injecta din nou corect, fără probleme, este de circa 3 săptămâni.

Echipa Doctor SKiN

Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază - Doctor SKiN
Topirea acidului hialuronic cu hialuronidază
500 lei699 lei
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎntoarcere la magazin